washcloud Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ...εν τω μεταξύ (για αρχή) τα παλλουκάρια της Βατ σου χρωστάνε ένα 35άρι (δεν σου πίστωσαν σωστά την κρατική επιδότηση για Νοέμβρη-Δεκέμβρη). Έχε το υπ' όψη...(αν δεν το δεις στον επόμενο λογαριασμό, όρμα τους...)(...να το πω κι αλλιώς : η ρήτρα έπρεπε να είναι 60, όχι 95) Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από washcloud 1
tomtsir Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 29/12/2021 στις 8:51 ΜΜ, morfeas123 είπε 20211216_9_35822168_03.pdfΜη διαθέσιμο Αρχικά σου χρωστάνε 160*0.13 + 150*0.165 - 9.30 = 36.25 * 1.06(ΦΠΑ) = 38.425 από την κρατική επιδότηση τη σωστή και όχι την παρανομία που κάνουν αυτοί με το 0.03 , το έκαναν και σε εμένα και αρκετοί ανυποψίαστοι θα την πατήσουν. Άρα βγαίνει τελική τιμή γύρω στα 123€. Αν είχες myHomeOnline ας πούμε θα ήταν : 367 * (0.17 - 0.02) = 55.05 χρεώσεις ενέργειας 19.12 ρυθμιζόμενες χρεώσεις 19.79 χρεώσεις δήμου (55.05 + 19.12) * 0.06 ΦΠΑ = 4.45 ευρώ άρα συνολική τιμή 98.4€ Αυτά αν τα υπολογίζω σωστά , συμφέρει δηλαδή να μεταβείς σε κάτι τέτοιο με την προϋπόθεση ότι οι τιμές δεν θα πέσουν ή θα γίνει υπό προϋποθέσεις η κρατική επιδότηση. Διαλέγεις και παίρνεις. ΥΓ: έχεις επιδότηση στις 310 κιλοβατώρες άρα στην τιμή του myHomeOnline βάλε κάνα 1-2 ευρώ παραπάνω , πάλι αξίζει Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από tomtsir
giorgos_76 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Θα τρελαθώ..Είμαι από 21 Οκτωβρίου στο my home online και τώρα βλέπω τις αναρτήσεις που κάνετε...Είχα κανονικά ενεργοποιήσει το my home online στο ebill, αλλά μετά από λίγες μέρες δεν φαίνεται στο ebill τσεκαρισμένο...Το θεώρησα φυσιολογικό από την στιγμή που το ενεργοποίησα κανονικά..Βλέπω σε εσάς είναι τσεκαρισμένο..Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι στο my home online ;;; Εντωμεταξύ στον λογαριασμό του Νοεμβρίου που μου ήρθε, δεν λέει πουθενά για home online...λέει Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο ΚΟΤ B...Οι kwh έχουν χρέωση X0,11057€/kWh ( ημερήσιο )
ekrepali Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Στις 29/12/2021 στις 9:03 ΜΜ, giorgos_76 είπε Θα τρελαθώ..Είμαι από 21 Οκτωβρίου στο my home online και τώρα βλέπω τις αναρτήσεις που κάνετε...Είχα κανονικά ενεργοποιήσει το my home online στο ebill, αλλά μετά από λίγες μέρες δεν φαίνεται στο ebill τσεκαρισμένο...Το θεώρησα φυσιολογικό από την στιγμή που το ενεργοποίησα κανονικά..Βλέπω σε εσάς είναι τσεκαρισμένο..Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι στο my home online ;;; Εντωμεταξύ στον λογαριασμό του Νοεμβρίου που μου ήρθε, δεν λέει πουθενά για home online...λέει Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο ΚΟΤ B...Οι kwh έχουν χρέωση X0,11057€/kWh ( ημερήσιο ) Mηναίος λογαριασμός, ηλεκτρονικός λογαριασμός, πάγια εντολή. Τι από αυτά δεν ενεργοποίησες;
tomtsir Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Στις 29/12/2021 στις 9:03 ΜΜ, giorgos_76 είπε Θα τρελαθώ..Είμαι από 21 Οκτωβρίου στο my home online και τώρα βλέπω τις αναρτήσεις που κάνετε...Είχα κανονικά ενεργοποιήσει το my home online στο ebill, αλλά μετά από λίγες μέρες δεν φαίνεται στο ebill τσεκαρισμένο...Το θεώρησα φυσιολογικό από την στιγμή που το ενεργοποίησα κανονικά..Βλέπω σε εσάς είναι τσεκαρισμένο..Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι στο my home online ;;; Εντωμεταξύ στον λογαριασμό του Νοεμβρίου που μου ήρθε, δεν λέει πουθενά για home online...λέει Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο ΚΟΤ B...Οι kwh έχουν χρέωση X0,11057€/kWh ( ημερήσιο ) Κάνε παράπονο/αμφισβήτηση , δεν χρειάζεται καν να πάρεις τηλέφωνο , θα σου πούνε ότι το μετέφεραν αλλά να κάνεις και εσύ γραπτώς ένα παράπονο. Εάν τυχών σου αρχίσουν τα περίεργα , δεν το νομίζω γιατί πολλοί δικαιώθηκαν , κάνε αίτημα στο myRae.gr 1
korakios Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 29/12/2021 στις 9:03 ΜΜ, giorgos_76 είπε Εντωμεταξύ στον λογαριασμό του Νοεμβρίου που μου ήρθε παράπονο αμφισβήτηση https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=58938960 o yiankap έχει γράψει ένα πολύ ωραίο κείμενο , προσάρμοσέ το https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=58981634 Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από korakios 1
giorgos_76 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Στις 29/12/2021 στις 9:05 ΜΜ, ekrepali είπε Mηναίος λογαριασμός, ηλεκτρονικός λογαριασμός, πάγια εντολή. Τι από αυτά δεν ενεργοποίησες; όλα τα ενεργοποίησα κανονικά...Αύριο τους παίρνω τηλ. και βλέπουμε
korakios Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Στις 29/12/2021 στις 9:15 ΜΜ, giorgos_76 είπε Αύριο τους παίρνω τηλ μη δίνετε σημασία στο τι λέει ο σεκιουριτάς ,προϊστάμενος ,υπεύθυνος καθαρίστρια, διευθυντής , υπάλληλος ,κεντρικά ,γωνίες ,γραφεία και καναπέδες
kirileman Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Στις 29/12/2021 στις 9:22 ΜΜ, korakios είπε μη δίνετε σημασία στο τι λέει ο σεκιουριτάς ,προϊστάμενος ,υπεύθυνος καθαρίστρια, διευθυντής , υπάλληλος ,κεντρικά ,γωνίες ,γραφεία και καναπέδες Μεγάλωσε αυτό;
Aurumnus Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 29/12/2021 στις 8:20 ΜΜ, Dante80 είπε Αυτά που γράφουν στο πλαίσιο δεν είναι το πρόγραμμα που έχεις. Είναι οι όροι του νέου προγράμματος που προσφέρουν για να επιλέξει κάποιος. Είναι πρόβλημα του e-bill αυτό, το έχουμε αναφέρει. Δηλαδή μπορούσα με κάποιο τρόπο να κλείσω το online για 2 χρόνια; Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από Aurumnus
washcloud Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Στις 29/12/2021 στις 8:51 ΜΜ, morfeas123 είπε ναι το ξεχασα να σβησω,,,,, ...όπως σου ανέλυσε κι ο tomtsir, σε κάποιο από τα προγράμματα ΣΤΑΘΕΡΗΣ χρέωσης της ΔΕΗ (χωρίς "ρήτρα προμήθειας", αλλά φυσικά με ανεβασμένες τις τιμές σε σχέση με τί πλήρωνες στο adjust της Βατ μέχρι το καλοκαίρι που άρχισαν ν' ανεβαίνουν άσχημα οι τιμές χονδρικής), αυτή τη στιγμή θα πλήρωνες ένα 60% κάτω σε σχέση με το τί πληρώνεις ΠΛΕΟΝ στο adjust). Σταθερά έχουν κι άλλοι, όπως κι η Βατ, και οπωσδήποτε συμφέρουν καλύτερα σε σύγκριση με τα κυμαινόμενης χρέωσης (="ρήτρα"), και μεταξύ τους δεν έχουν απίστευτες διαφορές (...με κάτι καραμπινάτες εξαιρέσεις...), αλλά η Βατ "σου" είναι αυτή τη στιγμή από τις χειρότερες (ενδεικτικά, αυτό που έκανε με τη "φάλτσα απόδοση της κρατικής επιδότησης" και σου ΧΡΩΣΤΑΕΙ το 35άρι που λέγαμε, και αναρωτιέμαι αν έχει πρόθεση να το διορθώσει από μόνη της στον επόμενο λογαριασμό, ή θα κάνει το κορόιδο αν δεν την οχλήσεις εσύ...). Και σε γενικές γραμμές, η - έστω ελάχιστα - φθηνότερη είναι η ΔΕΗ, και η πιο "αξιόπιστη" και δείχνει τάσεις να μπορεί ν' απορροφήσει "ζημιές" από όλο αυτόν τον χαμό. Ταυτόχρονα έχει 12μηνες συμβάσεις στα σταθερά της και μικρή ρήτρα αποχώρησης (μαξ 60€, ενώ οι άλλοι περίπου τριπλάσια). Τεσπα το ζουμί είναι ότι γενικά ναι, καλύτερα στην ΔΕΗ (στα σταθερά της). Το ευκολότερο είναι να κλείσεις ραντεβού και να πας σε κατάστημα ΔΕΗ και υπόγραψε την μετάβαση στο Εντερ, για να καθυστερήσει όσο το δυνατόν λιγότερο η μετάβαση αυτή (δηλαδή ΜΗΝ μπλέξεις με αιτήσεις μέσω Ίντερνετ). Το πρόγραμμα "Online", ας πούμε ότι συμφέρει περισσότερο όσους είναι ήδη στην ΔΕΗ (στο Γ1 που λέγαμε) γι' αυτό μην κοιτάς επί μέρους καλύτερα "καλούδια" που μπορεί να έχει έναντι του Έντερ. Εκτός κι αν το adjust "σου" έχει ρήτρα πρόωρης αποχώρησης και είναι να πληρώσεις αρκετά (που δεν νομίζω, αλλά λέμε. Ρώτα τους αν έχει ποινή και πόση είναι), οπότε ίσως και να έχει νόημα να παραμείνεις στην Βατ κι απλά να τους ζητήσεις να σε βάλουν στο σταθερό τους (fixed λέγεται), όπου θα πληρώνεις λίγο περισσότερο από το Έντερ της ΔΕΗ, αλλά δεν θα έχεις πολλή μανούρα για την μετάβαση. ΜΑΚΡΥΑ από το "zero" τους σε κάθε περίπτωση - είναι απάτη και δεν είναι εννοείται καν σταθερό. Εγώ θα έλεγα μακρυά γενικά από την Βατ, αλλα΄εσύ ξέρεις τί σε βολεύει από όλα αυτα. Τέλος βάλε και νυχτερινό μετρητή, έχει πολλά οφέλη, έστω και "μικρά". Λίγο από δω-λίγο από κει, μαζεύονται, κι αν μάλιστα πας ΔΕΗ τελικά ΚΑΙ βάλεις και νυχτερινό, θα έχεις καταφέρει να μειώσεις τον τωρινό λογαριασμό πιο κάτω κι απ' την μέση. (...και δες κι αν διακαιούσαι και κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο κι αν ειναι μείωση....)
korakios Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Στις 29/12/2021 στις 9:32 ΜΜ, kirileman είπε Μεγάλωσε αυτό; ναι , με τον καιρό , μπήκαν τα γραφεία και οι καναπέδες γιατί είχαν κύρος και έπνεαν σοβαρότητα 😁 Στις 29/12/2021 στις 9:37 ΜΜ, Aurumnus είπε Δηλαδή μπορούσα με κάποιο τρόπο να κλείσω το online για 2 χρόνια; με αίτηση έως και 2/12
morfeas123 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Στις 29/12/2021 στις 9:41 ΜΜ, washcloud είπε ...όπως σου ανέλυσε κι ο tomtsir, σε κάποιο από τα προγράμματα ΣΤΑΘΕΡΗΣ χρέωσης της ΔΕΗ (χωρίς "ρήτρα προμήθειας", αλλά φυσικά με ανεβασμένες τις τιμές σε σχέση με τί πλήρωνες στο adjust της Βατ μέχρι το καλοκαίρι που άρχισαν ν' ανεβαίνουν άσχημα οι τιμές χονδρικής), αυτή τη στιγμή θα πλήρωνες ένα 60% κάτω σε σχέση με το τί πληρώνεις ΠΛΕΟΝ στο adjust). Σταθερά έχουν κι άλλοι, όπως κι η Βατ, και οπωσδήποτε συμφέρουν καλύτερα σε σύγκριση με τα κυμαινόμενης χρέωσης (="ρήτρα"), και μεταξύ τους δεν έχουν απίστευτες διαφορές (...με κάτι καραμπινάτες εξαιρέσεις...), αλλά η Βατ "σου" είναι αυτή τη στιγμή από τις χειρότερες (ενδεικτικά, αυτό που έκανε με τη "φάλτσα απόδοση της κρατικής επιδότησης" και σου ΧΡΩΣΤΑΕΙ το 35άρι που λέγαμε, και αναρωτιέμαι αν έχει πρόθεση να το διορθώσει από μόνη της στον επόμενο λογαριασμό, ή θα κάνει το κορόιδο αν δεν την οχλήσεις εσύ...). Και σε γενικές γραμμές, η - έστω ελάχιστα - φθηνότερη είναι η ΔΕΗ, και η πιο "αξιόπιστη" και δείχνει τάσεις να μπορεί ν' απορροφήσει "ζημιές" από όλο αυτόν τον χαμό. Ταυτόχρονα έχει 12μηνες συμβάσεις στα σταθερά της και μικρή ρήτρα αποχώρησης (μαξ 60€, ενώ οι άλλοι περίπου τριπλάσια). Τεσπα το ζουμί είναι ότι γενικά ναι, καλύτερα στην ΔΕΗ (στα σταθερά της). Το ευκολότερο είναι να κλείσεις ραντεβού και να πας σε κατάστημα ΔΕΗ και υπόγραψε την μετάβαση στο Εντερ, για να καθυστερήσει όσο το δυνατόν λιγότερο η μετάβαση αυτή (δηλαδή ΜΗΝ μπλέξεις με αιτήσεις μέσω Ίντερνετ). Το πρόγραμμα "Online", ας πούμε ότι συμφέρει περισσότερο όσους είναι ήδη στην ΔΕΗ (στο Γ1 που λέγαμε) γι' αυτό μην κοιτάς επί μέρους καλύτερα "καλούδια" που μπορεί να έχει έναντι του Έντερ. Εκτός κι αν το adjust "σου" έχει ρήτρα πρόωρης αποχώρησης και είναι να πληρώσεις αρκετά (που δεν νομίζω, αλλά λέμε. Ρώτα τους αν έχει ποινή και πόση είναι), οπότε ίσως και να έχει νόημα να παραμείνεις στην Βατ κι απλά να τους ζητήσεις να σε βάλουν στο σταθερό τους (fixed λέγεται), όπου θα πληρώνεις λίγο περισσότερο από το Έντερ της ΔΕΗ, αλλά δεν θα έχεις πολλή μανούρα για την μετάβαση. ΜΑΚΡΥΑ από το "zero" τους σε κάθε περίπτωση - είναι απάτη και δεν είναι εννοείται καν σταθερό. Εγώ θα έλεγα μακρυά γενικά από την Βατ, αλλα΄εσύ ξέρεις τί σε βολεύει από όλα αυτα. Τέλος βάλε και νυχτερινό μετρητή, έχει πολλά οφέλη, έστω και "μικρά". Λίγο από δω-λίγο από κει, μαζεύονται, κι αν μάλιστα πας ΔΕΗ τελικά ΚΑΙ βάλεις και νυχτερινό, θα έχεις καταφέρει να μειώσεις τον τωρινό λογαριασμό πιο κάτω κι απ' την μέση. (...και δες κι αν διακαιούσαι και κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο κι αν ειναι μείωση....) Επέκταση εχει 70 ευρω ρυτρα αποχωρησης.
korakios Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Στις 29/12/2021 στις 10:06 ΜΜ, morfeas123 είπε εχει 70 ευρω ρυτρα αποχωρησης. εκεί την πάτησαν όλοι σε ρεύμα και αέριο , τσιγκουνεύτηκαν τα λεφτά της αποχώρησης που θα τα γλίτωναν σε λιγότερο απο τετράμηνο (ανάλογα την κατανάλωση) τώρα θέλει κομπιουτεράκι με τις νέες τιμές και να διαβάζεις καφέ για την επιδότηση και τη ρήτρα του επόμενου μήνα επίσης σου έγραψα στο άλλο θέμα για αμφισβήτηση
Menap Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Στις 28/12/2021 στις 7:43 ΜΜ, Menap είπε Καλησπέρα στο φορουμ! Πηγα στο my home online απο αλλο παροχο εδω κ 1 μηνα. Στο site της ΔΕΗ ελεγε οτι δεν εχει ρητρα αναπροσαρμογης. Τηλεφωνικά μου το επιβεβαιωσαν. Στους ορους δεν ειδα κάτι για ρητρα. Μου ηρθε ο 1ος λογαριασμος, εκκαθαριστικός, κ εχει ρήτρα. Τι χάνω?!?! Η απαντηση που πηρα απο ΔΕΗ μετα το email που τους εστειλα για αμφισβητηση ήταν: "σας ενημερώνουμε ότι το ψηφιακό πρόγραμμα "MyHome ONLINE" ενεργοποιήθηκε την 1/12/2021. Ως εκ τούτου, για το διάστημα 22-30/11/2021, από το συνολικό διάστημα κατανάλωσης του λογαριασμού 22/11-21/12/2021, χρεώθηκε ρήτρα αναπροσαρμογής με τις συνακόλουθες εκπτώσεις" Δλδ ειναι να πληρώσω 100+ ευρω κερατιάτικα γτ το συστημα τους καθυστερησε να μου ενεργοποιησει το online! Αν στειλω σε ΡΑΕ θα βγει τπτ λετε?! Η εμπειρία σας τι δειχνει? Ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από motoboots,
Οδηγίες για την αφαίρεση του Green Pass.
Έχει προταθεί από Snoob
14 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση