Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, akisdg είπε

Μια ερώτηση σας παρακαλώ, καθώς είμαι σε αναμονή της 1η μέτρηση που θα κάνω για το νεο πρόγραμμα myhome online στο τέλος του μήνα. 

Αν δεν κάνω λάθος, από ότι έχω διαβάσει εδώ τόσο καιρό, εκτός από τις μηνιαίες μετρήσεις που μπορώ να κάνω για την ΔΕΗ, υπάρχει και η δυνατότητα καταχώρισης  4μηνης μέτρησης στο site του ΔΕΔΔΗΕ?

Αν ναι τι νόημα εχει αυτό και αν πρέπει να ασχολούμαι ή όχι. Σας ευχαριστώ και καλό υπόλοιπο...!!!

Οι ημερομηνίες που εμφανίζονται στο ebill  για καταχώρηση μετρήσεων είναι σε μηνιαία βάση η κάθε δίμηνο?

Αν δώσω μέτρηση και μετά πάρει και ο δεδδηε τι γίνεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Οι ημερομηνίες που εμφανίζονται στο ebill  για καταχώρηση μετρήσεων είναι σε μηνιαία βάση η κάθε δίμηνο?

Αν δώσω μέτρηση και μετά πάρει και ο δεδδηε τι γίνεται?

Οι εγγραφές είναι ανά μήνα και περνάμε κανονικά, εκτός από την 4η φορά που ισχύει ότι μετρά ο ΔΕΔΔΥΕ...άσχετα τι μέτρησες εσύ

Επεξ/σία από akisdg

Την καταμέτρηση, εφόσον την δώσετε στον ΔΕΔΔΗΕ είναι σαν να ήρθαν και να μέτρησαν. Απλώς υπάρχει εδώ και καιρό ένα μπέρδεμα με τις ημερομηνίες καταχώρησης που γράφει επάνω ο λογαριασμός. Σε εμένα γράφει π.χ. 17/1 - 20/1 ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ στο site του γράφει 14/1 - 17/1 (σ.σ.: όταν πας να καταχωρήσεις λίγες μέρες πριν ανοίξει, σου δείχνει την περίοδο). Άρα θέλει προσοχή γιατί συνήθως μόνο η πρώτη μέρα από το διάστημα που γράφει ο λογαριασμός είναι ανοιχτό το σύστημα και εύκολα μπορεί να χάσουμε το παράθυρο ευκαιρίας.

Στον πρόσφατο λογαριασμό που μου ήρθε είχα δώσει σε ΔΕΔΔΗΕ τα κατάλληλα νούμερα, χωρίς καν να πάω να δω τι έγραφε ο μετρητής στην πραγματικότητα. Έδωσα τόσα όσα η περίοδος που αναλογικά χρεώθηκε με Γ1 να βγει οριακά συμφέρουσα λόγω επιδοτήσεων. Έτσι, τυχόν υπερβάλλουσες κιλοβατώρες θα χρεωθούν με σταθερή τιμή Enter και δεν ζημιώθηκα τελικά καθόλου που καθυστέρησα να κάνω την αλλαγή.

Επίσης είδα ότι άλλαξαν ελαφρώς οι τιμές στα Γ1: Το 0,11058 --> 0,11056 και 0,07897 --> 0,07902 

Το ανησυχητικό όμως που διαπίστωσα αφορά στο ΤΑΠ. Ενώ η περίοδος του λογαριασμού του δικού μου είναι από 29/11/2021 έως 18/1/2022, είχαν αυξήσει την ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ από 1300€ σε 2000€ για όλο το διάστημα, ενώ αν δεν απατώμαι οι νέες ΤΖ ξεκινάνε από την πρωτοχρονιά και μετά. Για δείτε και το και οι υπόλοιποι.

Κατέβασα τον τελευταίο  τιμοκατάλογο της ΔΕΗ για το πρόγραμμα MyHome Enter που με ενδιαφέρει , και το συγκρίνω με το Γ1Οικιακό που έχω τώρα και έχω την εντύπωση οτι δεν με συμφέρει να κάνω την αλλαγή.Θέλω κάποιος όμως να μου επιβεβαιώσει τους παρακάτω υπολογισμούς μήπως εγώ έχω κάνει λάθος :

Εαν κατάλαβα σωστά , στο MyHome Enter υπάρχει χρέωση 0,18€ / kWh και πάγιο 3€ x 12 = 36€/έτος.Οι ρυθμιζόμενες χρεώσειςδεν περιλαμβάνονται.Σωστά;

Για ολόκληρο το 2021 είχα τους παρακάτω λογαριασμούς στο Γ1 :
1o 4μηνο : 696 kW - Κόστος ηλ.Ενέργειας : 114,08€ - Σύνολο λογαριασμού : 190€
2ο 4μηνο : 724 kW - Κόστος ηλ.Ενέργειας : 118,48€ - Σύνολο λογαριασμού : 199€
3ο 4μηνο : 761 kW - Κόστος ηλ.Ενέργειας : 110,45€ - Σύνολο λογαριασμού : 232€
Συνολική κατανάλωση 2.181 kW - Συνολικό κόστος ηλ.Ενέργειας : 343,01€ - Συνολικός λογαριασμός : 621€
Μέσος όρος 0,285€/kWh

Με βάση τώρα το πρόγραμμα MyHome Enter , οι παραπάνω καταναλώσεις θα είναι :
2.181 kW x 0,18€ = 392,58€ + 36€ (Πάγιο) + Ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι πάνω/κάτω ίδιες: Χρέωση ισχύος Μεταφοράς 0,13 και στα δυο , Χρέωση ενέργειας Διανομής 0,0213 και στα δυο , ΥΚΩ 0,0069 και στα δυο, Λοιπές χρεώσεις ίδιες.Στο ΕΤΜΕΑΡ υπάρχει μια διαφορά 0,00567 υπερ του Enter , στο Σύστημα Μεταφοράς Ενέργειας 0,0056-0,00527=0,00033 υπερ Γ1 και στο Δίκτυο διανομής Ισχύος 0,54-0,52=0,02.Τελικά με συμφέρει να το γυρίσω σε Enter ή όχι ;

Οι νεες αντικειμενικες αξίες ακινήτων εφαρμόζονται από 01/01/22.Το ΤΑΠ είναι άμεσα συνδεδεμένο,οπότε θα πρέπει να είναι αναλογικό για το διάστημα που αναφέρεσαι.Μεγαλη αύξηση η τιμή ζώνης πάντως. 

Εκτός από ΡΑΕ και ΣτΚ υπάρχει λόγος να απευθυνθούμε και σε άλλη αρχή για αμφισβήτηση  λογαριασμού?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tarantules είπε

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι πάνω/κάτω ίδιες

ακριβώς ίδιες

Εαν κατάλαβα σωστά , στο MyHome Enter υπάρχει χρέωση 0,18€ / kWh και πάγιο 3€ x 12 = 36€/έτος.Οι ρυθμιζόμενες χρεώσειςδεν περιλαμβάνονται.Σωστά;

εννοείται , όπως ούτε ΦΠΑ

Τελικά με συμφέρει να το γυρίσω σε Enter ή όχι ;

τώρα με τις νέες τιμές είναι αργά

αυτόν τον μήνα αν δικαιούσαι επιδότηση , όχι μένεις Γ1 (edit για την κατανάλωση που έχεις) , πόσταρε τον άλλον μήνα μήπως αλλάξει κάτι

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

18 ώρες πριν, washcloud είπε

...(0,11-35%)+0,23-0,14 (αν είναι η κύριά σου κατοικία δηλωμένη στην φορολογική σου το ΄21, αλλιώς nada) για τις πρώτες 310kWh και τις υπόλοιπες 253x(0,11-35%)+0,23.

Κατανάλωση 370 ημ./193 νυκτ

300x(0,11-35%)+0,23-0,14= 300x0,1615=48,45 + 70x(0,11-35%)+0,23=70x0,3015=21,10 Σύνολο ημέρας = 69,55

193x(0,079-35%)+0,23=193x0,281 = 54,30 (Σωστά?)

Σύνολο 123,85 σε σχέση με 87,00 με σταθερό..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, doll είπε

(Σωστά?)

...dunno. I h8 numbers  

2 ώρες πριν, tarantules είπε

Τελικά με συμφέρει να το γυρίσω σε Enter ή όχι ;

Μην τα υπολογίζεις με περσινές τιμές. Κράτα μόνο τις καταναλώσεις.

...η κιλοβατώρα ΤΩΡΑ σου βγαίνει 0,11-35% (εκπτώσεις "ενέργειας" και συνέπειας)=0,071 +0,22 η αναπροσαρμογή, δηλαδή πες 0,29. Επιδότηση, συνεχίζεις να παίρνεις; Αν είναι η κύρια κατοικία σου (δηλωμένη στην περσινή φορολογική), ναι, οπότε αφαιρείς γύρω στο 0,15 (η επιδότηση για 'σενα), άρα πες 0,14 η kWh για 'σένα στο Γ1.

Το Έντερ (να υποθέσω δεν θες το Online λόγω πάγιας εντολής εξόφλησης, άρα δεν συνυπολογίζουμε 2% έκπτωση με πάγια εντολή ούτε στο Έντερ) έχει ένα 5% έκπτωση με συνέπεια εξόφλησης, άρα η kWh του πες 0,17.

Καις γύρω στις 200kWh τον μήνα, άρα στο Έντερ θα χάνεις περίπου 6€ τον μήνα. Κι αν μείνεις στο Γ1 κι αν πέσει κι άλλο η χονδρική (που θα πέσει), όσο θα πέφτει τόσο θα μεγαλώνει αυτό το 6άρι/μήνα. Πόσο όμως θα πέσει; Και για πόσους μήνες; Πόσα δηλαδή θα προλάβεις να κερδίσεις σε βάθος χρόνου άραγε; Η λογική λέει ότι άντε στην καλύτερη να πέσει (μέχρι να ξανανέβει με τους καύσωνες) στο μισό, αν κι εξαρτάται από πολλά αν θα πέσει τόσο. Το 6άρι δηλαδή να γίνει πόσο, 12άρι/μήνα (χασούρα);

...κι αν τελικά δεν πέσει τόσο; Ή αν γίνει καμμιά στραβή με την Ουκρανία πχ και αντί να πέσει,,,ανέβει; Ή έστω, θα συνεχίσει η επιδότηση; Και με τί ποσά; Σε 'κεινη τη φάση θα λες "ε ας πάω σε σταθερό". Θα έχει όμως τότε το Έντερ την τιμή που έχει τώρα; Θα είναι ακόμα 12μηνης σύμβασης (ή θα πάει 24); Θα είναι η ποινή αποχώρησης μόνο 20€ στο 6μηνο; Ή θα την ανεβάσουν;

ΜΗΠΩΣ λοιπόν είναι καλύτερο να μην κοιτάξεις ΜΟΝΟ τα "στεγνά ποσά εδώ και τώρα" (κέρδος 6 τον μήνα), αλλά να δίνεις αυτά 6€ επιπλέον τον μήνα από τώρα για να "εξασφαλιστείς";

Δεν ξέρω - η απόφαση δικιά σου είναι, δεν σου λέω τί να κάνεις - απλά κοίτα το κι από άλλες οπτικές για να σιγουρέψεις ότι πράγματι θες Γ1 ή Έντερ.

Εγώ δεν είμαι εσύ - πάντως εγώ που είμαι,,,εγώ, για μένα πιθανώς θα προτιμούσα την σίγουρη χασούρα των 6/μήνα, προκειμένου να νιώθω πιο "εξασφαλισμένος" για κάποια πράγματα...

Επεξ/σία από washcloud

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...dunno. I h8 numbers  

Μην τα υπολογίζεις με περσινές τιμές. Κράτα μόνο τις καταναλώσεις.

...η κιλοβατώρα ΤΩΡΑ σου βγαίνει 0,11-35% (εκπτώσεις "ενέργειας" και συνέπειας)=0,071 +0,22 η αναπροσαρμογή, δηλαδή πες 0,29. Επιδότηση, συνεχίζεις να παίρνεις; Αν είναι η κύρια κατοικία σου (δηλωμένη στην περσινή φορολογική), ναι, οπότε αφαιρείς γύρω στο 0,15 (η επιδότηση για 'σενα), άρα πες 0,14 η kWh για 'σένα στο Γ1.

Το Έντερ (να υποθέσω δεν θες το Online λόγω πάγιας εντολής εξόφλησης, άρα δεν συνυπολογίζουμε 2% έκπτωση με πάγια εντολή ούτε στο Έντερ) έχει ένα 5% έκπτωση με συνέπεια εξόφλησης, άρα η kWh του πες 0,17.

Καις γύρω στις 200kWh τον μήνα, άρα στο Έντερ θα χάνεις περίπου 6€ τον μήνα. Κι αν μείνεις στο Γ1 κι αν πέσει κι άλλο η χονδρική (που θα πέσει), όσο θα πέφτει τόσο θα μεγαλώνει αυτό το 6άρι/μήνα. Πόσο όμως θα πέσει; Και για πόσους μήνες; Πόσα δηλαδή θα προλάβεις να κερδίσεις σε βάθος χρόνου άραγε; Η λογική λέει ότι άντε στην καλύτερη να πέσει (μέχρι να ξανανέβει με τους καύσωνες) στο μισό, αν κι εξαρτάται από πολλά αν θα πέσει τόσο. Το 6άρι δηλαδή να γίνει πόσο, 12άρι/μήνα (χασούρα);

...κι αν τελικά δεν πέσει τόσο; Ή αν γίνει καμμιά στραβή με την Ουκρανία πχ και αντί να πέσει,,,ανέβει; Ή έστω, θα συνεχίσει η επιδότηση; Και με τί ποσά; Σε 'κεινη τη φάση θα λες "ε ας πάω σε σταθερό". Θα έχει όμως τότε το Έντερ την τιμή που έχει τώρα; Θα είναι ακόμα 12μηνης σύμβασης (ή θα πάει 24); Θα είναι η ποινή αποχώρησης μόνο 20€ στο 6μηνο; Ή θα την ανεβάσουν;

ΜΗΠΩΣ λοιπόν είναι καλύτερο να μην κοιτάξεις ΜΟΝΟ τα "στεγνά ποσά εδώ και τώρα" (κέρδος 6 τον μήνα), αλλά να δίνεις αυτά 6€ επιπλέον τον μήνα από τώρα για να "εξασφαλιστείς";

Δεν ξέρω - η απόφαση δικιά σου είναι, δεν σου λέω τί να κάνεις - απλά κοίτα το κι από άλλες οπτικές για να σιγουρέψεις ότι πράγματι θες Γ1 ή Έντερ.

Εγώ δεν είμαι εσύ - πάντως εγώ που είμαι,,,εγώ, για μένα πιθανώς θα προτιμούσα την σίγουρη χασούρα των 6/μήνα, προκειμένου να νιώθω πιο "εξασφαλισμένος" για κάποια πράγματα...

Ναι είναι η κύρια κατοικία και παίρνω και επιδότηση.Νομίζω όλοι παίρνουν αν δεν κάνω λάθος;

Επίσης σωστά μάντεψες δεν θέλω πάγιες εντολές και πάντα πληρώνω τον λογαριασμό εμπρόθεσμα άρα παίρνω και την έκπτωση συνέπειας.

Εαν η διαφορά είναι πχ 100-150€ το χρόνο δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αλλαγής γιατί θα χρειαστεί να πληρώσω για νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο (έχει πάνω από 14 χρόνια να ενημερωθεί) , επειδή είναι στο όνομα του πατέρα μου που δεν είναι στη ζωή.

προσπαθω να κανω Online εγγραφη στο προγραμμα myHome Online απο το site της ΔΕΗ και πατωντας το κουμπι αλλαγη προμηθευτη-εναρξη δεν προχωραει η διακασια. 

Ξερει καποιος τι ευμβαινει? το δικιμασα απο chrome  και firefox με τα ιδια αποτελεσματα.

Χωρίς τίτλο.jpg

7 minutes ago, Euromaster said:

προσπαθω να κανω Online εγγραφη στο προγραμμα myHome Online απο το site της ΔΕΗ και πατωντας το κουμπι αλλαγη προμηθευτη-εναρξη δεν προχωραει η διακασια. 

Ξερει καποιος τι ευμβαινει? το δικιμασα απο chrome  και firefox με τα ιδια αποτελεσματα.

Χωρίς τίτλο.jpg

Δεν σε βγάζει εδώ;

511839E0-DAD1-4EE4-9AD2-B49F9CA7B0C1.jpeg

πιθανον, απο τον edge μπηκε μια χαρα.. ευχαριστω.

Παντως σε σχεση με το προγραμμα που εχω εδω και 3 χρονια της volton σιγουρα θα μου ερχεται πιο φθηνα το προγραμμα της ΔΕΗ που επελεξα.. Ελπιζω δηλ. 

Καταναλωνω περιπου 200-250kw τον μηνα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...