Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!

Σήμερα μετά από πάρα πολλά τηλέφωνα κατάφερα να δικαιωθώ και να μου εκδοθεί νέος λογαριασμός με τις παλιές τιμές του Online!

Θα πω εν συντομία το ιστορικό μήπως και βοηθήσω κάποιον που έκανε αίτηση πριν τις 3/12/2021 αλλά ενεργοποιήθηκε μετά με τις νέες τιμές.

Στις 23/11/2021 έστειλα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ΔΕΗ Myhome Online. Στις 29/11/2021 λαμβάνω email από τη ΔΕΗ ότι δεν έλαβε ένα έγγραφο το οποίο δεν έχει λογική γιατί πώς γίνεται να έλαβαν 2 από τα 3 συνημμένα μόνο; Στις 30/11/2021 το ξαναστέλνω. Το ebill ενεργοποιήθηκε στις 8/12/2021 με τις νέες τιμές και με διάρκεια συμβολαίου 1 έτος. 

Έκανα πολλά τηλεφωνήματα και το μόνο που μου λέγαν ήταν ότι θα προωθήσουν το αίτημά μου. Πριν από μια βδομάδα περίπου έκανα καταγγελία στη ΡΑΕ επισυνάπτοντας όλα τα email με screenshots και τα δικαιολογητικά κι έλαβα απάντηση ότι θα εκδοθεί νέος λογαριασμός με τις νέες τιμές. Σήμερα, εκδόθηκε πράγματι και άλλαξε κι η ημερομηνία λήξης του προγράμματος που έγινε 2ετές.

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν σ' αυτό το forum.   

Επεξ/σία από PC Booster
Δεν είχα δει πράγματι την απάντηση από τη ΡΑΕ!
  • Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 λεπτά πριν, PC Booster είπε

ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!

Σήμερα μετά από πάρα πολλά τηλέφωνα κατάφερα να δικαιωθώ και να μου εκδοθεί νέος λογαριασμός με τις παλιές τιμές του Online!

Θα πω εν συντομία το ιστορικό μήπως και βοηθήσω κάποιον που έκανε αίτηση πριν τις 3/12/2021 αλλά ενεργοποιήθηκε μετά με τις νέες τιμές.

Στις 23/11/2021 έστειλα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ΔΕΗ Myhome Online. Στις 29/11/2021 λαμβάνω email από τη ΔΕΗ ότι δεν έλαβε ένα έγγραφο το οποίο δεν έχει λογική γιατί πώς γίνεται να έλαβαν 2 από τα 3 συνημμένα μόνο; Στις 30/11/2021 το ξαναστέλνω. Το ebill ενεργοποιήθηκε στις 8/12/2021 με τις νέες τιμές και με διάρκεια συμβολαίου 1 έτος. 

Έκανα πολλά τηλεφωνήματα και το μόνο που μου λέγαν ήταν ότι θα προωθήσουν το αίτημά μου. Πριν από μια βδομάδα περίπου έκανα καταγγελία στη ΡΑΕ και έλαβα για απάντηση μόνο ένα ονοματεπώνυμο το οποίο δεν έχω ιδέα αν ήταν της ΔΕΗ ή της ΡΑΕ. Χθες έκανα ακόμα ένα τελευταίο τηλέφωνο και ήταν αυτό νομίζω που τελικά βοήθησε. Αρχικά ρώτησα αν τους ήρθε καταγγελία από ΡΑΕ και μου είπαν ότι δεν έχει έρθει κάτι. Αφού για ακόμα μια φορά προώθησαν το αίτημά μου μου πρότεινε η υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου να επικοινωνήσω με το ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. Εκεί για πρώτη φορά μίλησα με κάποιον που φαινόταν λογικός και που να ξέρει τι του γίνεται και μου είπε ξεκάθαρα ότι εφόσον έχω σύμβαση με ημερομηνία πριν τις αλλαγές στους όρους των προγραμμάτων θα εκδοθεί νέος λογαριασμός και σήμερα εκδόθηκε πράγματι και άλλαξε κι η ημερομηνία λήξης του προγράμματος που έγινε 2ετές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ζητήστε να μιλήσετε με το ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.

Υ.Γ.: Δεν είμαι σίγουρος, αλλά η καταγγελία στη ΡΑΕ νομίζω ότι δεν έπαιξε ρόλο και ίσως δεν έφτασε καν στη ΔΕΗ. 

στο αίτημα σου, στη ΡΑΕ σου έχουν δώσει απάντηση. αν δεις από κάτω, εκεί που είναι τα αρχεία που έχεις ανεβάσει για την καταγγελία, θα πρέπει να υπάρχει και ένα αρχείο με ημερομηνία μεταφόρτωσης, ίδια με την ημερομηνία που σου έδωσαν απάντηση. το pdf αυτό είναι η απάντησή τους.

νομίζω πως οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά την απάντησή τους στην καταγγελία μέσω ΡΑΕ, και όχι από τη συνομιλία με το τμήμα συμβάσεων, γιατί και το δικό μου αντίστοιχο πρόβλημα, λύθηκε μερικές μέρες μετά την απάντηση της ΔΕΗ στην καταγγελία μέσω ΡΑΕ, χωρίς να μιλήσω εγώ στο ενδιάμεσο με οποιοδήποτε τμήμα της ΔΕΗ

• Like 2

4 ώρες πριν, stapd_21 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Παρακολουθώ το θέμα εδώ και κάνα δίμηνο και έχω διαβάσει τα περισσότερα μηνύματα. Είμαι στο Γ1Ν και ήθελα να ρωτήσω το εξής: Κατανάλωση στο δίμηνο 15/12 έως 15/02/2022 πιθανολογώ γύρω στις 1100 κιλοβατώρες κανονικό και 400 νυχτερινό (καταραμένη αντλία θερμότητας!). Με το excel που ανέβασε ένας φίλος εδώ υπολογίζω το λογαριασμό σε 600 ευρώ. Ισχύεικάτι τέτοιο; Συμφέρει, ακόμα και τώρα καθυστερημένα, η αλλαγή σε ένα από τα άλλα δύο προγράμματα της ΔΕΗ;

...αν εννοείς ότι το υπολόγισες βάζοντας κιλοβατώρες στο Γ1 στα ρητροπρογράμματα, θέλει να βάλεις σωστές τιμές στο τύπο υπολογισμού της "ρήτρας",,,,αλλά έχω την εντύπωση πως είναι πολλά τα 600 (εντύπωση μόνο όμως).

Αυτό όμως που έχει σημασία, δεν είναι να υπολογίσεις σωστά το πόσο θα σου έρθει στις 15 (άλλωστε θα είναι έναντι και το πραγματικό φιρμάνι θα είναι στον εκκαθαριστικό), αλλά το να ενεργοποιήσεις απόψε κι όλας είτε το Ονλάιν είτε το Έντερ (ανάλογα ποιος σε βολεύει - το φθηνότερο πάντως είναι το 1ο), διότι προφανώς και σε συμφέρει, καθώς πληρώνεις με την ρήτρα αναπροσαρμογής πολύ παραπάνω από τα 0,17 και 0,18 των συγκεκριμένων προγραμμάτων (τουλάχιστον 0,10 πιο πάνω...).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις δίκιο, ούτε καν το είχα δει!! Άρα η λύση ήρθε από τη ΡΑΕ.

Επεξ/σία από PC Booster
  • Like 1

25 λεπτά πριν, PC Booster είπε

ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!

Έκανα πολλά τηλεφωνήματα και το μόνο που μου λέγαν ήταν ότι θα προωθήσουν το αίτημά μου. Πριν από μια βδομάδα περίπου έκανα καταγγελία στη ΡΑΕ και έλαβα για απάντηση μόνο ένα ονοματεπώνυμο το οποίο δεν έχω ιδέα αν ήταν της ΔΕΗ ή της ΡΑΕ. Χθες έκανα ακόμα ένα τελευταίο τηλέφωνο και ήταν αυτό νομίζω που τελικά βοήθησε. Αρχικά ρώτησα αν τους ήρθε καταγγελία από ΡΑΕ και μου είπαν ότι δεν έχει έρθει κάτι. Αφού για ακόμα μια φορά προώθησαν το αίτημά μου μου πρότεινε η υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου να επικοινωνήσω με το ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. Εκεί για πρώτη φορά μίλησα με κάποιον που φαινόταν λογικός και που να ξέρει τι του γίνεται και μου είπε ξεκάθαρα ότι εφόσον έχω σύμβαση με ημερομηνία πριν τις αλλαγές στους όρους των προγραμμάτων θα εκδοθεί νέος λογαριασμός και σήμερα εκδόθηκε πράγματι και άλλαξε κι η ημερομηνία λήξης του προγράμματος που έγινε 2ετές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ζητήστε να μιλήσετε με το ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.

Υ.Γ.: Δεν είμαι σίγουρος, αλλά η καταγγελία στη ΡΑΕ νομίζω ότι δεν έπαιξε ρόλο και ίσως δεν έφτασε καν στη ΔΕΗ. 

μπράβο ρε παιδιά δίνετε πολύ κουράγιο!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως βλέπω το έχουν σύστημα να "χάνουν" τα έγγραφα που τους στέλνεις, και εγώ όταν έκανα την αίτηση 5 φορές τους τα έστειλα και άλλες 5 τους πήρα να επιβεβαιώσω οτι τα πήραν (πριν γίνει ο μεγάλος χαμός).

Επεξ/σία από agnostos13

4 ώρες πριν, snet είπε

παιδιά καλησπέρα και πάλι, έχω Breaking Νews, με τηλεφώνησαν από ΔΕΗ και μου είπαν να ενεργοποιήσω τώρα το home online από το ebill και αυτοί θα με εντάξουν στο παλιό τιμοκατάλογο σύμφωνα με την αίτηση που έχω κάνει 22/11/2021 (τους το είπαν από τα κεντρικά)

korakie τι λες να το κάνω ή είναι παγίδα;;;;;;😨

Όπως και να 'χει μέσω ΡΑΕ θα δικαιωθείς στη χειρότερη. Αν χρειαστεί σου στέλνω και το κείμενο αν θες που έστειλα στην καταγγελία.

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...αν εννοείς ότι το υπολόγισες βάζοντας κιλοβατώρες στο Γ1 στα ρητροπρογράμματα, θέλει να βάλεις σωστές τιμές στο τύπο υπολογισμού της "ρήτρας",,,,αλλά έχω την εντύπωση πως είναι πολλά τα 600 (εντύπωση μόνο όμως).

Αυτό όμως που έχει σημασία, δεν είναι να υπολογίσεις σωστά το πόσο θα σου έρθει στις 15 (άλλωστε θα είναι έναντι και το πραγματικό φιρμάνι θα είναι στον εκκαθαριστικό), αλλά το να ενεργοποιήσεις απόψε κι όλας είτε το Ονλάιν είτε το Έντερ (ανάλογα ποιος σε βολεύει - το φθηνότερο πάντως είναι το 1ο), διότι προφανώς και σε συμφέρει, καθώς πληρώνεις με την ρήτρα αναπροσαρμογής πολύ παραπάνω από τα 0,17 και 0,18 των συγκεκριμένων προγραμμάτων (τουλάχιστον 0,10 πιο πάνω...).

Δικιο έχεις. Απλά μια υποσημείωση, χωρίς ιδιαίτερη σημασία: καταχωρω την ένδειξη κάθε δίμηνο, οπότε κάθε λογαριασμός είναι εκκαθαριστικός

...ακόμη κι έτσι, θα τα πληρώσεις πού θα τα πληρώσεις,,,μην ψάχνεις "πόσα ακριβώς" - καλύτερα να διαθέσεις αυτόν τον χρόνο για να μεταβείς σε σταθερό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για περιπου 290-320 Kwh / μηνα σε Γ1Ν συμφερει αλλαγη σε καποιο enter/online? Ειναι ακριβως στο οροσημο.
Προφανως δεν θα εχει μεγαλη διαφορα αλλα εστω κατι ψιλα θα φανουν;

Επεξ/σία από MaXmaD
  • Sad 1

...όπως το 'πες : ψιλά. Αλλά το θέμα είναι περισσότερο τί θα γίνει αν πχ σταματήσουν/μειωθούν οι επιδοτήσεις (αν δεν είναι η κύρια κατοικία σου στη φορολογική, έχουν ήδη σταματήσει). Με άλλα λόγια, καλύτερα σταθερό από τώρα.

Εκτός κι αν εχεις ΚΟΤ

Ναι αν το αφησω ετσι ειναι τζογος. Μπορει πανω, μπορει κατω.
Κυρια ειναι χωρις ΚΟΤ.
Και οι επιδοτησεις για κυρια μεχρι ποσο θα δινονται;; αγνωστο... αυριο μεθαυριο τις κοβουν κ αυτες.

Άποψη μου είναι να μπει κάποιος σε προγραμμα χωρίς ρητρα , οι τιμές δε φαίνεται να πέφτουν ειδικά όσο συντηρείται η αναστάτωση σε γεωπολιτική επίπεδο , φτηνές τιμές σε ρεύμα θα ξαναδούμε όταν γίνει η ηλεκτρική διασύνδεση με την Αίγυπτο 

10 λεπτά πριν, dimostr είπε

φτηνές τιμές σε ρεύμα θα ξαναδούμε όταν γίνει η ηλεκτρική διασύνδεση με την Αίγυπτο 

αρκετά χρόνια μετά τη σύνδεση μιας και θα χρειαστεί "απόσβεση"

ότι και αν γίνει , θα εξαρτηθεί απο το φυσικό αέριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι επιδοτήσεις αυτες ειναι μονο στον εκκαθαριστικο του 4μηνου;; Σωστά;;

Κοιτούσα λογαριασμο ενος συγγενούς μου . Στον εκκαθαριστικό,  της  έχουν βάλει την επιδότηση αυτη  και υπολογισα τις kw με το τελικο ποσο που της ήρθε και βγήκε χρέωση οντως 0,17. 

Στον έναντι ομως τον Ιανουαριο ( με μετρήσεις που έδωσα εγώ , που είχε καταναλωσει)  της βγήκε χρέωση 0,30 . Δηλαδή  για 200 kw πληρωσε 60 ευρώ. Προσωπικά της είπα να φύγει απο το Γ1 και να παει και εκεινη στο home enter . Αν πάει , δεν θα πληρώνει και στον έναντι 0,17;; Kαι εκτος απο αυτο, δεν ξέρουμε ποσο θα την καλυπτουν οι επιδοτησεις..

Επεξ/σία από petrakiskap

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...