Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, yogi7 είπε

Αυτή την έκπτωση ενέργειας που βάζει η ΔΕΗ  (αυτή που φαίνεται στην ανάλυση του λογαριασμού) την βάζει και σταθερά προγράμματα; Μάλλον όχι ε;

όχι

1 λεπτό πριν, yogi7 είπε

Θα μπαίνει συνέχεια στο Γ1 της ΔΕΗ ;

ναι

1 λεπτό πριν, yogi7 είπε

και πως υπολογίζεται;

30%

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, yogi7 είπε

άρα αυτομάτως το 0,3 του Γ1 πάει στο 0,21; ή κανω λάθος;

0,0774 0,0553 οι χρεώσεις μέρας και νύχτας αντίστοιχα (με το 30% συν 5% συνέπεια)

μετά μπαίνει η ρήτρα (+0,22 με +0,23) και μετά αφαιρούνται τυχών επιδοτήσεις

• Like 2

Ξερει κανεις πως μπορει να γινει online παγια εντολη; Ενεργοποιηθηκε αλλα ειχα απο παλαια εντολη που ακυρωσα γιατι θελω να τη βαλω αλλου.

23 λεπτά πριν, korakios είπε

0,0774 0,0553 οι χρεώσεις μέρας και νύχτας αντίστοιχα (με το 30% συν 5% συνέπεια)

μετά μπαίνει η ρήτρα (+0,22 με +0,23) και μετά αφαιρούνται τυχών επιδοτήσεις

...και μετά τα λες στον λογιστή σου ολ' αυτά που τον πήρες στο άσχετο για να τον ρωτήσεις κάτι άλλο, και μένει μαλάκας καθώς είναι στην Watt & Volt και στην αρχή προσπαθούσε να σου,,,"εξηγήσει" ότι αυτός ΔΕΝ πληρώνει "ρήτρα αναπροσαρμογής", διότι είναι λέει στο πρόγραμμα "Zero" (και σου παίρνει λίγη ώρα να του δώσεις να καταλάβει ότι μια χαρά αναπροσαρμογή τιμών σε σχέση με αυτό που νόμιζε, έχει) και μένεις κι εσύ μαλάκας συνειδητοποιώντας πού έχεις δώσει ν' αναλάβουν τα φορολογικά σου...

Τρου στόρυ  :mrgreen:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, lampisd said:

Καλήσπερα παιδια μπορειτε να μου πειτε σε τι τιμη βγαινει η κιλοβατορα μαζι με φορουσ κλπ στο home enter?

Προσπαθώ να μην γίνομαι κακιά και αγενής, αλλά είναι λίγο προκλητικό αυτό. Όχι ότι βαριέται κάποιος να κάνει μια ανάγνωση εδώ καμία 10αρια σελίδες πριν

αλλα βαριέται και να γκουγκλισει το προγραμμα η να μπει στη σελίδα της ΔΕΗ και να δει τα πάντα φορά παρτίδα 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 3

14 λεπτά πριν, lampisd είπε

Καλήσπερα παιδια μπορειτε να μου πειτε σε τι τιμη βγαινει η κιλοβατορα μαζι με φορουσ κλπ στο home enter?

0,18 οι ημερήσιες, 0,13 οι νυχτερινές

• Like 1

Στις 12/2/2022 στις 10:13 ΠΜ, takoulou είπε

Καλημέρα... Τελικά τι έγινε με το θέμα σου;;  Στέλνει τελικά μετρήσεις η παροχη σου;; Πήρες τηλέφωνο να μάθεις;

Καλησπέρα, είχα σκοπό να ενημερώσω αλλά αφαιρέθηκα.

Από το τηλέφωνο μου είπαν ότι παίρνουν τις μετρήσεις remotely αλλά η ΔΕΗ έχει τις τελευταίες του προηγούμενου μετρητή στο σύστημα της. Μου είπαν ότι τους έχουν στείλει και της καινούριες του νέου μετρητή (δεν ξέρω πότε θα φανούν στο self metering).

Όσο για το εάν περνάνε για καταμέτρηση, θα περάσουν κανονικά ασχέτως εάν μπορούν να πάρουν τις μετρήσεις και χωρίς να έρθουν.

Θα περιμένω να ανανεωθεί το σύστημα με τις νεες μετρήσεις και τότε θα αρχίσω να βάζω και εγώ.

58 λεπτά πριν, marmagia είπε

Προσπαθώ να μην γίνομαι κακιά και αγενής,

κακώς !

58 λεπτά πριν, marmagia είπε

αλλα βαριέται και να γκουγκλισει το προγραμμα η να μπει στη σελίδα της ΔΕΗ και να δει τα πάντα φορά παρτίδα 

τον παρεξήγησες , θέλει και εκτός του ΦΠΑ , να μαντέψεις και την κατανάλωση για τις ΥΚΩ , αν έχει νυχτερινό και με τι αναλογία , φυσικά να ψάξεις όλο το ιστορικό μήπως αναφέρει και δήμο και τμ σπιτιού , ε να μην μπει και η ΕΡΤ ?

μάλλον το σκέφτεται αν θα βάλει ρεύμα στο σπίτι γενικότερα γιατί για σύγκριση δεν το κόβω

1 ώρα πριν, lampisd είπε

μεγάλη

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, epir21 είπε

Καλησπέρα, είχα σκοπό να ενημερώσω αλλά αφαιρέθηκα.

Από το τηλέφωνο μου είπαν ότι παίρνουν τις μετρήσεις remotely αλλά η ΔΕΗ έχει τις τελευταίες του προηγούμενου μετρητή στο σύστημα της. Μου είπαν ότι τους έχουν στείλει και της καινούριες του νέου μετρητή (δεν ξέρω πότε θα φανούν στο self metering).

Όσο για το εάν περνάνε για καταμέτρηση, θα περάσουν κανονικά ασχέτως εάν μπορούν να πάρουν τις μετρήσεις και χωρίς να έρθουν.

Θα περιμένω να ανανεωθεί το σύστημα με τις νεες μετρήσεις και τότε θα αρχίσω να βάζω και εγώ.

Καλησπέρα... Εσυ μίλησες με την ΔΕΗ;; Η με τον Δεδδηε.. Με το τηλεφωνικό κέντρο;; Με ποιον; Θα περάσουν από εκεί  να παρουν μετρήσεις; Αλλά εφοσον  γινεται και από μακριά; Δεν γίνεται και τα δύο.. Εγώ ξέρω ότι ακόμα δεν λειτουργεί η τηλεμετρηση.. 

Επεξ/σία από takoulou

2 ώρες πριν, lampisd είπε

Nαι.

• Like 1

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Καλησπέρα... Εσυ μίλησες με την ΔΕΗ;; Η με τον Δεδδηε.. Με το τηλεφωνικό κέντρο;; Με ποιον; Θα περάσουν από εκεί  να παρουν μετρήσεις; Αλλά εφοσον  γινεται και από μακριά; Δεν γίνεται και τα δύο.. Εγώ ξέρω ότι ακόμα δεν λειτουργεί η τηλεμετρηση.. 

Με ΔΕΔΔΗΕ μίλησα, από ΔΕΗ εκεί με έστειλαν για ερωτήσεις σχετικές με καταμέτρηση. 

Τα τελευταία μου τα είπαν από ένα σταθερό που κάλεσα στην Πάτρα που μου είχαν δώσει, όχι από τα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ. 

Μου είπε ότι ο μετρητής έχει την δυνατότητα να πάρουν τις μετρήσεις remotely αλλά παραολαυτα θα έρθουν κανονικά για την καταμέτρηση. Αλλά από ότι κατάλαβα, μπορούν και τώρα να τις πάρουν (δεδομένου ότι μου είπε ότι έχει στείλει ήδη στην ΔΕΗ τις καινουριες μετρήσεις, πάει να πει ότι τις έχει πάρει remotely) αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος. 

14 λεπτά πριν, epir21 είπε

Με ΔΕΔΔΗΕ μίλησα, από ΔΕΗ εκεί με έστειλαν για ερωτήσεις σχετικές με καταμέτρηση. 

Τα τελευταία μου τα είπαν από ένα σταθερό που κάλεσα στην Πάτρα που μου είχαν δώσει, όχι από τα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ. 

Μου είπε ότι ο μετρητής έχει την δυνατότητα να πάρουν τις μετρήσεις remotely αλλά παραολαυτα θα έρθουν κανονικά για την καταμέτρηση. Αλλά από ότι κατάλαβα, μπορούν και τώρα να τις πάρουν (δεδομένου ότι μου είπε ότι έχει στείλει ήδη στην ΔΕΗ τις καινουριες μετρήσεις, πάει να πει ότι τις έχει πάρει remotely) αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος. 

Μάλλον θα έχουν έρθει να της παρουν απο κοντά... 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Πέρασα άπειρες ώρες στα σχετικά thread και στις πληροφορίες που έχουν μοιραστεί όλοι και θα ήθελα να ακούσω μία δεύτερη γνώμη, εάν έχει κάποιος το χρόνο και την διάθεση για αυτό θα παραθέσω το ερώτημα όσο πιό περιεκτικά μπορώ μαζί με τους 3 λογαριασμούς που επισυνάπτω.

- 4μελής οικογένεια με ετήσια κατανάλωση 7000-8000 Kwh χωρίς πρόβλεψη μείωσης της κατανάλωσης άμεσα :-) Επιπλεόν σύντομα θα προστεθεί στο οικοσύστημα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο που απαιτεί 5ωρη φόρτιση (2,7 Kwh) με πρόβλεψη γαι επιπλέον 1200KWh ανά έτος (Νυχτερινό)

- Είμαστε στο ΦΣΑ και μέχρι τον Νοέμβριο όλα ψιλοδιαχειρίσιμα. Μεγάλος εκκαθαριστικός στις 10/12/2021 και καπάκι έναντι 31/12/2021 και μετά 10/2/2021. Και οι 2 έναντι, για πρώτη φορά, με υπερ-προβλέψεις στην κατανάλωση και αντίστοιχα υψηλές "Προσαρμογές" (συνήθως με 2000KWh εκκαθαριστικό οι επόμενοι έναντι παλιότερα ήταν 300-500Kwh ενώ τώρα 900 & 1100Kwh).

Είμαι έτοιμος να κάνω έτοιμος στο ΔΕΗ MyHome Online για τους παρακάτω λόγους:

α) Τους τελευταίους 12 μήνες η καθαρή κατανάλωση μου έχει στοιχίσει στο FSA: 1614*0,07848. + 5713*0,107 = 737,95772 συν 512 = 1249. Στην ΔΕΗ MyHome Online η καθαρή κατανάλωση θα μου στοίχιζε: 1614*0,13 + 5713*0,17 = 1.181,03. 444. Οριακά οφέλη με το ONLINE, αλλά με μέτρο σύγκρισης το σήμερα (12/02/2022) και με "νοομάλ" Προσαρμογές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Για κάθε μήνα πλέον που η ενέργεια θα παραμένει το ίδιο ή περισσότερο ακριβή, η ψαλίδα θα ανοίγει αισθητά πλέον υπέρ του ONLINE.

β) Φοβάμαι ότι η κρίση στην ενέργεια έχει δρόμο ακόμα με όρους 12-μήνων (μπορεί να πέφτει το κόστος για 2-3-4 μήνες και να τινάζεται για άλλους τόσους κλπ) και την ίδια ώρα διαβάζω σήμερα το άρθρο "Ενεργειακή καταιγίδα μέχρι αρχές του 2023".

γ) Αποχώρηση από το ΦΣΑ στους 13 μήνες μου σημαίνει 90,00 ευρώ ποινή, το οποίο ποσώς με ενδιαφέρει σε σχέση με τα νούμερα συζητάμε.

δ) Τέλος και λόγω της μόνο 12μηνης υποχρέωσης του ONLINE, ακόμα και εάν όλο αυτό που συμβαίνει τελειώσει πολύ νωρίτερα, τότε απλά θα έχω περάσει από το ONLINE και θα το έχω χρησιμοποιήσει ως ένα ασφαλές καταφύγιο κατά την αβέβαιη περίοδο.

Είμαι από αυτούς που δεν μπορώ να διαχειριστώ ψυχολογικά τους λογαριασμούς JOKER, αυτό που ανοίγεις το μήνυμα και πραγματικά δεν ξέρεις αν θα λέει 60 ή 140 ή 230 ή 450 ευρώ. Θέμα ιδιοσυγκρασίας. 

Ελλείψει εμπειρίας και γνώσης στον κοντινό μου κύκλο θα ήθελα να ακούσω κάποια γνώμη σχετικά με το σκεπτικό μου, εάν κάποιος προτίθεται και ευχαριστώ εκ των προτέρων

INSOMNIA-DEH.pdf

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...