Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γράφω για να φύγουμε γρήγορα απ' την παρούσα σελίδα (προηγούμενη)....μπρρρρρ

Επεξ/σία από demakhs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, rus είπε

για ριξε μια ματια στο image μου πιο πισω, τι ποσά γραφει?

για κάποιο λόγο δεν προστέθηκαν τα σχόλια

δεν το έγραψα για σένα αλλά για τους υπόλοιπους

καλή συνέχεια

προς υπόλοιπους

στο Γ1 είναι η έκπτωση της ΔΕΗ πλέον 30% στις τιμές αυτές (πλην της ρήτρας και επιδοτήσεων για τελικές τιμές , όπως και τυχώς συνέπεια 5%)

δηλαδή οι βασικές τιμές πλέον απο 5/8 του ΓΝ1 είναι 0,0774  & 0,0553  (κλασσικά για <2000kw), ανεξάρτητα εμπρόθεσμης πληρωμής ή όχι .

σε αυτές μπαινει η συνέπεια 5% (όχι σε ΚΟΤ) και φυσικά ρήτρες μείον επιδοτήσεις

• Like 1

6 ώρες πριν, jo90 είπε

Καλημέρα σας,

στο σπίτι μας, με 4μελη οικογένεια, έχουμε το ΔΕΗ myHome Online και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Ο γιος μου είναι φοιτητής στην Αθήνα, νοικιάζει μόνος του ένα σπίτι με 50τμ. Καίει κατά μέσο όρο 100 kWh ανά μήνα. Αυτή τη στιγμή έχει το Γ1 της ΔΕΗ. Η κατανάλωση είναι μικρή (100 kWh τον μήνα όπως σας είπα). Αξίζει να πάει σε κάποιο πρόγραμμα και αυτός (Online ή Enter), ή σε άλλο πάροχο; 

...μπερδεμένη η ιστορία με τους φοιτητές, αναφορικά με την επιδότηση : συνήθως δεν κάνουν δική τους φορολογική, και τα μισθωτήριά τους είτε τα παίρνουν οι γονείς στο όνομά τους, ή μέχρι και νοικιάζουν χωρίς μισθωτήριο ("μαύρα"), ή η παροχή μένει στο όνομα του ιδιοκτήτη (ή την παίρνει κι αυτή ο γονιός στ' όνομά του κλπ). Σε αυτές τις περιπτώσεις που είπα, δεν παίζει επιδότηση πλέον (καθώς από Γενάρη επιδοτούνται μόνο οι δηλωμένες ως κύριες, στο Taxis, κατοικίες). Κι όταν δεν παίζει επιδότηση, πληρώνετε την kWh σχεδόν 0,3€, ενώ στα σταθερά ΔΕΗ (Εντερ/Ονλάιν) με (στην καλύτερη περίπτωση ~0,16 - μέσα οι όποιες εκπτώσεις). Μιλάμε βέβαια για μικρά ποσά (=μικρή κατανάλωση), τύπου ~ ένα 15άρι διαφορά, αλλά και πάλι συμφέρουν τα σταθερά. Για σιγουριά καλό θα ήταν να μας ανέβαζες τον τελευταίο λογαριασμό πάντως.

(Εκτός κι αν ο γιος κάνει φορολογική και το '21 δήλωσε ως κύρια κατοικία του εκεί (για το '20) το διαμέρισμα και έχει και την παροχή στ' όνομά του, οπότε κανένα θέμα με την επιδότηση.)

Υπ' όψιν βέβαια πως αν τυχόν γίνει κα'να θαύμα "άμεσα" (από Μάρτη-Απρίλη ξερωγώ) και πέσει ΠΟΛΥ η τιμή χονδρικής (που από το καλοκαίρι πήγε στο θεό κι ακόμη μαζί του είναι, εν μέρει λόγω αυξημένης ζήτησης ενέργειας λόγω χειμώνα), τότε το Γ1 θα βγαίνει συμφερότερο, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε 60 το 1ο 3μηνο για να φύγετε από το σταθερό, 40 το 2ο κοκ. Το πιθνότερο βεβαια ειναι ν αργησει να πεσει η τιμη χοντρικής (άσε που πρέπει και να παραμείνει για καιρό κάτω ώστε να συμφέρει), οπότε με τον συγκεκριμένοα στερίσκο, ναι καλύτερα σταθερό κι αν το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο αλλαξουν τα πράγματα, αλλάζετε κι εσείς.

μου ηρθαν δυο λογαργιασμοι με μια ημερα διαφορα, παιζει να ειναι επειδη εδωσε μετρηση εγω και μετα ηρθε και ο δεδδυε ; για δεν εβγαλαν εναν; εγω ποιον πληρωνω αραγε ;

Μια χονδρική ανάλυση αν ξέρει κάποιος. 

Έστω ότι η μέση τιμής χονδρικής για το μήνα Φεβρουάριο διαμορφώνεται στα 205 €/Mwh...πόση θεωρητικά θα είναι η ρήτρα αναπροσαρμογης με όριο τα 50€/Mwh.Οι σχετικές επιδοτήσεις έχουν ανακοινωθεί οπότε θα ήθελα να υπολογίσω περίπου την προσαύξηση της τιμής σε κυμαινόμενο της ΔΕΗ στις Κwh με και χωρίς επιδότηση. 

1 ώρα πριν, GeG είπε

μου ηρθαν δυο λογαργιασμοι με μια ημερα διαφορα, παιζει να ειναι επειδη εδωσε μετρηση εγω και μετα ηρθε και ο δεδδυε ; για δεν εβγαλαν εναν; εγω ποιον πληρωνω αραγε ;

Γράφει κάποιος ότι είναι εκκαθαριστικος; Θα λάβεις αυτόν που είναι ο τελευταίος.. Θα κάνεις την συγκριση μεταξύ τους.  

54 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Μια χονδρική ανάλυση αν ξέρει κάποιος. 

Έστω ότι η μέση τιμής χονδρικής για το μήνα Φεβρουάριο διαμορφώνεται στα 205 €/Mwh...πόση θεωρητικά θα είναι η ρήτρα αναπροσαρμογης με όριο τα 50€/Mwh.Οι σχετικές επιδοτήσεις έχουν ανακοινωθεί οπότε θα ήθελα να υπολογίσω περίπου την προσαύξηση της τιμής σε κυμαινόμενο της ΔΕΗ στις Κwh με και χωρίς επιδότηση. 

(1,15*205+11,5-50)/1000=0.19725. Περισσότερα εδώ.

10 λεπτά πριν, takoulou είπε

Γράφει κάποιος ότι είναι εκκαθαριστικος; Θα λάβεις αυτόν που είναι ο τελευταίος.. Θα κάνεις την συγκριση μεταξύ τους.  

ναι ο ενας ειναι εκκαθαριστικος και ηρθε κατα 1 ευρω λιγοτερο απο τον πρωτο , ειχε μια εκπτωση ο δευτερος

20 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Το Δεκέμβρη, συμπληρώνεται 2ετια για τους πρώτους που μπήκαν στα προγράμματα ΔΕΗ και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η ΔΕΗ.

Ελπίζω έως τότε να έχει καταλαγιάσει και η ακρίβεια αυτή.

Ανέβασε λογαριασμό, χωρίς στοιχεία, μήπως καταλάβουμε κάτι.

Ήσουν ΔΕΗ και άλλαξες πρόγραμμα ?

07-10-2022 συμπληρώνω εγώ που μπήκα από τους πρώτους, τότε που μοίραζαν 100ευρα!

3 ώρες πριν, glib είπε

Καλησπέρα,

Είμαι στη ΔΕΗ, χωρίς κάποιο πρόγραμμα (δε ξέρω και αν υπάρχουν στη ΔΕΗ) με Γ1 οικιακό τιμολόγιο. 

Μου ήρθε λογαριασμός 140€ από εκεί που ερχόταν το πολύ 50€.

Στον αναλυτικό λογαριασμό γράφει ότι έχει προστεθεί και ρήτρα αναπροσαρμογής.

Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση που υπάρχει αυτό, μπορώ να πάω κάπου αλλού για να μην έρθει και ο επόμενος λογαριασμός τόσο αυξημένος? Φαντάζομαι αν άλλαζα πάροχο πριν το χειμώνα θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν το είχα ψάξει γιατί πάντα ήταν πολύ μικροί οι λογαριασμοί που πλήρωνα.

...το να μην ξέρεις αν υπάρχουν "προγράμματα" στην ΔΕΗ, σημαίνει ότι δεν έχεις διαβάσει καθόλου από το παρον thread (αλλά ούτε από το άλλο που πόσταρες). Κακώς. Έστω και "ξεφυλλίζοντας" και στεκόμενος σε ποστ που σου τραβάνε το μάτι (ως απαντήσεις σε άλλους), καλό θα ήταν να διαβάσεις κάποιες σελίδες έστω από τον τελευταίο μήνα. Όσο κι αν ίσως δεν έχεις χρόνο.

Κατά τ' άλλα : α) ανέβασε ολόκληρο τον τελευταίο λογαριασμό σβήνοντας προσωπικά στοιχεία για να δούμε περισσότερα από όσα λίγα είπες β) είναι το σπίτι που μένεις δηλωμένο ως η κύρια κατοικία σου στην φορολογική σου του '21 (στοιχεία '20) ; γ) δεν θ' αλλάξεις πάροχο, σε σταθερο πρόγραμμα της ΔΕΗ θα πας (τώρα είσαι στο κυμαινόμενο Γ1), καθώς από το καλοκαίρι η ΔΕΗ είναι πλέον η φθηνότερη (κι αν είχες παρει χαμπάρι τις αλλαγές στο ρεύμα μέχρι πρώτες μέρες του Δεκέμβρη που ήταν ακόμη φθηνότερα τα σταθερά της ΔΕΗ δεν θα πλήρωνες σχεδόν τίποτα παραπάνω...)

Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν

Για το e-contract  γνώριζα/είχα διαβάσει για τις καθυστερήσεις αλλά προκειμένου να μην πληρώσω εγγύηση  και για το δώρο των 30 ευρώ έκανα την αίτηση για το homeonline ηλεκτρονικά....   αλλά ήλπιζα ότι για αλλαγή ονόματος σε παροχή που ήδη δουλεύει στην ΔΕΗ και έχοντας ήδη ebill  (λόγω άλλης παροχής στο όνομα μου και φυσικού αερίου)  θα τελείωνα πιο γρήγορα και δεν θα χρειάζονταν επαναλαμβανόμενα τηλέφωνα και email για να ξεκολλήσει.

Όσο για το τηλεφωνικό κέντρο της εξυπηρέτησης πελατών δουλεύει Δευτέρα - Παρασκευή  και πέραν του ωραρίου δεν προχωράει ούτε στις αυτοματοποιημένες απαντήσεις 

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...το να μην ξέρεις αν υπάρχουν "προγράμματα" στην ΔΕΗ, σημαίνει ότι δεν έχεις διαβάσει καθόλου από το παρον thread (αλλά ούτε από το άλλο που πόσταρες). Κακώς. Έστω και "ξεφυλλίζοντας" και στεκόμενος σε ποστ που σου τραβάνε το μάτι (ως απαντήσεις σε άλλους), καλό θα ήταν να διαβάσεις κάποιες σελίδες έστω από τον τελευταίο μήνα. Όσο κι αν ίσως δεν έχεις χρόνο.

Κατά τ' άλλα : α) ανέβασε ολόκληρο τον τελευταίο λογαριασμό σβήνοντας προσωπικά στοιχεία για να δούμε περισσότερα από όσα λίγα είπες β) είναι το σπίτι που μένεις δηλωμένο ως η κύρια κατοικία σου στην φορολογική σου του '21 (στοιχεία '20) ; γ) δεν θ' αλλάξεις πάροχο, σε σταθερο πρόγραμμα της ΔΕΗ θα πας (τώρα είσαι στο κυμαινόμενο Γ1), καθώς από το καλοκαίρι η ΔΕΗ είναι πλέον η φθηνότερη (κι αν είχες παρει χαμπάρι τις αλλαγές στο ρεύμα μέχρι πρώτες μέρες του Δεκέμβρη που ήταν ακόμη φθηνότερα τα σταθερά της ΔΕΗ δεν θα πλήρωνες σχεδόν τίποτα παραπάνω...)

Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να έχω θέμα με λογαριασμούς και με χρεώσεις, για αυτό και είπα ότι δε ξέρω από προγράμματα και παρόχους. 

Δεν είναι δηλωμένο σαν κύρια κατοικία, δεν είναι καν στο όνομα μου, είναι στου πατέρα μου, ίσως το αλλάξουμε στη φετινή δήλωση και να περάσει στο όνομα μου το ενοίκιο αλλά και ο λογαριασμός.

Δεν έχω γράψει σε κάποιο άλλο θέμα, ρώτησα αν αξίζει να ψαχτώ σε άλλο πάροχο η στη ΔΕΗ. 

Ευχαριστώ πολύ

IMG_20220213_004507.jpg.6005a941674987afaa6c3e73d73155d2.jpgIMG_20220213_004736.jpg.9ac0372eff92f3f36337e2f17467fb39.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^...δεν είπα ότι ήσουν υποχρεωμένος να είχες ξανασχοληθεί με προγράμματα και παρόχους - είπα πως το ότι δηλώνεις ότι δεν ξέρεις περί ΔΕΗ, είναι dead giveaway πως δεν διάβασες κάτι λίγο από το θρεντ που μπήκες για να ενημερωθείς. Και αυτό γενικά είναι κάτι που δεν βοηθάει (ούτε εσένα, ούτε εμάς). Αυτό είπα. 

(...είναι ανέκαθεν κοινή πρακτική των φόρουμ να μελετάμε λίγο τα θρεντ στα οποία μπαίνουμε, καθώς συνήθως ήδη έχουν γραφτεί πράγματα που μπορεί να μας απαντούν μέχρι και πλήρως τα ερωτήματα που μας κάνανε να φτάσουμε έως εδώ. Ακολούθησέ την και δεν θα χάσεις.)

Επίσης, σε άλλο θέμα ρώτησες. Εγώ απλώς έκανα παράθεση στο ποστ σου, απαντώντας σου εδώ (που είναι καταλληλότερο). Δεν εννοώ πως έκανες λάθος που ρώτησες εκεί (ίσα-ίσα, αφού πιο πολύ για άλλο πάροχο ενδιαφερόσουν), απλά το διευκρίνισα.

Στο ζουμί όμως : η κατανάλωση είναι μικρή (<100kWh/μήνα), άρα συμφέρει να μείνεις στο Γ1,,,με την προϋπόθεση ότι α) θα παραμείνει μικρή β) θα το δηλώσεις εσύ στην φορολογική σου ως κύρια κατοικία σου/θα πάρεις το ρεύμα στο όνομά σου.

Το ρεύμα ακρίβυνε (πολύ) ούτως ή άλλως από το καλοκαίρι, οπότε είτε στο κυμαινόμενης διατίμησης Γ1 μείνει το διαμέρισμα, είστε σε σταθερό πάει, αυτά που πληρώνατε μέχρι το καλοκαίρι του '21, τα ξεχνάτε. Απλά σας φαίνεται πολύ, λόγω συσσώρευσης μηνών (εκκαθαριστικός 8μήνου αντί 4μήνου), όπου "εμφανίστηκε" ξαφνικά όλη η ρήτρα αναπροσαρμογής που στην ουσία αντικατοπτρίζει αυτήν την αύξηση που είπα.

Και για να στο πω κι αλλιώς, αυτή τη στιγμή, όπως ΕΧΟΥΝ τα πράγματα, την κιλοβατώρα στο Γ1 την πληρώνετε με γύρω στα 0,30€ (ως μη κύρια κατοικία που δεν δικαιούται από Γενάρη κρατική επιδότηση, την οποία είχατε πάρει για το 4μηνο Σεπέμβρη-Δεκέμβρη και μείωσε σημαντικά το ποσό της αναπροσαρμογής). Όσο περνάνε οι μήνες πιθανώς θα πέφτει η τιμή, και αν πάρεις/σπίτι παροχή στ' όνομά σου, θα την πληρώνετε από 0,14 και κάτω. Στο σταθερό θα την πληρώνετε με περίπου 0,16, αλλά δεν θα επηρρεάζεστε από διακυμάνσεις (θετικές ή αρνητικές). 

Αν λοιπόν θα αργήσει (πάνω από 3 μήνες) να περαστεί στ' όνομά σου το σπίτι και η παροχή/να δηλωθεί στην φορολογική, άλλαξε μέσω της εφαρμογής ebill (αν δεν υπάρχει ήδη account σε αυτήν, φτιάξε ένα με τα στοιχεία του πατέρα σου, κωδικό εταίρου που θα ζητήσει θα βρεις στον λογαρισμό πάνω - είναι από τα στοιχεία που έχεις σβήσει) σε κάποιο από τα δύο σταθερα της ΔΕΗ (δες χαρακτηριστικά τους στο σάιτ της, σύγκρινε, αποφάσισε). Το κέρδος δεν θα είναι μεγάλο (αλλά αν τυχόν αυξηθεί η κατανάλωση, ΘΑ είναι), αλλά περισσότερο θα μιλάμε για περιορισμό απωλειών (και μια "ασφαλεια" για τυχόν ανωμαλίες στην αγορά, πχ ειδικά για την περίοδο του κατακαλόκαιρου, Ιούλη-Αύγουστο).

...αλλά μισό, τώρα είδα την λέξη ενοίκιο. Εννοείς ότι δεν είναι δικό σας σπίτι, αλλά το νοικιάζετε; Αν ναι και είναι προφανώς η κύρια κατοικία του πατέρα σου, τότε αυτό που σας συμφέρει (εφ' όσον θα συνεχίσει η μικρή κατανάλωση, δλδ μαξ 300kWh/μήνα), είναι να παραμείνετε στο Γ1 - μέχρι τουλάχιστον να κοπούν (αν κοπούν) για όλους οι επιδοτήσεις...Άρα χρειάζεται να μείνεις ενημερωμένος για τις εξελίξεις (πχ μέσα από εδώ).

...και τώρα που το ξανασκέφτομαι (εκείνο το "ενοίκιο" μπερδεύει τα πάντα...Ξεκαθάρισέ μας το), η περίοδος κατανάλωσης περιλαμβάνει και τον Γενάρη, άρα κανονικά, αν δικαιούται ο πατέρας σου επιδότηση (αν είναι η κύρια κατοικία του κατά την δήλωσή του την περσινή, με βάση τα στοιχεία του '20), θα έπρεπε να έχει μπει και η επιδότηση για Γενάρη (τα ποσά της επιδότησης που έχει ο λογαριασμός, είναι αυτά που δόθηκαν μέχρι και Δεκέμβρη). Άρα είτε δεν είναι η δηλωμένη κύρια, είτε νοικιάσατε μέσα στο '21, είτε είτε η ΔΕΗ παρέλειψε να βάλει την επιδότηση του Γενάρη.

...οκ, τελευταία αναλαμπή : είσαι φοιτητής, ο πατέρας σου είχε κάνει το μισθωτήριο στ' όνομά του, και φυσικά δεν είναι η δηλωμένη κύρια κατοικία του. Το πέτυχα...;

Επεξ/σία από washcloud

11 ώρες πριν, washcloud είπε

^...δεν είπα ότι ήσουν υποχρεωμένος να είχες ξανασχοληθεί με προγράμματα και παρόχους - είπα πως το ότι δηλώνεις ότι δεν ξέρεις περί ΔΕΗ, είναι dead giveaway πως δεν διάβασες κάτι λίγο από το θρεντ που μπήκες για να ενημερωθείς. Και αυτό γενικά είναι κάτι που δεν βοηθάει (ούτε εσένα, ούτε εμάς). Αυτό είπα. 

(...είναι ανέκαθεν κοινή πρακτική των φόρουμ να μελετάμε λίγο τα θρεντ στα οποία μπαίνουμε, καθώς συνήθως ήδη έχουν γραφτεί πράγματα που μπορεί να μας απαντούν μέχρι και πλήρως τα ερωτήματα που μας κάνανε να φτάσουμε έως εδώ. Ακολούθησέ την και δεν θα χάσεις.)

Επίσης, σε άλλο θέμα ρώτησες. Εγώ απλώς έκανα παράθεση στο ποστ σου, απαντώντας σου εδώ (που είναι καταλληλότερο). Δεν εννοώ πως έκανες λάθος που ρώτησες εκεί (ίσα-ίσα, αφού πιο πολύ για άλλο πάροχο ενδιαφερόσουν), απλά το διευκρίνισα.

Στο ζουμί όμως : η κατανάλωση είναι μικρή (<100kWh/μήνα), άρα συμφέρει να μείνεις στο Γ1,,,με την προϋπόθεση ότι α) θα παραμείνει μικρή β) θα το δηλώσεις εσύ στην φορολογική σου ως κύρια κατοικία σου/θα πάρεις το ρεύμα στο όνομά σου.

Το ρεύμα ακρίβυνε (πολύ) ούτως ή άλλως από το καλοκαίρι, οπότε είτε στο κυμαινόμενης διατίμησης Γ1 μείνει το διαμέρισμα, είστε σε σταθερό πάει, αυτά που πληρώνατε μέχρι το καλοκαίρι του '21, τα ξεχνάτε. Απλά σας φαίνεται πολύ, λόγω συσσώρευσης μηνών (εκκαθαριστικός 8μήνου αντί 4μήνου), όπου "εμφανίστηκε" ξαφνικά όλη η ρήτρα αναπροσαρμογής που στην ουσία αντικατοπτρίζει αυτήν την αύξηση που είπα.

Και για να στο πω κι αλλιώς, αυτή τη στιγμή, όπως ΕΧΟΥΝ τα πράγματα, την κιλοβατώρα στο Γ1 την πληρώνετε με γύρω στα 0,30€ (ως μη κύρια κατοικία που δεν δικαιούται από Γενάρη κρατική επιδότηση, την οποία είχατε πάρει για το 4μηνο Σεπέμβρη-Δεκέμβρη και μείωσε σημαντικά το ποσό της αναπροσαρμογής). Όσο περνάνε οι μήνες πιθανώς θα πέφτει η τιμή, και αν πάρεις/σπίτι παροχή στ' όνομά σου, θα την πληρώνετε από 0,14 και κάτω. Στο σταθερό θα την πληρώνετε με περίπου 0,16, αλλά δεν θα επηρρεάζεστε από διακυμάνσεις (θετικές ή αρνητικές). 

Αν λοιπόν θα αργήσει (πάνω από 3 μήνες) να περαστεί στ' όνομά σου το σπίτι και η παροχή/να δηλωθεί στην φορολογική, άλλαξε μέσω της εφαρμογής ebill (αν δεν υπάρχει ήδη account σε αυτήν, φτιάξε ένα με τα στοιχεία του πατέρα σου, κωδικό εταίρου που θα ζητήσει θα βρεις στον λογαρισμό πάνω - είναι από τα στοιχεία που έχεις σβήσει) σε κάποιο από τα δύο σταθερα της ΔΕΗ (δες χαρακτηριστικά τους στο σάιτ της, σύγκρινε, αποφάσισε). Το κέρδος δεν θα είναι μεγάλο (αλλά αν τυχόν αυξηθεί η κατανάλωση, ΘΑ είναι), αλλά περισσότερο θα μιλάμε για περιορισμό απωλειών (και μια "ασφαλεια" για τυχόν ανωμαλίες στην αγορά, πχ ειδικά για την περίοδο του κατακαλόκαιρου, Ιούλη-Αύγουστο).

...αλλά μισό, τώρα είδα την λέξη ενοίκιο. Εννοείς ότι δεν είναι δικό σας σπίτι, αλλά το νοικιάζετε; Αν ναι και είναι προφανώς η κύρια κατοικία του πατέρα σου, τότε αυτό που σας συμφέρει (εφ' όσον θα συνεχίσει η μικρή κατανάλωση, δλδ μαξ 300kWh/μήνα), είναι να παραμείνετε στο Γ1 - μέχρι τουλάχιστον να κοπούν (αν κοπούν) για όλους οι επιδοτήσεις...Άρα χρειάζεται να μείνεις ενημερωμένος για τις εξελίξεις (πχ μέσα από εδώ).

...και τώρα που το ξανασκέφτομαι (εκείνο το "ενοίκιο" μπερδεύει τα πάντα...Ξεκαθάρισέ μας το), η περίοδος κατανάλωσης περιλαμβάνει και τον Γενάρη, άρα κανονικά, αν δικαιούται ο πατέρας σου επιδότηση (αν είναι η κύρια κατοικία του κατά την δήλωσή του την περσινή, με βάση τα στοιχεία του '20), θα έπρεπε να έχει μπει και η επιδότηση για Γενάρη (τα ποσά της επιδότησης που έχει ο λογαριασμός, είναι αυτά που δόθηκαν μέχρι και Δεκέμβρη). Άρα είτε δεν είναι η δηλωμένη κύρια, είτε νοικιάσατε μέσα στο '21, είτε είτε η ΔΕΗ παρέλειψε να βάλει την επιδότηση του Γενάρη.

...οκ, τελευταία αναλαμπή : είσαι φοιτητής, ο πατέρας σου είχε κάνει το μισθωτήριο στ' όνομά του, και φυσικά δεν είναι η δηλωμένη κύρια κατοικία του. Το πέτυχα...;

Ευχαριστώ πολύ που ασχολείσαι.

Με την τελευταία αναλαμπή το βρήκες. Το μισθωτήριο είχε γίνει στο όνομα του πατέρα μου από όταν σπούδαζα και έμεινε έτσι. 

Θέλω να το αλλάξω στο όνομα μου (πλέον δουλεύω) στην επόμενη δήλωση. 

Τώρα είδα ότι απάντησες σε άλλο θέμα από αυτό που αρχικά είχα ρωτήσει. Θα μάθω πληροφορίες από Δευτέρα για τα σταθερά προγράμματα και θα το προχωρήσω.

Ευχαριστώ πολύ!

• Like 1

Αυτή την έκπτωση ενέργειας που βάζει η ΔΕΗ  (αυτή που φαίνεται στην ανάλυση του λογαριασμού) την βάζει και σταθερά προγράμματα; Μάλλον όχι ε;

Θα μπαίνει συνέχεια στο Γ1 της ΔΕΗ ; και πως υπολογίζεται;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...