Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

33 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Για να επιστρέψουμε πάλι στα του θέματος (και όχι σε αντλίες θερμότητας, συγκρίσεις μεταξύ παρόχων κλπ.):

Μετά από 2 λανθασμένους λογαριασμούς, 2 αιτήματα στη ΡΑΕ (το 1ο ακόμη κολλημένο), 2 αμφισβητήσεις λογαριασμών και δεκάδες emails με το customer care της ΔΕΗ, επιτέλους βλέπω στο ebill ότι Το προϊόν είναι ενεργό έως 29/11/2023

(Σημείωση: Έχει ενεργοποιηθεί το MyHome Online από τις 30/11/2021 και έχω χρεωθεί 2 λογαριασμούς με Γ1Ν χωρίς έκπτωση €30 κλπ.)

Μπαίνω να δω το 2ο αίτημα στο MyRAE και υπάρχει απάντηση από τη ΔΕΗ! Δυστυχώς το συνημμένο PDF με την απάντηση αφορά σε άλλο πελάτη της ΔΕΗ, οπότε έστειλα σχόλιο και περιμένω απάντηση. 

Ένα μικρό βήμα της ΔΕΗ, ένα μεγάλο βήμα για τη λύση του προβλήματος. :-D 

Μπραβο που τελικα τα κατάφερες.Ελπιζω στο ιδιο και εγω....

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, vasioula1 είπε

καλημέρα

μια φίλη μου είπε πως αν πας στο πρόγραμμα home enter γλυτώνεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής

αυτό όμως τι σημαίνει; κρύβει καμιά παγίδα; δηλαδή δεν πληρώνεις ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά πληρώνεις κάτι άλλο οπότε είσαι χαμένος έτσι κι αλλιώς;

διαφορετικά δε βλέπω το λόγο να μην πάνε όλοι στο home

Δεν είναι λογικό να σου πω να διαβάσεις τις προηγούμενες 600 σελίδες για να καταλάβεις. Περιληπτικά: Υπάρχουν (πλέον) πολλές παράμετροι στην χρέωση του ρεύματος.

1) Η αρχική τιμή της kwh που σου δίνει κάθε πρόγραμμα της κάθε εταιρείας (μια εταιρεία μπορεί να έχει και 5 προγράμματα με διαφορετική μεταξύ τους χρέωση). Άλλα προγράμματα έχουν πρόβλεψη ότι στην αρχική τιμή προστίθεται η ρήτρα αναπροσαρμογής και άλλα όχι, έχουν σταθερή χρέωση  (αλλά με μεγαλύτερη αρχική τιμή βέβαια).

2) Η ρήτρα αναπροσαρμογής, που εφαρμόζεται ενιαία για κάθε καταναλωτή που είναι σε πρόγραμμα με ρήτρα. Για τον Ιανουάριο είναι 0,23 Ε η kwh, για τον Φεβρουάριο θα είναι περίπου 0,22 Ε.

3) Οι πιθανές πρόσθετες εκπτώσεις της εταιρείας επί της αρχικής τιμής (όχι επί της ρήτρας) που ουσιαστικά είναι βελτίωση της αρχικής τιμής για όσο γίνεται χαμός με τη ρήτρα.

4) Οι κρατικές επιδοτήσεις, που ισχύουν μόνον για τα ρητροπρογράμματα, όχι για τα σταθερά.  Η επιδότηση αφορά μόνον τις πρώτες 300 kwh κάθε μήνα (1200 το τετράμηνο). Οι παραπανίσιες που τυχόν καις δεν επιδοτούνται. Για τον  Ιανουάριο η επιδότηση είναι 42 Ευρώ για τις 300 KWH. Τον Φεβρουάριο ήδη λένε ότι θα μειωθεί λίγο.

5) Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που δεν αφορούν τη συζήτηση, ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως. Αυτές είναι περίπου 0,07 Ε για τις πρώτες 500 kwh το μήνα και 0,13 Ε για τις παραπανίσιες. Το αναφέρω για να ξέρουμε ότι η τιμή που πληρώνουμε τελικά είναι μεγαλύτερη από τους υπολογισμούς που κάνουμε στο νήμα.

Τι συμβαίνει τελικά; Τα Enter και  Online έχουν χρέωση (ημέρας, μην το μπερδέψουμε κι άλλο με το νυχτερινό, αναλογικά πάει) 0,18 και 0,17 Ευρω αντίστοιχα. Μεγαλύτερη ονομαστική χρέωση από τα ρητροπρογράμματα (πχ το Γ1 της ίδιας εταιρείας - ΔΕΗ έχει ονομαστική χρέωση 0,11) αλλά είναι σταθερά, χωρίς ρήτρα.

Αν η κατανάλωση σου είναι μέχρι 300 kwh το μήνα,  η ονομαστική χρέωση του  όποιου ρητροπρογράμματος + η ρήτρα - η κρατική επιδότηση - πρόσθετες εκπτώσεις (πχ το Γ1 30%) βγαίνει πάλι στα 0,17 - 0,18. Δηλαδή είναι μια η άλλη με τα σταθερά της ΔΕΗ. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, το προσάρμοσε η (ημικρατική) ΔΕΗ έτσι με τις ανατιμήσεις στις 3 Δεκέμβρη, και έτσι θα το διατηρήσει πιστεύω. Δεν θέλουν τα σταθερά της ΔΕΗ να είναι pιο συμφέροντα από τα ρητροπρογράμματα - την κρατική επιδότηση για τις πρώτες 300 kwh.  Αφενός για να μην έχουν μεγάλη χασούρα από τα σταθερά  ως ΔΕΗ, αφετέρου για να μην κλείσουν τις υπόλοιπες εταιρείες (που πρέπει να έχουν μερίδιο αγοράς - συμβατική υποχρέωση  της χώρας σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ κλπ).

Αν η κατανάλωση σου είναι πάνω από 300 kwh το μήνα, αρχίζει να συμφέρει το σταθερό της ΔΕΗ. ΑΝ είναι πάνω από 600, πχ θερμαίνεσαι με ηλεκτρισμό, φουλ για ΔΕΗ. Για αυτές τις καταναλώσεις το διατηρούν, για να μη συντριβούν όσοι δεν μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Για πόσο θα ισχύουν αυτά, πόση θα είναι η ρήτρα σε 6 μήνες, αν θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στα άλλα προγράμματα, δεν ξέρει κανένας.

• Like 4
  • Thanks 1

Και εγώ έχω νέο συμβόλαιο από τις 11/11/2021 στην ΔΕΗ, για το πρόγραμμα Home online, και αυτοί δεν με έχουν βάλει στο πρόγραμμα αυτόματα. Εχθές μίλησα με την υποστήριξη και έγινε αίτημα για την ενεργοποίηση του home online με τιμή όπως ίσχυε στις 11/11/2021 (πριν την αύξηση που έγινε στις 03/12/2021).

Οπότε εάν δεν το δεχτούν μπορώ να κάνω αίτημα στο MyRAE για να το δουν;

5 ώρες πριν, washcloud είπε

...όλοι οι "εναλλακτικοί" με το που άρχισε ο χαμός με τις "ρήτρες αναπροσαρμογής" από το καλοκαίρι, είναι χειρότεροι (μέχρι και σε ελεεινό βαθμό κάποιοι, σε κάποιους τομείς) από αυτά που "προσφέρει" η ΔΕΗ (οι χαμηλότερες τιμές κιλοβατώρας, τα χαμηλότερα πάγια, η λιγότερη χρονική δέσμευση παραμονής, η μικρότερη ποινή πρόωρης αποχώρησης, το γεγονός ότι - ακόμη - δεν έχουν αλλάξει τιμές μετά το 6μηνο από υπογραφής συμβολαίου στα σταθερά, δεν έχουν πετάξει κόσμο από αυτά πίσω στο Γ1, βάζουν σωστά τις επιδοτήσεις, κάνουν δικές τους ξεχωριστές εκπτώσεις στα ρητροπρογράμματα, γενικά κρατούν μια πολιτική όχι μπερδεμένου μαρκετινγκ και καθαρής παρουσίασης τιμών/όρων χωρίς "ταχυδακτυλουργίες", και φυσικά είναι ο συντριπτικά μεγαλύτερος πάροχος σε οικονομικό μέγεθος που σημαίνει ότι ΕΧΟΥΝ "πλάτες" όταν τα πράγματα στραβώσουν, όπως έγινε από το καλοκαίρι, ώστε να μπορούν να "αγκαλιάσουν" τον καταναλωτή κλπ...Χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν ότι δεν έχουν και ένα κάρο άλλα στραβά, πχ στον τομέα της εξυπηρέτησης, οργάνωσης, και όχι μόνο, αλλά τουλάχιστον στον τομέα "οικονομικά", είναι για την ώρα μια "σσφάλεια" για τον καταναλωτή, που αποδείχτηκε έμπρακτα το τελευταίο διάστημα...Όσο κράταγε το πανηγύρι των χαμηλών χρηματιστηριακών τιμών, οι "εναλλακτικοί" ήταν από οικονομικής άποψης συμφερότεροι - κι εγώ στην Volterra ήμουν και παρέμεινα, αλλά για "μπερδεμένους" λόγους - αλλά με το που !$@^@^ το σύμπαν το καλοκαίρι, φάνηκαν πολλές γύμνιες τους, στον καθένα διαφορετικές αλλά και συνδυαστικά).

Η Ελπέντισον, ίσως μαζί με την W&V (και Πρωτέργεια από κοντά) να είναι αυτή τη στιγμή, από διάφορες απόψεις, οι δυο χειρότερες από τις γνωστές εναλλακτικές εταιρίες...

Στα πιο πρακτικά/καθαρά οικονομικά τώρα, με 1 μεγαβατώρα το μήνα, η συμφερότερη επιλογή είναι τα σταθερά της ΔΕΗ. Πρέπει βέβαια ούτως ή άλλως να περιορίσεις όσο μπορείς τις καταναλώσεις σου, γιατί ακόμη και στης ΔΕΗ, μιλάμε για περίπου 2πλασιασμό της τιμής της κιλοβατώρας σε σχέση με το τί πλήρωνε κάποιος σε ρητροπρόγραμμα εναλλακτικού μέχρι το καλοκαίρι, άρα σταθερά ΔΕΗ είναι απλώς "το μικρότερο κακό"... 

Το θέμα είναι ότι όσο υπάρχει ο χειμώνας και οι καταναλώσεις σου ψηλές/οι τιμές πάνω, θα χάνεις λεφτά στο Γ1, κι αν τυχόν σταματήσουν/βάλουν κι άλλους "κόφτες" (όπως αυτό με την κύρια κατοικία από Γενάρη)/μειώσουν κι ΑΛΛΟ επιδότηση (που σπάσανε τις πρώτες 300 κιλοβατώρες σε δύο σκάλες επιδότητες από Γενάρη). Φυσικά αν μειωθούν οι καταναλώσεις σου με το που θα ζεστάνει ο καιρός (κι αν μέχρι τότε έχει ακόμη επιδοτήσεις) και ειδικά αν πέσουν αισθητά οι τιμές χονδρικής τότε, θα είσαι καλύτερα, αλλά αν ούτε οι τιμές πέσουν ούτε οι επιδοτήσεις συνεχιστούν (άρα θα είσαι χειρότερα κι από τώρα), και πεις ΤΟΤΕ να μεταβεις σε σταθερό αφού δεν θα 'χεις και δέσμευση,,,θα ΕΙΝΑΙ στις σημερινές τιμές τους;  Ή θα τα έχουν πάει 0,25 και σε 24μηνη δέσμευση και με ποινή αποχώρησης ζόρικη....;

Μόνο μονόδρομος δεν είναι το Γ1. Πόσο μάλλον που το Έντερ δεν έχει υποχρεωτική αυτόματη εξόφληση μέσω πάγιας εντολής. Αν με ρωτάς "οπότε να πάω Έντερ;" θα σου πω δεν,,,ξέρω. Εσύ θ' αποφασίσεις τί 'προβλέπεις' για το μέλλον του '22, και τί σου ταιριάζει καλύτερα : εξασφάλιση για καιρό σε σταθερό με "ακριβούτσικες τιμές" (μη νομίζεις ότι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά πάντως, ακόμη και με μικρές καταναλώσεις, γύρω στο 0,17 βγαίνουν ΤΩΡΑ και Γ1 και Εντερ...), ή ρίσκο ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙ,,,"σε λίγο καιρό από τώρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα" (στην χονδρική).....;

Δεν είναι το θέμα τί γίνεται τώρα, ούτε τα "καθαρά ποσά σε κέρδος (ΤΩΡΑ)", αλλά το τί μπορεί να γίνει "αύριο"...

Ενταξει το να πω τωρα ενα ευχαριστω ειναι λιγο δωσε μου ενα IBAN και πες μου ενα ποσο :P :P :P

Thankssssss :) :)

Παιδες η ειδοποιηση για ρητρες αναπροσαρμογης της ΔΕΗ ποτε εγινε; Εμενα πχ ο εκαθ 4/2021-8/2021 εχει μεσα ρητρα 7ε τελικος λογαριασμος καπου 130ε και ο εκαθ 8/2021-12/2021 εχει ρητρα 370ε και τελικος λογαριασμος καπου 600ε (Γ1Ν).

Αναφερομαι σε αυτο που λεει ο @korakios που μπορω να τους κυνηγησω για την 60ημερη ειδοποιηση. Μηπως αφου εχει ρητρα και ο 4-8/2021 με ειχαν ειδοποιησει νωριτερα αρα το κυνηγι δεν εχει νοημα μιας και θα φαω ακυρο για τα 370ε ρητρας του 8-12/2021; Ευχαριστω

Υπαρχει καποιος που πηρε απο ΔΕΗ ποσο ρητρα πισω;

52 λεπτά πριν, olddognewtricks είπε

Δεν είναι λογικό να σου πω να διαβάσεις τις προηγούμενες 600 σελίδες για να καταλάβεις. Περιληπτικά: Υπάρχουν (πλέον) πολλές παράμετροι στην χρέωση του ρεύματος.

1) Η αρχική τιμή της kwh που σου δίνει κάθε πρόγραμμα της κάθε εταιρείας (μια εταιρεία μπορεί να έχει και 5 προγράμματα με διαφορετική μεταξύ τους χρέωση). Άλλα προγράμματα έχουν πρόβλεψη ότι στην αρχική τιμή προστίθεται η ρήτρα αναπροσαρμογής και άλλα όχι, έχουν σταθερή χρέωση  (αλλά με μεγαλύτερη αρχική τιμή βέβαια).

2) Η ρήτρα αναπροσαρμογής, που εφαρμόζεται ενιαία για κάθε καταναλωτή που είναι σε πρόγραμμα με ρήτρα. Για τον Ιανουάριο είναι 0,23 Ε η kwh, για τον Φεβρουάριο θα είναι περίπου 0,22 Ε.

3) Οι πιθανές πρόσθετες εκπτώσεις της εταιρείας επί της αρχικής τιμής (όχι επί της ρήτρας) που ουσιαστικά είναι βελτίωση της αρχικής τιμής για όσο γίνεται χαμός με τη ρήτρα.

4) Οι κρατικές επιδοτήσεις, που ισχύουν μόνον για τα ρητροπρογράμματα, όχι για τα σταθερά.  Η επιδότηση αφορά μόνον τις πρώτες 300 kwh κάθε μήνα (1200 το τετράμηνο). Οι παραπανίσιες που τυχόν καις δεν επιδοτούνται. Για τον  Ιανουάριο η επιδότηση είναι 42 Ευρώ για τις 300 KWH. Τον Φεβρουάριο ήδη λένε ότι θα μειωθεί λίγο.

5) Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που δεν αφορούν τη συζήτηση, ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως. Αυτές είναι περίπου 0,07 Ε για τις πρώτες 500 kwh το μήνα και 0,13 Ε για τις παραπανίσιες. Το αναφέρω για να ξέρουμε ότι η τιμή που πληρώνουμε τελικά είναι μεγαλύτερη από τους υπολογισμούς που κάνουμε στο νήμα.

Τι συμβαίνει τελικά; Τα Enter και  Online έχουν χρέωση (ημέρας, μην το μπερδέψουμε κι άλλο με το νυχτερινό, αναλογικά πάει) 0,18 και 0,17 Ευρω αντίστοιχα. Μεγαλύτερη ονομαστική χρέωση από τα ρητροπρογράμματα (πχ το Γ1 της ίδιας εταιρείας - ΔΕΗ έχει ονομαστική χρέωση 0,11) αλλά είναι σταθερά, χωρίς ρήτρα.

Αν η κατανάλωση σου είναι μέχρι 300 kwh το μήνα,  η ονομαστική χρέωση του  όποιου ρητροπρογράμματος + η ρήτρα - η κρατική επιδότηση - πρόσθετες εκπτώσεις (πχ το Γ1 30%) βγαίνει πάλι στα 0,17 - 0,18. Δηλαδή είναι μια η άλλη με τα σταθερά της ΔΕΗ. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, το προσάρμοσε η (ημικρατική) ΔΕΗ έτσι με τις ανατιμήσεις στις 3 Δεκέμβρη, και έτσι θα το διατηρήσει πιστεύω. Δεν θέλουν τα σταθερά της ΔΕΗ να είναι pιο συμφέροντα από τα ρητροπρογράμματα - την κρατική επιδότηση για τις πρώτες 300 kwh.  Αφενός για να μην έχουν μεγάλη χασούρα από τα σταθερά  ως ΔΕΗ, αφετέρου για να μην κλείσουν τις υπόλοιπες εταιρείες (που πρέπει να έχουν μερίδιο αγοράς - συμβατική υποχρέωση  της χώρας σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ κλπ).

Αν η κατανάλωση σου είναι πάνω από 300 kwh το μήνα, αρχίζει να συμφέρει το σταθερό της ΔΕΗ. ΑΝ είναι πάνω από 600, πχ θερμαίνεσαι με ηλεκτρισμό, φουλ για ΔΕΗ. Για αυτές τις καταναλώσεις το διατηρούν, για να μη συντριβούν όσοι δεν μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Για πόσο θα ισχύουν αυτά, πόση θα είναι η ρήτρα σε 6 μήνες, αν θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στα άλλα προγράμματα, δεν ξέρει κανένας.

ευχαριστώ πολύ πολύ

1 ώρα πριν, haralabosg είπε

Μπραβο που τελικα τα κατάφερες.Ελπιζω στο ιδιο και εγω....

Έχω δρόμο ακόμα: περιμένω να δω πώς θα χειριστούν τους 2 πρώτους έναντι λογαριασμούς στους οποίους με χρέωσαν με Γ1Ν (ακύρωση, πίστωση διαφοράς σε επόμενο?) και χωρίς να έχουν πιστώσει τα €30 που υποτίθεται δίνουν στον 1ο λογαριασμό.

Το πρώτο βήμα με το ebill έγινε πάντως, και με σωστή ημερομηνία από ότι είδα. Αν δεν δω σωστό λογαριασμό δεν θα ησυχάσω όμως.

2 ώρες πριν, Geoponer είπε

Μπαίνω να δω το 2ο αίτημα στο MyRAE και υπάρχει απάντηση από τη ΔΕΗ! Δυστυχώς το συνημμένο PDF με την απάντηση αφορά σε άλλο πελάτη της ΔΕΗ, οπότε έστειλα σχόλιο και περιμένω απάντηση. 

Ένα μικρό βήμα της ΔΕΗ, ένα μεγάλο βήμα για τη λύση του προβλήματος. :-D 

Ένα μικρό βήμα της ΔΕΗ προς τα πίσω εννοείς 😕 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε που φτάσαμε να φεύγουμε απο 3ους παρόχους και να πηγαίνουμε στη ΔΕΗ..

Λοιπόν ομορφιές μου με απλά λόγια.

Είμαι στον Ηρων Up 4All  και καίω 2500 κιλοβατώρες τις 120-124 μέρες. Έχω 3φασικό και νυχτερινό (τουλάχιστον έτσι γράφει ο λογαριασμός γιατί 2ο ρολόι δεν έχω Αν το ρολόι έχει 2 μετρητές Κ και Μ είναι νυχτερινό; (μην πυροβολείται τον πιανίστα).

Αυτή τη στιγμή στον τελευταίο εκκαθαριστικό μου έχω Αναπροσαρμογή Εκκαθάρισης Αγοράς 1868kWhX0,197939€/kWh και μέχρι τώρα πλήρωσα 3 έναντι στα 448,34 ευρώ απο τα οποία μου αφαίρεσε τα -357,62...

Ο εκκαθαριστικός ήρθε 192 ευρώ

Με απλά λόγια, αξίζει να πάω στη ΔΕΗ και αν ναι σε ποιο πρόγραμμα;

Δε με νοιάζει να χω υδραυλικούς και μανταλάκια, με νοιάζει για τον επόμενο τουλάχιστον χρόνο να έχω μια άνετη οικονομία μιας που ΄μπήκαν κάτι αγγούρια.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από rackal

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και σε εμένα φάνηκε φως στην άκρη του τούνελ για τη μετάβαση στο "παλιό" home online:
πλέον στην καρτέλα του ebill φαίνεται ενεργό το πρόγραμμα μέχρι 07/12/2023

αναφέρω το ιστορικό μου για να έχουν και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι εικόνα της κατάστασης:

• 13/11 e-contract για μετάβαση από Ήρων στο my home online 
  • 24/11 παραλαβή και αποστολή του συμβολαίου και των υπολοίπων δικαιολογητικών (σημειωτέο πως το συμβόλαιο δεν έγραφε my home online, αλλά ήταν κενό)
  • 01/12 ενεργοποίηση ebill με προενεργοποιημένα από το σύστημα τα 1.μηνιαίος λογαριασμός 2.ηλεκτρονικός λογαριασμός 3.my home online. χρειάστηκε να περάσω ξανά την κάρτα για την πάγια εντολή
  • 10/12 διαγραφή όλων των παραπάνω από το ebill, και διατήρηση μόνο του ηλεκτρονικού λογαριασμού και της κάρτας για την πάγια εντολή. αρχίζω τα email και τα τηλέφωνα
  • 21/12 άνοιγμα αιτήματος στη ΡΑΕ
  • 24/01 απάντηση ΔΕΗ στο αίτημα που έκανα στη ΡΑΕ, πως όντως δικαιούμαι το παλιό online και πως το προσπαθούν
  • 28/01 στο ebill φαίνεται το πρόγραμμα my home online ενεργό μέχρι 12/2023

τώρα μένει να δω στον επόμενο λογαριασμό πως όντως είμαι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, να "δει" το σύστημά τους πως έχω ενεργοποιημένο νυχτερινό μετρητή (για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω το self metering) και να διορθωθεί με κάποιο πιστωτικό, ο πρώτος λογαριασμός που ήδη έχει πληρωθεί και ήταν σε Γ1

edit: βγήκε ο νέος λογαριασμός με home online τιμές, επιστροφή των 30, και εκκαθάριση του πρώτου λογαριασμού με τις Γ1 χρεώσεις. πλέον μένει μόνο το νυχτερινό...

ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έδωσαν τις γνώσεις τους και το χρόνο τους να απαντούν στις ερωτήσεις μας, και ιδιαίτερα τον korakios, καθώς χωρίς τα post του δεν θα είχα κάνει ποτέ καταγγελία στο my rae και θα είχα μείνει στο τι μου έλεγαν στο τηλέφωνο.

στους υπόλοιπους που περιμένουν, καλό κουράγιο, αλλά φαίνεται πως είναι θέμα φόρτου και όχι πονηριάς...

Επεξ/σία από totomis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, washcloud είπε

...προφανώς ενέργεια το ένα - ενέργεια και το άλλο, εγώ απλά τόνισα την μόνωση για να επίσης τονίσω πως δεν είναι για όλους ίδια τα νούμερα κατανάλωσης : ένα ινβέρτερ κλίμα όσο καλό και να είναι, μαγικά δεν κάνει, και αν βρίσκεται σε "δύσκολη περιοχή" σε σπίτι με κακή ή και ανύπαρκτη μόνωση, τί να το κάνω όταν για να διατηρεί μια τάδε σταθερή θερμοκρασία, θα πρέπει να δουλεύει "συνέχεια" (άρα χαιρετάμε την ινβέρτερ λειτουργία και μένουμε πιο κοντά στην ονομαστική ισχύ του μηχανήματος...; Σίγουρα θα έχουν βελτιωθεί οι τεχνολογίες των πρόσφατων μηχανημάτων και θ' αποδίδουν καλύτερα σε σχέση με το ρεύμα που καίνε, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να έχει κανείς ΤΟΣΟ χαμηλή κατανάλωση, όσο οι δικές σου. Και το κερασάκι είναι ότι θέλει να σκάσει κανείς μπόλικα, από μισό έως ένα χιλιάρικο, για να πάρει "μηχάνημα της προκοπής" που θα του αντέξει κι όλας αρκετά. Δεν εννοώ ότι δεν αξίζει σαν επένδυση, και τα φωτοβολταϊκά πχ αξίζουν, αλλά όπως και με αυτά, το θέμα είναι ποιος τα έχει για να τα δώσει για να κάνει απόσβεση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Άσε που δεν έχουν κι όλοι την δυνατότητα έκδοσης πιστωτικής, για να πεις ότι "παλεύεται με δόσεις"...Μακάρι όλοι να μπορούσαμε να βάζαμε άμεσα - τώρα που πήραν φωτιά τα Σούρμενα με τις αυξήσεις στην ενέργεια - 3 καλά κλιματιστικά των 2-2.5 χιλιάρικων σύνολο σε σπίτι με μόνωση της προκοπής, αλλά.......

...όλοι οι "εναλλακτικοί" με το που άρχισε ο χαμός με τις "ρήτρες αναπροσαρμογής" από το καλοκαίρι, είναι χειρότεροι (μέχρι και σε ελεεινό βαθμό κάποιοι, σε κάποιους τομείς) από αυτά που "προσφέρει" η ΔΕΗ (οι χαμηλότερες τιμές κιλοβατώρας, τα χαμηλότερα πάγια, η λιγότερη χρονική δέσμευση παραμονής, η μικρότερη ποινή πρόωρης αποχώρησης, το γεγονός ότι - ακόμη - δεν έχουν αλλάξει τιμές μετά το 6μηνο από υπογραφής συμβολαίου στα σταθερά, δεν έχουν πετάξει κόσμο από αυτά πίσω στο Γ1, βάζουν σωστά τις επιδοτήσεις, κάνουν δικές τους ξεχωριστές εκπτώσεις στα ρητροπρογράμματα, γενικά κρατούν μια πολιτική όχι μπερδεμένου μαρκετινγκ και καθαρής παρουσίασης τιμών/όρων χωρίς "ταχυδακτυλουργίες", και φυσικά είναι ο συντριπτικά μεγαλύτερος πάροχος σε οικονομικό μέγεθος που σημαίνει ότι ΕΧΟΥΝ "πλάτες" όταν τα πράγματα στραβώσουν, όπως έγινε από το καλοκαίρι, ώστε να μπορούν να "αγκαλιάσουν" τον καταναλωτή κλπ...Χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν ότι δεν έχουν και ένα κάρο άλλα στραβά, πχ στον τομέα της εξυπηρέτησης, οργάνωσης, και όχι μόνο, αλλά τουλάχιστον στον τομέα "οικονομικά", είναι για την ώρα μια "σσφάλεια" για τον καταναλωτή, που αποδείχτηκε έμπρακτα το τελευταίο διάστημα...Όσο κράταγε το πανηγύρι των χαμηλών χρηματιστηριακών τιμών, οι "εναλλακτικοί" ήταν από οικονομικής άποψης συμφερότεροι - κι εγώ στην Volterra ήμουν και παρέμεινα, αλλά για "μπερδεμένους" λόγους - αλλά με το που !$@^@^ το σύμπαν το καλοκαίρι, φάνηκαν πολλές γύμνιες τους, στον καθένα διαφορετικές αλλά και συνδυαστικά).

Η Ελπέντισον, ίσως μαζί με την W&V (και Πρωτέργεια από κοντά) να είναι αυτή τη στιγμή, από διάφορες απόψεις, οι δυο χειρότερες από τις γνωστές εναλλακτικές εταιρίες...

Στα πιο πρακτικά/καθαρά οικονομικά τώρα, με 1 μεγαβατώρα το μήνα, η συμφερότερη επιλογή είναι τα σταθερά της ΔΕΗ. Πρέπει βέβαια ούτως ή άλλως να περιορίσεις όσο μπορείς τις καταναλώσεις σου, γιατί ακόμη και στης ΔΕΗ, μιλάμε για περίπου 2πλασιασμό της τιμής της κιλοβατώρας σε σχέση με το τί πλήρωνε κάποιος σε ρητροπρόγραμμα εναλλακτικού μέχρι το καλοκαίρι, άρα σταθερά ΔΕΗ είναι απλώς "το μικρότερο κακό"... 

Το θέμα είναι ότι όσο υπάρχει ο χειμώνας και οι καταναλώσεις σου ψηλές/οι τιμές πάνω, θα χάνεις λεφτά στο Γ1, κι αν τυχόν σταματήσουν/βάλουν κι άλλους "κόφτες" (όπως αυτό με την κύρια κατοικία από Γενάρη)/μειώσουν κι ΑΛΛΟ επιδότηση (που σπάσανε τις πρώτες 300 κιλοβατώρες σε δύο σκάλες επιδότητες από Γενάρη). Φυσικά αν μειωθούν οι καταναλώσεις σου με το που θα ζεστάνει ο καιρός (κι αν μέχρι τότε έχει ακόμη επιδοτήσεις) και ειδικά αν πέσουν αισθητά οι τιμές χονδρικής τότε, θα είσαι καλύτερα, αλλά αν ούτε οι τιμές πέσουν ούτε οι επιδοτήσεις συνεχιστούν (άρα θα είσαι χειρότερα κι από τώρα), και πεις ΤΟΤΕ να μεταβεις σε σταθερό αφού δεν θα 'χεις και δέσμευση,,,θα ΕΙΝΑΙ στις σημερινές τιμές τους;  Ή θα τα έχουν πάει 0,25 και σε 24μηνη δέσμευση και με ποινή αποχώρησης ζόρικη....;

Μόνο μονόδρομος δεν είναι το Γ1. Πόσο μάλλον που το Έντερ δεν έχει υποχρεωτική αυτόματη εξόφληση μέσω πάγιας εντολής. Αν με ρωτάς "οπότε να πάω Έντερ;" θα σου πω δεν,,,ξέρω. Εσύ θ' αποφασίσεις τί 'προβλέπεις' για το μέλλον του '22, και τί σου ταιριάζει καλύτερα : εξασφάλιση για καιρό σε σταθερό με "ακριβούτσικες τιμές" (μη νομίζεις ότι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά πάντως, ακόμη και με μικρές καταναλώσεις, γύρω στο 0,17 βγαίνουν ΤΩΡΑ και Γ1 και Εντερ...), ή ρίσκο ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙ,,,"σε λίγο καιρό από τώρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα" (στην χονδρική).....;

Δεν είναι το θέμα τί γίνεται τώρα, ούτε τα "καθαρά ποσά σε κέρδος (ΤΩΡΑ)", αλλά το τί μπορεί να γίνει "αύριο"...

EC71B12C-8EA6-4DAB-8A95-2416D1FA0876.jpeg.d00f83abae56bdd6a81f027f2471df0e.jpeg

χαράς στο κουράγιο σου!

Give this man an Oscar! Ένα crowdfunding για καινούριο πληκτρολόγιο!

Επεξ/σία από yazidis

15 λεπτά πριν, rackal είπε

Είμαι στον Ηρων Up 4All  και καίω 2500 κιλοβατώρες τις 120-124 μέρες. Έχω 3φασικό και νυχτερινό (τουλάχιστον έτσι γράφει ο λογαριασμός γιατί 2ο ρολόι δεν έχω Αν το ρολόι έχει 2 μετρητές Κ και Μ είναι νυχτερινό; (μην πυροβολείται τον πιανίστα).

Αυτή τη στιγμή στον τελευταίο εκκαθαριστικό μου έχω Αναπροσαρμογή Εκκαθάρισης Αγοράς 1868kWhX0,197939€/kWh και μέχρι τώρα πλήρωσα 3 έναντι στα 448,34 ευρώ απο τα οποία μου αφαίρεσε τα -357,62...

Δε με νοιάζει να χω υδραυλικούς και μανταλάκια, με νοιάζει για τον επόμενο τουλάχιστον χρόνο να έχω μια άνετη οικονομία μιας που ΄μπήκαν κάτι αγγούρια.

Ευχαριστώ!

Με απλά λόγια, στις 600

16 λεπτά πριν, rackal είπε

Ευχαριστώ!

Με απλά λόγια, στις 600 kwh το μήνα, λογικά θα έχεις μια σοβαρή εξοικονόμηση με τα σταθερά Enter/Online της ΔΕΗ. Η διαφορά μεταξύ τους είναι 1 λεπτό την kwh φτηνότερο το Online, αλλά θέλει παγία εντολή εξόφλησης, να θυμάσαι να έχεις χρήματα μέσα την κρίσιμη στιγμή. Το Enter δεν ζητάει τέτοια.

Για αναλυτική εκτίμηση, θα έπρεπε να ανεβάσεις τους λογαριασμούς σου (χωρίς προσωπικά στοιχεία). Γιατί λες ότι έχεις 2500 το τετράμηνο (άρα 600+ το μήνα) αλλά ο εκκαθαριστικός ήταν 1868, δεν ξέρω τι σε χρεώνει προ ρήτρας το πρόγραμμα σου, τα ποσά που αναφέρεις ότι πλήρωσες έχουν μέσα και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, δεν κατάλαβα τι εννοείς ότι σου αφαίρεσαν το 357, πόση κρατική επιδότηση πήρες....

• Like 1

3 ώρες πριν, washcloud είπε

Αλήθεια, τί ποινή αποχώρησης έχουν τα "παλιά" σταθερά της ΔΕΗ...;

Αν εννοείς τα προγράμματα πριν τις 3/12 έχω κρατήσει τους όρους του online που έκανα το Νοέμβρη και έχει αυτό το πινακάκι

1209584256_Screenshot2022-01-28at12_47_48.png.6bc340a7946576ab18ffc198f7491fe1.png

• Like 1

4 ώρες πριν, vasioula1 είπε

καλημέρα

μια φίλη μου είπε πως αν πας στο πρόγραμμα home enter γλυτώνεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής

αυτό όμως τι σημαίνει; κρύβει καμιά παγίδα; δηλαδή δεν πληρώνεις ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά πληρώνεις κάτι άλλο οπότε είσαι χαμένος έτσι κι αλλιώς;

διαφορετικά δε βλέπω το λόγο να μην πάνε όλοι στο home

Αναφορά σε κείμενο

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

Spoiler

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

6 ώρες πριν, Philippe είπε

Από επιδοτήσεις τα σταθερά είχαν μόνο μια μικροεπιδότηση από την ίδια τη ΔΕΗ και μάλιστα μειωμένη στα 0,02€/kWh, αντί 0,03€/kWh που έδινε στα προγράμματα με ρήτρα. Δεν ξέρω όμως εάν διατηρήθηκαν αυτές και μετά τις 31.12 (για την ακρίβεια για αυτό μπήκα να ρωτήσω τους λέουρες). Ξέρει κανείς;

τα 0,02 τα πήραν όλοι οι πάροχοι , η ΔΕΗ έδινε απο 300-600kw/μήνα ,έξτρα 0,03 στο Γ1

φέτος κοπήκαν , αλλά δεν έχει βγει ακόμα ΦΕΚ

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...