Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, efkola είπε

το λογαριασμό σας στο ebill εκεί που υπάρχει το link για τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, ποια χρέωση σας εμφανίζεται, η καινούρια των 0,17-0,13 ή η παλιά των 0,096-0,076;;

η καινούρια των 0,17-0,13

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/12/2021 στις 6:08 ΜΜ, Philippe είπε

Πώς υπολογίζεται η μέση ΤΕΑ;

Εγώ την μέση ΤΕΑ (ή MCP) την υπολογίζω στο excel με τις αντίστοιχες ημέρες κάθε μήνα (με μία εντολή EOMONTH). Π.χ. εάν η περίοδος του λογαριασμού είναι από 26-9 έως 28-11 (διάρκεια 64 μέρες), πιάνει τρεις ΤΕΑ (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου), ως εξής: (5x121.72 + 31x134.73 + 28x198.32)/64 = 161.53€. Είχε ορισμένα λαθάκια στο προηγούμενο Excel, κυρίως στις επιδοτήσεις, αλλά τα διόρθωσα και νομίζω είναι εντάξει τώρα το v2 (το λέω για όσους το κατέβασαν).

Τις τιμές τις παίρνω από την ΔΕΗ εδώ, αλλά ακόμη δεν έχει την πιο πρόσφατη των 228,87€ Νοεμβρίου, οπότε καλύτερα το link που έχει δώσει ο korakios (thanks).

Στις 7/12/2021 στις 9:03 ΜΜ, doll είπε

Επειδή ακριβώς αλλάζει το MCP κάθε 1η του μήνα, δεν είναι εφικτό να ξέρεις σε βάθος χρόνου την χρυσή τομή παρά μόνο εκτίμηση με την τιμή του προηγούμενου μήνα και την κατανάλωση σου.

Σωστά, αλλά στην περίπτωση του φίλου στον οποίο αναφερόμουνα, η "χρυσή τομή" θα είναι μόνο για τον τρέχοντα μήνα για τον οποίο ξέρουμε τo MCPt-1 Και εγώ λέω να το αλλάξω (έστω τώρα) σε MyHome και *νομίζω* ότι συμφέρει να το κάνω στο τέλος του διμήνου, δηλώνοντας στην καταμέτρηση τόσα όσα να έρθει περίπου στα ίδια.

ΔΕΗ v3.xlsx

Επεξ/σία από Philippe

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, ppmarkos είπε

Τελικά ενεργοποίησες πάλι το home online και τον μηνιαίο λογαριασμό; Σου βγάζει πάλι ότι είναι υπό επεξεργασία; Σε ρωτάω γιατί έχω ακριβώς το ίδιο θέμα αλλά δεν έχω πατήσει ακόμα μήπως και με εντάξουν τον νέο τιμοκατάλογο. Έχω στείλει αίτημα και περιμένω. 

16 ώρες πριν, Geoponer είπε

Αν και ο @korakios λέει να μην πιστεύουμε ότι λέει ο καθένας, πήρα μια μικρή χαρά, καθώς έχω κάνει e-contract από τις 11/11 και υπογεγραμμένη σύμβαση από τις 24/11, άρα υπάρχει μια ελπίδα να προλάβω τις παλιές τιμές του Online.

Αρκεί να ξεκουνήσει ο ΔΕΔΗΕΕ επιτέλους για να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία.

Έκανα αυτό που μου είπε (αφότου μου εγγυήθηκε πως θα ενεργοποιηθεί με το παλιό τιμολόγιο σε καταγεγραμμένη τηλεφωνική επικοινωνία) χθες (ξαναπάτησα να ενεργοποιηθεί το myHomeOnline) και σήμερα ενεργοποιήθηκε με το παλιό τιμολόγιο και λήξη 1/12/2023. Έκανα και κλήση σήμερα το πρωί για να κάνω επαλήθευση σε ποιο τιμολόγιο και με ποιο πρόγραμμα εντάσσεται ο αριθμός παροχής μου και μετά τον έλεγχο μου είπε, ο αριθμός παροχής σας εντάσσεται στο πρόγραμμα MyHomeOnline του παλιού τιμολογίου (εξού και το έως 1/12/2023 στο ebill). Το συγκεκριμένο αποτελεί προσωπική εμπειρία και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παρότρυνση να κάνετε το ίδιο που έκανα εγώ επειδή δούλεψε σε εμένα.

Επεξ/σία από apache48
  • Like 1

8 ώρες πριν, efkola είπε

Καλησπέρα! Σε όσους έχετε ενεργοποιήσει το my home online πριν από τα τέλη Νοεμβρίου, μπαίνοντας στο λογαριασμό σας στο ebill εκεί που υπάρχει το link για τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, ποια χρέωση σας εμφανίζεται, η καινούρια των 0,17-0,13 ή η παλιά των 0,096-0,076;;

Μέχρι πριν από λίγες μέρες μου εμφανιζόταν στο pdf η παλιά αλλά τώρα που μπαίνω μου εμφανίζει το pdf με τις νέες και ακριβότερες χρεώσεις.

Eμφανίζεται το νέο pdf για όλους, αγνόησε το. Ισχύουν οι παλιές τιμές στάνταρ.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μυστες μου, ερωτηση κρισεως:

Σε νέα παροχή (τωρα θα μπει ρολοι απο ΔΕΔΔΗΕ), υπάρχει δυνατότητα:

να γινει απευθειας ενεργοποιηση στο Online ωστε να μη πληρωθει εγγυηση;*

Πηρα στην εξυπηρετηση αλλα καπου μου τα μπερδευαν, προσπαθησαν να με κανουν πασα στο ΔΕΔΔΗΕ που δεν εχει σχεση ομως με το εμπορικο... εχω αρχισει να πιστευω ότι πιο πολυ κατεχει ο korakios παρα οι εργαζόμενοι...

*εναλλακτικά, μπορεί να μπει απλα το ρολοι και να μην ενεργοποιηθει η συνδεση ωστε να μη τρεχουν παγια κλπ κ να μη χρεωθει εγγυηση εως ότου κατοικηθει το κτισμα;

Επεξ/σία από paylidis

Σήμερα τσέκαρα ebill και βλέπω πως αλλάξανε την ημερομηνία που ειναι το συμβόλαιο μου ενεργο και απο 29/12/2023 τωρα λεει 2/12/2023. Ακόμα δειχνει 2 χρονια , ελπίζω να είμαι με το παλιο συμβόλαιο όπως μου είπε η υπαλληλος όταν υπόγραψα . 

18 ώρες πριν, fragos είπε

Υποθεση εργασιας για οσους ειμαστε στο transition απο Γ1 προς Online...

Εστω οτι ο μετρητης ειχε τελευταια μετρηση Αυγουστο: 50.000 KWh και τωρα εχει γραψει 55.000 KWH

Περνω μετρηση στο συστημα (ψευδως): 50.500 KWh.. Βγαινει λογαριασμος για την  περιοδο αυτη με Γ1 τιμες για 500 KWh..

Ερχεται ο καταμετρητης μετα απο 2-3 μηνες και βλεπει μετρηση 58.000 KWh..

Με χρεωνει με εκκαθαριστικο για την τιμη απο 50.500 μεχρι 58.000 με τιμη για online..

Παιζει κατι τετοιο ή ειναι μεγαλο το ρισκο? Το οφελος προφανως ειναι να μην φαμε την ρητρα

Δεν πάει ακριβώς έτσι, αν στο 4μηνο έχεις 8000 kwh, στον εκκαθαριστικό θα σου πουν ότι είχες 2000 το μήνα, ή 33/ημέρα 

Οπότε θα χρεωθείς αναλογικά για το διάστημα του 4μήνου που ήσουν Γ1 και το διάστημα που ήσουν Online

Αν χάριν ευκολίας πούμε ότι το έκανες στο μεσοδιάστημα, θα χρεωθείς 4000 στο Γ1 και 4000 στο Online, ασχετώς τι είχες δηλώσει εσύ 

• Like 2

Ενώ τόσες μέρες έγραφε ότι το enter είναι ενεργοποιημένο έως τις 29/11/23 τώρα ξαφνικά μου βγάζει έως τις 5/12/23.

Τι φάση εκεί στην ΔΕΗ; Να με βάλαν με τις καινούργιες τιμές αλλά με 24μηνο συμβόλαιο ή είναι συστημικό λάθος;

Καλημέρα σε όλους μια ερώτηση, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο thread για αυτό,  είχα κάνει στην ΡΑΕ μέσω του Myrae καταγγελία,  το θέμα τόσο καιρό ήταν στο 1, χθες πήγε ξαφνικά στο 3 -- προς ολοκλήρωση, μετά την απάντηση του παρόχου πάτησα το κόκκινο και ανέβασα πρόσθετα στοιχεία,  έτσι δεν γίνεται? , πρώτη φορά καταγγελία στην ΡΑΕ και δεν τα ξέρω και πολύ καλά. δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα χρονικό περιθώριο τώρα στην απάντηση του παρόχου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

29 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δεν πάει ακριβώς έτσι, αν στο 4μηνο έχεις 8000 kwh, στον εκκαθαριστικό θα σου πουν ότι είχες 2000 το μήνα, ή 33/ημέρα 

Οπότε θα χρεωθείς αναλογικά για το διάστημα του 4μήνου που ήσουν Γ1 και το διάστημα που ήσουν Online

Αν χάριν ευκολίας πούμε ότι το έκανες στο μεσοδιάστημα, θα χρεωθείς 4000 στο Γ1 και 4000 στο Online, ασχετώς τι είχες δηλώσει εσύ 

Αρα δεν εχει κανενα νοημα να κανεις self metering αφου (σωστα) δεν εμπιστευονται τι δηλωνει ο καθε πολιτης..

2 λεπτά πριν, fragos είπε

Αρα δεν εχει κανενα νοημα να κανεις self metering αφου (σωστα) δεν εμπιστευονται τι δηλωνει ο καθε πολιτης..

Self metering έχει νόημα να κάνεις αν έχεις διαφορές στις καταναλώσεις, και δε θες να σε τσούζουν οι εκκαθαριστικοί 

Σκέψου να καις κάθε μήνα 500-600 (έστω 100€), η ΔΕΗ να σε χρεώνει 300 στους έναντι, να πληρώνεις π.χ. 50€ κάθε μήνα και στον 4ο μήνα να κληθείς να πληρώσεις 1500 kwh (έστω 250€). 

Αντί να δίνεις  50 κάθε μήνα μήνα και 250 στον 4ο, καλύτερα να δίνεις 100€ σταθερά κάθε μήνα  

Εγώ το έκανα πάντα, για να έχω μια "συνέπεια" στους λογαριασμούς μου 

• Like 1

3 ώρες πριν, apache48 είπε

Έκανα αυτό που μου είπε (αφότου μου εγγυήθηκε πως θα ενεργοποιηθεί με το παλιό τιμολόγιο σε καταγεγραμμένη τηλεφωνική επικοινωνία) χθες (ξαναπάτησα να ενεργοποιηθεί το myHomeOnline) και σήμερα ενεργοποιήθηκε με το παλιό τιμολόγιο και λήξη 1/12/2023. Έκανα και κλήση σήμερα το πρωί για να κάνω επαλήθευση σε ποιο τιμολόγιο και με ποιο πρόγραμμα εντάσσεται ο αριθμός παροχής μου και μετά τον έλεγχο μου είπε, ο αριθμός παροχής σας εντάσσεται στο πρόγραμμα MyHomeOnline του παλιού τιμολογίου (εξού και το έως 1/12/2023 στο ebill). Το συγκεκριμένο αποτελεί προσωπική εμπειρία και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παρότρυνση να κάνετε το ίδιο που έκανα εγώ επειδή δούλεψε σε εμένα.

To έκανα και εγω και τώρα μου λέει

το αίτημα σας για το ΔΕΗ myHome Online είναι υπό εξέταση

Τωρα που ανεβασανε τοσο πολυ το κοστος kwhr ημερας αξιζει το myhomeonline σε σχεση με αλλες εταιριες? Οσες παρεχουν συμβολαια χωρις ρητρες φυσικα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...