Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Apostol. είπε

26/11/21 εχει ημερομηνια το απεσταλμενο με τα εγγραφα.

Θα παρει η μανα μου αυριο τηλεφωνο, της ειπα να ρωτησει για τις τιμες και επειδη ειναι μαλλον με το 0.18 να κανει παραπονα κτλ, ηταν δικηγορος πιστευω να βγαλει ακρη.

πες της να τσεκάρει

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=58938960

30 λεπτά πριν, franky10 είπε

Οπότε αν έχεις ένα έτος σύμβαση σε έχουν περάσει με τον καινούργιο.. 

εκτός αν είχε αιτηθεί κάποιος το παλιό enter+ που ήτανε πάλι ένα χρόνο αντί δύο

• Thanks 1
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση: Η ξαδέρφη μου έκανε αλλαγή σε enter από watt & volt και άργησαν να διεκπεραιώσουν τα διαδικαστικά και ξεκίνησε από 3/12, έκανε όμως και αίτηση για ΚΟΤ (Δεν ήξερε ότι συνδυάζεται μόνο με online, αλλά την βάλαν στο enter με τις νέες τιμές και συνδυασμό ΚΟΤ Β με όριο 1800, της ήρθε λογαριασμός έναντι και έχουν χρεώσει ημερήσιο και νυχτερινό μαζί με χρέωση 0,18 λεπτά, είναι σωστό αυτό και βγαίνει στον εκκαθαριστικό άλλο;

Της είπα πάντως να δηλώσει αυτή μέτρηση την επόμενη φορά.

Επεξ/σία από oykas2001
Δημοσ.
2 ώρες πριν, oykas2001 είπε

έκανε όμως και αίτηση για ΚΟΤ (Δεν ήξερε ότι συνδυάζεται μόνο με online, αλλά την βάλαν στο enter με τις νέες τιμές και συνδυασμό ΚΟΤ Β με όριο 1800, 

της ήρθε λογαριασμός έναντι και έχουν χρεώσει ημερήσιο και νυχτερινό μαζί με χρέωση 0,18 λεπτά, είναι σωστό αυτό και βγαίνει στον εκκαθαριστικό άλλο;

Η έκπτωση του ΚΟΤ-Β (0,135 αντί για 0,18) θα αποδοθεί στον εκκαθαριστικό (ή και στον επόμενο του εκκαθαριστικού), αν δεν κάνω λάθος.

Όσο για την χρέωση για νυχτερινό που λες είναι ίδια με του ημερήσιου, νυχτερινός μετρητής υπάρχει...;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλεπωντας παντως την σημερινή χονδρική τιμή της κιλοβατώρας στην χώρα μας στα 193 € και από αυριο πανω απο 200€ σκέφτηκα λίγο τις τιμές και ήθελα να απαντήσω σε πολλους που ρωτάνε αξίζει να πάω σε home enter ή online με τι νέες τιμες? Μήπως να μείνω ΔΕΗ Γ1 ή σε άλλο παροχο με ρήτρα για να γλιτώσω το προστιμο; και έκανα τους εξής υπολογισμούς(τώρα θα μιλήσω για το enter το οποίο είναι ευκολα προσβασιμο μέσω καταστήματος και γίνεται η ενεργοποίηση αρκετά άμεσα) 

Ημερήσια τιμή κιλοβατώρας : 0,18€

Έκπτωση συνέπειας και πάγια εντολή 5% + 2% = 0,18 - 7% = 0,167 €

Με ερωτηματικό η επόμενη έκπτωση γιατί δεν ξέρουμε τι θα ισχυει από εδώ και περα αλλά αν υπολογίσουμε την έκπτωση του κράτους για σταθερή τιμή 

0,167 - 0,02 (που είναι η έκπτωση) = 0,147€

Τελική τιμή 0,147€ για ημερήσια καταναλωση. 

Μέχρι τον Αυγουστο η τιμή της κιλοβατώρας στο τιμολόγιο Γ1 της ΔΕΗ ήταν 0,11€ 

Καταλαβαινουμε λοιπόν ότι μπροστά σε όλες αυτές τις ανατιμήσεις που συμβαίνουν ακόμα και να μην προλαβε κανεις τις παλιες τιμές, η επιλογή του home enter είναι πολυ συμφέρουσα αν σκεφτεί κανείς ποσα πληρώνει με τιμολογια άλλων παροχων και ειδικά με αυτά που αποτελουν ρήτρα αναπροσαρμογής. 

Αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος. 

Απλώς ήθελα να διευκολύνω όλους αυτους που το σκέφτονται με τις καινουριες τιμές (καλά οποίος προλαβε τις παλιες τιμές είναι άρχοντας αλλά και παλι σώζεται η κατάσταση) 

Επεξ/σία από alexpaok14
Δημοσ.

^...η αλήθεια είναι ότι το Γ1 είχε (...έχει...;) και μια "έκπτωση ενέργειας 30%", αλλά και πάλι, το ζουμί είναι άλλο : οι "κανονικές τιμές" (50€/ΜWh), λίγο δύσκολα θα ξαναεμφανιστούν μεν, αλλά ακόμη κι αν πέσουν αρκετά (και σύντομα), το θέμα είναι ότι τα σταθερά της ΔΕΗ προσφέρουν "ασφάλεια" - για τουλάχιστον ένα 6μηνο, και ασχέτως τιμών, είναι η ΛΟΓΙΚΗ κίνηση να κάνει κανείς (πόσο μάλλον με την ανασφάλεια που υπάρχει και ΘΑ υπάρχει, μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη/Οκτώβρη). Ξέρεις δηλαδή εκ των προτέρων θα πληρώσεις περισσότερα από όσα συνήθιζες μια ζωή, αλλά σε συνδυασμό με έναν "εξορθολογισμό" στις καταναλώσεις που θα πρέπει όλοι όσοι είναι σφιχτά στα οικονομικά, να κάνουν, είναι ό,τι καλύτερο σαν επιλογή.

Κι αν στην χειρότερη οι τιμές πέσουν στα παλιά (ΚΑΙ παραμείνουν για μήνες, αλλά ΚΑΙ οι προμηθευτές ΦΕΤΟΣ κάνουν μακροχρόνια συμβόλαια χαμηλών τιμών με τους παραγωγούς), ε τότε θα μπορέσει κάποιος ν' αποδεσμευτεί, ακόμη και πρόωρα, με λεφτά πολύ λίγα (μόλις 40€ στο 6μηνο και πάμε και στα 20 μετά το 6μηνο). Συνεπώς από ΚΑΘΕ άποψη, εδώ και τώρα (ενώ θα έπρεπε να το είχαν ήδη κάνει "από ΧΘΕΣ"...), τα σταθερά της ΔΕΗ είναι από πολλές απόψεις "must"...

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, washcloud είπε

Η έκπτωση του ΚΟΤ-Β (0,135 αντί για 0,18) θα αποδοθεί στον εκκαθαριστικό (ή και στον επόμενο του εκκαθαριστικού), αν δεν κάνω λάθος.

Όσο για την χρέωση για νυχτερινό που λες είναι ίδια με του ημερήσιου, νυχτερινός μετρητής υπάρχει...;

Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία κι ευχαριστώ για την ενημέρωση στο τοπικ εδώ (καθώς και τα άλλα παιδιά).

Ναι, έχει νυχτερινό, έχει έρθει στο λογαριασμό 181 kWh ημερήσιο και 66 kWh νυχτερινό και στην χρέωση έχει:

Πάγια χρέωση: 2,20

247 Χ 0,18 = 44,46

Εκπτ. ΚΟΤ 247 Χ 0,045 = -11,12

Ο λογαριασμός είναι έναντι. Δεν έχει δώσει μετρήσεις αυτή, την είπα να το κάνει στην επόμενη

Δημοσ.

^...οπότε της ΕΧΕΙ αποδοθεί η έκπτωση ΚΟΤ, άρα δεν την χρεώσανε με 0,18 όπως είπες...

Για το νυχτερινό, δεν έχω ιδέα τί παίχτηκε, εκτός κι αν στην ανάλυση δεν πρόσεξες την χρέωση των νυχτερινών (66kWh) με την τιμή του νυχτερινού...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, washcloud είπε

^...οπότε της ΕΧΕΙ αποδοθεί η έκπτωση ΚΟΤ, άρα δεν την χρεώσανε με 0,18 όπως είπες...

Για το νυχτερινό, δεν έχω ιδέα τί παίχτηκε, εκτός κι αν στην ανάλυση δεν πρόσεξες την χρέωση των νυχτερινών (66kWh) με την τιμή του νυχτερινού...

Ναι, δεν είπα ότι δεν της αποδόθηκε το ΚΟΤ,  είπα ότι της χρέωσαν το ρεύμα ενιαίο.

Ontopic ( Κι έχεις δίκιο korakios, sorry), είχα μπει στο enter με τις παλιές τιμές σχετικά νωρίς, όπως και του πεθερού μου και την μητέρας μου, έχω να δηλώσω ότι έχω δώσει δύο φορές μετρήσεις, οι πρώτοι λογαριασμοί ήρθαν οκ, περιμένω τους δεύτερους.

Επειδή κρατώ αρχεία και excel με τις χρεώσεις που είχα πριν (Watt & Volt), έχω να πω μόνο ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στα παιδιά εδώ που ασχολούνται με το κάθε έναν μας και με έκαναν να το ψάξω έγκαιρα. Στο εξάμηνο βλέπουμε πάλι...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, marmagia είπε

Έχεις 2 χρόνια δέσμευση άρα είσαι στον παλιό τιμοκατάλογο 

Πως προκύπτει ότι με 2 χρόνια δέσμευση είσαι στον παλιό τιμοκατάλογο; 
δεν έχουν αναφερθεί εδώ περιπτώσεις με αιτηση πριν τις 3/12 που ενεργοποιήθηκαν αργότερα με 2 χρόνια δέσμευση και τους έβαλαν στο νέο ακριβότερο τιμοκατάλογο;

Άσχετο με το παραπάνω:

2 αιτήσεις στον ίδιο ΑΦΜ μέσω e-contract για myHome Online από ΗΡΩΝ, την ίδια μέρα 5/11/2021:

Η μία εξ αυτών ενεργοποιήθηκε 23/11, πολύ λογικό διάστημα...

για τη 2η - μετά απο παράπονο στη ΔΕΗ (με 2-3 reminders), καταγγελία στο myrae κι ένα τελευταίο reminder με κοινοποίηση ΡΑΕ/ΣτΚ στις 31/12 (στο οποίο πήρα και απάντηση από ΔΕΗ την ίδια ημέρα) - έλαβα σήμερα έγγραφα προς υπογραφή (!!!) αλλά με λάθος κωδικό στο αρχείο της σύμβασης που θέλει τον ΑΦΜ για να ανοίξει..

Επεξ/σία από geodimis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Όποιος έχει ενταχθεί στο home enter και έχει δώσει 100 ευρώ εγγύηση, επιστρέφεται στους πρώτους λογαριασμούς? Πριν από λίγο μου βγήκε ο λογαριασμός αλλά δεν έχει επιστροφή. Τηλεφωνικά μου είπαν ότι επιτρέφεται πριν υπογράψω. Στο τηλ πριν λίγο μου είπαν όχι... 

Επεξ/σία από conne
Δημοσ.

Καλησπερα και Χρονια Πολλα!Ευτυχισμενο το νεο ετος γεματο υγεια και αγαπη.

Ηρθε εκκαθαριστικος της nrg με 22ημερες καταναλωσης 24/11/2021-15/12/2021.

Η αιτηση για home enter εγινε στις 2δεκεμβριου και στο ebill γραφει ληξη 15/12/23

Ερωτηση 1.Δεν θα επρεπε να γινει η εκκαθαριση στις 2δεκ απο τη στιγμη της αιτησης καθως καταχωρηθηκε και φωτο απο το ρολοι μαζι με την αιτηση?

Καποιος θα πει οτι πρεπει να συνδραμει και η δεδδηε για επαληθευση καταμετρησης αλλα αυτη καθυστερησε και δημιουργηθηκε επιβαρυνση 13ημερων μαζι με ρητρα....πως να το χειριστω?

Ερωτηση 2.Δεν εχει δηλωθει μηνιαιος λογαριασμος στο ebill αλλα ζηταει μετρηση στο self metering μεχρι τις 5 Δεκ.

-Δεν ειναι διμηνιαιος ο λογαριασμος?

Ερωτηση 3.Σε θεμα μηνιαιων λογαριασμων(ειτε online ειτε enter) με πχ 110kw ενδειξη,ειναι καλο να δηλωνονται τοσα kw στο self metering ή να βαζουμε σαν μαξιλαρι και λιγα παραπανω?Υπαρχουν προυποθεσεις για μινιμουμ/μαξιμουμ καταναλωσεις?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gponiris είπε

Καλησπερα και Χρονια Πολλα!Ευτυχισμενο το νεο ετος γεματο υγεια και αγαπη.

Ηρθε εκκαθαριστικος της nrg με 22ημερες καταναλωσης 24/11/2021-15/12/2021.

Η αιτηση για home enter εγινε στις 2δεκεμβριου και στο ebill γραφει ληξη 15/12/23

Ερωτηση 1.Δεν θα επρεπε να γινει η εκκαθαριση στις 2δεκ απο τη στιγμη της αιτησης καθως καταχωρηθηκε και φωτο απο το ρολοι μαζι με την αιτηση?

Καποιος θα πει οτι πρεπει να συνδραμει και η δεδδηε για επαληθευση καταμετρησης αλλα αυτη καθυστερησε και δημιουργηθηκε επιβαρυνση 13ημερων μαζι με ρητρα....πως να το χειριστω?

Ερωτηση 2.Δεν εχει δηλωθει μηνιαιος λογαριασμος στο ebill αλλα ζηταει μετρηση στο self metering μεχρι τις 5 Δεκ.

-Δεν ειναι διμηνιαιος ο λογαριασμος?

Ερωτηση 3.Σε θεμα μηνιαιων λογαριασμων(ειτε online ειτε enter) με πχ 110kw ενδειξη,ειναι καλο να δηλωνονται τοσα kw στο self metering ή να βαζουμε σαν μαξιλαρι και λιγα παραπανω?Υπαρχουν προυποθεσεις για μινιμουμ/μαξιμουμ καταναλωσεις?

Αλλο η αίτηση που έγινε 2 Δεκεμβρίου και άλλο η έγκριση που έγινε 15 Δεκεμβρίου.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, geodimis said:

Πως προκύπτει ότι με 2 χρόνια δέσμευση είσαι στον παλιό τιμοκατάλογο; 
δεν έχουν αναφερθεί εδώ περιπτώσεις με αιτηση πριν τις 3/12 που ενεργοποιήθηκαν αργότερα με 2 χρόνια δέσμευση και τους έβαλαν στο νέο ακριβότερο τιμοκατάλογο;

Άσχετο με το παραπάνω:

2 αιτήσεις στον ίδιο ΑΦΜ μέσω e-contract για myHome Online από ΗΡΩΝ, την ίδια μέρα 5/11/2021:

Η μία εξ αυτών ενεργοποιήθηκε 23/11, πολύ λογικό διάστημα...

για τη 2η - μετά απο παράπονο στη ΔΕΗ (με 2-3 reminders), καταγγελία στο myrae κι ένα τελευταίο reminder με κοινοποίηση ΡΑΕ/ΣτΚ στις 31/12 (στο οποίο πήρα και απάντηση από ΔΕΗ την ίδια ημέρα) - έλαβα σήμερα έγγραφα προς υπογραφή (!!!) αλλά με λάθος κωδικό στο αρχείο της σύμβασης που θέλει τον ΑΦΜ για να ανοίξει..

Μιλάμε για το online έτσι; Εγώ τουλάχιστον αυτό είχα κατά νου όταν έκανα το σχόλιο. Το λέω υπό την έννοια ότι στους ορους του παλιού online αναφέρει διάρκεια προγράμματος και άρα δέσμευσης 24 μήνες. Στο νέο online η διάρκεια σύμβασης είναι 12 μήνες. Όποτε, αν κάποιος υπέγραψε προ της 3/12 και ας ενεργοποιήθηκε αργότερα εάν έχει 2 χρόνια δέσμευση είναι στο παλιό προγραμμα. Αν έχει μονοετή δέσμευση είναι στο νέο. Έχω την εντύπωση ότι και το παλιό εντερ όπως και το νέο είναι 12 μηνο όποτε σε αυτή τη περίπτωση δεν ισχύουν τα ως άνω 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, conne είπε

Καλησπέρα σε όλους. Όποιος έχει ενταχθεί στο home enter και έχει δώσει 100 ευρώ εγγύηση, επιστρέφεται στους πρώτους λογαριασμούς? Πριν από λίγο μου βγήκε ο λογαριασμός αλλά δεν έχει επιστροφή. Τηλεφωνικά μου είπαν ότι επιτρέφεται πριν υπογράψω. Στο τηλ πριν λίγο μου είπαν όχι... 

Έχεις ενεργοποιημένο την πάγια εντολή μέσω κάρτας;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...