Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Kostas7GTR είπε

Απο όταν μπήκα σπίτι πριν 3 χρόνια (μπήκα πρώτος, ενοίκιο) έβαλα elpedison 24h νυχτερινό τότε και μετά NRG Save 40 + Fix που και τα 2 είχαν την ίδια χρέωση ανα kwh μέρα και νύχτα. Δέν έχω κάνει κάποιο τηλέφωνο εγώ στην ΔΕΔΔΗΕ για ενεργοποίηση νυχτερινής χρέωσης (δεν ξέρω και δεν νομίζω ο ιδιοκτήτης).Εγώ απλά καταχωρούσα κάθε μήνα ημερίσια και νυχτερινή χρέωση στο app και η ΔΕΔΔΗΕ έκανε κάθε τετράμηνο την μέτρηση του εκκαθαριστικού.

Έτσι όπως το περιγράφεις λογικά έχεις είδη νυχτερινό και δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσει κάτι. Το ότι οι παροχοι είχαν ίδια τιμή ημέρας και νύχτας δεν σημαίνει ότι δεν έχεις νυχτερινό. Επίσης μόνος σου είπες έδινες και τις 2 ενδείξεις.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, serdakis είπε

γ)Συμφερει η προσφορα που μου εδωσαν απο την ΚΕΝ?

έστω το καλύτερο σενάριο , καις δηλαδή ακριβώς 1800kwh/μ'ηνα

άρα 81,90/(1800/4)=0,182

-Συμβολαιο για 2 χρονια

με τι ρήτρα αποχώρησης όμως ???

Εχω ΚΕΝ με τιμη kwh 0,09350 (χρεωση τελευταιου λογαριασμου). Σε προηγουμενο λογαριασμο ειχε χρεωσει 0,08950 (οπως και στους προηγουμενους). Δεν ξερω γιατι ανεβηκε.

τη ρήτρα αναπροσαρμογής (ΟΤΣ, χρέωση κόστους προμήθειας  κτλ) δεν την είδες ?!

213f49a40a0c05b117e79409406e4b9c.png

Αυτά τα 2 συνδυαζονται με ΚΟΤΒ στο ΜyHomeEnter? Σε κάποια σελίδα σε ένα απο τα 2 threats είχα δεί ότι κάτι κόβεται αν έχεις ΚΟΤ αλλά δεν το βρίσκω..

Μου ήρθε ο πρώτος εκκαθαριστικός myhome online για περίοδο 95 ημερών. Μέσα σε αυτές είναι 20 μέρες του Γενάρη. Έχει ΟΤΣ για λίγες μέρες Γ1, ΚΟΤ για όλη την περίοδο και ΤΕΜ διφορετικό για κάθε μήνα όσο ήμουν στο Γ1 και 0.02 για το online εκτός από 20 μέρες του Γενάρη. Δεν υπάρχει ΤΕΜ για τα σταθερά στο νέο έτος ή θα μπει μετά;

Επειδή έχω καιρό να μπω στο θέμα, έχει ανακοινωθεί κάτι για τα σταθερά προγράμματα; Είχε γραφτεί στα τέλη Νοεμβρίου πως θα αλλάξουν οι τιμές και θα ήμαστε καλυμμένοι για 6 μήνες αντί για 24. Υπάρχει κάποια νέα φήμη/ενημέρωση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, εδώ και μια ώρα διαβάζω τις τελευταίες 20 σελίδες του τόπικ και με πόνεσε το κεφάλι μου, χωρίς να βγάλω άκρη. Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1) Στα καινούργια my home/enter, δίνεται η επιδότηση από το ΤΕΜ ή όχι;

2) Έχω σε άλλο σπίτι το παλιό my home, έχασα την προθεσμία self-metering και τώρα η επόμενη ημερομηνία που μου το βγάζει διαθέσιμο είναι σε 2 μήνες (αντί για 1), γνωρίζει κανείς γιατί; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσους συνεισφέρουν!

Επεξ/σία από theo156

15 ώρες πριν, dimostr είπε

γιαυτο εβαλα το link πιο πανω οποιος θελει να μπει να διαβασει το θεμα γιατι ειναι τεραστια η εξοικονόμηση σε σχεση με αλλα ειδη που χρησημοποιουνται για θερμανση , γιατι ενεργεια καταναλωνει ενα μονωμενο σπιτι ενεργεια καταναλωνει και ενα αμονωτο αρα αυτο που ψαχνουμε ειναι πιο ειναι πιο αποδοτικο και οικονομικο σε σχεση με την απαιτουμενη ενεργεια 

...προφανώς ενέργεια το ένα - ενέργεια και το άλλο, εγώ απλά τόνισα την μόνωση για να επίσης τονίσω πως δεν είναι για όλους ίδια τα νούμερα κατανάλωσης : ένα ινβέρτερ κλίμα όσο καλό και να είναι, μαγικά δεν κάνει, και αν βρίσκεται σε "δύσκολη περιοχή" σε σπίτι με κακή ή και ανύπαρκτη μόνωση, τί να το κάνω όταν για να διατηρεί μια τάδε σταθερή θερμοκρασία, θα πρέπει να δουλεύει "συνέχεια" (άρα χαιρετάμε την ινβέρτερ λειτουργία και μένουμε πιο κοντά στην ονομαστική ισχύ του μηχανήματος...; Σίγουρα θα έχουν βελτιωθεί οι τεχνολογίες των πρόσφατων μηχανημάτων και θ' αποδίδουν καλύτερα σε σχέση με το ρεύμα που καίνε, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να έχει κανείς ΤΟΣΟ χαμηλή κατανάλωση, όσο οι δικές σου. Και το κερασάκι είναι ότι θέλει να σκάσει κανείς μπόλικα, από μισό έως ένα χιλιάρικο, για να πάρει "μηχάνημα της προκοπής" που θα του αντέξει κι όλας αρκετά. Δεν εννοώ ότι δεν αξίζει σαν επένδυση, και τα φωτοβολταϊκά πχ αξίζουν, αλλά όπως και με αυτά, το θέμα είναι ποιος τα έχει για να τα δώσει για να κάνει απόσβεση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Άσε που δεν έχουν κι όλοι την δυνατότητα έκδοσης πιστωτικής, για να πεις ότι "παλεύεται με δόσεις"...Μακάρι όλοι να μπορούσαμε να βάζαμε άμεσα - τώρα που πήραν φωτιά τα Σούρμενα με τις αυξήσεις στην ενέργεια - 3 καλά κλιματιστικά των 2-2.5 χιλιάρικων σύνολο σε σπίτι με μόνωση της προκοπής, αλλά.......

13 ώρες πριν, darkman είπε

Καλησπερα σε σχέση με την ελπεντισον πιστευεις οτι αυτο το προγράμμα της δεη  ειναι καλύτερο αν καποιος εχει περιπου 1000Kw τον μηνα ? 

...όλοι οι "εναλλακτικοί" με το που άρχισε ο χαμός με τις "ρήτρες αναπροσαρμογής" από το καλοκαίρι, είναι χειρότεροι (μέχρι και σε ελεεινό βαθμό κάποιοι, σε κάποιους τομείς) από αυτά που "προσφέρει" η ΔΕΗ (οι χαμηλότερες τιμές κιλοβατώρας, τα χαμηλότερα πάγια, η λιγότερη χρονική δέσμευση παραμονής, η μικρότερη ποινή πρόωρης αποχώρησης, το γεγονός ότι - ακόμη - δεν έχουν αλλάξει τιμές μετά το 6μηνο από υπογραφής συμβολαίου στα σταθερά, δεν έχουν πετάξει κόσμο από αυτά πίσω στο Γ1, βάζουν σωστά τις επιδοτήσεις, κάνουν δικές τους ξεχωριστές εκπτώσεις στα ρητροπρογράμματα, γενικά κρατούν μια πολιτική όχι μπερδεμένου μαρκετινγκ και καθαρής παρουσίασης τιμών/όρων χωρίς "ταχυδακτυλουργίες", και φυσικά είναι ο συντριπτικά μεγαλύτερος πάροχος σε οικονομικό μέγεθος που σημαίνει ότι ΕΧΟΥΝ "πλάτες" όταν τα πράγματα στραβώσουν, όπως έγινε από το καλοκαίρι, ώστε να μπορούν να "αγκαλιάσουν" τον καταναλωτή κλπ...Χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν ότι δεν έχουν και ένα κάρο άλλα στραβά, πχ στον τομέα της εξυπηρέτησης, οργάνωσης, και όχι μόνο, αλλά τουλάχιστον στον τομέα "οικονομικά", είναι για την ώρα μια "σσφάλεια" για τον καταναλωτή, που αποδείχτηκε έμπρακτα το τελευταίο διάστημα...Όσο κράταγε το πανηγύρι των χαμηλών χρηματιστηριακών τιμών, οι "εναλλακτικοί" ήταν από οικονομικής άποψης συμφερότεροι - κι εγώ στην Volterra ήμουν και παρέμεινα, αλλά για "μπερδεμένους" λόγους - αλλά με το που !$@^@^ το σύμπαν το καλοκαίρι, φάνηκαν πολλές γύμνιες τους, στον καθένα διαφορετικές αλλά και συνδυαστικά).

Η Ελπέντισον, ίσως μαζί με την W&V (και Πρωτέργεια από κοντά) να είναι αυτή τη στιγμή, από διάφορες απόψεις, οι δυο χειρότερες από τις γνωστές εναλλακτικές εταιρίες...

Στα πιο πρακτικά/καθαρά οικονομικά τώρα, με 1 μεγαβατώρα το μήνα, η συμφερότερη επιλογή είναι τα σταθερά της ΔΕΗ. Πρέπει βέβαια ούτως ή άλλως να περιορίσεις όσο μπορείς τις καταναλώσεις σου, γιατί ακόμη και στης ΔΕΗ, μιλάμε για περίπου 2πλασιασμό της τιμής της κιλοβατώρας σε σχέση με το τί πλήρωνε κάποιος σε ρητροπρόγραμμα εναλλακτικού μέχρι το καλοκαίρι, άρα σταθερά ΔΕΗ είναι απλώς "το μικρότερο κακό"... 

13 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Είμαι σε δίλλημα, αλλάζω σπίτι και θα πρέπει να κάνω σύνδεση στην ΔΕΗ (κτλ). 

Σκέφτομαι να κάνω σύνδεση Γ1, γιατί εκτός από τον χειμώνα (~1800 Kwh / 4μηνο) τα άλλα τρία τετράμηνα κυμαίνομαι περίπου στις 150-200 KWh/μήνα. 

Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν θέλω να έχω πάγια εντολή να γίνει λάθος χρέωση και να τρέχω να βγάλω άκρη.

Νομίζω ότι έτσι είναι μονοδρομος το Γ1. Αν δεν το έχω καταλάβει σωστά σας ακούω.

Ευχαριστώ.

Το θέμα είναι ότι όσο υπάρχει ο χειμώνας και οι καταναλώσεις σου ψηλές/οι τιμές πάνω, θα χάνεις λεφτά στο Γ1, κι αν τυχόν σταματήσουν/βάλουν κι άλλους "κόφτες" (όπως αυτό με την κύρια κατοικία από Γενάρη)/μειώσουν κι ΑΛΛΟ επιδότηση (που σπάσανε τις πρώτες 300 κιλοβατώρες σε δύο σκάλες επιδότητες από Γενάρη). Φυσικά αν μειωθούν οι καταναλώσεις σου με το που θα ζεστάνει ο καιρός (κι αν μέχρι τότε έχει ακόμη επιδοτήσεις) και ειδικά αν πέσουν αισθητά οι τιμές χονδρικής τότε, θα είσαι καλύτερα, αλλά αν ούτε οι τιμές πέσουν ούτε οι επιδοτήσεις συνεχιστούν (άρα θα είσαι χειρότερα κι από τώρα), και πεις ΤΟΤΕ να μεταβεις σε σταθερό αφού δεν θα 'χεις και δέσμευση,,,θα ΕΙΝΑΙ στις σημερινές τιμές τους;  Ή θα τα έχουν πάει 0,25 και σε 24μηνη δέσμευση και με ποινή αποχώρησης ζόρικη....;

Μόνο μονόδρομος δεν είναι το Γ1. Πόσο μάλλον που το Έντερ δεν έχει υποχρεωτική αυτόματη εξόφληση μέσω πάγιας εντολής. Αν με ρωτάς "οπότε να πάω Έντερ;" θα σου πω δεν,,,ξέρω. Εσύ θ' αποφασίσεις τί 'προβλέπεις' για το μέλλον του '22, και τί σου ταιριάζει καλύτερα : εξασφάλιση για καιρό σε σταθερό με "ακριβούτσικες τιμές" (μη νομίζεις ότι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά πάντως, ακόμη και με μικρές καταναλώσεις, γύρω στο 0,17 βγαίνουν ΤΩΡΑ και Γ1 και Εντερ...), ή ρίσκο ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙ,,,"σε λίγο καιρό από τώρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα" (στην χονδρική).....;

Δεν είναι το θέμα τί γίνεται τώρα, ούτε τα "καθαρά ποσά σε κέρδος (ΤΩΡΑ)", αλλά το τί μπορεί να γίνει "αύριο"...

• Like 1
  • Thanks 1

7 ώρες πριν, x-files είπε

Καλησπέρα, όσοι έχετε το myhome online,στο ebill,κάθε πότε έχετε δυνατότητα να βάλετε ένδειξης μετρητή κάθε μήνα η κάθε 2 μήνες;,εμένα μου επιτρέπει κάθε 2μηνες, ισχύει για όλους αυτό;,υπάρχει κάποιος που μπορεί να βάλει κάθε μήνα;, δεδομένου ότι είναι μηνιαίος λογαριασμός

Είναι συστημικό λάθος από την ΔΕΗ. Μίλα μαζί τους και απαίτησε να στο αλλάξουν σε μηνιαίο, γιατί παρόλο που εσύ το βλέπεις τσεκαρισμένο το μηνιαίο, αυτοί δεν το βλέπουν  για αυτο και σου βγάζει ανά δίμηνο να δίνεις ένδειξη μετρητή.

• Like 1

@theo156 @ioanniskar Επιδότηση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ) έχουν μόνο τα προγράμματα με ρήτρα αναπροσαρμογής. Από επιδοτήσεις τα σταθερά είχαν μόνο μια μικροεπιδότηση από την ίδια τη ΔΕΗ και μάλιστα μειωμένη στα 0,02€/kWh, αντί 0,03€/kWh που έδινε στα προγράμματα με ρήτρα. Δεν ξέρω όμως εάν διατηρήθηκαν αυτές και μετά τις 31.12 (για την ακρίβεια για αυτό μπήκα να ρωτήσω τους λέουρες). Ξέρει κανείς;

• Like 1

καλημέρα

μια φίλη μου είπε πως αν πας στο πρόγραμμα home enter γλυτώνεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής

αυτό όμως τι σημαίνει; κρύβει καμιά παγίδα; δηλαδή δεν πληρώνεις ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά πληρώνεις κάτι άλλο οπότε είσαι χαμένος έτσι κι αλλιώς;

διαφορετικά δε βλέπω το λόγο να μην πάνε όλοι στο home

1 ώρα πριν, panosvo είπε

Καλημέρα, έχεις κανείς τον τιμοκατάλογο για το ΔΕΗ my home online, πριν από τις 03/12/2021 που άλλαξε, είναι σε pdf.

TIMOK-XT-2021-MyHomeOnline_ext31_12.pdf

• Like 1

13 ώρες πριν, balogreg είπε

Εγώ είμαι από 11/11/2021 Στο on line και απο αρχές του 2022 είναι δικαιούχος ΚΟΤ ,δεν μουωηρθε λογαριασμός για να σου πω σίγουρα αλλά μόλις τώρα μου απάντησαν και γραπτώς ότι συνδυάζονται 

...τρέχα-γύρευε τί εννοούσαν : για το "δικό σου" Ονλάιν (το "παλιό")(που όντως συνδυαζόταν); Για το νέο; Μήπως ήταν generic απάντηση, από τότε που ίσχυε για το παλιό; Ή μήπως, αν απάντησε κάποιος συγκεκριμένα, δεν,,,ήξερε τί του γίνεται; Το θέμα είναι να ρωτήσεις, αν θες, συγκεκριμένα, και να ζητήσεις κάποια "ΑΠΟΔΕΙΞΗ", αναφορά δηλαδή σε κείμενο της εταιρίας ότι συνδυάζεται ή ότι δεν συνδυάζεται...

Αλλιώς, μόνο "καταθέσεις" από όσους μπήκαν στο νέο Ονλάιν έχοντας ΚΟΤ (και δεν τους πέταξε Γ1) ή έστω βάλανε μετά (και δεν τους πέταξε και πάλι), δηλαδή ότι έχουν πάρει λογαριασμό που να λέει "Ολάιν" και να τους έχουν μπει εκπτώσεις ΚΟΤ...

12 ώρες πριν, iliast33 είπε

Από την ΔΕΗ μου είπαν πως μπορεί να γίνει αίτηση για το enter και τηλεφωνικά εκτός από κατάστημα της ΔΕΗ και το e contract. 

Να το κάνω λέτε τηλέφωνικα η είναι καλύτερο να κλείσω ραντεβού να πάω στην ΔΕΗ? 

...αν ψάξεις στο θρεντ θα βρεις άπειρους που κάηκαν είτε από econtract είτε από τηλεφώνουν (είτε "κατέληξαν" στο Γ1, είτε ενεγοποιήθηκαν με τις νέες τιμές/όρους του Ονλάιν - ενώ όταν έκαναν αίτηση ήταν εντ΄ςο προθεσμάις παλιών τιμών). Ασυζητητί πιο σίγουρα/γρήγορα από κατάστημα λοιπόν, εκτός κι αν συντρέχει λόγος να μην πας (πχ όπως κάποιος ήταν από νησί που δεν είχε κατάστημα ΔΕΗ) και να δοκιμάσεις την τύχη σου με τα άλλα...

12 ώρες πριν, sifario1 είπε

Μπορει να εχει απαντηθει αλλα μια ερωτηση να κανω.Μολις εκανα το home enter plus.Βασικα ηθελα το home enter αλλα εκει στην δεη με ειπαν προωθουν αυτο.Με ειπαν δεν εχει extra χρεωση απλως εχεις ασφαλιστρο μεχρι 100 ευρω ζημιες Ηθελα να ρωτησω ετσι ειναι η την πατησα και εχει τιποτα κρυφο σε σχεση με το enter

..."προωθούμε αυτό" σου είπαν......; Αν εννοείς ότι,,,αρνήθηκαν να σε βάλουν στο "απλό"  Έντερ, τί να πω....Κατά τ' άλλα, το μόνο "κρυφό" είναι 14 Ευρώ επιπλέον που θα πληρώσεις τον χρόνο (έχει λίγο πιο ακριβό μηνιαίο πάγιο).

12 ώρες πριν, phanispal είπε

Θα σου πω τι γίνεται. Τα παιδιά στο νήμα με τα κλιματιστικά το έχουν ανάγει σε επιστήμη (και μπράβο τους).

Η πλειοψηφία δε μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο (λογικό) και άρα η πραγματικότητα για την πλειοψηφία μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική από 150W και 200W/μονάδα.

Η πλειοψηφία έχει απλά κάποια κλιματιστικά στο σπίτι της, όπως να 'ναι επιλεγμένα, όπως να 'ναι τοποθετημένα, και τα λειτουργούν όπως να 'ναι.

...βρε σίγουρα κάνουν καλή δουλειά στο θρεντ και ξέρουν τί λένε - αλλά εκτός του ότι όπως είπες πολλοί χειρίζονται το κλιματιστικό σα να 'τανε τρακτέρ, το θέμα είναι ότι για ν' αποδώσει ιδανικά μια συσκευή με λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, θα πρέπει να έχει γύρω της και το κατάλληλο περιβάλλον...Αν ανεβάζεις τάδε θερμοκρασία και το σπίτι δεν μπορεί να την συγκρατήσει, καληνύχτα...

12 ώρες πριν, Alexcxvtr είπε

Καλησπέρα σας.

Πρώτος εκκαθαριστικός MyHomeEnter για κατανάλωση ενός μηνός.

Είναι και τα +100€ της εγγύησης μέσα.

Παρόλα αυτά, πολλά δεν είναι;

...κάτσε, τα 100 δεν τα είχες ήδη πληρώσει; Αιτούμενος το πρόγραμμα; Ήταν δηλαδή αν τα κρατήσει με τον πρώτο λογαριασμό...;

11 ώρες πριν, Alexcxvtr είπε

Έχω συνέχεια ανοιχτά αντλία θερμότητας, 2 ψυγεία και υπολογιστή.

Κατά τα άλλα, οι υπόλοιπες συσκευές λειτουργούν κατ' ανάγκη.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω τι "καίει" πολύ;

Σίγουρα κάτι συμβαίνει.

...ο υπολογιστής ΜΠΟΡΕΙ κατά περίπτωση (πες ότι δουλεύει αδιάλειπτα στο φουλ, mining ξερωγώ ή κατεβαστήρι ή οτιδήποτε άλλο που να τραβάει πολύ ρεύμα, πχ online gaming) να έχει αρκετά μεγάλη κατανάλωση (εφ' όσον μιλάμε για σταθερό με βαρβάτη υλοποίηση), δηλαδή μέχρι και 10 κιλοβατώρες τη μέρα (μιλάμε για τραβηγμένη περιπτωση βέβαια συνεχούς λειτουργίας/μεγάλης κατανάλωσης), επίσης αν τυχόν τα ψυγεία έχουν απώλειες/χαλασμένους θερμοστάτες και λάστιχα/πιανουν πάγους και γενικά αν είναι παλιά, ΜΠΟΡΕΙ και αυτά να έχουν τσιμπημένη κατανάλωση (δουλεύοντας 24/7),,,αλλά το πιθανότερο κακό είναι η αντλία θερμότητας : έχουν αναφερθεί καποιες περιπτώσεις μελών που έχουν ακριβώς το ζόρι της αντλίας, με καταναλώσεις που μπορεί πέρσι να μην μεταφράστηκαν σε τόσα πολλά Ευρώ, αλλα φέτος φυσικά τους γονάτισαν...

Κατά τ' άλλα, επειδή πρόσφατα μου άλλαξε ο ΔΕΔΔΗΕ μετρητή επειδή είχα ζητήσει νυχτερινό (μου έβαλαν ψηφιακό), ως,,,δια μαγείας η συνολική ημερήσια κατανάλωση σαν να έχει πέσει στην ΜΕΣΗ........(ξεκίνησα βέβαια να κάνω οικονομία, αλλά δεν υπάρχει περιπτωση να έχουμε κατεβάσει ΤΟΣΟ τις καταναλώσεις στο σπίτι......). Έχε το κι αυτό κατά νου....(προβληματικός μετρητής). Πώς να το ελέγξεις; Κλείσετα πάντα, κι ασε ένα σεσουάρ ξερωγώ που ξέρεις την ονομαστική του ισχύ και δες πόσο θα καταγράψει σε πχ 30' και πολλαπλασίασε με 2 να δεις αν έκαψες όσο λέει το ταμπελάκι του ή πολύ περισσότερο. Το ίδιο φυσικά μπορείς να κάνεις και για όσες συσκευές "υποπτεύεσαι" για κάτι (βασικά τα ψυγεία και ο υπολογιστής που είπες - με την έννοια ότι ότι τραβάνε περισσότερο από όσο,,,μπορούν, αλλά περισσότερο από όσο νόμιζες, ίσως). Εναλλακτικά παρε έναν μετρητή κατανάλωσης για μπρίζα, με 15-20 Ευρώ, για να μην αποσυνδέεις τα πάντα ή να τρέχεις όλη την ώρα στο ρολόι.

11 ώρες πριν, spinoza14 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Λυπάμαι που βρήκα αργά αυτό το θέμα σας για να είμαι πιο ενημερωμένος. Είχα κάνει μέσω econtract 11/10/21 αλλαγή παρόχου από protergia σε home online με τα 0.096 η kwh. Ηρθα στη ΔΕΗ στις 20/10/21 και μου είχαν πει μόνο να γραφτώ στο ebill όταν ενεργοποιηθεί. Δεν μου είχαν πει να πατήσω κάποιο κουμπί στο ebill για να ενεργοποιηθεί. Μέσω econtract ακόμα και στην αποστολή της αίτησης ανέφερε home online και είχα βάλει όλες τις προυποθέσεις και την πάγια εντολή. Περιμένοντας ήσυχος να βγει ο πρώτος λογαριασμός, διαπιστώνω στις 13/12/21 ότι έχω τιμολογηθεί με το Γ1. Παίρνοντας τηλ τη ΔΕΗ μου στο πρώτο τηλεφωνημα μου ανεφερε ο υπάλληλος ότι δεν έχω βάλει το μηνιαίο λογαριασμό. Οταν το βάλω στο ebill, στον επόμενο λογαριασμό θα τιμολογηθώ με τις σωστές χρεώσεις τις παλιές πριν την 2/12. Επειδή δεν τον είδα και πολύ σίγουρο, παίρνω καπάκι δεύτερο τηλ και η κυρία μου ανέφερε ότι δεν έχω πατήσει το κουμπί home online στο ebill και δεν γίνεται τώρα πια να μπω στο παλιό προγραμμα. Μπορώ να το πατήσω τώρα, απλά θα μπω στις καινούριες τιμές. Μετά από φωνές, έκανε αίτημα για διόρθωση και θα με έπαιρναν τηλ. Κανείς δεν με πήρε τηλ μέχρι τώρα. Ξαναπήρα τηλ και μου είπαν ότι θα κάνουν αίτημα για διόρθωση και θα το δώ στον επόμενο λογαριασμό. Κανείς πάλι δεν με ξαναπήρε, μέχρι που έφτασε πάλι ο νέος λογαριασμός 13/1/22 με το Γ1 κανονικότατα σαν να μην άλλαξε τίποτα. Μετά από τηλ στην ΔΕΗ, και μετά απο φωνές μου είπαν ότι η απάντηση στα αιτήματά μου ήταν αρνητική. Ότι δηλαδή δεν μπορεί να μπει το παλιό home online. Πρόλαβα και έκανα αναφορά στον συνήγορο του καταναλωτή στις 20/12/2021 και μου ήρθε απάντηση  ότι στις 24/1/22 θα παραδοθεί η αναφορά στην ΔΕΗ και θα έχει 10 μέρες να τους απαντήσει στο αίτημα. Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε άλλον χρήστη, αλλά ο τρόπος που κοίταζαν να αποφύγουν να σου πουν ότι πρέπει να πατήσεις το κουμπί, και με το δεδομένο ότι η αίτηση μου έγραφε home online είναι σίγουρα παραπλανητικό. Στην τελική στο μενου γράφουν ΄΄αν είσαι χρήστης τη ΔΕΗ, ενεργοποίησε το ebill και ενεργοποίησέ το. Αν έχεις ebill απλά ενεργοποίησέ το. Και αν δεν είσαι στην ΔΕΗ πάτα εδώ στην αλλαγή παρόχου. Δεν μου είπε κανείς να πατήσω το κουμπί, και στην τελική ήρθα στην ΔΕΗ για αυτό το πρόγραμμα, όχι για κάτι άλλο, αφού δεν θα συνέφερε. Κατά τη γνώμη σας υπάρχει ελπίδα να μου το δώσουν? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κινηθώ? Έχω όλα τα έγγραφα ηλεκτρονικά με το ιστορικό. Επίσης για αυτούς που έχουν ενεργοποιήσει το παλιό home online ισχύει κανονικά το 0.096 χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής και καμία άλλη χρέωση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ναι όσοι ενεργοποιήθηκαν πριν τις 3/12 (και ήταν ήδη ΔΕΗ, άρα δεν χρειάστηκε να περάσει καθόλου διάστημα "αναμονής" στο Γ1), ούτε ρήτρα ούτε τίποτα και φυσικά με τις παλιές τιμές. Όσο για το αν θα διακιωθείς, ενώ ήσουν από άλλο πάροχο και δεν έκανες μόνος την ενεργοποίηση μέσα από το ebill, χλωμό το κόβω, θυμάμαι διάφορους εδώ με το ίδιο ζήτημα και η ΔΕΗ ήταν αρνητική. ΑΝ τα καταφέρεις, θα πρέπει να κάνεις πολύ χαμό ΓΙΑ ΝΑ το καταφέρεις, μέσα από καταγγελίες σε ΡΑΕ, ΣτΚ κτλ...

Εγώ πάντως δεν θα το έλεγα το όλο σκηνικό "παραπλανητικό", αλλά έτσι απλά τέρμα ΗΛΙΘΙΟ...(...να παραπλανήσουν γιατί; Για να κερδίσουν κάτι παραπάνω επί της κιλοβατώρας από κάποιους που την πάτησαν με το μαλακισμένο σύστημά τους; Πιο πολύ χασούρα έχουν, δυσαρεστώντας τους πελάτες τους....)

10 ώρες πριν, spinoza14 είπε

Είναι τα τυχερά φίλε μου, βέβαια αυτοί δεν χαρίζουν κάστανα....για να αλλάξουν τις τιμές τόσο άμεσα πριν τελειώσει ο χρόνος, καταλάβαιναν τί έρχεται. Θα έμπαιναν μέσα.

...βασικά είχαν ξεσηκωθεί οι άλλοι πάροχοι για "αθέμιτο ανταγωνισμό" από την ΔΕΗ, και "αναγκάστηκαν" να επισπεύσουν. Το τί "ερχόταν', το γνώριζαν ήδη από καλοκαίρι (το αργότερο από Σεπτέμβρη). Απλά βρήκαν ευκαιρία να μαζέψουν κόσμο, αφήνοντάς τα όσο περισσότερο μπορούσαν...(Η ΔΕΗ δεν είναι από καμμία άποψη "οι εναλλακτικοί", που καίγονται και για τα φραγκοδίφραγκα...).

9 ώρες πριν, vsaradopoulos είπε

Ευχαριστώ πολύ, θα πάω αυριο στο κατάστημα και θα ζητήσω όσα λέτε. Αρα για να προλάβω και μια δευτερη παροχή μη γινει πάλι το ίδιο. Μεσω e contract που έχω ήδη κάνει γιατί δεν μπορώ να ξαναπληρώσω εγγύηση και έχω ζητήσει το online εκεί θα με βάλουν φαντάζομαι στο Γ1 και θα μπορώ να το επιλέξω στη συνέχεια .

...βασικά κανένα 50άρι τον χρόνο θα σου κοστίσει η μαλακία του καταστήματος. Αν δεν έχεις και τόσο όρεξη για "τρεξίματα", κάθεσαι και Έντερ (...αν πάλι έχεις το κουράγιο, ακόμη και για το γαμώτο να το κυνηγήσεις, καν' το...). Για την άλλη παροχή θα σου έλεγα να πας στο κατάστημα για το Γ1 (και καπάκι το Ονλάιν).

6 ώρες πριν, serdakis είπε

Εκανα αιτηση για ΔΕΗ αλλα με πηραν απο ΚΕΝ και μου εδωσαν αυτη την προσφορα

-81,90 τον μηνα για 1800kwh το 4μηνο και καθε εξτρα kwh 0.22 . (Το 81,90 περιλανβαινει Ρευμα και παγιο. 

Βγαίνει πιο ακριβό (έστω και λίγο) από το Έντερ της ΔΕΗ (πόσο μάλλον το Ονλάιν)

-Συμβολαιο για 2 χρονια

στην ΔΕΗ 12 μήνες και με μικρή ποινή προωρης αποχώρησης

-ετησια καταναλωση 5400 με 5800kwh (παιζει πολυ κλιματιστικο χειμωνα καλοκαιρι γιατι δεν εχω εξωτερικη μονωση και ειναι και παλια κατασκευη). Μια φορα το χρονο ξεπερασα τις 1870 ανα τετραμηνο.

...στην ΚΕΝ θα είσαι συνέχεια στην μπρίζα μπας και το ξεπεράσεις. Και δεν θα 'χεις και τις εκπτώσεις της νυχτερινής κιλοβατώρας που αιτήθηκες στον ΔΕΔΔΗΕ.

Επειδη εχω μπερδευτει με τους παροχους (αυτός και ο σκοπός τους...Το "μπέρδεμα")

α)τι πρεπει να κοιταξω εκτος απο τιμη kwh (ορια χρεωσης κλπ) και ρητρα αναπροσαρμογης.?

...τα πάντα όλα. Κάθε πάροχος έχει δικό του τιμοκατάλογο (άσε τις κεντρικες τους σελίδες που "ζαλίζουν" όπως τα παρουσιάζουν, με ευτυχισμένες γκόμενες και διάφορα εκπτωτικά ποσά να πετάνε γύρω-γύρω αντί για πεταλούδες) και δικούς του (ειδικούς) όρους σύμβασης. Απλά τα διαβάζεις προσεκτικά, κρατάς σημειώσεις με τον δικό σου τρόπο, και συγκρίνεις. Κάποιοι έχουν κλίμακα και στα πάγια (της ΚΕΝ "όλο ένα πάγιο είναι"), καποιοι έχουν,,,(και) "ετήσιες συνδρομές", κάποιο αναφέρουν και "εκπτώσεις συνέπειας"...Και όπως είπαμε, προσοχή στην διάρκεια σύμβασης και μελετάς τα πινακάκια με ρήτρα αποχώρησης. Κάποιοπι δεν δέχονται νυχτερινό, κάποιο ΚΟΤ, κάποιοι,,,τίποτα....Κτλ.

β)Την ρητρα δεν την χρεωνεσαι ανεξαρτητα αν εισαι ΔΕΗ ΚΕΝ elpedison κλπ... (μπορεις να την αποφυγεις? )

Η "ρήτρα", είναι (ας πούμε) τύπος προγράμματος, όχι θέμα παρόχου (όλοι έχουν ρητροπρογράμματα, όπως και σταθερά). Συνεπώς "την αποφεύγεις" μόνο σε σταθερά προγράμματα (που είναι "πιο ακριβά" από την και καλά "αρχική τιμή κιλοβατώρας" που διαφημίζουν τα ρητροπρογράμματα, πχ αυτό που από οχτώ-τόσο στο πήγαν 9-και - αλλά σου λέει "εδώ τόσο". Στα ρητροπρογράμματα,,,όπου κάτσει η μπίλια.). Είναι ίδια φάση όπως τα κυμαινόμενα τραπεζοεπιτόκια και τα σταθερά...

γ)Συμφερει η προσφορα που μου εδωσαν απο την ΚΕΝ?

Να προσθεσω τις αξιες του ρευματος μονο απο ολους τους λογαριασμους το 2020 και να δω αν βγαινει πανω απο 982,2ευρω (81,90 χ 12μηνες) ?

...δεν χρειάζεται, το έχουμε δει παλιότερα : δεν είναι κακό (έχει και πολύ χειρότερα ο μπαχτσές), αρκεί να είσαι,,,πάνω από το ρολόι της ΔΕΗ να μην ξεπεράσεις το όριο. Πώς κάναμε/κάνουμε ακόμα κάποιοι, με τα κινητά; Τόσος "δωρεάν" (...) χρόνος ομιλίας, κι αν ξεχαστείς, παλούκι...Που από μόνο του, ΕΙΝΑΙ κακό, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν "το φθηνότερο" (έχει κι άλλα, με όρια), που είναι ένα όριο που θεωρούν ότι "μπορούν να το καταφέρουν", και,,,,συνήθως τον πίνουν. Όπως πάντα γινόταν και με τα κινητά.......Μαρκετινίστικες τακτικές, μελετημένες, βασισμένες πάνω στην ψυχολογία του μέσου γουάναμπη "οικονόμου", που στοχεύουν στους ανοικονόμητους - που, Ω! είναι και οι περισσότεροι...(Τί έκπληξη...)

ΥΓ. εν τελη ξερουμε ποιος εχει την πιο χαμηλη χρεωση συνολικα??!!

Ξέρουμε. ΔΕΗ. Στα σταθερά της. Και όχι μόνο η χαμηλή ΧΡΕΩΣΗ, είπαμε. Είναι καμμια 10αριά τα οφέλη διαφόρων κατηγοριών, αν τα μαζέψεις...(προσοχή, δε σημαίνει ότι η ΔΕΗ "ανθρώπεψε", ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να έχει διάφορα στραβά, με βασικότερο την στελέχωση/οργάνωσή/εξυπηρέτησή της απλά τα καλά της υπερτερούν κατά πολύ των στραβών της...Είναι "δημοσιοϋπάληλοι" vs "ταχυδακτυλουργοί", η φάση...Πιο χλεχλέδες οι πρώτοι, αλλά στην τελικοί "πιο τίμιοι"......και πιο φθηνοί ΠΛΕΟΝ, ΕΤΣΙ όπως έχουν γίνει από το καλοκαίρι τα πράγματα...)

5 ώρες πριν, Kostas7GTR είπε

213f49a40a0c05b117e79409406e4b9c.png

Αυτά τα 2 συνδυαζονται με ΚΟΤΒ στο ΜyHomeEnter? Σε κάποια σελίδα σε ένα απο τα 2 threats είχα δεί ότι κάτι κόβεται αν έχεις ΚΟΤ αλλά δεν το βρίσκω..

...threats..? Ποιος σου έκανε μπούλινγκ παιδί μου, πες μας να τον μαπιδιάσουμε...:-D

(...κόβεται η "έκπτωση συνέπειας". Γενικά στους παρόχους...)

5 ώρες πριν, ioanniskar είπε

Δεν υπάρχει ΤΕΜ για τα σταθερά στο νέο έτος ή θα μπει μετά;

Επειδή έχω καιρό να μπω στο θέμα, έχει ανακοινωθεί κάτι για τα σταθερά προγράμματα; Είχε γραφτεί στα τέλη Νοεμβρίου πως θα αλλάξουν οι τιμές και θα ήμαστε καλυμμένοι για 6 μήνες αντί για 24. Υπάρχει κάποια νέα φήμη/ενημέρωση;

Τέλος η επιδότηση για τα σταθερά (έχει καμμιά 10αριά μέρες που ανακοινώθηκε). Αν εννοείς της ΔΕΗ ("παλιό" Ονλάιν & Έντερ), παραμένουν χωρίς αύξηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει αυξήσεις όποτε της καπνίσει, μέχρι τη λήξη του 24μηνου...Απλά ΤΩΡΑ δεν το κάνουν για να μην "προκαλέσουν" τους πελάτες που μαζέψανε από το καλοκαίρι. Αν συνεχίσουν να είναι πολύ πάνω για πολύ ακόμα οι τιμές χονδρικής, μπορεί και να το κάνουν (άλλωστε οι περισσότεροι εναλλακτικοί ήδη τα πήγανε στον θεό τα δικά τους σταθερά, οπότε τους παίρνει και τους ΔΕΗτζήδες ν' ακολουθήσουν,,,,εκτός κι αν αρχίσει να πέφτει πολύ η χονδρική με το που θα βγαίνει ο χειμώνας. Βασικά αν ήταν να τ' αυξήσουν θα το είχαν κάνει ήδη (ακριβώς πάνω στο 6μηνο - αλλά είπαμε, δεν θέλανε να χάσουν κόσμο που με το ζόρι μάζεψαν, οπότε πιο πιθανό μάλλον είναι ν' ανεβάσουν πχ το ερχόμενο φθινόπωρο...). Αλλά ούτως ή άλλως όλα αυτά δεν έχουν πολλή σημασία : ο σκοπός όσων μπήκατε, ήταν να βγάλετε πανω απ' όλα τον χειμώνα...Αλήθεια, τί ποινή αποχώρησης έχουν τα "παλιά" σταθερά της ΔΕΗ...;

• Like 1
  • Thanks 1

19 λεπτά πριν, washcloud είπε

.Αν ανεβάζεις τάδε θερμοκρασία και το σπίτι δεν μπορεί να την συγκρατήσει, καληνύχτα...

Αυτό ισχύει για όλα τα είδη θέρμανσης η κλιματιστικό έχεις η καυστήρα πετρελαίου η καυστήρα αερίου η τζάκι ενεργειακό η σόμπα η οτιδήποτε υπάρχει οι απώλειες του χώρου δε μεταβάλλονται άρα διαλέγεις την πιο φθηνή μορφή θέρμανσης για να καλύψεις τις απώλειες του χώρου 

Για να επιστρέψουμε πάλι στα του θέματος (και όχι σε αντλίες θερμότητας, συγκρίσεις μεταξύ παρόχων κλπ.):

Μετά από 2 λανθασμένους λογαριασμούς, 2 αιτήματα στη ΡΑΕ (το 1ο ακόμη κολλημένο), 2 αμφισβητήσεις λογαριασμών και δεκάδες emails με το customer care της ΔΕΗ, επιτέλους βλέπω στο ebill ότι Το προϊόν είναι ενεργό έως 29/11/2023

(Σημείωση: Έχει ενεργοποιηθεί το MyHome Online από τις 30/11/2021 και έχω χρεωθεί 2 λογαριασμούς με Γ1Ν χωρίς έκπτωση €30 κλπ.)

Μπαίνω να δω το 2ο αίτημα στο MyRAE και υπάρχει απάντηση από τη ΔΕΗ! Δυστυχώς το συνημμένο PDF με την απάντηση αφορά σε άλλο πελάτη της ΔΕΗ, οπότε έστειλα σχόλιο και περιμένω απάντηση. 

Ένα μικρό βήμα της ΔΕΗ, ένα μεγάλο βήμα για τη λύση του προβλήματος. :-D 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...