Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, Philippe είπε

ΥΓ: Έριξα μια καλύτερη ματιά στο excel σου, για να δω αν έβαλες τελικά το ειδικό τέλος που λέγαμε κάποτε.. Με την ευκαιρία είδα ότι σου έχει ξεφύγει ένα μηδενικό στις λοιπές χρεώσεις, το σωστό είναι 0,00007.

ωραίος , το διόρθωσα :)

Για το ΕΙΔ.ΤΕΛ. δοκίμασε στο κελί Β40 να βάλεις =0.005*(D39-B37-C37+H3/1.06) , δηλ. χωρίς το ΕΤΜΕΑΡ.  Θα χρειαστείς καμιά στήλη επιπλέον, εάν το περάσεις τελικά. Είναι λίγο μανούρα..

ναι , το κατέβασα τότε το excel σου και κατάλαβα οτι πάει με την κατανάλωση επομένως θέλει για κάθε πάροχο ξεχωριστά

η έξτρα στήλη μπαίνει και σε άκυρο σημείο χαμηλά , αλλά περισσότερο σκέφτομαι το οτι είναι ελάχιστη η διαφορά , πχ στα 1000€ είναι ~5€

Edit: Αφαιρούνται και οι εκπτώσεις από τον υπολογισμό του ΕΙΔ. ΤΕΛ. τελικά και μάλιστα όλες (ΤΕΜ, συνέπειας, ενέργειας κ.ο.κ.).

το ΤΕΜ σταμάτησε , άρα τη γλύτωσα ! Η συνέπεια και έξτρα τυχών ενέργειας  υπολογίζεται στην τελική τιμή . Υποθέτω μπαίνει και το πάγιο κανονικά έτσι ? και θύμισε μου αν μπαίνει και ΦΠΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, billyst είπε

Ναι όταν αλλάζει ο εργολάβος τον μετρητή δεν σημειώνει και τις ενδείξεις; Αυτονόητο δν είναι αυτό;

Όταν αλλάζει τον μετρητή πηγαινει με τον παλιο στον Δεδδηε μέσα σε 3-5 μέρες το πολυ και παραδιδει τον παλιο  μετρητή και έχει αναγράψει τις ενδείξεις μαζί με τις φωτογραφίες που έχει πάρει όταν αφαιρέθηκε... Έτσι ξέρω να γίνεται.. Αν όμως οι υπάλληλοι δεν περασαν τις ενδείξεις... 

Επεξ/σία από takoulou

Aπό τις τελευταίες σελίδες που διαβάζω, καταλήγω πως μάλλον για την περίπτωση μου είναι προτιμότερο το myhome online της ΔΕΗ: επιτρέπει την ένταξη σε ΚΟΤ Β' (με όριο 1900KWh - στο οποίο έχω δικαίωμα ένταξης), δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής - ούτε και περιττές εκπλήξεις στις χρεώσεις. Καλά τα λέω;

36 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

μάλλον για την περίπτωση μου είναι προτιμότερο το myhome online της ΔΕΗ: επιτρέπει την ένταξη σε ΚΟΤ Β'

έχεις γραπτή απάντηση οτι το νέο online παίρνει ΚΟΤ ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2(3).pdf

αμετρητα τηλ απαντηση καμμια σε λιγο θα βγει τριτος λογαριασμος εχω συμβολαιο απο 23/11 και πληρωνω για 0.17 απο ραε ποσο κανουν να απαντησουν?την εκπτωση θα τη δωσουν η θα τη χασω και αυτη

Επεξ/σία από leouliss

1 ώρα πριν, leouliss είπε

2(3).pdf 877 kB · 14 downloads

αμετρητα τηλ απαντηση καμμια σε λιγο θα βγει τριτος λογαριασμος εχω συμβολαιο απο 23/11 και πληρωνω για 0.17 απο ραε ποσο κανουν να απαντησουν?την εκπτωση θα τη δωσουν η θα τη χασω και αυτη

Μην περιμενεις απο την ΡΑΕ γρηγορη απαντηση... Μπορει να περασουν  και μηνες... Υπομονη τοτε... Δεν εχουν περασει για την καταμετρηση;; Μηπως ειναι κλειστα;; Μηπως κατι αλλο..

Μόλις τώρα, takoulou είπε

Μην περιμενεις απο την ΡΑΕ γρηγορη απαντηση... Μπορει να περασουν  και μηνες... Υπομονη τοτε... Δεν εχουν περασει για την καταμετρηση;; Μηπως ειναι κλειστα;; Μηπως κατι αλλο..

δινω εγω νουμερα μεσω ε μπιλ το προβλημα ειναι οτι το πακετο ειναι πριν τις 3/12 και χρεωνουν οπως σε ολους αλλο

2 hours ago, korakios said:

έχεις γραπτή απάντηση οτι το νέο online παίρνει ΚΟΤ ?

Οχι. Δεν αντιλήφθηκα πως υπάρχει αμφισημία εδώ. Στα Enter/Enter+ υπήρχε (αν θυμάμαι καλά) όρος που αποκλείει τα ειδικά τιμολόγια (ΚΟΤ, κλπ) από την ένταξη. Ωστόσο στο online υπάρχει όρος που αναφέρει την περίπτωση ένταξης χωρίς να υφίσταται κάποιος που να τα αποκλείει. Πως προέκυψε το ενδεχόμενο να μην είναι εφικτό;

2022-01-29.png.8e880550aa6d657667545b8529ae7438.png

20 ώρες πριν, giannis22k είπε

Δειτε λιγο τον λογαριασμο.Εχω αμφιβολιες για το αν καταναλωθηκαν τοσες κιλοβατορες.Επισης υποτιθεται δεν εχει ρητρα το προγραμμα.Επισης για νυχτερινο εχεις παρα πολλες ρυθμιζομενες χρεωσεις.Τελος ειχε και επιδοτηση απο το κρατος 24ευρω.Ειναι της μητερας μου και ποτε δεν εχει κανει τοση καταναλωση1068372996_.png.86065c77dfc4634586d828b57c0ae499.png

Καλησπερα, θα σου πω απο προσωπικη εμπειρια οτι δεν ειναι πολλες αν η κυρια σου πηγη θερμανσης ειναι το ρευμα. Για εμας για διαμερισμα 60τμ με ανακαινισμενη προσοψη καψαμε σε 40 μερες 1300kwh με 2 υπερσυγχρονα κλιματιστικα για σχετικα ικανοποιητικη θερμανση. 40 μερες με W+V zero για τοσες kwh χωρις ΚΟΤ και καλωσηρθες λογαριασμε 500€ 🤧

8 λεπτά πριν, SotosSW είπε

Για εμας για διαμερισμα 60τμ με ανακαινισμενη προσοψη καψαμε σε 40 μερες 1300kwh με 2 υπερσυγχρονα κλιματιστικα για σχετικα ικανοποιητικη θερμανση.

καλό θα ήταν αν έχεις τρόπο να ξεχωρίσεις πόσο καίνε τα κλιματιστικά για να έβλεπες την κατανάλωση τους και τι πληρώνεις για θέρμανση. μπορεί να έχεις υψηλή ζήτηση και να χρειάζονται κάποια ρύθμιση. Για 60 τμ μου φαίνεται τεράστια η κατανάλωση που έχεις.

αν θες μπορείς να ζητήσεις βοήθεια-πληροφορίες στο αντίστοιχο θρεντ

21 λεπτά πριν, SotosSW είπε

Καλησπερα, θα σου πω απο προσωπικη εμπειρια οτι δεν ειναι πολλες αν η κυρια σου πηγη θερμανσης ειναι το ρευμα. Για εμας για διαμερισμα 60τμ με ανακαινισμενη προσοψη καψαμε σε 40 μερες 1300kwh με 2 υπερσυγχρονα κλιματιστικα για σχετικα ικανοποιητικη θερμανση. 40 μερες με W+V zero για τοσες kwh χωρις ΚΟΤ και καλωσηρθες λογαριασμε 500€ 🤧

Η κυρια πηγη θέρμανσης ειναι πελετ.Τα Χριστούγεννα ειχε αρκετα φωτάκια εξω τα οποια τα εβαζε αφου νυχτωνε εως τις 12ωρα.Αντε και τοσες να ειναι και ρητρα ομως;

21 λεπτά πριν, userAnon είπε

καλό θα ήταν αν έχεις τρόπο να ξεχωρίσεις πόσο καίνε τα κλιματιστικά για να έβλεπες την κατανάλωση τους και τι πληρώνεις για θέρμανση. μπορεί να έχεις υψηλή ζήτηση και να χρειάζονται κάποια ρύθμιση. Για 60 τμ μου φαίνεται τεράστια η κατανάλωση που έχεις.

αν θες μπορείς να ζητήσεις βοήθεια-πληροφορίες στο αντίστοιχο θρεντ

Γενικα παλευουμε εδω και ενα 3μηνο απο την στιγμη που ανεβηκαν οι χρεωσεις να βγαλουμε ακρη με την καταναλωση αλλα δεν.. Θα κοιταξω το thread ομως για λεπτομεριες ευχαριστω πολυ 👍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, SotosSW είπε

Γενικα παλευουμε εδω και ενα 3μηνο απο την στιγμη που ανεβηκαν οι χρεωσεις να βγαλουμε ακρη με την καταναλωση αλλα δεν.. Θα κοιταξω το thread ομως για λεπτομεριες ευχαριστω πολυ 👍

Κάτι κάνεις λάθος μήπως; . Στα ίδια τετραγωνικά με ένα 12αρι και 9αρι να δουλεύουν ασταματητα( inverter) εναλλάξ και με περίπου ρύθμιση 23 βαθμούς καίω 7 με 8kw το 15ωρο.Ιδιως το βράδυ που είναι σταθερή ήδη η θερμοκρασία με το ζόρι ξεπερνάει τα 300w/h

Είμαστε off topic ο korakios θα με κράξει πάλι 😬

Επεξ/σία από Rattlehead

Καλησπέρα κι από μένα, χρειάζομαι τα φώτα σας, μήπως και σωθεί ο άνθρωπος... στις 2/12/21 μέσω econtract γίνεται αλλαγή παρόχου στη ΔΕΗ, και καταχωρεί φίλος τα στοιχεία του επιλέγοντας το πρόγραμμα my home online. Το αίτημα καταχωρήθηκε επιτυχώς μόνο που στην θέση ΠΡΟΪΟΝ είναι κενό αντί να αναγράφει ΜΥ ΗΟΜΕ ΟNLINE. Το συμβόλαιο που του στείλανε να υπογράψει και να το στείλει πίσω ανέγραφε Γ1. Όταν τηλεφώνησε να δει τι γίνεται, του είπαν ότι επειδή δεν είχε βάλει κατά τη συμπλήρωση του econtract αριθμό πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και δεν τσέκαρε το μηνιαίο λογαριασμό τον πέταξε στο Γ1. Μπορεί να κάνει κάτι? Η αίτηση που συμπλήρωσε με όλα τα προσωπικά του στοιχεία την τελευταία μέρα πριν αλλάξουν οι τιμές ήταν για μια από τις επιλογές που έδινε εκείνη τη μέρα το econtract δηλ MY HOME ONLINE, HOME ENTER και HOME ENTER PLUS. Δεν ανέφερε κάτι για Γ1. Τέλος να πω ότι κι εγώ που συμπλήρωσα τα πάντα σωστά στην αρχική αίτηση , στο ebill μου ξαναζήτησε να καταχωρήσω αριθμό πιστωτικής κάρτας και μηνιαίο λογαριασμό. Οποιαδήποτε συμβουλή περισσότερο απο καλοδεχούμενη

2 ώρες πριν, patera1 είπε

Όταν τηλεφώνησε να δει τι γίνεται, του είπαν

μη δίνετε σημασία στο τι λέει ο σεκιουριτάς ,προϊστάμενος ,υπεύθυνος καθαρίστρια,  διευθυντής , υπάλληλος ,κεντρικά ,γωνίες ,γραφεία και καναπέδες

2 ώρες πριν, patera1 είπε

Η αίτηση που συμπλήρωσε με όλα τα προσωπικά του στοιχεία την τελευταία μέρα πριν αλλάξουν οι τιμές ήταν για μια από τις επιλογές που έδινε εκείνη τη μέρα το econtract δηλ MY HOME ONLINE, HOME ENTER και HOME ENTER PLUS. Δεν ανέφερε κάτι για Γ1

η μόνη ελπίδα είναι να έχει κρατημένο κάτι τέτοιο που να γράφει online

Spoiler

195907019_econtr.jpg.f5ba31437076cc670e4

ας ψάξει στο email του

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...