Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα στην ομάδα.

Πρώτος λογαριασμός enter και διαπίστωσα πως σε λογαριασμό έναντι με έχουν χρεώσει 49,5 ευρώ για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Για 1391 kWh Σύμφωνα με τον προηγούμενο λογαριασμό η τιμή αυτή βγαίνει με την kWh x 0.0068, σε αυτό το λογαριασμό δεν αναφέρουν πως προέκυψε το 49,5 ευρώ. έχει κανείς παρόμοια κατάσταση με εμένα ?

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ερώτηση: έχει τύχει σε κάποιον που ενώ έχει νυχτερινό μετρητή , να εμφανίζεται ως δυνατότητα εισαγωγής μόνο οι κιλοβατώρες ημέρας;

Homeonline πρόγραμμα.

Καλημέρα.. Έχει ενεργοποιηθεί το νυχτερινό τιμολόγιο από τον Δεδδηε.. Το έχεις ζητήσει... 

Δημοσ.

Και σε μένα σήμερα επιτέλους μετά από ένα μήνα που περίμενα με τηλέφωνα και μέηλ, εμφανίστηκε το online ενεργό μέχρι 28/11/2023 και πριν λίγα λεπτά μου απάντησαν και σε μεηλ για την εξέλιξη και ότι όντως είμαι με τον παλιό κατάλογο.

Το διαφορετικό που έκανα τελευταία ήταν να τους στείλω και μέσω της φόρμας παραπόνων που έχουν στο σάιτ ΧΤΕΣ. Το αν βοήθησε και η φόρμα παραπόνων ή απλά έτυχε δεν γνωρίζω αλλά έγινε δουλειά!

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημέρα.. Έχει ενεργοποιηθεί το νυχτερινό τιμολόγιο από τον Δεδδηε.. Το έχεις ζητήσει... 

Είχαμε νυχτερινό στον προηγούμενο πάροχο κανονικά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Είχαμε νυχτερινό στον προηγούμενο πάροχο κανονικά.

Άρα θα παρεις τον παροχο σου που είσαι τώρα να το αναφέρεις.. 

Δημοσ.

Για αλλαγή παρόχου σε κατάστημα ΔΕΗ , γίνεται να μην πληρωθεί εγγύηση αν δηλωθεί πάγια εντολή τη στιγμή της αίτησης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Ερώτηση: έχει τύχει σε κάποιον που ενώ έχει νυχτερινό μετρητή , να εμφανίζεται ως δυνατότητα εισαγωγής μόνο οι κιλοβατώρες ημέρας;

Homeonline πρόγραμμα.

32 λεπτά πριν, takoulou είπε

Άρα θα παρεις τον παροχο σου που είσαι τώρα να το αναφέρεις.. 

και εγώ το ίδιο έχω πάθει με ενεργοποίηση home enter σε κατάστημα… ( πριν τις 2/12, με τις παλιές τιμές)Στο συμβόλαιο έγραφε home enter (και όχι home enter N). Ενημέρωσα ΔΕΗ και μου είπαν στον πρώτο εκκαθαριστικό θα το αλλάξουν και να μιλήσω με ΔΕΔΔΗΕ. Τους είπα να καταγράφει και σαν αίτημα. Μίλησα με δεδδηε και μου είπαν ότι φαίνεται ότι ήταν νυχτερινό. Και να δώσω τηλεφωνικά τις μετρήσεις στον δεδδηε ( όταν δέχεται το σύστημα τις μετρήσεις για τον μετρητή μου)… Φοβάμαι ότι μέ τον πρώτο εκκαθαριστικο θα μου έρθουν μαζεμένες οι χρεώσεις νυχτας… γιατί είχα δώσει τηλεφωνικά στην δεδδηε τις μετρήσεις (ημερήσιο και νυχτερινό)πριν τον πρωτο λογαριασμό ( έναντι) και ο λογαριασμός (έναντι) εκδόθηκε μόνο με τις ημερησιες…  για ότι νεότερο θα σας ενημερωσω

Επεξ/σία από Thmsthms
Δημοσ.

11/1

59 minutes ago, balogreg said:

Καλησπέρα,σε λογαριασμό my home  online που έχει ημερομηνία λήξης 11/01/2022 ,ποτε τραβαει τα λεφτα Η ΔΕΗ?

Δημοσ.
Στις 8/12/2021 στις 8:47 ΜΜ, ekrepali είπε

Λοιπόν μάγκες... ρώτησα κι εγώ τηλεφωνικώς και ισχύει. 3 διαδοχικές πληρωμές χωρίς πάγια εντολή, ακυρώνεται η πάγια εντολή και το πρόγραμμα ως αποτέλεσμα.

Δε ξέρω αν ο 1ος λογαρισμός που ήταν πιστωτικός μετράει. 2ος λογαριασμός ήταν 46 ευρώ, εγώ ο ανοιχτοχέρης πλήρωσα 200! Οδεύω πρόσω ολοταχώς δηλαδή να χάσω το πρόγραμμα. Ζήτησα αν γίνεται να μου επιστραφεί το πιστωτικό υπόλοιπο μέσω IBAN και μου είπανε πως δε γίνεται σε ενεργή παροχή. Ζήτησα να μεταφέρουν το υπόλοιπο στο λογαριασμό του αερίου ούτε αυτό γίνεται.

Αν ο 1ος λογαριασμός πιάνει σαν πληρωμή και αυτός που βγήκε τώρα σαν 2η πληρωμή... τότε τέλος Δεκέμβρη καίγομαι.

Έστειλα αίτημα υποστήριξης στη φόρμα να δω πώς θα ξεμπλέξω.

Οπότε μάγκες προσοχή... αν δε πληρώσετε με πάγια εντολή σε 3 διαδοχικές πληρωμές, αποχαιρετήστε το Online. @HERTHAN

Eυχαριστώ τον @Pantzan9 για την ενημέρωση. Μας έσωσε.

edit: Αν δε βγάλω άκρη με την επιστροφή χρημάτων, μόνο το self-metering μπορεί να με σώσει στο τέλος του μήνα, αν φουσκώσω τη κατανάλωση... ρε γαμώτο πού έμπλεξα.

Καλησπέρα, τι εννοείς? Αν έχεις π. χ home online που απαιτεί εξόφληση μέσω πλάγιας εντολής κ όταν πάνε να σου τραβήξουν χρήματα και δεν επαρκεί το  χρηματικό υπολοιπο και γίνει απόρριψη? Και ας πληρωσεις μετά μέσω κωδικόυ ηλεκτρονικής πληρωμης?Στις τρεις φορές που θα απορριφθεί π.χ και δν θα γίνει η εξόφληση μέσω πλάγιας εντολής? Ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, geofak είπε

Για αλλαγή παρόχου σε κατάστημα ΔΕΗ , γίνεται να μην πληρωθεί εγγύηση αν δηλωθεί πάγια εντολή τη στιγμή της αίτησης;

Αν δεν κάνω λάθος, όχι : πληρώνεις οπωσδήποτε επί τόπου (μετρητά ή κάρτα) και μετά που θα βάλεις πάγια ή δηλώσεις κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική), θα τα πάρεις πίσω σαν πιστωτικό στον 1ο (μπορεί και 2ο - έχουν αναφερθεί περιπτώσεις) λογαριασμό.

1 ώρα πριν, balogreg είπε

Καλησπέρα,σε λογαριασμό my home  online που έχει ημερομηνία λήξης 11/01/2022 ,ποτε τραβαει τα λεφτα Η ΔΕΗ?

...θεωρητικά (και πιθανότερα) στις 11/01. Έχουν όμως αναφερθεί και περιπτώσεις που έχει τραβήξει λεφτά και μερικές μέρες νωρίτερα (3 νομίζω είχα δει), όπως και περιπτώσεις όπου δεν,,,έχει τραβήξει ΟΥΤΕ την τελευταία μερά (ούτε και μερικές μέρες μετά,,,κι ένας θεός ξέρει αν και πότε τράβηξε τελικά...). ΑΝ λοιπόν ισχύουν οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν (και δεν έκαναν κάποιο λάθος οι συγκεκριμένοι, πχ να έχουν "τυπώσει λάθος στο μυαλό" τις ημερομηνίες ξερωγώ), παίζει το αυτόματο σύστημα της ΔΕΗ να είναι ολίγον τουρλουμπούκι.

21 λεπτά πριν, nikos1980 είπε

Καλησπέρα, τι εννοείς? Αν έχεις π. χ home online που απαιτεί εξόφληση μέσω πλάγιας εντολής κ όταν πάνε να σου τραβήξουν χρήματα και δεν επαρκεί το  χρηματικό υπολοιπο και γίνει απόρριψη? Και ας πληρωσεις μετά μέσω κωδικόυ ηλεκτρονικής πληρωμης?Στις τρεις φορές που θα απορριφθεί π.χ και δν θα γίνει η εξόφληση μέσω πλάγιας εντολής? Ευχαριστώ 

...όχι : εννοεί την περίπτωση που παρ' ό,τι έχεις ενεργοποιήσει την αυτόματη εξόφληση, πληρώνεις τον λογαριασμό (είτε μέσω ebanking είτε σε κατάστημα) ΠΡΙΝ από την καταληκτική ημερομηνία όπου θα τραβούσε μόνο του το σύστημα τα λεφτά. Αν λοιπόν "δεν το αφήσεις να κάνει την δουλειά του", τον τρίτο μήνα (την τρίτη συνεχόμενη φορά δηλαδή που θα είναι να κάνει την διαδικασία αυτόματα), θα,,,θεωρήσει ότι "έχεις αθετήσει τους όρους του προγράμματος" - κι ας ΕΧΕΙΣ πρακτικά πληρώσει (...και μάλιστα,,,ΝΩΡΙΤΕΡΑ!) - και θα σε ΒΓΑΛΕΙ από το σταθερό/γυρίσει στο Γ1 της 'ρήτρας'...

Το ίδιο προφανώς ισχύει και με το σενάριο που είπες εσύ - δηλαδή πληρωμη, όχι "προκαταβολική", αλλά "κατόπιν εορτής" (που σε αυτή την περιπτωση, ε, το 'χει ένα δίκιο).

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, washcloud είπε

Αν δεν κάνω λάθος, όχι : πληρώνεις οπωσδήποτε επί τόπου (μετρητά ή κάρτα) και μετά που θα βάλεις πάγια ή δηλώσεις κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική), θα τα πάρεις πίσω σαν πιστωτικό στον 1ο (μπορεί και 2ο - έχουν αναφερθεί περιπτώσεις) λογαριασμό.

...θεωρητικά (και πιθανότερα) στις 11/01. Έχουν όμως αναφερθεί και περιπτώσεις που έχει τραβήξει λεφτά και μερικές μέρες νωρίτερα (3 νομίζω είχα δει), όπως και περιπτώσεις όπου δεν,,,έχει τραβήξει ΟΥΤΕ την τελευταία μερά (ούτε και μερικές μέρες μετά,,,κι ένας θεός ξέρει αν και πότε τράβηξε τελικά...). ΑΝ λοιπόν ισχύουν οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν (και δεν έκαναν κάποιο λάθος οι συγκεκριμένοι, πχ να έχουν "τυπώσει λάθος στο μυαλό" τις ημερομηνίες ξερωγώ), παίζει το αυτόματο σύστημα της ΔΕΗ να είναι ολίγον τουρλουμπούκι.

...όχι : εννοεί την περίπτωση που παρ' ό,τι έχεις ενεργοποιήσει την αυτόματη εξόφληση, πληρώνεις τον λογαριασμό (είτε μέσω ebanking είτε σε κατάστημα) ΠΡΙΝ από την καταληκτική ημερομηνία όπου θα τραβούσε μόνο του το σύστημα τα λεφτά. Αν λοιπόν "δεν το αφήσεις να κάνει την δουλειά του", τον τρίτο μήνα (την τρίτη συνεχόμενη φορά δηλαδή που θα είναι να κάνει την διαδικασία αυτόματα), θα,,,θεωρήσει ότι "έχεις αθετήσει τους όρους του προγράμματος" - κι ας ΕΧΕΙΣ πρακτικά πληρώσει (...και μάλιστα,,,ΝΩΡΙΤΕΡΑ!) - και θα σε ΒΓΑΛΕΙ από το σταθερό/γυρίσει στο Γ1 της 'ρήτρας'...

Το ίδιο προφανώς ισχύει και με το σενάριο που είπες εσύ - δηλαδή πληρωμη, όχι "προκαταβολική", αλλά "κατόπιν εορτής" (που σε αυτή την περιπτωση, ε, το 'χει ένα δίκιο)

Σε ευχαριστώ, ναι καταλαβα, πόσο μάλλον στο δικό μου σενάριο...?Εγώ μια ζωη στην δεη πάντα εξοφλουσα εμπρόθεσμα και αρκετα μπροστά από την λήξη, δν κερδίζεις κ τπτ με το να τα αφήνεις τελευταία ώρα.Δεν ειναι να ρισκάρεις, στις τρεις συνεχόμενες, μάλιστα , ποιος ξέρει ίσως και στις 3 συνολικές κατά την διαρκεια του 2ετες προγράμματος Το έχετε ρωτήσει? Και εγώ πάγια εντολή έχω τώρα home online n.. 

Δημοσ.

^ Βασικά ο ekrepali που απευθύνθηκες τους το ρώτησε (εγγράφως), και του απάντησαν (εγγράφως) για τις 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ (όχι συνολικά - άρα μπορείς και να το πηγαίνεις μέχρι και "2-1" στην χειρότερη, ΑΝ τύχει να χρειαστεί).

• Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, washcloud είπε

^ Βασικά ο ekrepali που απευθύνθηκες τους το ρώτησε (εγγράφως), και του απάντησαν (εγγράφως) για τις 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ (όχι συνολικά - άρα μπορείς και να το πηγαίνεις μέχρι και "2-1" στην χειρότερη, ΑΝ τύχει να χρειαστεί).

Nai το κατάλαβα για τρεις συνεχόμενες. Ας έχει χρήμα η κάρτα και ας τα τραβουν οπότε θέλουν :  p.. Σε ευχαριστώ 

Δημοσ.

Και σ'εμένα φάνηκε ενεργό επιτέλους μετά από σχεδόν δύο μήνες το my home online αλλά δεν ηρεμώ ακόμα διότι ως ημερομηνία λήξης έχει τις 23/12/2023, συνεπώς είναι πιθανό να δω τιμές νέου τιμοκαταλόγου στον πρώτο λογαριασμό άρα θα πάμε για νέο γύρο αμφισβήτησης. Θα δούμε...

Στο eself metering στο κάτω μέρος της σελίδας του ebill μου δίνει περιθώριο μέχρι αύριο 11/1 να βάλω μέτρηση. Το προχωράω κανονικά και βάζω μέτρηση ή αφήνω να μου έρθει έναντι; Ρωτάω επειδή έχει φοβηθεί το μάτι μου με δαύτους, παντού υπάρχει μια παγίδα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...