Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, geodrako είπε

Και έρχομαι και ρωτάω το εξής:

Παραθέτω τους δύο τελευταίους εκκαθαριστικούς μου (Σεπτέμβριο και τώρα).

ΟΙ χρεώσεις ανά kwh είναι καλύτερες τον σεπτέμβριο από τις κλειωμένες 0,18/kwh του enter home πχ.

Οπότε συμφέρει; ή μήπως το 0,18 είναι το ΤΑΒΑΝΙ της χρέωσης οπότε πχ στου σεπτεμβρίου τον λογαριασμό και πάλι θα χα πληρώσει τα ίδια; Εντωμεταξύ το ευτέλισα και έκαψα και 2166 το 4μηνο που πέρασε (πολλές για ένα άτομο μόνο του, το παράκανα με πολλούς τρόπους). Οι κανονικές μου είναι γύρω στις 1400.

image.png.98d3a0e9b053ba2da0fb1b30cb484b43.png

θα το κάνω όπως ο Κοράκιος και θα φτιάξω μια απάντηση για το ειδικό ζήτημα copy paste μου φαίνεται....

Έχεις κατανάλωση 2166:4=541 kwh το μήνα. Για ένα άτομο είναι μεγάλη, δίκιο έχεις. Για μια οικογένεια με τμήμα του χειμώνα μέσα στην περίοδο, είναι έως και μικρή.

Μέχρι 300kwh  το μήνα, μάλλον συμφέρει το Γ1 συγκριτικά με τις νέες τιμές των σταθερών της ΔΕΗ. Όσο μεγαλώνει η κατανάλωση, συμφέρουν τα σταθερά. Το όφελος γίνεται ουσιαστικό μετά τις 500 kwh το μήνα.

Στις 541 δηλ 2166 το τετράμηνο, θα είχες όφελος πχ από το online 0,206 - 0,17= 0,036/kwh. 0,036 Χ 2166 = 78 Ευρώ το τετράμηνο. Αυτό θα ήταν το όφελος.

Αν έκαιγες 800 kwh το μήνα, το όφελος μεγαλώνει πολύ, γιατί η τελική τιμή του Γ1 για 800/μήνα δεν βγαίνει 0,206, βγαίνει πολύ παραπάνω επειδή δεν θα έπαιρνες άλλη επιδότηση. Μέχρι τις 300 kwh το μήνα πήρες.

Άρα στις 1400 που λες ότι καις συνήθως το τετράμηνο, αν αλλάξεις πρόγραμμα το κάνεις για 15-20 Ευρώ το τετράμηνο.

3 λεπτά πριν, stapd_21 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Παρακολουθώ το θέμα εδώ και κάνα δίμηνο και έχω διαβάσει τα περισσότερα μηνύματα. Είμαι στο Γ1Ν και ήθελα να ρωτήσω το εξής: Κατανάλωση στο δίμηνο 15/12 έως 15/02/2022 πιθανολογώ γύρω στις 1100 κιλοβατώρες κανονικό και 400 νυχτερινό (καταραμένη αντλία θερμότητας!). Με το excel που ανέβασε ένας φίλος εδώ υπολογίζω το λογαριασμό σε 600 ευρώ. Ισχύεικάτι τέτοιο; Συμφέρει, ακόμα και τώρα καθυστερημένα, η αλλαγή σε ένα από τα άλλα δύο προγράμματα της ΔΕΗ;

Μέχρι 300kwh  το μήνα, μάλλον συμφέρει το Γ1 συγκριτικά με τις νέες τιμές των σταθερών της ΔΕΗ. Όσο μεγαλώνει η κατανάλωση, συμφέρουν τα σταθερά. Το όφελος γίνεται ουσιαστικό μετά τις 500 kwh το μήνα.

Εσύ λες ότι έχεις 750 το μήνα. Ναι, συμφέρει. Περίπου 50-55  Ευρώ το μήνα εξοικονόμηση.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jimakos234 είπε

Συνοψιζοντας.

Εισαι ηδη Γ1? μπαινεις ebill (αν δεν εχεις, παιρνεις τηλ και σου εκδιδουν κωδικους) και βαζεις Online/Enter.
Ερχεσαι απο αλλο παροχο? Πας σε καταστημα και υπογραφεις Enter/Enter+ ή αν θες το Online, κοιτας τις διαφορες εδω και πας αντιστοιχα σε Γ1 ,ιδανικα απο καταστημα, σου εκδιδουν κωδικους και μπαινεις εσυ μετα απο to ebill και το ενεργοποιεις.

Το econtract , την συγκεκριμενη περιοδο, ενδεχομενως θα σε καθυστερησει, και μετα θα πρεπει να βαλεις και την ΡΑΕ στο παιχνιδι για να βρεις το δικιο σου, αν χασεις την προσφορα ενω νομικα την εχεις κατοχυρώσει.

Επειδή θα αλλάξει όνομα η παροχή από Γ1Ν, αν πάει σε κατάστημα και κάνει Γ1Ν στο νέο όνομα και μετά το αλλάξει σε Online μέσω ebill θα του επιστρέψουν την εγγύηση ή θα πάει υπερ πίστεως;

Επεξ/σία από agnostos13

51 λεπτά πριν, washcloud είπε

Αν είχε πληρώσει από παλιά κάποια εγγύηση (φαίνεται στους λογαριασμούς), όχι.

Ναι, έστω και για λίγο (χρηματική διαφορά εννοώ), συμφέρει να πάει. Περισσότερο κι απ' την καθαρή χρηματική διαφορά του σήμερα πάντως, να πάει επειδή οι επιδοτήσεις κάποια στιγμή θα μειωθούν/κοπούν.

Η μόνη περιπτωση να τον συμφέρει να παραμείνει ακόμα στο Γ1 με τέτοια κατανάλωση, είναι να είναι δικαιούχος ΚΟΤ. 

Έτσι ακριβώς τα υπολόγισα και εγώ, και τον έπεισα να κάνει την αίτηση. Έστω και για λίγο (40-50€/4μηνο) συμφέρει. Δεν είναι ΚΟΤ. Εγγύηση έχει πληρώσει, ναι.Και στο εξάμηνο αν έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο πληρώνει μια ποινή 20€ και αλλάζει πρόγραμμα.

• Like 1

30 λεπτά πριν, olddognewtricks είπε

θα το κάνω όπως ο Κοράκιος και θα φτιάξω μια απάντηση για το ειδικό ζήτημα copy paste μου φαίνεται....

Έχεις κατανάλωση 2166:4=541 kwh το μήνα. Για ένα άτομο είναι μεγάλη, δίκιο έχεις. Για μια οικογένεια με τμήμα του χειμώνα μέσα στην περίοδο, είναι έως και μικρή.

Στις 541 δηλ 2166 το τετράμηνο, θα είχες όφελος πχ από το online 0,206 - 0,17= 0,036/kwh. 0,036 Χ 2166 = 78 Ευρώ το τετράμηνο. Αυτό θα ήταν το όφελος.

Αν έκαιγες 800 kwh το μήνα, το όφελος μεγαλώνει πολύ, γιατί η τελική τιμή του Γ1 για 800/μήνα δεν βγαίνει 0,206, βγαίνει πολύ παραπάνω επειδή δεν θα έπαιρνες άλλη επιδότηση. Μέχρι τις 300 kwh το μήνα πήρες.

Άρα στις 1400 που λες ότι καις συνήθως το τετράμηνο, αν αλλάξεις πρόγραμμα το κάνεις για 15-20 Ευρώ το τετράμηνο.

Εσύ λες ότι έχεις 750 το μήνα. Ναι, συμφέρει. Περίπου 50-55  Ευρώ το μήνα εξοικονόμηση.

Οκ κατατοπιστικότατος ❤️ Επομένως με λίγα λόγια δε με συμφέρει να αλλάξω εάν καταφέρω να επανέλθω στη νορμάλ κατανάλωση μου η οποία βασικά πέρυσι ίδια εποχή ήταν 890kwh στο 4μηνο

Καλησπέρα ..
Αύριο λήγει ο πρώτος λογαριασμός αλλά στον λογαριασμό δεν φαίνεται κάπου αν θα τα χρήματα θα τα τραβήξει από την πάγια εντολή που είχα ενεργοποιήσει όταν έκανα αίτηση στο πρόγραμμα   ή θα πρέπει να κάνω εγώ την πληρωμή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά καλησπέρα και πάλι, έχω Breaking Νews, με τηλεφώνησαν από ΔΕΗ και μου είπαν να ενεργοποιήσω τώρα το home online από το ebill και αυτοί θα με εντάξουν στο παλιό τιμοκατάλογο σύμφωνα με την αίτηση που έχω κάνει 22/11/2021 (τους το είπαν από τα κεντρικά)

korakie τι λες να το κάνω ή είναι παγίδα;;;;;;😨

Επεξ/σία από snet
  • Confused 1

9 λεπτά πριν, snet είπε

παιδιά καλησπέρα και πάλι, έχω Breaking Νews, με τηλεφώνησαν από ΔΕΗ και μου είπαν να ενεργοποιήσω τώρα το home online από το ebill και αυτοί θα με εντάξουν στο παλιό τιμοκατάλογο σύμφωνα με την αίτηση που έχω κάνει 22/11/2021 (τους το είπαν από τα κεντρικά)

εγώ θα σου έλεγα μόνο αν στο στείλουν γραπτά από το customer care να προχωρήσεις σε αλλαγή....

σε αντίστοιχη δική μου περίπτωση, (αίτηση για homeonline, που με έβαλαν στο Γ1 και περίμενα εκεί για να το διορθώσουν) ενεργοποιήθηκε το home online χωρίς εγώ να το επιλέξω και να το ενεργοποιήσω μόνος μου από το ebill

• Thanks 1

1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Επειδή θα αλλάξει όνομα η παροχή από Γ1Ν, αν πάει σε κατάστημα και κάνει Γ1Ν στο νέο όνομα και μετά το αλλάξει σε Online μέσω ebill θα του επιστρέψουν την εγγύηση ή θα πάει υπερ πίστεως;

Δεν ξερω να σου απαντησω για το online αν θα σου επιστραφει η εγγυηση. Κατα πασα πιθανοτητα οχι. Δεν εχει ειπωθει η γραφει κατι τετοιο, ουτε εδω ουτε απο ΔΕΗ.  Το Online πρακτικα ειναι σαν προσθετο βασιζομενο πανω στο Γ1.

1 ώρα πριν, snet είπε

μόνο γραπτώς μιας και θα μπορούσαν ήδη να το έχουν κάνει απο μόνοι τους στο ebill σου ,αφού έχουν όλα τα στοιχεία

26 λεπτά πριν, korakios είπε

μόνο γραπτώς μιας και θα μπορούσαν ήδη να το έχουν κάνει απο μόνοι τους στο ebill σου ,αφού έχουν όλα τα στοιχεία

της το είπα γραπτώς αλλά έτσι λέει της είπαν από τα κεντρικά ότι θα ρυθμίσουν όλες αυτές τις υποθέσεις.

της είπα ότι δεν εμπιστεύομαι αυτές τις απαντήσεις αλλά με διαβεβαίωσε ότι βλέπει την αίτηση 22/11 και ότι θα ενταχθώ σε αυτό το τιμολόγιο, ειλικρινά πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο και πλήρωνν όλο το χειμώνα με Γ1Ν...

και να σας πω για ένα άλλο online που έχω κάνει αίτηση έχω γραπτή επιβεβαίωση ότι θα μπω στο παλαιό τιμολόγιο και μέχρι τώρα έχω πάρει τα 3

όποιος βγάλει άκρη με αυτούς....

9 λεπτά πριν, snet είπε

αλλά με διαβεβαίωσε

αφού σε διαβεβαίωσε 😁

9 λεπτά πριν, snet είπε

θα ενταχθώ σε αυτό το τιμολόγιο, ειλικρινά πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο και πλήρωνν όλο το χειμώνα με Γ1Ν...

εννοείται οτι θα σου πιστωθούν τα κερατικάτικα

10 λεπτά πριν, snet είπε

και να σας πω για ένα άλλο online που έχω κάνει αίτηση έχω γραπτή επιβεβαίωση ότι θα μπω στο παλαιό τιμολόγιο και μέχρι τώρα έχω πάρει τα 3

δεν είναι κάτι μαγικό το γραπτώς , απλά βοηθά σε καταγγελία

• Thanks 1

ωραία τους γράφω email και τους το ζητάω γραπτώς!

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής σας επικοινωνίας κατά την οποία θα πρέπει να κάνω εγγραφή στο τρέχων πρόγραμμα home online ώστε στη συνέχεια να ενταχθώ στο αντίστοιχο πρόγραμμα-τιμολόγιο όπως αυτό ίσχυε 22/11/2021 που έκανα και την αρχική αίτηση θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε και γραπτά τις οδηγίες αυτές προκειμένου να προχωρήσω στις αντίστοιχες ενέργειες,

Ευχαριστώ.

• Like 1

Καλησπέρα.

Τελικά μετά από ανταλλαγή εμαιλ με τη ΔΕΗ, ήρθε καινούργιος λογαριασμός όπου πλέον δεν με χρεώνει ούτε μέρα στο Γ1 αλλά με εντάσσει από 3/12 στο on-line.

Υπενθυμιζω, αίτηση 22/11 μέσω econtract, δικαιολογητικά 25/11 και ενεργοποίηση e-bill 30/11 χωρίς καμία άλλη ενέργεια από μεριά μου. Αρχικά διαγράφηκε το ιστορικό, μετά με έβαλαν στο Γ1 από 14/12 και έκτοτε αρχίσαμε τη διαπραγμάτευση.

• Like 1

3 ώρες πριν, dis83 είπε

Αφού στην απάντηση που μου έστειλαν αναφέρουν πως συνδυάζεται ΚΟΤ με τα προγράμματα Home. 

Εννοούν ότι συνδυάζονται μόνο τα νέα προγράμματα από 12/2021 άρα σωστά μου έκοψαν το παλιό Enter από τον 11/2020 ; 

...προφανώς. Άλλο πρόγραμμα το Έντερ προ 3/12 - άλλο το από 3/12 και μετά.4

...όσο για την γραπτή απάντηση, ειδικά η ΔΕΗ είναι ένα γενικό τουρλουμπούκι. Εάν θέλεις επιβεβαίωση για αυτό που σου απαντήσανε, ακόμη και γραπτώς, Εγώ στη θέση σου θα τους ζήταγα να σου υποδείξουν/επισυνάψουν την σχετική ενδοεταιρική οδηγία με υπογραφές διευθυντών κτλ που θα κατοχυρώνει αδιάσειστα την ισχύ του συγκεκριμένου,,,,,ισχυρισμού (δυστυχώς έτσι πάει, ειδικά με την ΔΕΗ). Μιας και, ενώ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, κάτι τέοιο ΔΕΝ υπάρχει σε δημόσια/επίσημη ανάρτηση στο σάιτ τους...(το ΜΟΝΟ που υπάρχει, είναι διευκρίνηση για την ισχύ συνδυασμού ΚΟΤ με το ΝΕΟ Έντερ, στην σελίδα του συγκεκριμένου προγράμματος).

14 λεπτά πριν, thespartian είπε

Καλησπέρα.

Τελικά μετά από ανταλλαγή εμαιλ με τη ΔΕΗ, ήρθε καινούργιος λογαριασμός όπου πλέον δεν με χρεώνει ούτε μέρα στο Γ1 αλλά με εντάσσει από 3/12 στο on-line.

Υπενθυμιζω, αίτηση 22/11 μέσω econtract, δικαιολογητικά 25/11 και ενεργοποίηση e-bill 30/11 χωρίς καμία άλλη ενέργεια από μεριά μου. Αρχικά διαγράφηκε το ιστορικό, μετά με έβαλαν στο Γ1 από 14/12 και έκτοτε αρχίσαμε τη διαπραγμάτευση.

Διαμαρτυρία μέσω myΡΑΕ κι ο θεός βοηθός...(και νομίζω ότι κακώς μιλούσες μόνο με αυτούς τόσο καιρό - έχασες πολύ καιρό...)

2 ώρες πριν, antykaps είπε

Καλησπέρα ..
Αύριο λήγει ο πρώτος λογαριασμός αλλά στον λογαριασμό δεν φαίνεται κάπου αν θα τα χρήματα θα τα τραβήξει από την πάγια εντολή που είχα ενεργοποιήσει όταν έκανα αίτηση στο πρόγραμμα   ή θα πρέπει να κάνω εγώ την πληρωμή

Για το Online λες; Είχες ενεργοποιήσει την πάγια μέσα από το ebill...; Αν ναι (μπες και τσέκαρε αν είναι ακόμη ενεργοποιημένη), λογικά θα τα τραβήξει.

3 ώρες πριν, agnostos13 είπε

"Για νέους πελάτες δεν ισχύει καταβολή εγγύησης στο Ονλάιν", ή κάπως έτσι τεσπα το αναφέρανε προ εβδομάδων. Λογικά δεν άλλαξε κάτι - παίρνεις τηλ. και ρωτάς (για κάτι τέτοιο έστω, ε του πούστη, μπορεί κανείς να βασιστεί στην προφορική τους απάντηση...). Το οποίο λογικά σημαίνει ότι μόνο όταν κάνεις αίτηση μέσω econtract (όντας σε άλλο παροχο - εκεί κολλάει το "νέους πελάτες", και είναι κίνητρο για να τσιμπήσουν κόσμο από αλλού...) δεν πληρώνεις εγγύηση για το Online. Αν υπογράψεις Γ1 και ΜΕΤΑ πας να ενεργοποιήσεις το Ονλάιν,,,,ε δεν είσαι "νέος πελάτης" πια (λίγο μαλακία και θυμίζει το "πόσα αυγά μπορείς να φας με άδειο στομάχι", αλλά.....). 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...