Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, panosvo είπε

Εχθές μίλησα με την υποστήριξη

μη δίνετε σημασία στο τι λέει ο σεκιουριτάς ,προϊστάμενος ,υπεύθυνος καθαρίστρια,  διευθυντής , υπάλληλος ,κεντρικά ,γωνίες ,γραφεία και καναπέδες

2 ώρες πριν, panosvo είπε

Οπότε εάν δεν το δεχτούν μπορώ να κάνω αίτημα στο MyRAE για να το δουν;

έπρεπε ήδη και το άργησες

46 λεπτά πριν, rackal είπε

Δε με νοιάζει να χω υδραυλικούς και μανταλάκια, με νοιάζει για τον επόμενο τουλάχιστον χρόνο να έχω μια άνετη οικονομία μιας που ΄μπήκαν κάτι αγγούρια.

οικονομία δε θα έχεις όπου και να πας σε σχέση με πέρυσι

νυχτερινό και μείωση της κατανάλωσης

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, olddognewtricks είπε

Με απλά λόγια, στις 600

Με απλά λόγια, στις 600 kwh το μήνα, λογικά θα έχεις μια σοβαρή εξοικονόμηση με τα σταθερά Enter/Online της ΔΕΗ. Η διαφορά μεταξύ τους είναι 1 λεπτό την kwh φτηνότερο το Online, αλλά θέλει παγία εντολή εξόφλησης, να θυμάσαι να έχεις χρήματα μέσα την κρίσιμη στιγμή. Το Enter δεν ζητάει τέτοια.

Για αναλυτική εκτίμηση, θα έπρεπε να ανεβάσεις τους λογαριασμούς σου (χωρίς προσωπικά στοιχεία). Γιατί λες ότι έχεις 2500 το τετράμηνο (άρα 600+ το μήνα) αλλά ο εκκαθαριστικός ήταν 1868, δεν ξέρω τι σε χρεώνει προ ρήτρας το πρόγραμμα σου, τα ποσά που αναφέρεις ότι πλήρωσες έχουν μέσα και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, δεν κατάλαβα τι εννοείς ότι σου αφαίρεσαν το 357, πόση κρατική επιδότηση πήρες....

Εννοώ πως στον εκκαθαριστικό λογαριασμό αφαίρεσαν 357 ευρώ των έναντι που είχα πληρώσει 3 μήνες
Παρακάτω ο τελευταίος εκκαθαριστικός μου που ήταν 1868 μιας και Χριστούγεννα και ξες τώρα πως πάνε αυτά. Σε γενικούς κανόνες απο 2 εως 2.5κ κιλοβατώρες παίζωspacer.png

8 λεπτά πριν, rackal είπε

Παρακάτω ο τελευταίος εκκαθαριστικός μου που ήταν 1868 μιας και Χριστούγεννα και ξες τώρα πως πάνε αυτά. Σε γενικούς κανόνες απο 2 εως 2.5κ κιλοβατώρες παίζω

+0,14 η προσαύξηση στις αρχικές τιμές με την επιδότηση ,(ρητρα - επιδότηση)/kw που έκαψες

πλέον είναι +0,23 μείον επιδότηση

έφυγες για online/enter

• Like 1

4 λεπτά πριν, korakios είπε

+0,14 η προσαύξηση στις αρχικές τιμές με την επιδότηση ,(ρητρα - επιδότηση)/kw που έκαψες

πλέον είναι +0,23 μείον επιδότηση

έφυγες για online/enter

Τέλεια, η μόνη διαφορά με το myHome Enter+ είναι τα 14 ευρώ το χρόνο;

Γιατί για 14 ευρώ το χρόνο να σου δίνει και ηλεκτρολόγο δεν είναι κακή ιδέα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, rackal είπε

Τέλεια, η μόνη διαφορά με το myHome Enter+ είναι τα 14 ευρώ το χρόνο;

Γιατί για 14 ευρώ το χρόνο να σου δίνει και ηλεκτρολόγο δεν είναι κακή ιδέα .

κατέβασε το excel της υπογραφής μου και βάλε τετράμηνα να δεις διαφορές (στην τελική δεν περιλαμβάνονται τυχών δώρα)

το online προσωπικά θα το απέφευγα λόγω ευτράπελων της ΔΕΗ

επιτόπου enter ή enter+ αν μπορείς να αξιοποιήσεις τις παροχές

στην υπογραφή μου θα βρεις λινκ και για τη διαδικασία αμφισβήτησης της ρήτρας (στο άλλο θέμα συνέχεια για το συγκεκριμένο θέμα)

Επεξ/σία από korakios

3 ώρες πριν, olddognewtricks είπε

2) Η ρήτρα αναπροσαρμογής, που εφαρμόζεται ενιαία για κάθε καταναλωτή που είναι σε πρόγραμμα με ρήτρα. Για τον Ιανουάριο είναι 0,23 Ε η kwh, για τον Φεβρουάριο θα είναι περίπου 0,22 Ε.

Μια διευκρίνηση για τη ρήτρα, δεν είναι ενιαία σε όλες τις εταρείες και όλα τα συμβόλαια, αν και έχει παρόμοια λογική εφαρμογής. 
Εξαρτάται από τα όρια που τίθενται και κάποιους επιμέρους συντελεστές, τους οποίους ορίζει ο κάθε πάροχος.

ΥΓ: Πώς γνωρίζεις τη διαμόρφωση της ρήτρας για το Φεβρουάριο; Έχει δημοσιευθεί κάτι, ή είναι δική σου εκτίμηση;

4 ώρες πριν, dimostr είπε

Αυτό ισχύει για όλα τα είδη θέρμανσης η κλιματιστικό έχεις η καυστήρα πετρελαίου η καυστήρα αερίου η τζάκι ενεργειακό η σόμπα η οτιδήποτε υπάρχει οι απώλειες του χώρου δε μεταβάλλονται άρα διαλέγεις την πιο φθηνή μορφή θέρμανσης για να καλύψεις τις απώλειες του χώρου 

...βρε δεν λέω ότι το αιρκοντίσιον δεν είναι ο πιο συμφέρων τρόπος θέρμανσης με χρήση ηλεκτρισμού - άλλωστε δεν του πρότεινα κάτι άλλο, απλά επειδή πόσταρες τις δικές σου μετρήσεις/καταναλώσεις, τόνισα πως ΑΝΑΛΟΓΕΣ (οι πολύ χαμηλές δικές σου), δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει...

2 ώρες πριν, darkman είπε

Ενταξει το να πω τωρα ενα ευχαριστω ειναι λιγο δωσε μου ενα IBAN και πες μου ενα ποσο :P :P :P

Thankssssss :) :)

...σαν "Νigerian Scam" μοιάζει λίγο :-D

(να 'σαι καλά αδερφέ,,,,"πες πώς τα 'βαλες" :P:-D)

25 λεπτά πριν, ioanniskar είπε

Αν εννοείς τα προγράμματα πριν τις 3/12 έχω κρατήσει τους όρους του online που έκανα το Νοέμβρη και έχει αυτό το πινακάκι

1209584256_Screenshot2022-01-28at12_47_48.png.6bc340a7946576ab18ffc198f7491fe1.png

...μετά που σε ρώτησα το έψαξα και το βρήκα κι εγώ στο θρεντ, αλλά θενκς, μαν :-)

5 ώρες πριν, vasioula1 είπε

καλημέρα

μια φίλη μου είπε πως αν πας στο πρόγραμμα home enter γλυτώνεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής

αυτό όμως τι σημαίνει; κρύβει καμιά παγίδα; δηλαδή δεν πληρώνεις ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά πληρώνεις κάτι άλλο οπότε είσαι χαμένος έτσι κι αλλιώς;

διαφορετικά δε βλέπω το λόγο να μην πάνε όλοι στο home

...απ' την μια καλά σου είπε η φίλη (όντως δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής) - από την άλλη πρέπει να παρακολουθείς τις εξελίξεις (πχ εδώ στο thread αυτό), για να δεις αν κάποια στιγμή (για σύντομα,,,χλωμό πάντως) αλλάξουν πάλι τα πράγματα και ΞΑΝΑγινουν συμφέροντα τα προγράμματα με "ρήτρα" (όπως ήταν χρόνια τώρα, πριν το καλοκαίρι του '21).

Κατά τ' άλλα όχι, ειδικά το Έντερ της ΔΕΗ (και στη ΔΕΗ γενικά) ΔΕΝ έχει παγίδες - ΔΕΝ πληρώνεις "κάτι άλλο". Απλά η τιμή του είναι (πλέον) ΟΥΤΩΣ ή άλλως ανεβασμένη, σε σχέση με πριν τον Δεκέμβρη...Παρ' ολ' αυτά, είναι ό,τι καλύτερο αυτή την στιγμή (από διάφορες απόψεις κι όχι μόνο από την "τιμή της κιλοβατώρας"), καθώς η ουσία είναι ότι, όπως και να το κάνουμε, από το καλοκαίρι το ρεύμα ακρίβυνε πολύ.

Καλό θα ήταν για πιο εξειδικευμένες απαντήσεις, να έλεγες σε ποιον πάροχο είσαι αυτή την στιγμή και σε ποιο πρόγραμμά του, όπως και να ανέβαζες τον τελευταίο σου λογαριασμό (έχοντας πρώτα σβήσει προσωπικά στοιχεία).

• Thanks 1

14 ώρες πριν, x-files είπε

Καλησπέρα, όσοι έχετε το myhome online,στο ebill,κάθε πότε έχετε δυνατότητα να βάλετε ένδειξης μετρητή κάθε μήνα η κάθε 2 μήνες;,εμένα μου επιτρέπει κάθε 2μηνες, ισχύει για όλους αυτό;,υπάρχει κάποιος που μπορεί να βάλει κάθε μήνα;, δεδομένου ότι είναι μηνιαίος λογαριασμός

Kι εμενα καθε 2 μηνες μου δειχνει για να δινω μετρηση.

Μηπως εχεις ΚΟΤ?

Στις 22/1/2022 στις 8:49 ΠΜ, x-files είπε

Καλημέρα!,ναι καθυστερούν, εγώ είμαι στο ονλινε από 18/10/21,έχω λάβει μόνο ένα λογαριασμό Οκτώβρη - Νοεμβρί,τους έχω πάρει αρκετές φορές τηλ,η τελευταία χθές,η απάντηση είναι ότι υπάρχει συστημικό πρόβλημα, κοινός δεν έχουν  προσωπικο, να καταχωρίσεις της ένδειξης,δεν έχει όμως να κάνει με το πότε θα λάβεις λογαριασμό..

καλησπέρα

είμαι και εγω online δεη από 18/10
όλα σωστά και ενεργοποιημένα στο ebill
εκδόθηκε 1ος λογαριασμός 19/11 που είχε μέσα επιστροφή εγγύησης & μείον τα 30€ της προσφοράς τους
οι μετρήσεις ισχύει, ναι, είναι ενεργοποιημένες κάθε δίμηνο, όπως κάθε δίμηνο και οι εκδόσεις λογαριασμών
χρεώσεις όλες σωστές
το αστείο είναι ότι καταχώρησα μέτρηση 17/1 εκδόθηκε 2ος λογαρ 25/1
πέρασε η δεδδηε για μέτρηση 25/1 και εκδόθηκε καπάκι κι άλλος (3ος) λογαρ 26/1

Οι αναλύσεις χρεώσεων αποδεικνύουν ότι με την "επίσημη" μέτρηση της δεδδηε εκδίδεται καπάκι τύπου εκκαθαριστικός λογαριασμός και τότε φαίνονται και οι ενδείξεις μετρητή στον αντίστοιχο πίνακα του λογαριασμού (αυτό βέβαια αναγράφεται ξεκάθαρα και στο ebill)

όλα καλά μέχρι στιγμής

22 λεπτά πριν, naive είπε

ΥΓ: Πώς γνωρίζεις τη διαμόρφωση της ρήτρας για το Φεβρουάριο; Έχει δημοσιευθεί κάτι, ή είναι δική σου εκτίμηση;

η ΔΕΗ λαμβάνει υπόψιν τις τιμές του προηγούμενου μήνα για την εφαρμογή ρήτρας στον επόμενο

4 λεπτά πριν, itmaster99 είπε

καλησπέρα

είμαι και εγω online δεη από 18/10
όλα σωστά και ενεργοποιημένα στο ebill
εκδόθηκε 1ος λογαριασμός 19/11 που είχε μέσα επιστροφή εγγύησης & μείον τα 30€ της προσφοράς τους
οι μετρήσεις ισχύει, ναι, είναι ενεργοποιημένες κάθε δίμηνο, όπως κάθε δίμηνο και οι εκδόσεις λογαριασμών
χρεώσεις όλες σωστές
το αστείο είναι ότι καταχώρησα μέτρηση 17/1 εκδόθηκε 2ος λογαρ 25/1
πέρασε η δεδδηε για μέτρηση 25/1 και εκδόθηκε καπάκι κι άλλος (3ος) λογαρ 26/1

Οι αναλύσεις χρεώσεων αποδεικνύουν ότι με την "επίσημη" μέτρηση της δεδδηε εκδίδεται καπάκι τύπου εκκαθαριστικός λογαριασμός και τότε φαίνονται και οι ενδείξεις μετρητή στον αντίστοιχο πίνακα του λογαριασμού (αυτό βέβαια αναγράφεται ξεκάθαρα και στο ebill)

όλα καλά μέχρι στιγμής

Οι λογαριασμοί γιατί είναι ανά δίμηνο ενώ στα χαρακτηριστικά του προγράμματος αναφέρεται μηνιαίος λογαριασμός;

7 λεπτά πριν, leouliss είπε

Σε μένα κάθε μήνα και έχω κοτ

Κι εγω νομιζα οτι θα ηταν καθε μηνα αλλα μου βγαζει να δωσω ενδειξη καθε διμηνο.Θεωρησα οτι αυτο γινεται γιατι εχω ΚΟΤ.Δεν ξερω ομως για ποιο λογο σε μερικους ειναι 2μηνο και σε αλλους καθε μηνα.

Επισης οι ημερομηνιες που μου δινει να δωσω ενδειξεις απο το ebill για να μην μου ερχεται εναντι ειναι σχεδον ιδιες με τις ημερομηνιες που μπορω να δωσω ενδειξη μεσω ΔΕΔΔΗΕ.Θα τις δινω κατευθειαν μεσω ΔΕΔΔΗΕ καλυτερα και οχι μεσω ebill.

Aς αναφερουν καλυτερα κι αλλοι καθε ποτε τους δινει την δυνατοτητα να δωσουν ενδειξεις μηπως και βγαλουμε ακρη και καταλαβουμε για ποιο λογο σε μερικους ειναι ανα μηνα ο λογαριασμος και οι ενδειξεις που ειναι να δωσουν και γιατι σε καποιους αλλους ειναι ανα διμηνο αντιστοιχα.

5 λεπτά πριν, theo156 είπε

Οι λογαριασμοί γιατί είναι ανά δίμηνο ενώ στα χαρακτηριστικά του προγράμματος αναφέρεται μηνιαίος λογαριασμός;

Δεν γνωρίζω τον λόγο
Κάπου διάβασα στις αναρτήσεις ότι κάποιος που κατάφερε να επικοινωνήσει και να ρωτήσει του είπαν συστημικό θέμα...
ίσως το σύστημά τους δεν ¨πάει καλά".....
Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας βοηθήσει να μάθουμε

Προσωπικά δεν χαλιέμαι αρκεί να γίνονται ορθές χρεώσεις και πληρωμές χωρίς προβλήματα

6 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Κι εγω νομιζα οτι θα ηταν καθε μηνα αλλα μου βγαζει να δωσω ενδειξη καθε διμηνο.Θεωρησα οτι αυτο γινεται γιατι εχω ΚΟΤ.Δεν ξερω ομως για ποιο λογο σε μερικους ειναι 2μηνο και σε αλλους καθε μηνα.

Επισης οι ημερομηνιες που μου δινει να δωσω ενδειξεις απο το ebill για να μην μου ερχεται εναντι ειναι σχεδον ιδιες με τις ημερομηνιες που μπορω να δωσω ενδειξη μεσω ΔΕΔΔΗΕ.Θα τις δινω κατευθειαν μεσω ΔΕΔΔΗΕ καλυτερα και οχι μεσω ebill.

Aς αναφερουν καλυτερα κι αλλοι καθε ποτε τους δινει την δυνατοτητα να δωσουν ενδειξεις μηπως και βγαλουμε ακρη και καταλαβουμε για ποιο λογο σε μερικους ειναι ανα μηνα ο λογαριασμος και οι ενδειξεις που ειναι να δωσουν και γιατι σε καποιους αλλους ειναι ανα διμηνο αντιστοιχα.

Η ΔΕΔΔΗΕ κάθε τετράμηνο νομίζω περνάει για επιτόπου μέτρηση

ή κάνω λάθος?

Καλησπερίζω και ευχαριστώ τα παλληκάρια του φόρουμ που με ξεστραβώσανε και πρόλαβα τις αλλάγες στα πακέτα. Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει να ρίξει μία ματιά στον α’ μηνιαίο λογαριασμό που έλαβα σαν home online και KOT A. Σημειώνω πως στο KOT A  είμαι χωρίς διακοπή τα τελευτάια 2 χρόνια. Οι απορίες μου είναι με κίτρινο, 1. Γιατί χρεώθηκαν οι μεταφορές διανομής , ενώ σε κανέναν από τους προηγούμενους Γ1-ΚΟΤ Α δεν χρεωνόντουσαν και 2. Γιατί δεν υπάρχει η έκπτωση του ΚΟΤ Α σε αυτόν τον τρίτο μήνα. (στους προηγούμενους 2 μήνες που βγήκε 1 λογαριασμός με το ONLINE, υπάρχει η έκπτωση) screen2

Σας ευχαριστώ όλους θερμά

dehkotaonline.PNG

screen2.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...