Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Titarasaudi είπε

Από 11/01/22 εώς 03/02/22

Συγνώμη για το κάπως off topic, αλλά 100 kwh την ημέρα σταθερά; Πέρυσι δοκίμασα να αποφύγω το πετρέλαιο και να ζεστάνω το σπίτι αποκλειστικά με τα airconditions, πήγε τις πολύ κρύες μέρες και 70 kwh. Αλλά 100 σταθερά; Ή έστω 150 kwh όταν είχαμε το χιονιά και λιγότερο τις υπόλοιπες;  Που μένεις αν επιτρέπεται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

38 λεπτά πριν, korakios είπε

1/9/21-31/12/21 0,02€/kw <300kw/μήνα

2022 τσκ

Γ1 είσαι ?

Ξαναλέω, σταθερό με Κοτ όχι σκέτο σταθερό,το ένα υποτίθεται είναι για ευάλωτα νοικοκυριά.

1 λεπτό πριν, Jasonsyna είπε

Ξαναλέω, σταθερό με Κοτ όχι σκέτο σταθερό,το ένα υποτίθεται είναι για ευάλωτα νοικοκυριά.

Αν σε συμφέρει, φεύγεις από εκεί και πας Γ1.

16 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Βλέπεις ότι ΔΕΝ γράφει ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ?

Δεν πάει με τις ημέρες αλλά με τις κιλοβατώρες που είναι 479.

Απλά δε γράφει ούτε και ΕΝΑΝΤΙ..... γι' αυτό ρώτησα. 

Τέλος πάντων, επομένως θα έχω θεωρητικά τρεις έναντι (άσχετα αν καταχωρώ κιλοβατώρες) και μετά εκκαθαριστικό. 

Επομένως θα δω τις όποιες ρήτρες στην εκκαθάριση; 

1 λεπτό πριν, Titarasaudi είπε

Τέλος πάντων, επομένως θα έχω θεωρητικά τρεις έναντι (άσχετα αν καταχωρώ κιλοβατώρες) και μετά εκκαθαριστικό. 

Όχι δεν είναι έτσι.

Οι ενδείξεις του εβιλλ δεν βγάζουν ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ λογαριασμό. Έχουν μόνο το νόημα ότι ΕΣΥ δίνεις την ένδειξη και δεν έχεις τις έκπληξεις του έναντι.

Ομως, στο site του ΔΕΔΔΗΕ αν δώσεις στο 2μηνο παρά 2μηνο την ένδειξη, βγαίνει κανονικά ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ λογαριασμός.

2 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

οταν θα ερθει η ωρα θα γραφει σίγουρα εκαθαριστικος. υποθετω οταν κανουμε self metering δεν γράφει τιποτα (αλλα δεν ειμαι σιγουρος).

3 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

ναι

3 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

με βαση τον πρωτο ειναι για 8 ημερες.

εσυ έδωσες τις ενδείξεις 1436 και 906. ο λογαριασμος σου ηταν για 24 ημερες.  οταν λογικα εκανες το αιτημα ησουν για 8 ημερες γ1.

αυτοι με βαση την καταναλωση και τις μερες υπολογισαν αναλογα τις κιλοβατορες. 

1436/24*8 =479

906/24*8=302

36 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν σε συμφέρει, φεύγεις από εκεί και πας Γ1.

Μα δεν είναι για μένα τι συμφέρει και τι όχι.Εγω είπα η κυβέρνηση είπε πως δίνει πάνω κάτω 50 ευρώ σε αυτούς που έχουν Κοτ και ερχεται η ΔΕΗ και σου λέει ναι αλλά εγώ δεν την δίνω σε αυτούς που έχουν σταθερό πρόγραμμα; Από πού και ως που; Η δεν καταλαβαίνω κάτι?Ναι η μεν έχουν ρήτρα αλλά οι δε έβαλαν πρόγραμμα με μεγαλύτερο ποσό κιλοβατώρας.

• Like 1

36 λεπτά πριν, Jasonsyna είπε

Εγω είπα η κυβέρνηση είπε πως δίνει πάνω κάτω 50 ευρώ σε αυτούς που έχουν Κοτ

και είναι σε κυμαινόμενα

σε σταθερά ήταν 0,02 και τέλος απο 1/1/22

Καλησπέρα παιδιά. Μετά από αρκετές μέρες ψαξίματος εδώ στο θέμα  για να βρω τι με συμφέρει, παραθέτω λεπτομερειες απο τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό που ήρθε πριν λίγες μέρες μαζί με το εγκεφαλικό 😂😂  και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες. 

Είμαι ΔΕΗ Γ1Ν. Για περιοδο 21/05/21 - 20/01/2022 ήρθε ο εκκαθαριστικος λογαριασμός 1.057€ (έχουν να έρθουν να μετρησουν απο το Μάιο). Κατά μέσο όρο το μήνα καταναλώνουμε 500+ kw. 

Από όσο διαβαζα, με συμφέρει να παω σε online/enter με τόσες κιλοβατώρες που καταναλωνουμε το μήνα (>300), κι αν τυχόν πεσουν οι τιμές (😂) να ξαναγυρισω στο οικιακό. 

Η απορία μου είναι, enter ή online? Από όσο κατάλαβα το enter είναι πιο safe αν δεν θες να βάλεις τη παγια εντολή για να παρεις το -2% εκπτωση και να πληρωνεις όποτε και οπως θες εσυ, ενώ το online την προαπαιτει. Υπάρχει κάποια άλλη ουσιαστική διαφορά? 

Ευχαριστώ 🙏

4 λεπτά πριν, GeoKots είπε

Η απορία μου είναι, enter ή online? Από όσο κατάλαβα το enter είναι πιο safe αν δεν θες να βάλεις τη παγια εντολή για να παρεις το -2% εκπτωση και να πληρωνεις όποτε και οπως θες εσυ, ενώ το online την προαπαιτει. Υπάρχει κάποια άλλη ουσιαστική διαφορά? 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59060007

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πως το έκανες αυτό ?

Ιδέα δεν έχω, εικάζω ίσως επειδή δεν ήρθαν να μετρήσουν από τον Μάιο και τα έβαλαν όλα τωρα, δε ξερω... 

Μόλις τώρα, GeoKots είπε

Ιδέα δεν έχω, εικάζω ίσως επειδή δεν ήρθαν να μετρήσουν από τον Μάιο και τα έβαλαν όλα τωρα, δε ξερω... 

δηλαδή η ΔΕΗ έβγαλε έναν εκκαθαριστικό γιαυτο το διάστημα ? 

3 λεπτά πριν, korakios είπε

Μμμ ωραία! Οπότε μάλλον εντερ και ο θεος βοηθός 😂😂

Σε ευχαριστώ 🙏

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

δηλαδή η ΔΕΗ έβγαλε έναν εκκαθαριστικό γιαυτο το διάστημα ? 

Ναι ναι, τελευταίος εκκαθαριστικος ήταν του Μαΐου και από τότε μόνο έναντι ερχονταν

Στις 31/1/2022 στις 2:10 ΠΜ, jimakos234 είπε
  • Ρητρα δεν εχει κανενα απο τα 2 προγραμματα.
  • Το Εντερ δεχεται ΚΟΤ ενω το online οχι
  • Το online προυποθετει παγια εντολη + Μηναιο λογαριασμο, ενω το Enter οχι.
  • Το Enter μπορει να γινει σε καταστημα επι τοπου. Εχει 100 ευρω εγγυηση, που επιστρεφονται αν ορισεις παγια εντολη +2% εκπτωση με την παγια.
  • Το online μονο ηλεκτρονικα, απο Γ1 πρακτικα+ebill ή econtract+ebill με αρκετες καθυστερησεις. Bonus 30 ευρω δωρο (δεν θελει εγγυηση)
  • Παγιο Εντερ 3ευρω/μηνα (0,18kWh/0,13kWh) --- online  1ευρω/μηνα(0,17kWh/0,13kWh)
  • Περα του 2% εχεις και το 5% εκπτωση συνεπειας στο Home Enter, που δεν εχεις στο online

αυτα πολυ συνοπτικα. Τα παραπανω ισχυουν για συνδεσεις απο 3/12/2021 και μετα.

Εγω εχω το. Online   και εχω κοτ γιατι με αφησε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...