Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερώτηση, είχα πληρώσει 100 ευρώ εγγύηση όταν υπέγραψα το νέο συμβόλαιο στην ΔΕΗ. Αυτά έχω ακούσει πως αν αφήσεις απλήρωτο κάποιον λογαριασμό τα πληρώνεις από την εγγύηση, ισχύει κάτι τέτοιο; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, washcloud είπε

^...κανονικά θα σου επιστραφούν (ως "πιστωτικό υπόλοιπο") από τον 1ο λογαριασμό κι έπειτα. Έτσι όμως όπως το λες, ΜΑΛΛΟΝ σου έχουν ήδη έρθει μηνιαίοι (ως όφειλαν, λόγω Home Online) και δεν έχεις δει να έχουν πιστωθεί...; ΑΝ ναι, επικοινωνία με ΔΕΗ (καλύτερα με μέιλ) και ερώτηση.

Ο πρώτος λογαριασμός ήρθε σήμερα . Με έκδοση 22/12.

Επειδή το τετράμηνο ήταν 21/8-22/12

Το online με έπιασε από 22/10 και μετά οπότε έκανα την αλλαγή σε online .

Οπότε είχα δύο μήνες με Γ1 στην ουσία και δύο μήνες με online (παλιές τιμές)

Και όχι στον λογαριασμό αυτό που εκδόθηκε στις 22/12 και στάλθηκε σήμερα δεν έχει επιστροφή εγγύησης ή κάτι παρόμοιο.

έφαγα βέβαια και μια ρήτρα για το δίμηνο 21/8-21/10 86€

Θέλω να πιστεύω ότι στον επόμενο ο οποίος θα είναι και μηνιαίος θα επιστραφεί και η εγγύηση .

Ευχαριστώ για την απάντηση!!

Επεξ/σία από St3liosGr

51 λεπτά πριν, haralabosg είπε

Τα ιδια και εγω. 3φορα επικοινωνια με το call center τους... Με βαλαν στο Γ1Ν ενώ ειχα κανει αιτηση 20/11 για το myHome Online..

20/11 e contract για home online 24/11 υπογραφή σύμβασης κ μετά τό. Χάος της ΔΕΗ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

26/12 εκανα αιτηση για home online ενεργοποιήθηκε σημερα κανονικα μονο που λεει οτι ληγει η συμβαση στις 26/12/20023 για ενα χρονο δεν ειναι η συμβαση?? ετσι εγραφε οταν εκανα αιτηση τωρα αυτοι γιατι μου εχουν κοτσάρει ενα χρονο ακομη?

Επεξ/σία από spartacus

46 λεπτά πριν, St3liosGr είπε

Τα 130€ που είχα δώσει για εγγύηση θα επιστραφούν σε μελλοντικό λογαριασμό;;

Ναι έτσι θα έπρεπε να είναι.

34 λεπτά πριν, washcloud είπε

^...κανονικά θα σου επιστραφούν (ως "πιστωτικό υπόλοιπο") από τον 1ο λογαριασμό κι έπειτα. Έτσι όμως όπως το λες, ΜΑΛΛΟΝ σου έχουν ήδη έρθει μηνιαίοι (ως όφειλαν, λόγω Home Online) και δεν έχεις δει να έχουν πιστωθεί...; ΑΝ ναι, επικοινωνία με ΔΕΗ (καλύτερα με μέιλ) και ερώτηση.

Εγώ έλαβα τελικά την εξής απάντηση στο γιατί δεν πιστώθηκε η εγγύηση:

"Σε συνέχεια του αιτήματός σας, σας ενημερώνουμε πως η μηδενική εγγύηση (ή επιστροφή) ισχύει για νέους πελάτες ΔΕΗ κι όχι για ήδη συμβεβλημένους."

Αυτό το έβγαλαν από το μυαλό τους, δεν αναγράφεται πουθενά. Άσε που δεν υπάρχει καμία λογική στο "νέος" πελάτης. Περιμένω άλλη μια απάντηση και μετά θα δω πως θα κινηθώ γιατί ή μας κοροϊδεύουν ή είναι εντελώς ανίδεοι όλοι τους.

Στις 11/12/2021 στις 8:50 ΜΜ, korakios είπε

θα κάνω copy paste παλιό ποστ μιας και δεν μπορώ να κάνω edit σε εκείνο να προσθέσω online/enter

μιας και θα γίνει ερώτηση που θα φορεθεί τις επόμενες μέρες

Γ1 :

(1,15*230+11,5-50)/1000=0,226 επιβάρυνση

μέχρι 300kw/μήνα  έχεις 0,13 επιδότηση , (για τα 300 έως 600kw παίρνεις 0,03 στη ΔΕΗ δεν τα υπολογίζω παρακάτω)

Γ1 με 30% έκπτωση ΔΕΗ και 5% έκπτωση συνέπειας έχεις αρχική

0,11058*0,665=0,0735

άρα

0,0735+0,226-0,13=0,1695 τελική (περίπου) για καταναλώσεις <300kw/μήνα

το 230 το αντικαθιστάς με τα νούμερα κάθε μηνός

https://www.dei.gr/el/i-dei/dimosieuseis/miniaia-pliroforiaka-deltia/miniaia-timi-ekkatharisis-agoras-market-clearing-p

πχ Οκτ ήταν ~200 , η ΔΕΗ μετρά με 200 καταναλώσεις του επόμενου μήνα Νοέμβρη

Του Νοέμβρη δεν το έχει βγάλει ακόμα , είναι 230 και μετρά για καταναλώσεις Δεκέμβρη

Για ΚΟΤ Β Γ1

(αρχική - κοτ) επι έκπτωση ΔΕΗ συν ρήτρα μείον επιδότηση

(0,11058-0,045)*0,7+0,226-0,16=0,112 για καταναλώσεις <300kw/μήνα

Τα online/enter/enter+

0,17 και 0,18 αντίστοιχα

σε αυτά έχεις μέχρι 300kw/μήνα 0,02 επιδότηση άρα τελικές

0,15 και 0,16 αντίστοιχα για καταναλώσεις <300kw/μήνα

ΥΓ το enter παίρνει και 5% συνέπεια και 2% με πάγια εντολή αν θες ,αν γίνονται συνδυαστικά πάει άρα 0,16*0,93=0,1488€/kw

Σε ΚΟΤ πχ Β με 0,045

έχεις 0,105 και 0,115 αντίστοιχα για καταναλώσεις <300kw/μήνα  (αν το νέο online παίρνει ΚΟΤ)

Edit: Αν παραμείνεις σε κυμαινόμενο πχ Γ1 εννοείται παρακολουθείς συνέχεια τις εξελίξεις της χοντρικής και τις τυχών επιδοτήσεις του κράτους

Καλησπέρα και χρόνια πολλά !

επειδή και εγω σκέφτομαι αν θα ενεργοποιήσω κάποιο πακέτο στην dei μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε περαιτέρω αν συμφέρει ; 
Έχω Γ1 και περίπου 800-1000 kw

2 λεπτά πριν, pety είπε

επειδή και εγω σκέφτομαι αν θα ενεργοποιήσω κάποιο πακέτο στην dei μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε περαιτέρω αν συμφέρει ; 

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

άγνωστο το μέλλον των επιδοτήσεων τα υπόλοιπα κάνετε τις αντίστοιχες πράξεις

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Ερώτηση, είχα πληρώσει 100 ευρώ εγγύηση όταν υπέγραψα το νέο συμβόλαιο στην ΔΕΗ. Αυτά έχω ακούσει πως αν αφήσεις απλήρωτο κάποιον λογαριασμό τα πληρώνεις από την εγγύηση, ισχύει κάτι τέτοιο; 

Νομίζω πως ισχύει αυτό. Αν εχεις ενεργοποιήσει την πάγια εντολή μέσω κάρτας μέσα από το ebill τοτε θα σου επιστραφούν τα χρήματα της εγγύησης

3 λεπτά πριν, st@kas είπε

Νομίζω πως ισχύει αυτό. Αν εχεις ενεργοποιήσει την πάγια εντολή μέσω κάρτας μέσα από το ebill τοτε θα σου επιστραφούν τα χρήματα της εγγύησης

Πάγια εντολή δεν έχω, επέλεξα το Enter. 

Απλα διάβασα κάπου πως πχ αν αφήσεις απλήρωτο έναν λογαριασμό με ποσόν Α και έχεις εγγύηση με ποσόν Β, αν δεν πληρώσεις το ποσόν στον επόμενο γίνεται Α - Β. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Κοιτάζωντας προσεχτικά τον 1ον λογαριασμό (αν και λάθος γιατί με βάλαν με τις νεες τιμες - μου είπαν θα το διορθώσουν) βλέπω το εξής:

Στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις το ΥΚΩ μου το βάλανε 7.94 κα χωρίς να έχει ανάλυση απο κάτω. Ενω κανονικά έπρεπε να είναι 1.75. Έχει τύχει και σε άλλους αυτό?

Ψάχνοντας προς τα πίσω σε όλους έχει ανάλυση. Εμένα γιατί δεν έχει. Όλα μπάχαλο τα κάνουν εκεί μέσα?

image.png.4e06555702acd38f015cb6db20fe4108.png

Επεξ/σία από chris2000

9 λεπτά πριν, chris2000 είπε

Καλησπέρα,

Κοιτάζωντας προσεχτικά τον 1ον λογαριασμό (αν και λάθος γιατί με βάλαν με τις νεες τιμες - μου είπαν θα το διορθώσουν) βλέπω το εξής:

Στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις το ΥΚΩ μου το βάλανε 7.94 κα χωρίς να έχει ανάλυση απο κάτω. Ενω κανονική έπρεπε να είναι 2.45. Έχει τύχει και σε άλλους αυτό?

Ψάχνοντας προς τα πίσω σε όλους έχει ανάλυση. Εμένα γιατί δεν έχει. Όλα μπάχαλο τα κάνουν εκεί μέσα?

image.png.4e06555702acd38f015cb6db20fe4108.png

αν ειναι εκκαθαριστικος με λαθη τοτε ισως βρεις ακρη. στους εναντι με λαθη οπως τον δικο μου σου λενε να περιμενεις εκκαθαριστικο πρωτα και οτι δεν μπορουν να κανουν κατι

Μόλις τώρα, Manolo7 είπε

αν ειναι εκκαθαριστικος με λαθη τοτε ισως βρεις ακρη. στους εναντι με λαθη οπως τον δικο μου σου λενε να περιμενεις εκκαθαριστικο πρωτα και οτι δεν μπορουν να κανουν κατι

Είναι εκαθαριστικός myHome Online Ν. Την μέτρηση την κάνανε αυτοί.

Ρε παιδιά μια ερώτηση.. Έχω σε 2 σπίτια το myhome online, και ο τελευταίος λογαριασμός που έχει βγει είναι ο ένας στις 21 και ο άλλος στις 22/10... Πάνε δηλαδή 2 μήνες που έχει να μας βγει λογαριασμός... Να πάρω κανένα τηλέφωνο ή να στείλω κάποιο email;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, yazidis είπε

Ρε παιδιά μια ερώτηση.. Έχω σε 2 σπίτια το myhome online, και ο τελευταίος λογαριασμός που έχει βγει είναι ο ένας στις 21 και ο άλλος στις 22/10... Πάνε δηλαδή 2 μήνες που έχει να μας βγει λογαριασμός... Να πάρω κανένα τηλέφωνο ή να στείλω κάποιο email;

Λογικα σήμερα αύριο θα δεις λογαριασμό!! Έτσι ήταν και σε εμένα και στάλθηκε σήμερα ,με έκδοση 22/12

Επεξ/σία από St3liosGr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, black_orchid είπε

"Σε συνέχεια του αιτήματός σας, σας ενημερώνουμε πως η μηδενική εγγύηση (ή επιστροφή) ισχύει για νέους πελάτες ΔΕΗ κι όχι για ήδη συμβεβλημένους."

Αυτό το έβγαλαν από το μυαλό τους, δεν αναγράφεται πουθενά. Άσε που δεν υπάρχει καμία λογική στο "νέος" πελάτης. Περιμένω άλλη μια απάντηση και μετά θα δω πως θα κινηθώ γιατί ή μας κοροϊδεύουν ή είναι εντελώς ανίδεοι όλοι τους.

..αν θυμάμαι καλά, αυτό που σου είπαν ισχύει : το "νέος πελάτης" σημαίνει από άλλο πάροχο. Τυράκι για να τσιμπήσουν πελάτες από άλλους.

40 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Πάγια εντολή δεν έχω, επέλεξα το Enter. 

Απλα διάβασα κάπου πως πχ αν αφήσεις απλήρωτο έναν λογαριασμό με ποσόν Α και έχεις εγγύηση με ποσόν Β, αν δεν πληρώσεις το ποσόν στον επόμενο γίνεται Α - Β. 

Αν δεν κάνω λάθος, η επιστροφή της εγγύησης στο Έντερ γίνεται ΕΑΝ ΚΙ ΕΦ' ΟΣΟΝ έχεις επιλέξει πληρωμή εξόφλησης με πάγια (από λογαριασμό ή κάρτα)

Αν επίσης δεν κάνω λάθος, η παρακράτηση εγγύησης γίνεται μόνο σε περίπτωση που έχει λυθεί η σύμβαση και γίνεται συμψηφισμός, κι όχι απλά επειδή άφησες έναν λογαριασμό απλήρωτο. Πρόσεξε μην κάνεις καμμιά πατάτα και χάσεις το Έντερ, αφήνοντας απλήρωτο λογαριασμό...Επίσης ρώτα τους με μέιλ αν όταν έστω εκ των υστέρων (νομίζω πάντως γίνεται) ενεργοποιήσεις την πάγια πληρωμή, ΘΑ σου επιστραφει (μέσω πίστωσης) η εγγύησης.

1 ώρα πριν, pety είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά !

Έχω Γ1 και περίπου 800-1000 kw

Ενεργοποίησε ΑΜΕΣΑ το Home Online (θέλει πάγια εντολή), αφού είσαι ΔΕΗ, μέσα από την υπηρεσία ebill (αν έχεις κάνει ήδη account). Aν ΔΕΝ έχεις, κάνε άμεσα κι ενεργοποίησε το Online που είπα. Άμεσα διότι τα περιθώρια στενέψανε (μέχρι 31-12 και θέλει 1-2 μέρες για να ενεργοποιηθεί και αν αργήσεις μετά θα σου ενεργοποιηθεί πέραν της πρωτοχρονιάς κι ενδέχεται ν' αλλα΄ξουν τιμές και όροι). Προφανώς και σε συμφέρει (από διάφορες απόψεις, ακόμη κι αν είναι "έστω για ελάχιστα, καλύτερο"). Κι αν αλλάξουν τα πράγματα σε μερικούς μήνες (πέσουν οι τιμές χονδρικής), ίσως να σε συμφέρει ΤΟΤΕ να ξαναγυρίσεις στο Γ1. Αλλά θα το δεις τότε αυτό. Παρακολούθα το παρόν θρεντ και γενικά τις τιμές χονδρικής.

Εναλλακτικά (αν δεν θες να βάλεις πάγια) πάνε σε κατάστημα (κλείσε ραντεβού από το σάιτ της ΔΕΗ), για αύριο κι όλας, και υπόγραψε το άλλο σταθερό τους, το Έντερ. Που είναι μια ιδέα "πιο ακριβό", αλλά σαφώς επίσης συμφερότερο από το Γ1 που είσαι τώρα και πληρώνεις "ρήτρα"...

25 λεπτά πριν, yazidis είπε

...γενικά με τον χαμό των τελευταίων μηνών σε ΔΕΗ (και όχι μόνο) και ΔΕΔΔΗΕ, αργούνε. Φυσικά να επικοινωνήσεις (με όποιον τρόπο θες, αλλά το μέιλ είναι λιγότερο μπελάς).

Επεξ/σία από washcloud

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...