Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, ioanniskar είπε

Μήπως το D17 πρέπει να γίνει 12;

άγνωστο , όσο θες το βάζεις

1 λεπτό πριν, ioanniskar είπε

Με αυτά τα δεδομένα, για κάποιον που έχει μέχρι 300KWh/μήνα με ΚΟΤ μήπως συμφέρει να μείνει στο Γ1 αντί για το Enter τώρα που έδωσαν επιδότηση €0.18 και το Γ1 είναι 0.07 πιο φθηνό από Enter;

Αναφορά σε κείμενο

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

Spoiler

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

2 λεπτά πριν, ioanniskar είπε

Τι μου διαφεύγει;

το copy paste που γράφω καθημερινά σχεδόν σε κάθε σελίδα

4 λεπτά πριν, ioanniskar είπε

Γιατί αφαιρείς μόνο το ένα τετράμηνο από το σύνολο;

επισης δεν έχω την ΤΕΑ ,ΛΠ , αποκλίσεις όσο είναι σήμερα

το συγκεκριμένο φύλλο με τα κυμαινόμενα απευθύνεται σε όσους θεωρούν οτι μπορούν να προβλέψουν στο 12 μηνο τι θα συμβεί

περισσότερο το έχω για να φαίνεται η κοροϊδία που κάνανε σην μπανανία με τις ευλογίες της τσικίτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, Fan είπε

Εναλλακτικό πάροχο δεν κοιτάμε πλέον, έτσι δεν είναι;

απο σταθερά δεν προσφέρουν δυστυχώς κάτι πλέον , κατέβασε το excel της υπογραφής μου και δες

2 λεπτά πριν, Fan είπε

ποιο από τα δύο όμως?

για κάποιο λόγο δε λειτούργησε ο υπερσύνδεσμος πο είχα στο κείμενο

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59060007

στο excel δεν περιλαμβάνω τα 30€ δώρο του online , ή τα έξτρα πάγια δώρο του enter+

• Like 1

39 λεπτά πριν, korakios είπε

άγνωστο , όσο θες το βάζεις

επισης δεν έχω την ΤΕΑ ,ΛΠ , αποκλίσεις όσο είναι σήμερα

το συγκεκριμένο φύλλο με τα κυμαινόμενα απευθύνεται σε όσους θεωρούν οτι μπορούν να προβλέψουν στο 12 μηνο τι θα συμβεί

περισσότερο το έχω για να φαίνεται η κοροϊδία που κάνανε σην μπανανία με τις ευλογίες της τσικίτα

Με το enter κρατας και την επιδοτηση του ΚΟΤ (0.075/kWh) και γλυτωνεις και την ρητρα.
Εχει 0.18ευρω/kWh, αντι για 0.11 (στον τελευταιο μου λογαριασμο τον Οκτωβριο τοσο ηταν - δεν ξερω αν εχει αλλαξει) που εχει το Γ1 που εχω εγω τωρα.

Αρα δε συμφερει σιγουρα?

Τι μου διαφευγει?

2 λεπτά πριν, Psionicist είπε

αντι για 0.11 (στον τελευταιο μου λογαριασμο τον Οκτωβριο τοσο ηταν - δεν ξερω αν εχει αλλαξει) που εχει το Γ1 που εχω εγω τωρα.

Γ1 0,30 (μαζί με ρήτρα και έκπτωση 30% ΔΕΗ)

επιδότηση 0,18 για <300kw/μηνα

0,30-0,18 πόσο κάνει ? το αποτέλεσμα το συγκρίνεις με το 0,18 του enter

μετά αφαιρείς το ΚΟΤ αν θες τελική με έκπωση ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα τι θα παίξει , δες πρωϊνάδικα και το μετρητή να μην ξεπερνάς 300kw ή όσο πάνε το όριο....

ΥΓ . Γ1 και αυτό ρητροπρόγραμμα είναι , Ρητροπρόγραμμα = πρόγραμμα που εφαρμόζεται ρήτρα αναπροσαρμογής . Ρήτρα αναπροσαρμογής είναι η προσαύξηση που μετακυλά ο πάροχος στον πελάτη λόγω αύξησης χοντρικής . έλεος

• Like 1

2 ώρες πριν, messinia3 είπε

Αυτό που λες ότι εκτός από δηλωμένη πρώτη κατοικία πρέπει και η παροχή να είναι στο όνομα σου προκύπτει από κάπου?

Εγώ π.χ. είναι ακόμα στο όνομα του πατέρα μου,αλλά δηλώνεται κανονικά στο Ε1 μου και δε διάβασα κάπου για να είναι η παροχή στο όνομα σου.

Με αυτή τη λογική αποκλείονται επίσης πάρα πολλοί ενοικιαστές που δεν αλλάζουν το όνομα στην παροχή ρεύματος.

...δεν είναι ότι το έχω διαβάσει κάπου, αλλά πάει με την λογική ότι την επιδότηση την δίνουν στην παροχή, κι όχι στο ΑΦΜ (αλλιώς δηλαδή δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα την έδιναν την επιδότηση - πώς δηλαδή θα αντιστοιχούσαν παροχή με βάση το ΑΦΜ...)

Και αντιθέτως ΕΧΩ διαβάσει (όταν είχε πρωτοβγει η ανακοίνωση για την περίφημη 1η κατοικία ως κόφτη επιδότησης), δεν θυμάμαι σε πιο site (νομίζω εφημερίδας ήταν πάντως) ανάλυση ότι "με το νέο μετρό μένουν εκτός και όσοι νοικιάζουν", όπως το λες κι εσύ δηλαδή (και όχι μόνο όσοι δεν την πήραν στο όνομά τους, αλλά - λογικά - και όσοι νοίκιασαν από το '21 και μετά, αφού στο Taxis φαίνονται στοιχεία από το 2020....)

48 λεπτά πριν, Fan είπε

Εναλλακτικό πάροχο δεν κοιτάμε πλέον, έτσι δεν είναι;

...μόνο για να τα διηγούμαστε κλαίγοντας.

32 λεπτά πριν, korakios είπε

Γ1 0,30 (μαζί με ρήτρα και έκπτωση 30% ΔΕΗ)

επιδότηση 0,18 για <300kw/μηνα

0,30-0,18 πόσο κάνει ? το αποτέλεσμα το συγκρίνεις με το 0,18 του enter

μετά αφαιρείς το ΚΟΤ αν θες τελική με έκπωση ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα τι θα παίξει , δες πρωϊνάδικα και το μετρητή να μην ξεπερνάς 300kw ή όσο πάνε το όριο....

ΥΓ . Γ1 και αυτό ρητροπρόγραμμα είναι , Ρητροπρόγραμμα = πρόγραμμα που εφαρμόζεται ρήτρα αναπροσαρμογής . Ρήτρα αναπροσαρμογής είναι η προσαύξηση που μετακυλά ο πάροχος στον πελάτη λόγω αύξησης χοντρικής . έλεος

Συγνωμη αυτο δεν το ηξερα. Αυτη η επιδοτηση 0.18 που λες, απο ποτε ισχυει? Γιατι στο λογαριασμο 2μηνου 8/21-10/21 με 285kWh δεν αναφερεται καπου. Εκτος αν εννοεις το "εκπτωση ενεργειας 9.46 ευρω".

Επισης απο που προκυπτει το 0.30? Στον εν λογω λογαριασμο εχω 285kWh x 0.11 = 31.52 και ρητρα 27.33 ευρω. Αρα περιπου 0.095/kWh για τη ρητρα. Αρα συνολικα  0.20κατι ευρω/kWh.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Psionicist είπε

Αυτη η επιδοτηση 0.18 που λες, απο ποτε ισχυει?

απο

1 ώρα πριν, korakios είπε

Γιατι στο λογαριασμο 2μηνου 8/21-10/21 με 285kWh δεν αναφερεται καπου.

πίστωση ΤΕΜ (ταμείο ενεργειακής μετάβασης) με τις αντίστοιχες για την περίοδο επιδοτήσεις (στο copy paste δες)

Επισης απο που προκυπτει το 0.30?

απο τη χοντρική Δεκ που εφαρμόζεται για Ιαν ,

Φεβ θα έχεις 0,29 περίπου

Στον εν λογω λογαριασμο εχω 285kWh x 0.11 = 31.52 και ρητρα 27.33 ευρω. Αρα περιπου 0.095/kWh για τη ρητρα. Αρα συνολικα  0.20κατι ευρω/kWh.

όχι , έχεις έκπτωση 30% , 0,077 ξεκινά απο 5/8 το Γ1

Ο Νοε και ο Δεκ θα είναι παραπάνω σε ρήτρα

πλέον την έφαγες, τώρα αργά που δεν πρόλαβες τα φθηνά σταθερά , 

απο δω και μετά ξαναδιάβασε το copy-paste και το ποστ πιο πάνω

αν θες να την υπολογίζεις δες εδώ τιμές (στο λινκ της υπογραφής μου βρίσκεις πιο νέες) και κάνεις τις πράξεις σύμφωνα με αυτό , υπόψιν το MCP (ΤΕΑ-χοντρική) ισχύει για τον επόμενο μήνα ,δηλαδή του Δεκ ισχύει για Ιαν

Στο λινκ της υπογραφής μου θα δεις νεότερες τιμές

Σε άλλα νέα αποχωρώ απο το παρών θέμα , απαντώ μονο ότι έχει σχέση με το excel και αν χρειαστεί τυχών διόρθωση στα προγράμματα της ΔΕΗ (κάντε tag)

θα ποστάρω (μία φορά) νέο copy-paste αν αλλάξει κάτι για Φεβ

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

23 λεπτά πριν, korakios είπε

απο

πίστωση ΤΕΜ (ταμείο ενεργειακής μετάβασης) με τις αντίστοιχες για την περίοδο επιδοτήσεις (στο copy paste δες)

απο τη χοντρική Δεκ που εφαρμόζεται για Ιαν ,

Φεβ θα έχεις 0,29 περίπου

όχι , έχεις έκπτωση 30% , 0,077 ξεκινά απο 5/8 το Γ1

Ο Νοε και ο Δεκ θα είναι παραπάνω σε ρήτρα

πλέον την έφαγες, τώρα αργά που δεν πρόλαβες τα φθηνά σταθερά , 

απο δω και μετά ξαναδιάβασε το copy-paste και το ποστ πιο πάνω

αν θες να την υπολογίζεις δες εδώ τιμές (στο λινκ της υπογραφής μου βρίσκεις πιο νέες) και κάνεις τις πράξεις σύμφωνα με αυτό , υπόψιν το MCP (ΤΕΑ-χοντρική) ισχύει για τον επόμενο μήνα ,δηλαδή του Δεκ ισχύει για Ιαν

Στο λινκ της υπογραφής μου θα δεις νεότερες τιμές

Σε άλλα νέα αποχωρώ απο το παρών θέμα , απαντώ μονο ότι έχει σχέση με το excel και αν χρειαστεί τυχών διόρθωση στα προγράμματα της ΔΕΗ (κάντε tag)

θα ποστάρω (μία φορά) νέο copy-paste αν αλλάξει κάτι για Φεβ

Οκ ευχαριστω, νομιζω τα καταλαβα. :)

Ρε παιδιά συγνώμη αλλά έχω μπερδευτεί πάλι. Είστε πολύ ψαγμένοι, και δε μπορώ να ακολουθήσω το post. 

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος το εξής: αν κάνω σήμερα αίτηση για enter home, κλειδώνω τα 0,018 και δεν θα έχω ρήτρα αναπροσαρμογής? 

Ευχαριστώ προκαταβολικά. 

11 λεπτά πριν, geodrako είπε

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος το εξής: αν κάνω σήμερα αίτηση για enter home, κλειδώνω τα 0,018 και δεν θα έχω ρήτρα αναπροσαρμογής? 

είναι 0,18 και το κλειδώνεις για τουλάχιστον 6 μήνες. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αλλα νεα η προωθητικη πηρε παραταση του online με τα 30ευρω bonus μεχρι 28/2, οπως φαινεται στην σελιδα.

13 λεπτά πριν, geodrako είπε

Ρε παιδιά συγνώμη αλλά έχω μπερδευτεί πάλι. Είστε πολύ ψαγμένοι, και δε μπορώ να ακολουθήσω το post. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά. 

0,18 και ναι.(Για 6μηνες σιγουρα) Συνοπτικα εδω

Επεξ/σία από jimakos234
  • Thanks 1

18 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Σε αλλα νεα η προωθητικη πηρε παραταση του online με τα 30ευρω bonus μεχρι 28/2, οπως φαινεται στην σελιδα.

0,18 και ναι.(Για 6μηνες σιγουρα) Συνοπτικα εδω

Χτες πατησα και εγω για Enter online, μου ελεγε να τσεκαρω σε 3 μερες το πολυ , μπηκα σημερα και μου εχει ενεργοποιηθει ηδη. Ερώτηση, γιατι λεμε οτι θα ειναι σταθερη για 6μηνες , και οχι για ολο τον χρονο? Θενκς

Γιατί οι παροχοι έχουν δικαίωμα να αναπροσαρμοσουν τις τιμές, στο εξαμηνο,  ειναι στα ψηλα γραμματα αυτο. αν πχ η χονδρική πάει ακόμα πιο ψηλά και δούνε δεν τους συμφέρει ούτε το 0,18 στο 6μηνο θα στο αναιβασουν. Λίγο δύσκολο τα το κάνει η δεη αλλά  ποτέ μην λες ποτέ.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...