Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, alexpaok14 είπε

Λαθος κανεις. Θα συμψηφιστουν τα παντα στον εκκαθαριστικο. Αναλογικά παει. Δεν πληρώνεις 2 φορές. Όπως παει ανάλογα το παγιο για τον Δήμο και την ΕΡΤ ανάλογα αν είναι μηνιαίος ή δίμηνος ο λογαριασμός έτσι και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Δεν ξέρουν τις κιλοβατώρες. Σου έχουν βάλει 1380 κιλοβατώρες για 2 μήνες. Είτε είναι σωστό είτε όχι στην εκκαθάριση θα είναι σωστα. Για τις χρεώσεις ΥΚΩ στο ειπα και πριν. Οι κλίμακες αλλάζουν στις 1600 και στις 2000 το τετράμηνο. Άρα αναλογικά για δίμηνο είναι 800 και 1000 αντίστοιχα. Βάζουν τον μέσο όρο κατανάλωσης που έκανες τον προηγουμενο χρόνο τέτοια εποχή αν δεν κάνω λαθος. Στην εκκαθάριση θα είναι όλα δικαια με τις σωστές κιλοβατώρες. Το μόνο λαθος είναι ότι δεν υπάρχει ανάλυση από κάτω όπως θα έπρεπε αν και περιμενω στον εκκαθαριστικο να υπάρχει. 

Υ. Γ Βάλε Νυχτερινό μετρητή θα γλιτώσεις αρκετά στις χρεώσεις ΥΚΩ όπως ο φίλος από πανω γιατί λογίζονται ξεχωριστά. Αν δεν είχε νυχτερινό μετρητή ο φίλος από πανω που έδειξε τον λογαριασμό που τα γράφει αναλυτικά τώρα θα πληρωνε αρκετά παραπάνω σε ΥΚΩ και όχι μόνο 3.77 ευρώ. Γιατί γλιτωσε τις κλίμακες. 

Σε ευχαριστώ θερμά.

Θα το κοιτάξω για νυχτερινό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, akalokat είπε

Σε ευχαριστώ θερμά.

Δες λίγο να στα πω ακριβώς φίλε για να σε βοηθήσω ακόμα πιο πολυ να το καταλαβεις τέλεια γιατί είσαι σωστός και τα καταλαβαίνεις και δεν το παιζεις εξυπνακιας σαν άλλους. Ο ένας βοηθάει τον άλλον, αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ. 

Άρα έχουμε και λέμε 

Χρεώσεις ΥΚΩ τετραμήνου

0-1600    χρέωση 0.0069

1600-2000 χρέωση 0.05

2000 και πανω χρέωση 0.085

Άρα στο δίμηνο με αναγωγή παει

0-800    χρέωση 0.0069

800-1000 χρέωση 0.05

1000 και πανω χρέωση 0.085

Η δικιά σου κατανάλωση για δίμηνο είναι 1391 κιλοβατώρες σωστά;

Όποτε έχουμε χρέωση ΥΚΩ

800 x 0,0069 = 5,52 ευρώ

200 x 0,05 = 10 ευρώ

391 x 0.085 = 33,23 ευρώ

5,52 + 10 + 33,23 = 48,57 ευρώ χρεώσεις ΥΚΩ

Η διαφορά που έχεις στην χρέωση σου περιπου 1,5 ευρώ που βλέπω είναι γιατί ο λογαριασμός βγήκε στις 59 μέρες ενώ εγώ μέτρησα για 60. Όποτε έχει μια ελάχιστη διαφορά εξ ου και το 1,5 ευρω παραπανω. Ισχυουν και ότι άλλο είπα πριν

Με νυχτερινό θα γλιτώνεις αρκετα κάθε φορά αν έχεις πχ 200-300 κιλοβατώρες εκεί.  Αν ήταν δηλαδή 1100 ημερήσιες και 291 οι νυχτερινές και όχι σκέτο 1391 ημερήσιες. Μπορείς να κάνεις ξανά τους υπολογισμους να δεις ποσο θα γλιτώνες σε μια τέτοια περιπτωση. 

Edit. Τα μετρησα γιατί είχα περιεργεια😂

Αν υποθετικα μιλάμε είχες 1391 κιλοβατώρες συνολο και ήταν 1100 ημερήσιες και 291 νυχτερινές θα ήταν η χρεωση

800 x 0,0069 = 5,52 ευρώ

200 x 0,05 = 10 ευρώ

100 x 0.085 = 8,5 ευρώ

Επίσης για τις νυχτερινές θα είχες

291 x 0.0069 = 2 ευρω

5,52 + 10 + 8,5 + 2 = 26 ευρώ χρεώσεις ΥΚΩ 

Όποτε σε μια τέτοια υποθετική περιπτωση θα γλιτώνες 49-26 = 23 ευρώ. 

Όπως καταλαβαίνεις είναι αρκετά. 

Επεξ/σία από alexpaok14
  • Like 6
  • Thanks 3

8 λεπτά πριν, alexpaok14 είπε

Δες λίγο να στα πω ακριβώς φίλε για να σε βοηθήσω ακόμα πιο πολυ να το καταλαβεις τέλεια γιατί είσαι σωστός και τα καταλαβαίνεις και δεν το παιζεις εξυπνακιας σαν άλλους. Ο ένας βοηθάει τον άλλον, αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ. 

Άρα έχουμε και λέμε 

Χρεώσεις ΥΚΩ τετραμήνου

0-1600    χρέωση 0.0069

1600-2000 χρέωση 0.05

2000 και πανω χρέωση 0.085

Άρα στο δίμηνο με αναγωγή παει

0-800    χρέωση 0.0069

800-1000 χρέωση 0.05

1000 και πανω χρέωση 0.085

Η δικιά σου κατανάλωση για δίμηνο είναι 1391 κιλοβατώρες σωστά;

Όποτε έχουμε χρέωση ΥΚΩ

800 x 0,069 = 5,52 ευρώ

200 x 0,05 = 10 ευρώ

391 x 0.085 = 33,23 ευρώ

5,52 + 10 + 33,23 = 48,57 ευρώ χρεώσεις ΥΚΩ

Η διαφορά που έχεις στην χρέωση σου περιπου 1,5 ευρώ που βλέπω είναι γιατί ο λογαριασμός βγήκε στις 59 μέρες ενώ εγώ μέτρησα για 60. Όποτε έχει μια ελάχιστη διαφορά εξ ου και το 1,5 ευρω παραπανω. Ισχυουν και ότι άλλο είπα πριν

Με νυχτερινό θα γλιτώνεις αρκετα κάθε φορά αν έχεις πχ 200-300 κιλοβατώρες εκεί.  Αν ήταν δηλαδή 1100 ημερήσιες και 291 οι νυχτερινές και όχι σκέτο 1391 ημερήσιες. Μπορείς να κάνεις ξανά τους υπολογισμους να δεις ποσο θα γλιτώνες σε μια τέτοια περιπτωση

είσαι θεός.

Thx a lot again !!!

• Thanks 1

1 ώρα πριν, B. E. M. είπε

Άσε φίλε μου το κράτος δίνει επίδομα θέρμανσης για ξύλα, πελετ και πετρέλαιο (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 🤣🤣🤣) ... Ενώ παράλληλα τιμωρεί τις υψηλές καταναλώσεις ρεύματος, αφού τις εξαιρεί από την επιδότηση λόγω ενεργειακής κρίσης! 

Όλα αυτά ενώ έχει βγάλει 4 εξοικονομώ, όπου κατευθύνουν τον κόσμο σε αντλίες θερμότητας.. Μιλάμε για θέατρο του παραλόγου, ευτυχώς όπως είπες ενημερωθήκαμε για online και enter της ΔΕΗ, μπας και σώσουμε ότι μπορούμε! 

Συγχαρητήρια στο φόρουμ. 

Πως σε τιμωρεί ενώ κερδίζεις τόσο καιρό πληρώνοντας λιγότερα για θέρμανση απο άλλους; Δεν πληρώνεις τα ίδια με εμένα για να νιώθεις αδικία, πληρώνεις πολύ λιγότερα..

1 ώρα πριν, akalokat είπε

Σε ευχαριστώ θερμά.

δες και το excel τις υπογραφής μου πόσα χάνεις ανα έτος (απο τις ρυθμιζόμενες) αν δεν έχεις νυχτερινό , με 20% αναλογία (μπορείς να το αλλάξεις)

• Thanks 1

Μετά από καιρό, μπήκα κι εγώ στο Online... 

Εκδώθηκε και ο 1ος μου λογαριασμός, με λήξη 28/1. 

Έχει μπει πάγια εντολή για πληρωμή στη λήξη, αλλά μπορώ να πληρώσω τώρα; Μου φαίνεται αρκετά πιο λογικό / safe να πληρώσω σε μία μέρα που εγώ θέλω (πριν τη λήξη) το λογαριασμό, παρά να περιμένω την ημέρα της λήξης να τρέξει η πάγια εντολή (με την ελπίδα να μην ξεχαστεί και να υπάρχει υπόλοιπο στο λογαριασμό πληρωμών τότε). Αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι αν δεν εκτελεστούν 3 πάγιες εντολές στη σειρά ακυρώνεται το πρόγραμμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Mε πήρανε τηλέφωνο απ'τη ΔΕΗ να μου προτείνουν να γυρίσω στη ΔΕΗ, ενώ έχω ήδη γυρίσει απ'τον Οκτώβρη στο ρεύμα κι έχω και το αέριο απ'τον Σεπτέμβρη. Μιλάμε για οργάνωση, όχι αστεία. 🤣

dejavu... πρόσεξε μην σου έρθει διπλός λογαριασμός!!!😂

Επεξ/σία από oykas2001

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, με πήραν τηλέφωνο από ΔΕΗ για να επιστρέψω και συγκεκριμένα στο ΔΕΗ myHome Enter+ με τις γνωστές παροχές (0,18 ημερήσιο, 0,13 νυχτερινό, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής και χωρίς την εγγύηση των 100ε). 

Τώρα είμαι στη Volton και πληρώνω μεν 0,055 και 0,039 αντίστοιχα αλλά η ρήτρα αναπροσαρμογής με έχει κάψει. 

Στον τελευταίο εκκαθαριστικό είχα κατανάλωση 1675KwH ημερήσιο και 651Kwh νυχτερινό (είμαι ψηλά δηλ. σε κατανάλωση, 4μελής οικογένεια). Με συμφέρει να επιστρέψω ΔΕΗ;

Βλέπω ότι έχω ρήτρα αποχώρησης 120ε και θα πρέπει μάλλον να ξαναβγάλω και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου (έχουν περάσει 14 χρόνια απο το προηγούμενο). Τι λέτε;🙂

Επεξ/σία από samsunglife

3 ώρες πριν, Haldol είπε

Μετά από καιρό, μπήκα κι εγώ στο Online... 

Εκδώθηκε και ο 1ος μου λογαριασμός, με λήξη 28/1. 

Έχει μπει πάγια εντολή για πληρωμή στη λήξη, αλλά μπορώ να πληρώσω τώρα; Μου φαίνεται αρκετά πιο λογικό / safe να πληρώσω σε μία μέρα που εγώ θέλω (πριν τη λήξη) το λογαριασμό, παρά να περιμένω την ημέρα της λήξης να τρέξει η πάγια εντολή (με την ελπίδα να μην ξεχαστεί και να υπάρχει υπόλοιπο στο λογαριασμό πληρωμών τότε). Αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι αν δεν εκτελεστούν 3 πάγιες εντολές στη σειρά ακυρώνεται το πρόγραμμα;

Σωστά έχει πάρει το μάτι σου. είναι και πάνω πάνω στο νήμα. Οπότε για δική σου ασφάλεια καλύτερα να μην πληρώνεις, άσε την πάγια εντολή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρασα να πω ένα γεια στα καμάρια. Ελπίζω να μου είστε καλά. ❤️

Θα το σκοτώσουμε το θηρίο ρε! Στην ουρά είμαστε! 😂

Να πάρετε μια εικόνα σε ποιο σημείο βρίσκομαι με την εταιρειάρα που λέγεται ΔΕΗ.

21/10/2021 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από άλλο πάροχο έχοντας υπογράψει αρχές Οκτώβρη μέσω econtract σύμβαση που έγραφε MyHome Online

Έκδοση 1ου λογαριασμού έναντι 15/11/2021 με 6μέρες χρεωμένες Γ1 (πληρώθηκε το ποσό που γράφει με πάγια εντολή αυτόματα στις 6/12 που έγραφε λήξη)

Έκδοση 2ου λογαριασμού έναντι πελάτη 16/12/2021 γιατί μέτρησα ο ίδιος και καταχώρησα μέσω ebill (πληρώθηκε με πάγια αυτόματα 7/1/2022 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μικρότερο ποσό από ότι έγραφε ο λογαριασμός αλλά πληρώθηκε επίσης την ημερομηνία που έγραφε λήξη )

Έκδοση 3ου λογαριασμού εκκαθαριστικού 18/12/2022 (πληρώθηκε με πάγια αυτόματα 10/1/2022 στην ημερομηνία που έγραφε λήξη όμως ξανά ποσό μικρότερο από του λογαριασμού.

σημείωση

5/1/2022 μπήκε ο νέος ψηφιακός νυχτερινός μετρητής και κράτησα την τελευταία ένδειξη του παλιού μετρητή όπου και την πέρασα σήμερα μέσω ebill καθώς τώρα μου έδινε δυνατότητα καταχώρησης ΜΟΝΟ νούμερο όμως μεγαλύτερο από τη προηγούμενη ένδειξη του παλιού μετρητή.

Έχω ξεμείνει πότε θα καταχωρήσω στο ebill τις νέες ενδείξεις (που ξεκινάνε από το 0) του νέου ψηφιακού μετρητή)

Προφανώς και από 6/12 που βγήκε ο 1ος λογαριασμός με τις λάθος χρεώσεις Γ1 έχω ξεσκιστεί κάθε βδομάδα στα τηλέφωνα και ΠΟΤΈ δε με παίρνει πίσω υπεύθυνος να διορθωθεί η χρέωση στις κιλοβατώρες αλλά και στη Ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτά...εσείς τι άλλα; ❤️ 

*το παρόν ποστ είναι μια ευγενική χορηγία σκευασμάτων με βάση τη βαλεριάνα* 🤪

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
  • Thanks 1

Ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Θέλω να δώσω μέτρηση στο ebill και είναι μέχρι αυριο αλλά έχω μια απορία γιατί δεν θέλω να γίνει καμια βλακεία συστημική. 

Στο ebill στην ένδειξη γράφει ας πουμε 18.208 και είναι χωρισμένο με " . " . Εγώ για να βάλω την ένδειξη μου ας πουμε 18.630 πως θα το γράψω; 18630 ή 18.630 ; Δηλαδή χωρισμένο με " . "  ή όχι; Γιατί δεν θέλω να γίνει καμια βλακεία και μου χρεώσουν 18000 κιλοβατώρες 😂

Μόλις τώρα, alexpaok14 είπε

Ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Θέλω να δώσω μέτρηση στο ebill και είναι μέχρι αυριο αλλά έχω μια απορία γιατί δεν θέλω να γίνει καμια βλακεία συστημική. 

Στο ebill στην ένδειξη γράφει ας πουμε 18.208 και είναι χωρισμένο με " . " . Εγώ για να βάλω την ένδειξη μου ας πουμε 18.630 πως θα το γράψω; 18630 ή 18.630 ; Δηλαδή χωρισμένο με " . "  ή όχι; Γιατί δεν θέλω να γίνει καμια βλακεία και μου χρεώσουν 18000 κιλοβατώρες 😂

καταρχάς να σε καθησυχάσω οτι αν προσπαθήσεις να βάλεις μέτρηση με τελεία ή κόμμα δε θα τη δεχτεί. παίρνει σκέτο νούμερο δίχως τη μετρημένη υπομονάδα στο μετρητή. αν ο μετρητής δηλαδή γράφει 18.208,4 το νούμερο στο ebill μεταφράζεται ως 18208

επίσης η μέτρηση ως αριθμός συνεχίζει την επόμενη. τι σου γράφει ως προηγούμενη ένδειξη; Επομένως έχεις ξεκάθαρη εικόνα των ψηφίων προς καταχώρηση.

18 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Πέρασα να πω ένα γεια στα καμάρια. Ελπίζω να μου είστε καλά. ❤️

Θα το σκοτώσουμε το θηρίο ρε! Στην ουρά είμαστε! 😂

Να πάρετε μια εικόνα σε ποιο σημείο βρίσκομαι με την εταιρειάρα που λέγεται ΔΕΗ.

21/10/2021 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από άλλο πάροχο έχοντας υπογράψει αρχές Οκτώβρη μέσω econtract σύμβαση που έγραφε MyHome Online

Έκδοση 1ου λογαριασμού έναντι 15/11/2021 με 6μέρες χρεωμένες Γ1 (πληρώθηκε το ποσό που γράφει με πάγια εντολή αυτόματα στις 6/12 που έγραφε λήξη)

Έκδοση 2ου λογαριασμού έναντι πελάτη 16/12/2021 γιατί μέτρησα ο ίδιος και καταχώρησα μέσω ebill (πληρώθηκε με πάγια αυτόματα 7/1/2022 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μικρότερο ποσό από ότι έγραφε ο λογαριασμός αλλά πληρώθηκε επίσης την ημερομηνία που έγραφε λήξη )

Έκδοση 3ου λογαριασμού εκκαθαριστικού 18/12/2022 (πληρώθηκε με πάγια αυτόματα 10/1/2022 στην ημερομηνία που έγραφε λήξη όμως ξανά ποσό μικρότερο από του λογαριασμού.

σημείωση

5/1/2022 μπήκε ο νέος ψηφιακός νυχτερινός μετρητής και κράτησα την τελευταία ένδειξη του παλιού μετρητή όπου και την πέρασα σήμερα μέσω ebill καθώς τώρα μου έδινε δυνατότητα καταχώρησης ΜΟΝΟ νούμερο όμως μεγαλύτερο από τη προηγούμενη ένδειξη του παλιού μετρητή.

Έχω ξεμείνει πότε θα καταχωρήσω στο ebill τις νέες ενδείξεις (που ξεκινάνε από το 0) του νέου ψηφιακού μετρητή)

Προφανώς και από 6/12 που βγήκε ο 1ος λογαριασμός με τις λάθος χρεώσεις Γ1 έχω ξεσκιστεί κάθε βδομάδα στα τηλέφωνα και ΠΟΤΈ δε με παίρνει πίσω υπεύθυνος να διορθωθεί η χρέωση στις κιλοβατώρες αλλά και στη Ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτά...εσείς τι άλλα; ❤️ 

*το παρόν ποστ είναι μια ευγενική χορηγία σκευασμάτων με βάση τη βαλεριάνα* 🤪

σε ποιον αριθμό καλείς; γτ θέλω και γω να τους πω δυο λογάκια που μετά από 2,5 μήνες τώρα με ενεργοποίησαν αλλα όχι το online 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, koystado είπε

σε ποιον αριθμό καλείς; γτ θέλω και γω να τους πω δυο λογάκια που μετά από 2,5 μήνες τώρα με ενεργοποίησαν αλλα όχι το online 

8009001000

για λάθη σε λογαριασμό

επιλογή 3 και μετά επιλογή 1

αφού μιλήσεις με το από πάνω τμήμα τους ζητάς να σε συνδέσουν εσωτερικά με το τμήμα συμβάσεων

καλύτερες ώρες είναι οι μεσημεριανές ή αργά το βράδυ μετά τις 8. μεταξύ 5-8 ή πρωί 9-2 το μεσημέρι σπάνια θα βγάλεις γραμμή

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1

2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

καταρχάς να σε καθησυχάσω οτι αν προσπαθήσεις να βάλεις μέτρηση με τελεία ή κόμμα δε θα τη δεχτεί. παίρνει σκέτο νούμερο δίχως τη μετρημένη υπομονάδα στο μετρητή. αν ο μετρητής δηλαδή γράφει 18.208,4 το νούμερο στο ebill μεταφράζεται ως 18208

επίσης η μέτρηση ως αριθμός συνεχίζει την επόμενη. τι σου γράφει ως προηγούμενη ένδειξη; Επομένως έχεις ξεκάθαρη εικόνα των ψηφίων προς καταχώρηση.

Στην προηγουμεμη μέτρηση γράφει 18.208 στο e bill με τελεία αλλά όπως λες εγώ πρέπει να γράψω 18630 γιατί δεν δέχονται τελειες ή κόμματα. Αν κατάλαβα σωστά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...