Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Christopher_B είπε

Καλησπερα

Ειμαστε 2 οροφοι απο ενα διαμερισμα εκαστος, ο επανω ηταν και οικοπεδουχος και εχει τα κοινοχρηστα στο ονομα του.
Μου εδειξε τους τελευταιους λογαριασμους απο τα κοινοχρηστα και ο λογαριασμος απο οτι μου ειπε το τελευταιο 6μηνο+ εκτοξευθηκε στο 5πλασιο!

Πηγε στη δεη και ρωτησε οπως μου ειπε αλλα του ειπαν οτι απλα ετσι ειναι πλεον, στο λογαριασμο λεει οτι ειναι "Ειδικο Τιμολογιο" - "Γ21 Επαγγελματικο" και δεν αλλαζει τιποτε!

Θα παω και εγω να ρωτησω αλλα μηπως γνωριζει κανεις πως εχουν τα πραγματα με το κοινοχρηστα ή τι μπορω να κανω, υπαρχει λυση στους ενναλακτικους παροχους ισως, μηπως υπαρχει νημα?

Ευχαριστω

Αν δεν έχετε τίποτα κοινό (πχ θέρμανση κλπ) και δεν χρειάζεται να υπάρχει κοινόχρηστο ΑΦΜ, δηλαδή το μόνο "κοινόχρηστο" είναι φωστισμός σκάλας ή κανένα φως έξω, καταργήστε την παροχή να μην πληρώνετε τσάμπα λεφτά και απλά αν εκείνος μένει μόνιμα ή είναι ιδιοκτήτης, ας το συνδέσει στον πίνακα του και δίνει του λίγα € το μήνα για το φως (3-5€), αλλιώς δείτε τι φορτία έχετε και αν είναι δυνατόν να μειώσετε την ΣΙ (αν είναι τριφασική θα ναι 25kVA σε μονοφασική 8kVA), γλιτώνοντας από τα πάγια κλπ..

• Like 1
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οχι δεν εχουμε τιποτε κοινο παρα μονο το φωτισμο της σκαλας.

Οσο αφορα τα υπολοιπα θα προσπαθησω να ενημερωθω και να ελεγξω και να σκαναρω λογαριασμους και επανερχομαι.

Σας ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/6/2024 στις 12:37 ΜΜ, ekrepali είπε

Μόνο αν είναι τελικός, δίνεις IBAN και σου βάζουν λεφτά. Αλλιώς συμψηφίζεται το ποσό με επόμενο λογαριασμό

δεν παιζει αυτο με επιστροφη χρηματων,μονο συμψηφισμο κανουν με επομενο.

Στις 18/5/2024 στις 10:17 ΠΜ, paylidis είπε

Μια από τα ίδια. Σε κάποιους για άγνωστο λόγο αδυνατεί το σύστημα να περάσει μίλια. Δε θεωρώ ότι θα βγει άκρη δυστυχως 

.οποιος εχει προβλημα με τα αφαντα μιλια,κανει τηλεφωνο στην εξυπηρετηση και ζηταει στον υπαλληλο να κανει αιτημα μεταφορας τους στο mydei του.δοκιμασμενο απο εμενα 2 φορες.μετα να το τσεκαρετε και μεσα απο την σελιδα της aegean

Επεξ/σία από megapaixtaras
Δημοσ.
16 hours ago, Christopher_B said:

Καλησπερα

Ειμαστε 2 οροφοι απο ενα διαμερισμα εκαστος, ο επανω ηταν και οικοπεδουχος και εχει τα κοινοχρηστα στο ονομα του.
Μου εδειξε τους τελευταιους λογαριασμους απο τα κοινοχρηστα και ο λογαριασμος απο οτι μου ειπε το τελευταιο 6μηνο+ εκτοξευθηκε στο 5πλασιο!

Πηγε στη δεη και ρωτησε οπως μου ειπε αλλα του ειπαν οτι απλα ετσι ειναι πλεον, στο λογαριασμο λεει οτι ειναι "Ειδικο Τιμολογιο" - "Γ21 Επαγγελματικο" και δεν αλλαζει τιποτε!

Θα παω και εγω να ρωτησω αλλα μηπως γνωριζει κανεις πως εχουν τα πραγματα με το κοινοχρηστα ή τι μπορω να κανω, υπαρχει λυση στους ενναλακτικους παροχους ισως, μηπως υπαρχει νημα?

Ευχαριστω

Γ21 μπαίνει υποχρεωτικά εφόσον είναι κοινόχρηστο. 5πλάσιο αποκλείεται να αυξήθηκε, μη τρελαθούμε. Άντε να πήγε η κιλοβατώρα 0.16 από 0.10. Αν αυξήθηκε η χρέωση στο 5πλάσιο ας κοιτάξετε μήπως καίει καμια λάμπα όλη μέρα, ή μήπως κλέβει κανείς ρεύμα (αυτό αφορά άλλο topic).

Κάποιος πρότεινε να πάτε να το κόψετε κλπ... δε γίνεται. Θα μπει στη διαδικασία δηλαδή να τρέχει στον Δήμο να δηλώσει την οικοδομή ότι δεν έχει ρεύμα και μετά θα πληρώνει ΤΑΠ κάθε χρόνο στο Δήμο; Χώρια που όταν θα έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση μπορεί να δούνε ότι η οικοδομή έχει ρεύμα ενώ το ρολόι είναι σταματημένο, θα καταλάβουν ότι η οικοδομή παίρνει ρεύμα από κοινόχρηστο ρολόι.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Christopher_B είπε

Οχι δεν εχουμε τιποτε κοινο παρα μονο το φωτισμο της σκαλας.

Οσο αφορα τα υπολοιπα θα προσπαθησω να ενημερωθω και να ελεγξω και να σκαναρω λογαριασμους και επανερχομαι.

Σας ευχαριστω

Έχει αυξηθεί η χρέωση δικτύου διανομής. Όχι όμως και στο 5πλάσιο. Απλά πλέον ο λογαριασμός έρχεται κάθε μήνα. Αν έχετε 3Φ τότε χονδρικά υπολογίζετε πάγιο 20€ το μήνα - με μηδενική κατανάλωση

πχ σημερινό παράδειγμα σε γ21, για 28 ημέρες και 96kWh

image.png.ac491be7081ac23ff09fe440530efe64.png

Δημοσ.
20 ώρες πριν, dsgeo είπε

Για νέο συμβόλαιο γνωρίζει κανείς πόσος χρόνος χρειάζεται ώστε να ενεργοποιηθεί η παροχή; 

Στο ακίνητο έχει υπάρξει διακοπή από τον προηγούμενο ένοικο. 

Επίσης μέσω ΔΕΗ econtact μπορεί να υλοποιηθεί η διαδικασία χωρίς φυσική μου παρουσία σε κάποια κατάστημα και αν ναι τί δικαιολογητικά απαιτούνται; 

Με συγχωρείτε για τις απορίες αλλά είμαι στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και έχω χάσει επαφή με τις ελληνικές εξελίξεις. 

Πρόσφατα κάναμε αίτηση μέσω econtract Σάββατο βράδυ και Τρίτη έγινε η σύνδεση. 

Χωρίς φυσική παρουσία. 

Δικαιολογητικά: ταυτότητα και μισθωτήριο συμβόλαιο. Και για αποδεικτικό αφμ (που νομίζω ότι χρειάστηκε) πάλι το μισθωτήριο βάλαμε. 

Απλά, αν πας ΔΕΗ τελικά, ποιο πρόγραμμα θα επιλέξεις. Γιατί σε βάζουν στο Γ1, ό,τι και να επιλέξεις και μετά το αλλάζεις ή μέσω app ή παίρνοντας τηλέφωνο να τους πεις ότι άλλο επέλεξες και σε άλλο σε έβαλαν. 

Όσο για τον όρο που γράφει για τις προηγούμενες οφειλές, αυτό το γράφει σε περίπτωση που έχει γίνει διακοπή ρεύματος, επειδή είχαν μείνει απλήρωτοι λογαριασμοί.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, physnik είπε

Πρόσφατα κάναμε αίτηση μέσω econtract Σάββατο βράδυ και Τρίτη έγινε η σύνδεση. 

Χωρίς φυσική παρουσία. 

Δικαιολογητικά: ταυτότητα και μισθωτήριο συμβόλαιο. Και για αποδεικτικό αφμ (που νομίζω ότι χρειάστηκε) πάλι το μισθωτήριο βάλαμε. 

Απλά, αν πας ΔΕΗ τελικά, ποιο πρόγραμμα θα επιλέξεις. Γιατί σε βάζουν στο Γ1, ό,τι και να επιλέξεις και μετά το αλλάζεις ή μέσω app ή παίρνοντας τηλέφωνο να τους πεις ότι άλλο επέλεξες και σε άλλο σε έβαλαν. 

Όσο για τον όρο που γράφει για τις προηγούμενες οφειλές, αυτό το γράφει σε περίπτωση που έχει γίνει διακοπή ρεύματος, επειδή είχαν μείνει απλήρωτοι λογαριασμοί.

Και αν πας από κοντά θα σου ζητήσουν και εγγύηση.

• Confused 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, doomnx είπε

Αλλιώς δεν την καταβάλεις; Πόσο είναι; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dsgeo είπε

Εξαρτάται. 130 € συνήθως 

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Κάποιος πρότεινε να πάτε να το κόψετε κλπ... δε γίνεται. Θα μπει στη διαδικασία δηλαδή να τρέχει στον Δήμο να δηλώσει την οικοδομή ότι δεν έχει ρεύμα και μετά θα πληρώνει ΤΑΠ κάθε χρόνο στο Δήμο; Χώρια που όταν θα έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση μπορεί να δούνε ότι η οικοδομή έχει ρεύμα ενώ το ρολόι είναι σταματημένο, θα καταλάβουν ότι η οικοδομή παίρνει ρεύμα από κοινόχρηστο ρολόι.

Πρότεινα να το κόψουν ώστε να μην πληρώνουν τόσα πάγια κλπ, αφού είναι απλά φωτισμός με κάνα χρονοδιακόπτη να φανταστώ, χωρίς να χρησιμοποιείται το κοινοχρηστο ΑΦΜ κάπου. Το ΤΑΠ πόσο να είναι το χρόνο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα πάγια, θεωρώ πολύ λιγότερο. Όσο για τον ΔΕΔΔΗΕ, εργολάβος θα έρθει να τα κάνει, που σιγά μην ασχοληθεί, απλά θα έρθει να κάνει τη διακοπή και θα φύγει σβέλτα.., καλώς ή κακώς, κανένας δεν ασχολείται.., εδώ στην επαρχία υπάρχουν σπίτια (2 και 3 μαζί) που τροφοδοτούνται από μια 3Φ παροχή 40 χρόνια τώρα και δεν έχει ασχοληθεί κανείς, ούτε καν οι δήμοι που χάνουν τέλη (φαντάσου ακίνητα συνολικά 250τμ δηλωμένα στο λογαριασμό 50τμ).

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, doomnx είπε

13 λεπτά πριν, dsgeo είπε

11 λεπτά πριν, doomnx είπε

Εξαρτάται. 130 € συνήθως 

Ναι το ξέχασα.

Προφανώς (?) μιλούσα για το online που προϋποθέτει πάγια εντολή με μηδενική εγγύηση.

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, megapaixtaras είπε

.οποιος εχει προβλημα με τα αφαντα μιλια,κανει τηλεφωνο στην εξυπηρετηση και ζηταει στον υπαλληλο να κανει αιτημα μεταφορας τους στο mydei του.δοκιμασμενο απο εμενα 2 φορες.μετα να το τσεκαρετε και μεσα απο την σελιδα της aegean

Το εκανα, 3 φορες τηλ, με εγραψαν. Θα με καλεσουν ηταν καθε φορα η απαντηση. Να τα βαλουν εκει που ξερουν τα μιλια τους.

Παιδια εχω ερωτηση, εντερ το γυρισα σε 4all και παω να το ξαναγυρισω σε εντερ με τη νεα τιμη κ μου δινει μονο επιλογη για Online, τι εγινε παλι τον ηπιε το σαιτ ή κατι άλλο παιζει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, physnik είπε

Ναι το ξέχασα.

Προφανώς (?) μιλούσα για το online που προϋποθέτει πάγια εντολή με μηδενική εγγύηση.

Όλα τα e-contracts στη ΔΕΗ απαλλάσσονται από την εγγύηση 😉

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, paylidis είπε

Το εκανα, 3 φορες τηλ, με εγραψαν. Θα με καλεσουν ηταν καθε φορα η απαντηση. Να τα βαλουν εκει που ξερουν τα μιλια τους.

Παιδια εχω ερωτηση, εντερ το γυρισα σε 4all και παω να το ξαναγυρισω σε εντερ με τη νεα τιμη κ μου δινει μονο επιλογη για Online, τι εγινε παλι τον ηπιε το σαιτ ή κατι άλλο παιζει;

οχι ρε συ..εμενα παντως μου τα εδωσαν και τα χρησιμοποιησα κιολας.φυσικα τους ρωταω ποτε θα μποθν και οταν περασει η προθεσμια,5 μερες μου λενε,και δεν εχουν μπει ξανακαλω.εχω ιστορικο απαιτητικου πελατη😂,οποτε ξερουν οτι δνεν προκειται να γλυτωσουν.

ειχα την εντυπωση οτι πηγες ηδη Online,,το συζητουσαμε μαζι θυμαμαι τοτε..

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

οχι ρε συ..εμενα παντως μου τα εδωσαν και τα χρησιμοποιησα κιολας.φυσικα τους ρωταω ποτε θα μποθν και οταν περασει η προθεσμια,5 μερες μου λενε,και δεν εχουν μπει ξανακαλω.εχω ιστορικο απαιτητικου πελατη😂,οποτε ξερουν οτι δνεν προκειται να γλυτωσουν.

ειχα την εντυπωση οτι πηγες ηδη Online,,το συζητουσαμε μαζι θυμαμαι τοτε..

εχω 9 παροχες (πλεον) που διαχειριζομαι 😅 παιζω μπαλιτσα

μονο στη μια μου τα εκανα αυτα τα κολπα με την aegean αλλα βαρεθηκα να ασχοληθω περαιτερω, τωρα που το λες θα στειλω ηλεκτρονικα ενα τελευταιο ξεχεστικο αιτημα

• Haha 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...