Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! 

Ήρθε ο λογαριασμός και είμαι στο home enter με τιμές προ αυξήσεων, οπότε όλα καλά.

Στο σπίτι αυτό θέλω να κάνω αίτηση για νυχτερινό μετρητή, αλλά επίσης σκέφτομαι μέσα στον επόμενο χρόνο να αλλάξω από μονοφασικό σε τριφασικό.

Οπότε προκύπτουν οι εξής ερωτήσεις:

1)Υπάρχει περίπτωση να χάσω το εντερ και τις τιμές αυτές αν βάλω νυχτερινό;

2)ποιο είναι περίπου το κόστος αλλαγής από μονοφασικό σε τριφασικό και αν γίνει αυτο μετά θα πρέπει να ξαναπληρωσω το 40αρι του νυχτερινού μετρητή;

Ευχαριστώ και σόρρυ για το οφφ 

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τη βοηθεια.

Εχω φυσικα λογαριασμο στο MyProtergia και ερχονται σε μενα ολα οποτε θα το κοιταξω να δω ειτε με email ειτε τηλεφωνικα. Θα ψαξω να δω και σε νοτια προαστια που εχει καταστημα η ΔΕΗ με διευρυμενο ωραριο και θα την παω να τελειωνουμε μια ωρα αρχυτερα. Και παλι ευχαριστω.

Δημοσ.

Μπορει να μου πει καποιος αν χρειαζεται να δωσω ενδειξη για να μου ερθει λογαριασμος στο myhomeonline αλλιως θα ερθει μαζεμενα ολα στο 4μηνο;Ημουν κ πριν στη δεη απλα αλλαξα προγραμμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, MethCooker είπε

Μπορει να μου πει καποιος αν χρειαζεται να δωσω ενδειξη για να μου ερθει λογαριασμος στο myhomeonline αλλιως θα ερθει μαζεμενα ολα στο 4μηνο;Ημουν κ πριν στη δεη απλα αλλαξα προγραμμα.

Αν δίνεις ένδειξη θα πληρώνεις κάθε μήνα ότι γράφει. Αν δεν δίνεις, θα πληρώνεις τρία μηνιαία έναντι ότι θέλουν αυτοί *(περίπου), και εκκαθαριστικό στον τέταρτο μήνα.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, ikaliruag είπε

Καλησπέρα! 

Ήρθε ο λογαριασμός και είμαι στο home enter με τιμές προ αυξήσεων, οπότε όλα καλά.

Στο σπίτι αυτό θέλω να κάνω αίτηση για νυχτερινό μετρητή, αλλά επίσης σκέφτομαι μέσα στον επόμενο χρόνο να αλλάξω από μονοφασικό σε τριφασικό.

Οπότε προκύπτουν οι εξής ερωτήσεις:

1)Υπάρχει περίπτωση να χάσω το εντερ και τις τιμές αυτές αν βάλω νυχτερινό;

2)ποιο είναι περίπου το κόστος αλλαγής από μονοφασικό σε τριφασικό και αν γίνει αυτο μετά θα πρέπει να ξαναπληρωσω το 40αρι του νυχτερινού μετρητή;

Ευχαριστώ και σόρρυ για το οφφ 

1) Όχι, το νυχτερινό είναι άσχετο με όλα αυτά. Δεν το χάνεις ποτέ, βάλτο.

2) Και εγώ σκέφτομαι για το τριφασικό και ειδικά για τη μικρή εκδοχή του (3Χ25), αλλά σίγουρα είναι off topic. Αν μας πουν σε ποιο τοπικ να ρωτήσουμε, πάμε στη σχετική συζήτηση παρέα☺️

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, olddognewtricks είπε

αλλά σίγουρα είναι off topic. Αν μας πουν σε ποιο τοπικ να ρωτήσουμε, πάμε στη σχετική συζήτηση παρέα

Να είσαι καλά και μόνο που το σκέφτηκες.

Το συγκεκριμένο έχει γίνει σαν τον Αγ. Παντελεήμονα: εδώ έχω μάθει για αντλίες θερμότητας, ΚΟΤ, τον ανταγωνισμό, ΥΔΕ και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/1/2022 στις 3:38 ΜΜ, Stinis είπε

Τελευταία φορά που πείρα έκπτωση συνέπειας είναι τον Μάρτιο σε εκκαθαριστικό λογαριασμό ΚΟΤ Β όμως, όχι σε έναντι!

Μετά διάβασα και μου είπαν στο τηλέφωνο αυτοί ότι τέλος για τους ΚΟΤ η έκπτωση συνέπειας. Παλιά έπαιρνα σε έναντι νομίζω μόνο. Τώρα ή άλλαξε πάλι κάτι ή στο βάλανε γιατί μπήκες τώρα στο ΚΟΤ και αφορά και προηγούμενο διάστημα που δεν ήσουν ή δεν ξέρω τι άλλο. 

Η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια είναι κάτι σαν το χρηματιστήριο και το deal του φερεντίνου.  Σήμερα ισχύουν αυτά , χθες άλλα , αύριο άλλα και χάθηκε η μπάλα. και εγώ δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει.

Koιταξα προηγουμενους λογ/σμους και την εκπτωση την επαιρνα στον "Εναντι". Στο κοτ ειμαι καιρο. Στους τελευταιους Εναντι δεν ειχα παρει εκπτωση.

Στις 1/1/2022 στις 4:37 ΜΜ, korakios είπε

Για την εκπτωση συνεπειας μιλαμε.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα εκτιμούσα μια σχετική βοήθεια. Καθως είμαι σε διαδικασία αίτησης για ΔΕΗ online, ζητούν ενδείξεις μετρητή αλλά το ρολόι στο υπόγειο της πολυκατοικίας δεν είναι σε εύκολα προσβάσιμο σημείο, πρέπει να βάλεις σκάλα κλπ Αν βάλω κατά προσέγγιση με βάση τελευταίο εκκαθαριστικό, πιστεύετε θα υπάρχει πρόβλημα? Ευχαριστώ

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akalexop2 είπε

Καλησπέρα. Θα εκτιμούσα μια σχετική βοήθεια. Καθως είμαι σε διαδικασία αίτησης για ΔΕΗ online, ζητούν ενδείξεις μετρητή αλλά το ρολόι στο υπόγειο της πολυκατοικίας δεν είναι σε εύκολα προσβάσιμο σημείο, πρέπει να βάλεις σκάλα κλπ Αν βάλω κατά προσέγγιση με βάση τελευταίο εκκαθαριστικό, πιστεύετε θα υπάρχει πρόβλημα? Ευχαριστώ

Ο δεδδηε, πως μετρά ?

Έρχεσαι από άλλο πάροχο ?

ΥΓ. Αφού δεν ζητούν φωτογραφία, μπορείς να δώσεις ένδειξη στο περίπου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Ο δεδδηε, πως μετρά ?

Έρχεσαι από άλλο πάροχο ?

ΥΓ. Αφού δεν ζητούν φωτογραφία, μπορείς να δώσεις ένδειξη στο περίπου.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, από άλλο πάροχο έρχομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας και καλή χρόνια ινσομνιακς. Νοικιασα σπιτι Θεσσαλονικη αυτη τη βδομαδα και θελω από αύριο να βάλω ρεύμα. Θα κάνω αίτηση για νυχτερινό ρεύμα καθως εχει θερμοσυσσωρευτές. Ποιο να βάλω από τα  ΔΕΗ MyHome Online δεδομένου απόσο διαβασα καποιες προσφορες ισχυαν μεχρι 31/12? Είναι πολλές σελίδες και εχω χαωθεί κάπως να βρω τι συμφερει την δεδομένη χρονική στιγμή. Καταναλωση δεν μπορω να υπολογισω επακριβως αλλα θα είμαι ένα ατομο στο σπίτι και μόνο ψυγείο, ενα μικρό κουζινακι, ενας επιτραπεζιος υπολογιστής, aircondition και θερμοσυσσωρευτες θα δουλεύουν. Οποιαδήποτε βοήθεια ή καθοδήγηση ευπροσδεκτη. Σας ευχαριστώ

Επεξ/σία από censOred
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, censOred είπε

Γεια σας και καλή χρόνια ινσομνιακς. Νοικιασα σπιτι Θεσσαλονικη αυτη τη βδομαδα και θελω από αύριο να βάλω ρεύμα. Θα κάνω αίτηση για νυχτερινό ρεύμα καθως εχει θερμοσυσσωρευτές. Ποιο να βάλω από τα  ΔΕΗ MyHome Online δεδομένου απόσο διαβασα καποιες προσφορες ισχυαν μεχρι 31/12? Είναι πολλές σελίδες και εχω χαωθεί κάπως να βρω τι συμφερει την δεδομένη χρονική στιγμή. Καταναλωση δεν μπορω να υπολογισω επακριβως αλλα θα είμαι ένα ατομο στο σπίτι και μόνο ψυγείο, ενα μικρό κουζινακι, ενας επιτραπεζιος υπολογιστής, aircondition και θερμοσυσσωρευτες θα δουλεύουν. Οποιαδήποτε βοήθεια ή καθοδήγηση ευπροσδεκτη. Σας ευχαριστώ

Enter η online θα βάλεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Enter η online θα βάλεις.

Να σαι καλά! Αρα απ'οτι καταλαβαίνω είναι μικροδιαφορές μεταξύ των δυο για την περιπτωση μου?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, censOred είπε

Να σαι καλά! Αρα απ'οτι καταλαβαίνω είναι μικροδιαφορές μεταξύ των δυο για την περιπτωση μου?

Ναι.

Το enter το κάνεις σε κατάστημα.

Το online ιντερνετικα αλλά θέλει και πάγια εντολή με κάρτα.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, censOred είπε

...γενικά ναι - ουσιαστικότερη διαφορά είναι η εγγύηση που υποχρεωτικά θα πληρώσεις (100€) για Έντερ (...που όμως μπορείς κατόπιν εορτής να πάρεις πίσω, αν δηλώσεις κάρτα για αυτόματη εξόφληση λογαριασμών) (...στο Ονλάιν υποχρεωτικά θα την δηλώσεις).

Να πας σε κατάστημα πάντως για σύνδεση (μέσω econtract παίζει να καθυστερήσει η διαδικασία). Είναι κομμένο το ρεύμα τώρα, ναι; Έχε κατά νου να μη τυχόν έχει κάποιο χρέος πάνω της η παροχή, γιατί μπορεί και να "μπλέξεις"...

Έχε επίσης υπ' όψιν ότι οι θερμοσυσσωρευτές ΔΕΝ είναι καλή επιλογή, τώρα που το ρεύμα έχει ακριβύνει (παρακολούθα τις εξελίξεις στις τιμές χονδρικής, σχεδόν καθημερινά...). Κι ας θα είσαι στο πιο οικονομικό πρόγραμμα σταθερής τιμής της αγοράς (σε σχέση με τα περσινά κυμαινόμενα προγράμματα, η κιλοβατώρα του Έντερ είναι 300% ακριβότερη...). Αν μιλάμε για μικρό χώρο (2άρι στην "χειρότερη"), ίσως το a/c που είπες να είναι πιο συμφέρον, κι αν τα οικονομικά σου είναι περιορισμένα, σκέψου μέχρι και σόμπα υγραερίου (με ό,τι τεσπα συνεπάγεται αυτό).

Πάντως πληροφορίεςτων προηγούμενων ημερών έλεγαν ότι τα σταθερά της ΔΕΗ τελικά θα ισχύουν για ενεργοποίηση μέχρι 31/1/22.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...