Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Κάνε τις πράξεις και πες μας τι βλέπεις.

Online πάγιο 1ε μήνα και 0.17/kWh

NRG πάγιο 1.5 μήνα, και 0.148/kWh + κλιμακωτό χαράτσι 9.90-19.90 ανάλογα με το κλιμάκιο.

Κατανάλωση 1000kWh
home online: 171€
nrg fixed 4u: 169.4€

Μηδαμινή διαφορά αλλά still

Για μικρότερες καταναλώσεις βγαίνει πιο φθηνή η ΔΕΗ βέβαια, η nrg συμφέρει για καταναλώσεις >1000kWh.

Επεξ/σία από Eatos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχω διαβάσει τις τελευταίες 10 σελίδες. 

Μου ρθε το εκκαθαριστικό 585€ με @@@σε η ρήτρα αναπροσαρμογής....

Αλλα ακόμα δε μπορώ να καταλάβω αν πρέπει να πάω στο enter home ή το online 🤣🤣🤣🤣 Any suggestions after all? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Psionicist είπε

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Γιατι ομως, στο site της ΔΕΗ, στο Enter το αναφερει ("χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων"), ενω στο online οχι?

Σχετικα με το τι "χανεις" αν μπεις σε ενα απο τα 2 καλα καταλαβα οτι το μονο αρνητικο αυτων των προγραμματων ειναι οτι δε θα εχεις χαμηλοτερη χρεωση αν πχ σε 6 μηνες πεσει η τιμη της kWh?

Κια τα 2 το εχουν ("χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων"), το παραθετω απο κατω

Spoiler

image.png.3eb423099598b7a0d8286967b85a7f65.png

image.png.4631c5fb67eac51ff4e71a9865665c28.png

Ξεχασα να αναφερω επισης οτι περα του 2% εχεις και το 5% εκπτωση συνεπειας στο Home Enter, που δεν εχεις στο online. Τα βαζω και στο αλλο ποστ να υπαρχουν μαζεμενα.

Επισης και τα 2 εχουν 1 χρονο δεσμευση. Βασει νομοθεσιας ειναι υποχρεωμενοι (ολοι οι παροχοι) να σου προσφερουν τις τιμες που υπεγραψες για 6μηνες τουλαχιστον.
Υπαρχει ενα διαστημα στο οποιο θα σου δωσουν την προοπτικη να φυγεις αζημιως αν αλλαξουν οι τιμες μετα το 6μηνο -->αν γινει αυτο και παρελθει το διαστημα αυτο --> Τοτε αν εσυ θελησεις να φυγεις, η ρητρα αποχωρησης στους 7-9 μηνες ειναι 20 ευρω, και μετα το 10μηνο 0. Πολυ μεγαλο ατου και αυτο σε αντιθεση με τους εναλλακτικους παροχους, που εχουν κατα βαση 24μηνη δεσμευση και μεγαλες ρητρες αποχωρησης.

Επεξ/σία από jimakos234
typos
  • Like 1

15 λεπτά πριν, geodrako είπε

Αλλα ακόμα δε μπορώ να καταλάβω αν πρέπει να πάω στο enter home ή το online 🤣🤣🤣🤣 Any suggestions after all? 

Μια απο τα ιδια και εγω, μου ηρθε 307 ευρω η ρητρα αναπροσαρμογης, τα παιδια με βοηθησαν να μου εξηγησουν τι παιζει κλπ γενικα, και πριν 10 λεπτα πατησα για enter home.

Ηρθα σήμερα στο κατάστημα για να παω απο ΖΕΝΙΘ στο enter, και ευτυχώς που δεν το εκανα σήμερα... Εψαξα στο συμβόλαιο της ΖΕΝΙΘ και εγραφε οτι αοο 12ο-24ο μηνα αν αποχωρησεις εχεις 45€ προστιμο... 

Εγω ειμαι στον 24ο μηνα, αλλα δεν ειμαι καλυμμένος, εννοώντας οτι το συμβόλαιο ληγει στις 19/2,οηγα σε ενα κατάστημα ΖΕΝΙΘ και οντως με εθοανυαν φυγω σήμερα, θα εχω πρόστιμο. Πρέπει να φυγω 5 μερες πριν, δλδ απο τις 13-14/2 και μετά... 

Οποτε δυστυχώς αν αλλαξουν οι τιμές του enter απο αυριο, εχασα... 

Ελπιζω να παραμεινουν... 

Γι αυτο οσοι γενικα θελετε να αλλάξετε παροχο σε οτιδήποτε, διαβαστε καλα το συμβόλαιο. Μην λετε επειδή ειμαι στον τελευταίο μηνα, φευγω ανετα... 

4 ώρες πριν, Eatos είπε

Άλλη μια ερώτηση.

Βλέπω στο site της nrg ότι στο πρόγραμμα fixed 4u τρέχει αυτή τη στιγμή προσφορά με την κιλοβατώρα στα 0.148€, χωρίς ρήτρα, με μια μικρή έξτρα χρέωση που πιάνει ταβάνι στα 20€ για υψηλές καταναλώσεις.
Αυτό δεν το κάνει καλύτερο από το home online; Μου διαφεύγει κάτι;

κατέβασε το excel της υπογραφής μου

2 ώρες πριν, geodrako είπε

άργησες

Αναφορά σε κείμενο

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

Spoiler

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

24 λεπτά πριν, lacta13 είπε

Ελπιζω να παραμεινουν... 

Γι αυτο οσοι γενικα θελετε να αλλάξετε παροχο σε οτιδήποτε, διαβαστε καλα το συμβόλαιο. Μην λετε επειδή ειμαι στον τελευταίο μηνα, φευγω ανετα... 

το ίδιο σκεπτικό είχαν πολύ δυστυχώς και τα ψίχουλα της αποχώρησης τα χρυσοπλήρωσαν σε ρητρες , τώρα βέβαια με τις νέες τιμές στα 0,18 εξαρτάται απο ότι έγραψα πιο πάνω

• Like 1

2 ώρες πριν, lacta13 είπε

Ηρθα σήμερα στο κατάστημα για να παω απο ΖΕΝΙΘ στο enter, και ευτυχώς που δεν το εκανα σήμερα... Εψαξα στο συμβόλαιο της ΖΕΝΙΘ και εγραφε οτι αοο 12ο-24ο μηνα αν αποχωρησεις εχεις 45€ προστιμο... 

Εγω ειμαι στον 24ο μηνα, αλλα δεν ειμαι καλυμμένος, εννοώντας οτι το συμβόλαιο ληγει στις 19/2,οηγα σε ενα κατάστημα ΖΕΝΙΘ και οντως με εθοανυαν φυγω σήμερα, θα εχω πρόστιμο. Πρέπει να φυγω 5 μερες πριν, δλδ απο τις 13-14/2 και μετά... 

Οποτε δυστυχώς αν αλλαξουν οι τιμές του enter απο αυριο, εχασα... Ελπιζω να παραμεινουν... 

...το θέμα είναι τί πληρώνεις τώρα στην ΖΕΝΙΘ και αν το να παραμείνεις 2 βδομάδες ακόμα θα είναι χειρότερο απ' τα 45...

Ότι πρέπει να διαβάζει/ξέρει κανείς τί υποχρεώσεις έχει σ' ένα συμβόλαιο, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Η λογική του "έτσι θα 'ναι" δεν είναι λογική καν.

Όσο πέρι τιμών ΔΕΗ, κάποιος προχθές ανέφερε ότι σε κατάστημα του δείξανε εσωτερικό έγγραφο/οδηγία παράτασης των τρεχουσών τιμών μέχρι τέλος Φλεβάρη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί ν' αλλάξουν άλλους όρους, πχ χρονική δέσμευση (να τα ξανακάνουν 24μηνα τα σταθερά τους), ή ν' αλλάξουν την "σκοτωμένη" ποινή αποχώρησης που έχουν τώρα (ή και τα δυο). Ή το πάγιο ξερωγώ....Μακάρι να μείνουν όλα ως έχουν και να σε βολέψει κι εσένα, αλλά αναρωτιέμαι γιατί να παίξεις ζάρι για τα 45.....

4 ώρες πριν, Amaretos είπε

Μια απο τα ιδια και εγω, μου ηρθε 307 ευρω η ρητρα αναπροσαρμογης, τα παιδια με βοηθησαν να μου εξηγησουν τι παιζει κλπ γενικα, και πριν 10 λεπτα πατησα για enter home.

Αρα έφυγα για enter home κι εγώ? 

• Like 1

7 ώρες πριν, Eatos είπε

Άλλη μια ερώτηση.

Βλέπω στο site της nrg ότι στο πρόγραμμα fixed 4u τρέχει αυτή τη στιγμή προσφορά με την κιλοβατώρα στα 0.148€, χωρίς ρήτρα, με μια μικρή έξτρα χρέωση που πιάνει ταβάνι στα 20€ για υψηλές καταναλώσεις.
Αυτό δεν το κάνει καλύτερο από το home online; Μου διαφεύγει κάτι;

...δεν είναι "προσφορά αυτής της στιγμής", είναι -20% επί της κιλοβατώρας μόνιμα, που σημαίνει ΑΝ τυχόν ξεχαστείς/δεν μπορείς να πληρώσεις μέχρι την λήξη του τον λογαριασμό, ακόμη και για μία μέρα ΔΕΝ θα πάρεις αυτό το 20% ως επιστροφή ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ λογαριασμό...

Το ίδιο ισχύει με το "μικρή έξτρα χρέωση" (που καθόλου μικρή δεν είναι, αφού μιλάμε για τον κάθε ΜΗΝΑ), καθώς ΑΝ τυχόν κάψεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 WATT περισσότερο από το όριο που έχεις συμφωνήσει στο συμβόλαιο, θα πληρώσεις το πάγιο αυτό τιμολογημένο με την αμέσως επόμενη σκάλα. Άρα αν επιλέξεις μία σκάλα χρέωσης "τσίμα-τσίμα" στις καταναλώσεις που συνήθως κάνεις, ενδέχεται να την ξεπεράσεις (αλλιώς θα πρέπει να είσαι,,,,συνέχεια πάνω απ' το ρολόι, για να μην ξεπεράσεις το όριο). 

Μην ξεχνάς επίσης πως έχει ΚΑΙ "κανονικό πάγιο" 1,5€, άρα 18€ το χρόνο. Όλα αυτά μας κάνουν σύνολο "παγίων", στη χειρότερη σχεδόν ένα 200άρι/χρόνο, δηλαδή 110 περισσότερα από το Online. Στην δε καλύτερη, 60€.

Άσε που δεν παίρνει νυχτερινό τιμολόγιο της NRG (που όπως έχουν τα πράγματα, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να βάλεις κανείς νυχτερινό μετρητή, πόσο μάλλον αν έχει ΚΟΤ...)

Και τέλος, το ΠΙΟ σημαντικό : 24 μήνες δέσμευση, ενώ στην ΔΕΗ 12. Για υπολογισμό ποινής πρόωρης αποχώρησης, ούτε που βλέπω στη σελίδα τους, και σίγουρα δεν θα έχει καμμία σχέση με την σκοτωμένη ποινή του Ονλάιν (για να μην πω για την σχεδόν σιγουριά ότι στην NRG μετά το 6μηνο θα σε ειδοποιήσουν είτε για αύξηση, είτε και για....περασμα στο ρητροπρόγραμμά της).

Από ΟΛΕΣ τις μπάντες δηλαδή, σε καμμία περιπτωση "καλύτερο από το Ονλάιν"...Είναι μία καλή εναλλακτική, ΜΟΝΟ πχ για όσους και μικρές καταναλώσεις έχουν και κυρίως δεν μπορούν να πάνε ΔΕΗ λόγω παλιότερων οφειλών...

• Like 1

Ρε παιδια στο Enter γραφει καπου οτι επιστρεφεται πισω η εγγυηση των 100 ευρω στον 1ο η 2ο λογαριασμο? Το ρωταω γιατι ενω εχω βαλει παγια εντολη δεν εχει γινει καποια επιστροφη και ηθελα αν ειναι να τους παρω τηλ να ξερω τι να τους πω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, jimakos234 είπε

η ρητρα αποχωρησης στους 7-9 μηνες ειναι 20 ευρω, και μετα το 10μηνο 0

...για την ακρίβεια τους 3 πρώτους 60, τους 3 επόμενους 40, άρα στους 6 μήνες και μια μέρα (μέχρι τον 9ο) 20, και στους 9+μία μηδέν.

8 ώρες πριν, spocky είπε

Ρε παιδια στο Enter γραφει καπου οτι επιστρεφεται πισω η εγγυηση των 100 ευρω στον 1ο η 2ο λογαριασμο? Το ρωταω γιατι ενω εχω βαλει παγια εντολη δεν εχει γινει καποια επιστροφη και ηθελα αν ειναι να τους παρω τηλ να ξερω τι να τους πω.

Ήσουν από άλλο πάροχο; Αν ναι, https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/egguisi/poio-einai-to-poso-tis-egguisis-pou-prepei-na-kata

9 ώρες πριν, geodrako είπε

Αρα έφυγα για enter home κι εγώ? 

Τρέχοντας, πετώντας ή κολυμπώντας.

21 ώρες πριν, Psionicist είπε

Σχετικα με το τι "χανεις" αν μπεις σε ενα απο τα 2 καλα καταλαβα οτι το μονο αρνητικο αυτων των προγραμματων ειναι οτι δε θα εχεις χαμηλοτερη χρεωση αν πχ σε 6 μηνες πεσει η τιμη της kWh?

...ναι, αλλά με τόσο χαμηλή ποινή αποχώρησης (στους 6 μήνες και μια μέρα φεύγεις με μόνο ένα 20άρικο) είναι σαν να είσαι χωρίς δεσμευση (και σιγά μην πέσουν οι τιμές χονδρικής/παραμείνουν κάτω πριν από κάποιους μήνες από τώρα - αλλά ακόμη και να πέσουν νωρίτερα, στην χειρότερη θα δώσεις ένα 40άρι για να φύγεις. Και θα ΄χεις γλυτώσει ήδη περισσότερα)

Στις 30/1/2022 στις 11:42 ΜΜ, Psionicist είπε

Αρχικα αν καταλαβα καλα τα myHomeOnline/Enter εχουν σα βασικο πλεονεκτημα οτι για οσο διαρκει το συμβολαιο θα εχει ο πελατης σταθερη χρεωση 0.17/0.18 ευρω/kWh αντιστοιχα, ακομα κι αν μεσα σε αυτο το διαστημα σημειωθει αυξηση στις χρεωσεις της ΔΕΗ. Σωστα?

...έτσι ακριβώς.

Στον τελευταιο εκκαθαριστικο λογαριασμο (8/8-11/10) ειχα καταναλωση 285kwh.

...2μηνος εκκαθαριστικός; Είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν έναντι ή 4μηνη η περίοδος κατανάλωσης;

Αρα, αν δεν κανω λαθος, επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν το νεο myHomeEnter επιτρεπει να κρατησεις το ΚΟΤ, ακομα και να μην το επιτρεπει δλδ, παλι συμφερει να παω στο myHomeEnter, αφου η ρητρα αναπροσαρμογης ειναι περισσοτερα απο την εκπτωση που προσφερει το ΚΟΤ (και αυτη η εκπτωση δεν εξαρταται απο το ποσο κοστιζει η kWh, αρα θα ειναι παντα τοσο).

Το Έντερ δέχεται ΚΟΤ και το ΚΟΤ, ειδικά το Α, και είναι σημαντική έκπτωση ανεξάρτητα αν είσαι στο ρητοπρόγραμμα Γ1 της ΔΕΗ, ή σε σταθερό και ΔΕΝ είναι κριτήριο για το τί είδους πρόγραμμα σε συμφέρει ή όχι. Σχεδόν δηλαδή, διότι με την κρατική έκπτωση (στο Γ1) να είναι για τον Γενάρη 0,18 (!) για δικαιούχους ΚΟΤ, συμφέρει (εσένα ειδικά που έχεις μικρή κατανάλωση και δεν χάνεις καθόλου από την επιδότηση - αρκεί ΟΝΤΩΣ να έχεις τόση κατανάλωση το δίμηνο και να μην μιλάμε για αυθαίρετες κιλοβατώρες που βάλανε σε ΕΝΑΝΤΙ που τον νόμισες για εκκαθαριστικό), να μείνεις στο Γ1 και βλέπεις πώς πάνε τα πράγματα το επόμενο διάστημα. Προσοχή : να είναι η κύριά σου κατοικία (δηλωμένη στην φορολογική) και η παροχή στο όνομά σου. Αλλιώς από Γενάρη δεν θα πάρεις καν επιδότηση και αλλάζει έτσι το πράγμα...

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1
  • Thanks 1

Καλησπέρα, ίσως βοηθήσουν οι όροι κάποιον.

Αναφορά σε κείμενο

Σε περίπτωση κατά την οποία πελάτης μετά την ενεργοποίηση του προϊόντος ΔΕΗ myHome Enter ενταχθεί στο μητρώο Ευάλωτων Πελατών ή καταστεί δικαιούχος ΚΟΤ/ΤΥΑ ή συνάψει Σύμβαση Ενεργειακού Συμψηφισμού με τη ΔΕΗ Α.Ε., εντάσσεται αυτομάτως στο Οικιακό Τιμολόγιο Γ1 ή Γ1Ν. Οι σχετικές διατάξεις για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε Ευάλωτους Πελάτες, δικαιούχους ΚΟΤ ή ΤΥΑ εφαρμόζονται στο τιμολόγιο μετάπτωσης, στο οποίο παραμένει ακόμα και μετά την απένταξή του από το μητρώο Ευάλωτων Πελατών ή δικαιούχων ΚΟΤ/ΤΥΑ.

Επίσης τα προγράμματά Home enter εκτός κάτι περίεργου παίρνουν παράταση μέχρι 28/02

Εγω εχω κατανάλωση 4μηνου αναλογα την εποχη 4.500kw τωρα και το καλοκαιρι ~2.000kw

Δεν εχω ψαξει αρκετα αν πρεπει να μπω σε καποιο προγραμμα. Αν πεσουν οι τιμες και δεν εχει ρητρές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, rackal είπε

Καλησπέρα, ίσως βοηθήσουν οι όροι κάποιον.

καλησπέρα , εννοείται με καλή πρόθεση το έγραψες ,αλλά σβήστο μιας και πλέον δεν ισχύει στα νέα προγράμματα και θα μπερδευτεί κόσμος

Αναφορά σε κείμενο

• Το ΔΕΗ myHomeEnter παρέχεται και σε δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης και
Ευάλωτους Πελάτες καθώς και σε πελάτες με ενεργή Σύμβαση Ενεργειακού Συμψηφισμού με την ΔΕΗ, με εξαίρεση την παροχή έκπτωσης
συνέπειας 5% στις χρεώσεις προμήθειας του λογαριασμού για το χρονικό διάστημα ισχύος της.

https://www.dei.gr/Documents2/MYHOMEENTER/26112021/myHomeEnter_repriced_202112.pdf

13 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δεν εχω ψαξει αρκετα αν πρεπει να μπω σε καποιο προγραμμα.

δες πιο πάνω ποστ μου με τον όρο επιδότηση

13 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Αν πεσουν οι τιμες και δεν εχει ρητρές;

το να μην έχουν αποκλείεται , θα πρέπει να πατώσει η χοντρική , αλλά στη χειρότερη το έχουμε ξαναπεί έχει μικρές ρήτρες αποχώρησης

Επεξ/σία από korakios

28 λεπτά πριν, korakios είπε

καλησπέρα , εννοείται με καλή πρόθεση το έγραψες ,αλλά σβήστο μιας και πλέον δεν ισχύει στα νέα προγράμματα και θα μπερδευτεί κόσμος

Είναι απ το συμβόλαιό μου που έκανα πριν 1 ώρα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...