Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, korakios είπε

άλλο είχα αναφέρει στο άλλο παλικάρι , αν του έδειξε την οδηγία να μη δέχονται αιτήσεις επιτόπου σε όσους έκαναν ήδη αίτηση ηλεκτρονικά , το πιο πιθανό είναι οτι βαριόταν να τον εξυπηρετήσει ή δεν ήξερε πως να το διαχειριστεί

Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι πιθανώς πρόκειται για προφορική εντολή γιατί εμένα δε μου έδειξε τη συγκεκριμένη οδηγία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, korakios είπε

άλλο είχα αναφέρει στο άλλο παλικάρι , αν του έδειξε την οδηγία να μη δέχονται αιτήσεις επιτόπου σε όσους έκαναν ήδη αίτηση ηλεκτρονικά , το πιο πιθανό είναι οτι βαριόταν να τον εξυπηρετήσει ή δεν ήξερε πως να το διαχειριστεί

Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα. Για καλή μου τύχη μόλις γύρισα σπίτι μου ήρθε μειλ επιβεβαίωσης, πήρα τηλέφωνο και έχω κωδικό εταίρου. Βέβαια έχει ένα θεματάκι και δεν μπορώ να κάνω εγγραφή αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι έγινε η μεταφορά 

58 λεπτά πριν, washcloud είπε

...πάνω που πήγα να σου γράψω "πρόσεξε γιατί δεν μπορείς έτσι απλά να μεταπηδάς από πρόγραμμα σε πρόγραμμα" γιατί κάτι τέτοιο θυμόμουν, βλέπω από πάνω γράφτηκαν πράγματα που ακριβώς σε αφορούν. Διάβασε τί λέει ο ekrepali (κινδυνεύεις να φας 60άρα χρέωση).

Περίεργο, γιατί η υπεύθυνη στο κατάστημα μου ανέφερε ότι η μετάβαση απ'το enter στο online γίνεται απρόσκοπτα και δωρεάν μέσω του e-bill, γι'αυτό και πρότεινε να υπογράψω αυτό για να πάω στο online (και για πιο γρήγορη ενεργοποίηση) και να μη μπλέκω με το οικιακό Γ1.

Μήπως ο @ekrepali αναφερόταν ειδικά στην περίπτωση του luciferia?

Θα εκτιμούσα μια απάντηση στο συγκεκριμένο...

11 λεπτά πριν, simba88 είπε

η υπεύθυνη στο κατάστημα μου ανέφερε

μη δίνετε σημασία στο τι λέει ο σεκιουριτάς ,προϊστάμενος ,υπεύθυνος καθαρίστρια,  διευθυντής , υπάλληλος ,κεντρικά και γωνίες

13 λεπτά πριν, simba88 είπε

Μήπως ο @ekrepali αναφερόταν ειδικά στην περίπτωση του luciferia?

όχι , ουσιαστικά υπαναχώρηση κάνεις απο το enter , στηρίζεσαι στο να γίνει σωστά

τα υπόλοιπα έχουν χιλιοαπαντηθει θα σε ενημερώσει κάποιος άλλος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις μου ήρθε e-mail για την έκδοση λογαριασμου. Με εβαλαν στο Γ1Ν οικιακό (αιτηση μέσω e-contract 20/11 για myHome Online). Στο e-bill αναγράφει ακομα

το αίτημα σας για το ΔΕΗ myHome Online είναι υπό εξέταση .

Tι προτείνετε...? 

Επεξ/σία από haralabosg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, haralabosg είπε

Tι προτείνετε...? 

αμφισβήτηση

μετά καταγγελία , o yiankap έχει γράψει ένα πολύ ωραίο κείμενο , προσάρμοσέ το

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Πρώτη φορά έκανα καταχώρηση κατανάλωσης μέσω ebill και σήμερα που βγήκε ο λογαρισμός (έναντι), έχουν χρεώσει +500 kWh!!! 😲

Έχω κρατήσει screenshot από τις ενδείξεις που καταχώρησα στο σύστημα πριν λίγες μέρες.
Οι οποίες ήταν περίπου οι ίδιες με τον προηγούμενο έναντι πριν 4 μήνες.

Εντωμεταξύ, χτες το βράδυ αίτηση για το Online.
Υπάρχει περίπτωση λόγω της αίτησης να έγινε κάποιο συστημικό λάθος;

Τι μπορώ να κάνω τώρα;

11 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Τι μπορώ να κάνω τώρα;

πλήρωσέ τον , αν δεν έχεις κάνε αμφισβήτηση σήμερα και ζήτα επανέκδοση

γενικά να δίνετε μέσω ΔΕΔΔΗΕ ανα τετράμηνο

• Like 1

6 λεπτά πριν, korakios είπε

πλήρωσέ τον , αν δεν έχεις κάνε αμφισβήτηση σήμερα και ζήτα επανέκδοση

γενικά να δίνετε μέσω ΔΕΔΔΗΕ ανα τετράμηνο

Σήμερα βγήκε, δεν τον πλήρωσα.

Για αμφισβήτηση στέλνω email ή πρέπει να πάω σε κατάστημα;

Νουμπίστικη ερώτηση.... μπορείς να κάνεις καταχώρηση κατανάλωσης απ' την εφαρμογή της ΔΕΗ στο κινητό ή μήπως ισχύει για το online π.χ. για παράδειγμα, μόνο κ όχι για το  Γ1Ν κτλ?

Κάποιος επίσης που δεν πρόλαβε την αποφράδα κείνη μερα της 2ας Δεκεμβρίου κ έχει μείνει στο Γ1Ν, κάνει καμία κίνηση...ματ, τώρα???

17 ώρες πριν, washcloud είπε

...κατ' αρχάς να υποθέσω πως στην Ζενίθ είσαι σε κυμαινόμενο και γι' αυτό θες να φύγεις, άρα εγώ θα σου έλεγα να επικεντρώσεις ακριβώς σε αυτό : στο να γλυτώσεις τα καζίκια της "ρήτρας" ενός κυμαινόμενου. Καλά και τα 30, δεν λέω, αλλά όταν υπάρχουν στενά χρονικά περιθώρια ΜΗΝ τα βάζεις σε "πολύπλοκη" εξίσωση το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει την απόφαση του που θα πας.

Κατά τ' άλλα, ΕΓΩ (αλλά "ποιος είμαι εγώ" - σε κάθε περίπτωση όχι ΕΣΥ πάντως) θα προτιμούσα την διαδικασία -> κατάστημα ΔΕΗ -> υπογραφή για Έντερ / τέλος. Την αντιλαμβάνομαι ως πιο σιγουράκι, χωρίς τις παραμέτρους του μαλακισμένου του ebill που (απ' ό,τι φαίνεται εδώ μέσα), κάνει ενίοτε ό,τι του καβλώσει, Ή ΕΣΤΩ προϋποθέτει τα πράγματα να γίνουν με συγκεκριμένη σειρά και συνήθως κάποια πατάτα κάνει ο χρήστης και την πατάει). Διαφορές ("χρηματικές") μεταξύ Ονλάιν κι Έντερ υπάρχουν, αλλά θα τις έλεγα αμελητέες, αν πεις να τις συγκρίνεις με την "σταθερότητα" που,,,εμπνέει το 2ο. Άρα την επιλογή "πάω ΔΕΗ, ζητάω μετάβαση σε Γ1 από Ζενίθ και με το που θα φανεί το ακίνητο στο ebill ενεργοποιώ το Ονλάιν", ΕΓΩ, δεν θα την "ρίσκαρα", όχι διακινδυνεύοντας να χάσω τις τρέχουσες τιμές και όρους του Έντερ (0,18-0,02 με την  κρατική επιδότηση / 12 μήνες σύμβαση / 60€ πρόωρη αποχώρηση).

...τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν θα "μπλέξεις", αν πας ΔΕΗ για Έντερ, διότι ναι μεν "μετράει η υπογραφή", αλλά,,,,η συστηματάρα της ΔΕΗ εξ' αρχής θα θεωρήσει ότι μετράει η μετράει η "ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ", πράγμα που σημαίνει ότι μετά το 1ο 10ήμερο του Γενάρη (πιο νωρίς, εν μέσω "γιορτών", ΔΕΝ νομίζω) κάποια στιγμή θα ειδοποιηθείς (θα τσεκάρεις καθημερινά ΚΑΙ το ρημαδοebill) ότι ενεργοποιήθηκες, κατά πάσα πιθανότητα με το καθεστώς που θα ισχύει μετά την 1/1/22. Και τότε θα πρέπει,,,"απλά" να συμπληρώσεις φόρμα παραπόνου που έχει στο σάιτ της η ΔΕΗάρα για να σε βάλουν "με τις σωστές τιμές και όρους που είχες υπογράψει από τις 27/12". Κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνουν (έτσι έχει δείξει να γίνεται εδώ μέσα, τουλάχιστον με την ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ του κόσμου) αλλά μέχρι να ξεμπερδέψεις με όλα αυτά θα σ' έχει ούτως ή άλλως φάει το άγχος...(συνεπώς, όπως είπα "άσε τα 30" κατά μέρος, θα έχεις άλλα σοβαρότερα να σε απασχολούν. ΔΕΝ γίνεται να πηγαίνεις "για όλα",,,γιατί ενδέχεται να καταλήξεις και με το "τίποτα").

Στο τρέχον ebill account σου, λογικά θα εμφανιστεί από την επομένη η νέα σύνδεση (κι ας μην έχει ενεργοποιηθεί ακόμα), αλλά επειδή γενικά παίζουν μαλακιούλες όπως είπαμε με υατήν την ρημαδοεφαρμογή, ΜΗΝ επαφίεσαι σε αυτό (μπορεί πχ "στα καλά καθούμενα" να σου ζητήσει επικαιροποίηση κάποιοων στοιχείων σου που να σημαίνουν κατάθεση δικαιολογητικών, όπως πχ ταυτότητα. Γι' αυτό, προκειμένου να τα χάσεις ΟΛΑ, ΜΗΝ μπλέκεις,,,,,,,λέω εγώ). Πάνε κατάστημα (ραντεβού από την σχετική φόρμα στο σάιτ τους) και μην ξεχάσεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid - τελεσμένο στην χειρότερη από την προηγούμενη μέρα - κατεβασμένο από το gov.gr κτλ) για Έντερ και σταύρωσε και τα δάχτυλα.

Τέλος αν τυχόν δεν θέλεις ούτε σε αυτή την διαδικασία (με το άγχος του αν σε βάλουν στις τρέχουσες τιμές/όρους) να μπεις, σκέψου και την περίπτωση παραμονής στη Ζενίθ, στο δικό της σταθερό : 12€/μήνα είναι "μόλις" η διαφορά με ΔΕΗ Έντερ...(από την άλλη βέβαια, σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη ρήτρα αποδέσμευσης, και είναι ΚΑΙ αυτή μια παράμετρος να σκεφτείς, αν πέσουν σε κάποια φάση οι τιμές της χοντρικής και θες να ξαναπάς σε κυμαινόμενο...).Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι παν' απ' όλα να γλυτώσεις την "ρήτρα", και όχι τόσο ο πάροχος ή τα όποια "δωράκια". Κάτι τέτοια τα κοιτάς μόνο σε περιπτωση που ΥΠΑΡΧΟΥΝ χρονικά περιθώρια για να κάνει κανείς την καλύτερη δυνατή επιλογή"...

Σούμα :  α) ιδανικά και με "ρίσκο", ΔΕΗ Έντερ, β) "συντηρητικά και χαλαρά", σταθερό Ζενίθ.

Επιλογή, δική σου... 

Φιλε σ ευχαριστώ παρα πολυ έχεις δίκιο σε όλα αυτά που είπες και σήμερα πρωι πρωι πηγα στην ΔΕΗ και υπέγραψα το enter και ας έχασα τα 30 ευρώ, που ήταν και η πιο safe επιλογή. Φυσικά και ήταν η ρήτρα το μεγαλυτερο προβλημα γι αυτό φευγω απο την ζενίθ .  Σ ευχαριστώ και παλι για τον πολυτινο χρόνο σου

1 ώρα πριν, Aurumnus είπε

Πρώτη φορά έκανα καταχώρηση κατανάλωσης μέσω ebill και σήμερα που βγήκε ο λογαρισμός (έναντι), έχουν χρεώσει +500 kWh!!! 😲

Έχω κρατήσει screenshot από τις ενδείξεις που καταχώρησα στο σύστημα πριν λίγες μέρες.
Οι οποίες ήταν περίπου οι ίδιες με τον προηγούμενο έναντι πριν 4 μήνες.

Εντωμεταξύ, χτες το βράδυ αίτηση για το Online.
Υπάρχει περίπτωση λόγω της αίτησης να έγινε κάποιο συστημικό λάθος;

Τι μπορώ να κάνω τώρα;

ΠΟσες κιλοβατώρες έδωσες εσύ και πόσες σου μετράει το σύστημα ?

9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΠΟσες κιλοβατώρες έδωσες εσύ και πόσες σου μετράει το σύστημα ?

Εγώ έδωσα περίπου 750 και το σύστημα έβγαλε περίπου 1250.

1 λεπτό πριν, Aurumnus είπε

Εγώ έδωσα περίπου 750 και το σύστημα έβγαλε περίπου 1250.

Είναι σημαντικό.

Ο λογαριασμός γράφει ΕΝΑΝΤΙ η ΣΚΕΤΟ λογαριασμος ?

Μου ήρθε ο πρώτος myhome online. Είναι έναντι 64 ημερών και προφανώς χρεώνει 2 βδομάδες στο Γ1 μέχρι που ξαναμπήκα στο ebill και ενεργοποίησα την πάγια εντολή.

404672413_Screenshot2021-12-27at20_09_02.png.672be1b25bde41bc3e303c4029204eea.png

Βλέπω ότι δεν έχει ούτε ρήτρα ούτε έκπτωση ΤΕΜ. Θα έχει και τα δύο ο εκκαθαριστικός;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...