Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, washcloud είπε

...γενικά με τον χαμό των τελευταίων μηνών σε ΔΕΗ (και όχι μόνο) και ΔΕΔΔΗΕ, αργούνε. Φυσικά να επικοινωνήσεις (με όποιον τρόπο θες, αλλά το μέιλ είναι λιγότερο μπελάς).

Για τέτοιο θέμα που να στείλω το email; Το έχεις εύκαιρο γιατί δεν το έχω βρει μέσα στη σελίδα τους;

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, washcloud είπε

..αν θυμάμαι καλά, αυτό που σου είπαν ισχύει : το "νέος πελάτης" σημαίνει από άλλο πάροχο. Τυράκι για να τσιμπήσουν πελάτες από άλλους.

Αν δεν κάνω λάθος, η επιστροφή της εγγύησης στο Έντερ γίνεται ΕΑΝ ΚΙ ΕΦ' ΟΣΟΝ έχεις επιλέξει πληρωμή εξόφλησης με πάγια (από λογαριασμό ή κάρτα)

Αν επίσης δεν κάνω λάθος, η παρακράτηση εγγύησης γίνεται μόνο σε περίπτωση που έχει λυθεί η σύμβαση και γίνεται συμψηφισμός, κι όχι απλά επειδή άφησες έναν λογαριασμό απλήρωτο. Πρόσεξε μην κάνεις καμμιά πατάτα και χάσεις το Έντερ, αφήνοντας απλήρωτο λογαριασμό...Επίσης ρώτα τους με μέιλ αν όταν έστω εκ των υστέρων (νομίζω πάντως γίνεται) ενεργοποιήσεις την πάγια πληρωμή, ΘΑ σου επιστραφει (μέσω πίστωσης) η εγγύησης.

Ενεργοποίησε ΑΜΕΣΑ το Home Online (θέλει πάγια εντολή), αφού είσαι ΔΕΗ, μέσα από την υπηρεσία ebill (αν έχεις κάνει ήδη account). Aν ΔΕΝ έχεις, κάνε άμεσα κι ενεργοποίησε το Online που είπα. Άμεσα διότι τα περιθώρια στενέψανε (μέχρι 31-12 και θέλει 1-2 μέρες για να ενεργοποιηθεί και αν αργήσεις μετά θα σου ενεργοποιηθεί πέραν της πρωτοχρονιάς κι ενδέχεται ν' αλλα΄ξουν τιμές και όροι). Προφανώς και σε συμφέρει (από διάφορες απόψεις, ακόμη κι αν είναι "έστω για ελάχιστα, καλύτερο"). Κι αν αλλάξουν τα πράγματα σε μερικούς μήνες (πέσουν οι τιμές χονδρικής), ίσως να σε συμφέρει ΤΟΤΕ να ξαναγυρίσεις στο Γ1. Αλλά θα το δεις τότε αυτό. Παρακολούθα το παρόν θρεντ και γενικά τις τιμές χονδρικής.

Εναλλακτικά (αν δεν θες να βάλεις πάγια) πάνε σε κατάστημα (κλείσε ραντεβού από το σάιτ της ΔΕΗ), για αύριο κι όλας, και υπόγραψε το άλλο σταθερό τους, το Έντερ. Που είναι μια ιδέα "πιο ακριβό", αλλά σαφώς επίσης συμφερότερο από το Γ1 που είσαι τώρα και πληρώνεις "ρήτρα"...

...γενικά με τον χαμό των τελευταίων μηνών σε ΔΕΗ (και όχι μόνο) και ΔΕΔΔΗΕ, αργούνε. Φυσικά να επικοινωνήσεις (με όποιον τρόπο θες, αλλά το μέιλ είναι λιγότερο μπελάς).

Δεν έχει να κάνει με κανένα χαμό 

Απλά όταν κάποιος ήταν στο Γ1 και ενεργοποίησε στα μισά του τετραμήνου το enter ή online .

Ο λογαριασμός θα έρθει ως συνέχεια του τετραμήνου!

Αναλογικά με το πόσο είχε παραμείνει σε Γ1 και πόσο στο νέο πρόγραμμα!!

πχ έναντι λογαριασμού 22/8-22/10

έστω ότι 23/10 αλλαγή σε online 

Ο επόμενος λογαριασμός που θα έρθει θα είναι 22/12 (μίσος Γ1 μίσος online )

Γιατί προϋπήρχε το Γ1 σαν έναντι 

Ο πρώτος σωστός online θα είναι 22/1/22(μηνιαίος πλέον )

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, washcloud είπε

..αν θυμάμαι καλά, αυτό που σου είπαν ισχύει : το "νέος πελάτης" σημαίνει από άλλο πάροχο. Τυράκι για να τσιμπήσουν πελάτες από άλλους.

Αν δεν κάνω λάθος, η επιστροφή της εγγύησης στο Έντερ γίνεται ΕΑΝ ΚΙ ΕΦ' ΟΣΟΝ έχεις επιλέξει πληρωμή εξόφλησης με πάγια (από λογαριασμό ή κάρτα)

Αν επίσης δεν κάνω λάθος, η παρακράτηση εγγύησης γίνεται μόνο σε περίπτωση που έχει λυθεί η σύμβαση και γίνεται συμψηφισμός, κι όχι απλά επειδή άφησες έναν λογαριασμό απλήρωτο. Πρόσεξε μην κάνεις καμμιά πατάτα και χάσεις το Έντερ, αφήνοντας απλήρωτο λογαριασμό...Επίσης ρώτα τους με μέιλ αν όταν έστω εκ των υστέρων (νομίζω πάντως γίνεται) ενεργοποιήσεις την πάγια πληρωμή, ΘΑ σου επιστραφει (μέσω πίστωσης) η εγγύησης.

Ενεργοποίησε ΑΜΕΣΑ το Home Online (θέλει πάγια εντολή), αφού είσαι ΔΕΗ, μέσα από την υπηρεσία ebill (αν έχεις κάνει ήδη account). Aν ΔΕΝ έχεις, κάνε άμεσα κι ενεργοποίησε το Online που είπα. Άμεσα διότι τα περιθώρια στενέψανε (μέχρι 31-12 και θέλει 1-2 μέρες για να ενεργοποιηθεί και αν αργήσεις μετά θα σου ενεργοποιηθεί πέραν της πρωτοχρονιάς κι ενδέχεται ν' αλλα΄ξουν τιμές και όροι). Προφανώς και σε συμφέρει (από διάφορες απόψεις, ακόμη κι αν είναι "έστω για ελάχιστα, καλύτερο"). Κι αν αλλάξουν τα πράγματα σε μερικούς μήνες (πέσουν οι τιμές χονδρικής), ίσως να σε συμφέρει ΤΟΤΕ να ξαναγυρίσεις στο Γ1. Αλλά θα το δεις τότε αυτό. Παρακολούθα το παρόν θρεντ και γενικά τις τιμές χονδρικής.

Εναλλακτικά (αν δεν θες να βάλεις πάγια) πάνε σε κατάστημα (κλείσε ραντεβού από το σάιτ της ΔΕΗ), για αύριο κι όλας, και υπόγραψε το άλλο σταθερό τους, το Έντερ. Που είναι μια ιδέα "πιο ακριβό", αλλά σαφώς επίσης συμφερότερο από το Γ1 που είσαι τώρα και πληρώνεις "ρήτρα"...

Οκ κατανοητά αυτά. Μια ερώτηση, τι εννοείς όταν λες να χάσω το Enter αν μείνει απλήρωτος λογαριασμός; Δηλαδή αν κάποιος εκ των λογαριασμών που θα έρχονται μείνει απλήρωτος χάνω τις χρεωσεις του Enter;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, St3liosGr είπε

Δεν έχει να κάνει με κανένα χαμό 

Απλά όταν κάποιος ήταν στο Γ1 και ενεργοποίησε στα μισά του τετραμήνου το enter ή online .

Ο λογαριασμός θα έρθει ως συνέχεια του τετραμήνου!

Αναλογικά με το πόσο είχε παραμείνει σε Γ1 και πόσο στο νέο πρόγραμμα!!

πχ έναντι λογαριασμού 22/8-22/10

έστω ότι 23/10 αλλαγή σε online 

Ο επόμενος λογαριασμός που θα έρθει θα είναι 22/12 (μίσος Γ1 μίσος online )

Γιατί προϋπήρχε το Γ1 σαν έναντι 

Ο πρώτος σωστός online θα είναι 22/1/22(μηνιαίος πλέον )

...καλά τα παραπάνω, αλλά έχει να κάνει ΚΑΙ με τον ΥΠΑΡΚΤΟ χαμό που γίνεται σε όλους, και ειδικά στη ΔΕΗ (λόγω επιστροφών) και φυσικά και στον ΔΕΔΔΗΕ : το παιδί περίμενε ΚΑΝΟΝΙΚΑ λογαριασμό στις +-22/12 και δεν του έρθει ακόμα (ελπίζω φυσικά να μην εννοεί ταχυδρομείο, γιατί τότε κι αν θα του καθυστερήσει). Κι εγώ περίμενα να εκδοθεί λογαριασμός στις 10/12, να τον δω στις 13-14, και εμφανίστηκε στις 24...Και δεν είμαστε οι μόνοι. Αν βάλεις εκτός των άλλων ΚΑΙ τις πιο βαρβάτες γιορτές του έτους, όπου στην Ελλάδα τα πάντα σέρνονται από τις 20 περίπου Δεκέμβρη και μετά (και μέχρι περίπου την 10η του Γενάρη), ε....

Εδώ κοινόχρηστο περίμενα να βγει στο ebill που μόνο Αύγουστο καθυστερούσε πολύ, κι αντί για τις 22-23 εμφανίστηκε χθες...

8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Οκ κατανοητά αυτά. Μια ερώτηση, τι εννοείς όταν λες να χάσω το Enter αν μείνει απλήρωτος λογαριασμός; Δηλαδή αν κάποιος εκ των λογαριασμών που θα έρχονται μείνει απλήρωτος χάνω τις χρεωσεις του Enter;

Δεν είμαι σίγουρος για το πώς ακριβώς λειτουργεί η φάση με αυτά τα σταθερά της ΔΕΗ, αλλά επειδή διάφορα βλέπω να γράφονται (περισσότερο για το Online), απλά σου είπα να έχεις τον νου σου, μη γίνει καμμια στραβή και το χάσεις...Εδώ σε πετάει στο Γ1 αν-  ενώ ΕΧΕΙΣ πληρώσει (για δικούς σου λόγους) με RF - δεν αφήσεις την πάγια να εκτελεστεί από μόνη της για 3 συνεχόμενους μήνες..........Γενικά "μην παίζεις" με αυτό...Και ρώτα τους με μέιλ τί ακριβώς ισχύει σε όποια περίπτωση σ' ενδιαφέρει (και δες και για επιβεβαίωση της απάντησης από εμπειρίες εδώ μέσα)

1 ώρα πριν, yazidis είπε

Για τέτοιο θέμα που να στείλω το email; Το έχεις εύκαιρο γιατί δεν το έχω βρει μέσα στη σελίδα τους;

Δεν έχω ιδέα περί μέιλ επικοινωνίας με ΔΕΗ, αλλά φαντάζομαι ένα γκουγκλάρισμα για "customer care ΔΕΗ" κάτι θα σου βγάλει...

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, washcloud είπε

...καλά τα παραπάνω, αλλά έχει να κάνει ΚΑΙ με τον ΥΠΑΡΚΤΟ χαμό που γίνεται σε όλους, και ειδικά στη ΔΕΗ (λόγω επιστροφών) και φυσικά και στον ΔΕΔΔΗΕ : το παιδί περίμενε ΚΑΝΟΝΙΚΑ λογαριασμό στις +-22/12 και δεν του έρθει ακόμα (ελπίζω φυσικά να μην εννοεί ταχυδρομείο, γιατί τότε κι αν θα του καθυστερήσει). Κι εγώ περίμενα να εκδοθεί λογαριασμός στις 10/12, να τον δω στις 13-14, και εμφανίστηκε στις 24...Και δεν είμαστε οι μόνοι. Αν βάλεις εκτός των άλλων ΚΑΙ τις πιο βαρβάτες γιορτές του έτους, όπου στην Ελλάδα τα πάντα σέρνονται από τις 20 περίπου Δεκέμβρη και μετά (και μέχρι περίπου την 10η του Γενάρη), ε....

Εδώ κοινόχρηστο περίμενα να βγει στο ebill που μόνο Αύγουστο καθυστερούσε πολύ, κι αντί για τις 22-23 εμφανίστηκε χθες...

Δεν είμαι σίγουρος για το πώς ακριβώς λειτουργεί η φάση με αυτά τα σταθερά της ΔΕΗ, αλλά επειδή διάφορα βλέπω να γράφονται (περισσότερο για το Online), απλά σου είπα να έχεις τον νου σου, μη γίνει καμμια στραβή και το χάσεις...Εδώ σε πετάει στο Γ1 αν-  ενώ ΕΧΕΙΣ πληρώσει (για δικούς σου λόγους) με RF - δεν αφήσεις την πάγια να εκτελεστεί από μόνη της για 3 συνεχόμενους μήνες..........Γενικά "μην παίζεις" με αυτό...Και ρώτα τους με μέιλ τί ακριβώς ισχύει σε όποια περίπτωση σ' ενδιαφέρει (και δες και για επιβεβαίωση της απάντησης από εμπειρίες εδώ μέσα)

Δεν έχω ιδέα περί μέιλ επικοινωνίας με ΔΕΗ, αλλά φαντάζομαι ένα γκουγκλάρισμα για "customer care ΔΕΗ" κάτι θα σου βγάλει...

Ok. Αυτό που λες με την πάγια ισχύει, το κάνουν για τιμωρία, αν την ακυρώσεις θεωρείται πως πας εσκεμμένα να ακυρώσεις τους όρους από το πρόγραμμα και μεταβαίνεις σε Γ1. Τωρα στο enter δεν έχω βάλει πάγια εντολή οπότε είμαι εντάξει σε αυτό, εγγύηση πλήρωσα. Θα κοιτάξω να μην αφήσω οφειλές. 

Δημοσ.

^...δεν νομίζω να είναι "τιμωρητική διαδικασία" πάντως, αλλά απλά ένα άθλιο "σύστημα" που έχουν σ' εφαρμογή...Καθ' ότι η λογική της "πάγιας" είναι να παίρνουν τα λεφτά τους εγκαίρως (και να μην τους τογκάρεις κι όλας), πράγμα που θα έπρεπε να είχαν προβλέψει ότι δεν αντιβαίνει στην συγκεκριμένη τους επιδίωξη, αν εσύ πεις να βάλεις ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ τα λεφτά τους....Είναι σαν να τους κάνεις δώρο κι αυτοί αντί για ευχαριστώ σε μουντζώνουν κι από πάνω...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/12/2021 στις 7:39 ΜΜ, x-files είπε

Δεν αλλάζουν, εκτός εάν πηγές ΔΕΗ από άλλον πάροχο,και η ημερομηνία που είχες κρατήσει ήταν όταν ήσουν ακόμα στον άλλο πάροχο

Σε ΔΕΗ ημουν και δυστυχως αλλαξαν. Εχει στραβωσει η φαση απο περιπου Μαη 2020 οπου ξαφνικα εβγαιναν αλλες ημ/νιες στο λογαριασμο και αλλες στην καταχωρηση του Δεδδηε.

Για το λογο αυτο ειχα κρατησει επιτηδες την ημ/νια απο τον Δεδδηε για να μπω να καταχωρησω αλλα οταν μπηκα ειχε ληξει κοντα 1+ μηνα.

Δημοσ.

Αγαπητοι  , θελω τα φωτα σας παρακαλώ  ...

Ειμαι πελατης ΔΕΗ Γ1Ν  και σκεφτομαι να αλλαξω προγραμμα σε Home online ή Ηome Enter 

Ποιο μου προτεινετε απο τα  δυο ? 

καταναλώσεις περι τις 1300 kwh ημερα και 700 Kwh νυχτα το τετραμηνο...

Να υποθεσω οτι δεν προλαβα τις παλιες τιμες....

Υπαρχει κατι καλυτερο ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nik0laus είπε

Αγαπητοι  , θελω τα φωτα σας παρακαλώ  ...

Ειμαι πελατης ΔΕΗ Γ1Ν  και σκεφτομαι να αλλαξω προγραμμα σε Home online ή Ηome Enter 

Ποιο μου προτεινετε απο τα  δυο ? 

καταναλώσεις περι τις 1300 kwh ημερα και 700 Kwh νυχτα το τετραμηνο...

Να υποθεσω οτι δεν προλαβα τις παλιες τιμες....

Υπαρχει κατι καλυτερο ?

Nope. Μπες ebill και πατα το κουμπι χθες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα ενεργοποιήθηκε το Online, 2 μέρες μετά την αίτηση.

Με ημερομηνία ενεργοποίησης την ημερομηνία της αίτησης, 26/12/2021.

4 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Online ή Εnter ?

Online αλλά είναι μόνο μέσω πάγιας εντολής.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Online αλλά είναι μόνο μέσω πάγιας εντολής.

Το πάτησα το κουμπι για το online.... Άιντε να δούμε. 

Mόνο ο μ@λ@κ@ς ο Κim δεν το παταει το κουμπί να ησυχασουμε όλοι :D :D 

Αλλη μια ερώτηση ρε παιδια... sorry ...

Για τo κοινόχρηστο που ειναι σε Γ21 με κατανάλωση τετραμήνου περι τα 600 kwh  τι θα με συμβουλευατε ;

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.

Σε μεταφορά λογαριασμού σε άλλο όνομα, ζητάει και ποιο πρόγραμμα θέλω.
Να μείνω στο Γ1Ν και να αλλάξω στο online μέσω e-bill ή να το αλλάξω κατευθείαν, με τη μεταφορά;

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φορουμ! Πηγα στο my home online απο αλλο παροχο εδω κ 1 μηνα. Στο site της ΔΕΗ ελεγε οτι δεν εχει ρητρα αναπροσαρμογης. Τηλεφωνικά μου το επιβεβαιωσαν. Στους ορους δεν ειδα κάτι για ρητρα. Μου ηρθε ο 1ος λογαριασμος, εκκαθαριστικός, κ εχει ρήτρα. Τι χάνω?!?!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Menap είπε

Καλησπέρα στο φορουμ! Πηγα στο my home online απο αλλο παροχο εδω κ 1 μηνα. Στο site της ΔΕΗ ελεγε οτι δεν εχει ρητρα αναπροσαρμογης. Τηλεφωνικά μου το επιβεβαιωσαν. Στους ορους δεν ειδα κάτι για ρητρα. Μου ηρθε ο 1ος λογαριασμος, εκκαθαριστικός, κ εχει ρήτρα. Τι χάνω?!?!

Έχει ρήτρα για τους μήνες που ήσουν εκτός προγράμματος…

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...