Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, TSINE είπε

Προχθές έκανα τα χαρτιά μου για το home enter παίζει ρόλο δηλαδή τετάρτη ?

Μήπως και το home online δεν είνα διαθέσιμο ακόμα γίατι είναι νωρίς (εφόσον χθές ήταν αργία )

Μήπως προσπαθώ να το κάνω πολύ νωρίς ?

Εμένα ξεκίνησε το πρόγραμμα 28/12 και ενεργοποίησα τον μηναίο την Τετάρτη. Όποτε πάνε λίγο αργά από ότι κατάλαβες 

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους θελω να ρωτησω κατι:εχω κανει αιτηση on line στην δεη για το my home online εχει ολοκληρωθει ο ελεγχος εγγραφων μου εχει ερθει η ενεργοποιηση e-bill εχω κανει εγγραφη κανονικα αλλα στην επιλογη προϊόντος μου γραφει  το αίτημα σας για το ΔΕΗ myHome Online είναι υπό εξέταση πρεπει να περιμενω καποιες μερες η πρεπει να επικοινωνήσω αμεσα μαζι τους?

Δημοσ.
Just now, COSTAKISMIKROS said:

Καλησπέρα σε όλους θελω να ρωτησω κατι:εχω κανει αιτηση on line στην δεη για το my home online εχει ολοκληρωθει ο ελεγχος εγγραφων μου εχει ερθει η ενεργοποιηση e-bill εχω κανει εγγραφη κανονικα αλλα στην επιλογη προϊόντος μου γραφει  το αίτημα σας για το ΔΕΗ myHome Online είναι υπό εξέταση πρεπει να περιμενω καποιες μερες η πρεπει να επικοινωνήσω αμεσα μαζι τους?

Έχει έρθει ο δεδδηε;

Δημοσ.
4 minutes ago, GREGORYMO said:

Περνά ο δεδδηε στην αλλαγή παρόχου ?

Φυσικά. Και τις 3 φορές πέρασε σε εμένα 

αν πέρασε ο δεδδηε και έχει ενεργοποιημένα στο ebill την πάγια και τον μηνιαίο λογαριασμό θα ενεργοποιηθεί λογικά σύντομα. Αν δεν είναι ενεργά θα πρέπει να τα ενεργοποιήσει. Πόσες μέρες είναι που πέρασε ο δεδδηε;

10 minutes ago, COSTAKISMIKROS said:

ναι εχει περασει ηδη

Δημοσ.
9 ώρες πριν, washcloud είπε

...αν το συγκρίνεις πχ με τον μέσο εθνικό όρο (1.250/4μηνο), ναι. Σαν κατανάλωση ενός μέσου νοικοκυριού, είναι ας πούμε το αναμενόμενο (εξαρτάται πόσοι είστε, τί είδους συσκευές και ποιας παλαιότητας έχεις και αν τυχόν "σπαταλάς" κατά την χρήση τους - πχ ανοιχτές τηλεοράσεις/υπολογιστές χωρίς να βλέπει/χρησιμοποιεί κάποιος, φώτα που καίνε χωρίς λόγο, θερμοσίφωνας ενώ τελικά δεν κάνεις μπάνιο κτλ). Υπερβολικές ΔΕΝ είναι οι 400/μήνα (μήπως τον υπόλοιπο χειμώνα θα είναι περισσότερες; ), αλλά όπως έχουν γίνει τα πράγματα, οτιδήποτε πάνω από τις 1.000 αρχίζει να χτυπάει καμπανάκι, χρηματικά...Ιδανικό θα ήταν για όποιον μπορεί να κατεβάσει την κατανάλωσή του κατά έστω 30% σε σχέση με το παρελθόν...

https://youtu.be/k6upwW_2W2M?t=89

400 για έναν άνθρωπο είναι πολλές, για μια οικογένεια δεν είναι τίποτα 

Αν σε ένα σπίτι θέλουν να κάνουν μπάνιο 4 άνθρωποι θες για πλάκα μια ώρα θερμοσίφωνα, βάλε μαγειρέματα, βάλε πλυντήρια, σίδερα, ακόμα και σπατάλη να μην κάνεις, είναι πολύ πιθανόν να έχεις τέτοια κατανάλωση 

Αν βάλουμε κανα κλιματιστικό στην εξίσωση, ή ακόμα χειρότερα καμία ηλεκτρική σόμπα, εκεί να δεις που πάνε τα νούμερα…

Δημοσ.
9 ώρες πριν, washcloud είπε

...αν το συγκρίνεις πχ με τον μέσο εθνικό όρο (1.250/4μηνο), ναι. Σαν κατανάλωση ενός μέσου νοικοκυριού, είναι ας πούμε το αναμενόμενο (εξαρτάται πόσοι είστε, τί είδους συσκευές και ποιας παλαιότητας έχεις και αν τυχόν "σπαταλάς" κατά την χρήση τους - πχ ανοιχτές τηλεοράσεις/υπολογιστές χωρίς να βλέπει/χρησιμοποιεί κάποιος, φώτα που καίνε χωρίς λόγο, θερμοσίφωνας ενώ τελικά δεν κάνεις μπάνιο κτλ). Υπερβολικές ΔΕΝ είναι οι 400/μήνα (μήπως τον υπόλοιπο χειμώνα θα είναι περισσότερες; ), αλλά όπως έχουν γίνει τα πράγματα, οτιδήποτε πάνω από τις 1.000 αρχίζει να χτυπάει καμπανάκι, χρηματικά...Ιδανικό θα ήταν για όποιον μπορεί να κατεβάσει την κατανάλωσή του κατά έστω 30% σε σχέση με το παρελθόν...

https://youtu.be/k6upwW_2W2M?t=89

1000 το μηνα ή το 4μηνο; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

400 για έναν άνθρωπο είναι πολλές, για μια οικογένεια δεν είναι τίποτα 

Αν σε ένα σπίτι θέλουν να κάνουν μπάνιο 4 άνθρωποι θες για πλάκα μια ώρα θερμοσίφωνα, βάλε μαγειρέματα, βάλε πλυντήρια, σίδερα, ακόμα και σπατάλη να μην κάνεις, είναι πολύ πιθανόν να έχεις τέτοια κατανάλωση 

Αν βάλουμε κανα κλιματιστικό στην εξίσωση, ή ακόμα χειρότερα καμία ηλεκτρική σόμπα, εκεί να δεις που πάνε τα νούμερα…

Δεν είπε πάντως ότι είναι μόνος του. Κατά τ' άλλα όλα σχετικά είναι - στο σόι της γυναίκας μου που είναι KAI φουλ σπάταλοι, οι 400 είναι όντως αστείο (3-4Κ kWh/4μηνο για πλάκα). Στο δικό μου σόι/φίλους/γνωστούς (που μίλησα σε αρκετούς αυτό το διάστημα για να τους "ξυπνήσω" μετά από όσο έμαθα κι εγώ), παίζει πολύ το "1.000 με 1.500"/4μηνο (δεν το περίμενα κι όλας - λίγο είναι). Επίσης μια οικογένεια δεν σημαίνει κατευθείαν 4 άτομα...Κατά τ' άλλα, σε οικογένεια 4ων ατόμων (ειδικά αν είναι με παιδιά και δη αγόρια 8 με 15 ετών), ναι, μάλλον μιλάμε για...."δυνατό" (καταναλωτικά) συνδυασμό. Κλιματιστικό αν δεν είναι Αττική, ίσως και να μην υπάρχει καν (πχ για την δικιά μου μεριά, μιλάω για Θράκη, ενώ της γυναίκας για Πειραιά) - τέλος πάντων θέλω να πω παίζουν πολλά (πχ για την Β. Ελλάδα που είπα, παίζει πολύ περισσότερο το ξύλο, το πετρέλαιο, το πέλετ για θέρμανση, απ' ότι Αττική που παίζουν περισσότερο τα θερμαντικά σώματα ή και το κλιματιστικό ΚΑΙ για ζέστη).

Στην τελική ήδη του είπα ότι ΔΕΝ είναι υπερβολικές ΓΕΝΙΚΑ οι 400kWh κι ότι εξαρτάται από διάφορα...Από όσο έχω εγώ καταλάβει μια μέση κατάσταση στην χώρα είναι γύρω στις 2.000kWh/4μηνο.

1 λεπτό πριν, Witcher1st είπε

1000 το μηνα ή το 4μηνο; 

4μηνο βέβαια...

Δημοσ.
11 ώρες πριν, geofak είπε

Βγήκε εκκαθαριστικός κι έχει πάλι πίστωση 30€ όπως κι ο 1ος έναντι. Τυχερό μάλλον

Δυστυχως δεν ειναι τυχερο...Ειναι εκκαθαριστικος...Σου εχει απλα την επιστροφη των 30 ευρω σαν ειδοποιηση. Πιο κατω αν δεις την αφαιρεση που κανει με τους λογαριασμους εναντι που εχεις πληρωσει, θα δεις οτι ειναι μειον αυτο το 30...

Για παραδειγμα αν εχεις πληρωσει λογαριασμους εναντι 100 ευρω αυτο θα σου αφαιρει 70 ευρω στους εναντι..

Δημοσ.

Καλημέρα,

το 2017 έβαλα σε νέο διαμέρισμα μετρητή και δήλωσα το ρεύμα στην ΔΕΗ.

Από τότε μπήκα στο οικιακό Γ1.

Τώρα που το έψαξα λίγο βλέπω και τον μετρητή μου που είναι αυτός που βλέπετε κάτω στο screenshot. 

Αν δω τα νούμερα μου βγάζει ότι μετράει σύνολο 1371, ημερήσιο 1008 και νυχτερινό 363. (Το διαμέρισμα έως τώρα στεκόταν περισσότερα άδειο)

Γιατί δεν μου χρεώνουν νυχτερινά και όλα σε ημερήσια;

Αν αλλάξω σε Enter/Online θα γίνει αυτόματα ή πρέπει να το ζητήσω έξτρα;

Screenshot_20220108-103303.png

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, atpanos είπε

Καλημέρα,

το 2017 έβαλα σε νέο διαμέρισμα μετρητή και δήλωσα το ρεύμα στην ΔΕΗ.

Από τότε μπήκα στο οικιακό Γ1.

Τώρα που το έψαξα λίγο βλέπω και τον μετρητή μου που είναι αυτός που βλέπετε κάτω στο screenshot. 

Αν δω τα νούμερα μου βγάζει ότι μετράει σύνολο 1371, ημερήσιο 1008 και νυχτερινό 363. (Το διαμέρισμα έως τώρα στεκόταν περισσότερα άδειο)

Γιατί δεν μου χρεώνουν νυχτερινά και όλα σε ημερήσια;

Αν αλλάξω σε Enter/Online θα γίνει αυτόματα ή πρέπει να το ζητήσω έξτρα;

Screenshot_20220108-103303.png

Έχεις ζητήσεις απο τον Δεδδηε την ενεργοποίηση του νυχτερινου τιμολογίου.. Έγινε αυτό;; Για να σε χρεώνουν όλα σε ένα τιμολόγιο σημαίνει ότι δεν ζητηθεί.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/12/2021 στις 3:16 ΜΜ, ppmarkos είπε

Θα περιμένεις μερικές μέρες και θα απενεργοποιηθεί και σε εσένα η επιλογή του home online, μηνιαίας λογαριασμός. Θα μείνει μόνο η πάγια έντολη. Δεν ξανά πατάς κάτι. Επικοινωνείς μαζί τους να καταγράψουν το αίτημα και μπαίνεις στο club μαζί μας. 

@ppmarkosΤελικά σε τι φάση βρίσκεστε? Κι εγώ το ίδιο θέμα έχω, μετά από 2 τηλεφωνικά αιτήματα και emails με γράφουν κανονικά.

Επεξ/σία από thanospetr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/1/2022 στις 6:26 ΜΜ, gponiris είπε

Ερωτηση 2.Δεν εχει δηλωθει μηνιαιος λογαριασμος στο ebill αλλα ζηταει μετρηση στο self metering μεχρι τις 5 Δεκ.

-Δεν ειναι διμηνιαιος ο λογαριασμος?

Ερωτηση 3.Σε θεμα μηνιαιων λογαριασμων(ειτε online ειτε enter) με πχ 110kw ενδειξη,ειναι καλο να δηλωνονται τοσα kw στο self metering ή να βαζουμε σαν μαξιλαρι και λιγα παραπανω?Υπαρχουν προυποθεσεις για μινιμουμ/μαξιμουμ καταναλωσεις?

κανενας να βοηθησει στις ερωτησεις?η ερωτηση 2 αφορα home enter

Επεξ/σία από gponiris
Δημοσ.
14 minutes ago, gponiris said:

κανενας να βοηθησει στις ερωτησεις?η ερωτηση 2 αφορα home enter

Μπορεί ο λογαριασμός στο εντερ να είναι δίμηνος. Στο ον-λάιν όχι 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...