Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, selaniklis είπε

Ο βασικός λόγος που προτείνες το μπλε είναι πως τα κυμαινόμενα θα έχουν στο μέλλον αυξήσεις;

Είμαι Γ1 Οικιακό/πράσινο τώρα (200-250KWh/μήνα) και συγκρίνω τις επιλογές της ΔΕΗ για νέο διαμέρισμα & συμβόλαιο (δεν ενδιαφέρομαι για ζάπινγκ στα προγράμματα). Στο εξελάκι βλέπω το πράσινο οικονομικότερο.

3 ώρες πριν, nikosbt είπε

Εχω πρασινο στη δεη καιω 250kw περιπου το μηνα λετε να παω στο σταθερο το online ? με συμφερει ?

και εγω εκει ειμαι.κοιτα αν παρει την αυξηση που λεει ο φιλος μας doom εδω θα φτασει το μπλε δλδ. 0,12300 περιπου .οποτε εχει την ιδια τιμη μπλε σταθερο ,ΤΩΡΑ.γιατι τον ιουνιο μολις μπει δεν ξερουμε τι τιμη θα εχει το μπλε,που λογικα θα αυξηθει.ομως τωρα θα παρεις ναι μεν ιδια τιμη με την υποθετικη αυξημενη του πρασινου τον ιουνιο στο μπλε αλλα θα εχεις δωρο και 50 ευρω και 3,5 παγιο.μετα τον ιουνιο δεν ξερουμε τι θα γινει.μπορει ομως να εχει το πρασινο και μεγαλυτερη εκπτωση παλι για να ειναι πιο φθηνο απο το μπλε.κανεις δεν ξερει.επισης ρωτησα αν αυτη η αυξηση θα συνεχιστει και ολο το καλοκαιρι,αυτοι που ασχολουνται να ξερουν τι γινεται γιατι εγω δεν το παρακολουθησα περσυ το καλοκαιρι.

ολα ειναι σχετικα.τι τιμη θα δωσει για πρασινο τον ιουνιο,τι τιμη θα παει το μπλε,τι εκπτωση θα δωσει στο πρασινο κ.λ.π.εγω πιστευω οτι αξιζει να παμε στο μπλε ειτε σε αλλη εταιρεια,ειτε στην δεη που εχει και 50 ευρω δωρο.το σκεφτομαι, εχω αλλη 1 εβδομαδα.

10 ώρες πριν, dasos2024 είπε

Τις προαλλες καποιος μου ειπε οτι ακουσε στη τηλεοραση πως θα αλλαξουν οι ωρες της θερινης περιοδου του Νυχτερινου. Κοιταξα στο site της ΔΕΗ, δεν αναφερεται κατι. Λεει τα κανονικα, οτι απο 1/5 εως 31/10 το Νυχτερινο θα ισχυει απο ωρες 23:00-07:00. Mπορεις να μου πεις απο ποιας ημερας ειναι η φωτο αυτη των "Παρεμβασεων", ωστε να τη παρακολουθησω?

18/05 https://www.antenna.gr/watch/1766254/stoyntio-me-thea-18-05-2024 στο 1,27 αρχιζει αυτος να μιλαει.

καλα μην περιμενεις να ενημερωσει η δεη τοσο γρηγορα οτι γινεται.τον ιουνιο λογικα που θα ανακοινωθει επισημα θα το αλλαξει,ισως γιατι βλεπεις τι γινεται με την σελιδα της και τις βλακειες που κανει.

Επεξ/σία από megapaixtaras
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, megapaixtaras είπε

18/05 https://www.antenna.gr/watch/1766254/stoyntio-me-thea-18-05-2024 στο 1,27 αρχιζει αυτος να μιλαει.

καλα μην περιμενεις να ενημερωσει η δεη τοσο γρηγορα οτι γινεται.τον ιουνιο λογικα που θα ανακοινωθει επισημα θα το αλλαξει,ισως γιατι βλεπεις τι γινεται με την σελιδα της και τις βλακειες που κανει.

Δεν έχει σχέση η ΔΕΗ , αφορά ΔΕΔΔΗΕ και υπάρχει άλλο νήμα 

• Thanks 1
Δημοσ.

ναι αλλα εδω με βρηκε οποτε δεν μπορω να του απαντησω αλλου.το γνωριζω οτι ειναι του δεδηε αλλα θα ανακοινωθει και στην δεη οπως ολα σαν παροχος.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

ναι αλλα εδω με βρηκε οποτε δεν μπορω να του απαντησω αλλου.το γνωριζω οτι ειναι του δεδηε

Κάνεις παράθεση κειμένου , αποκοπή , πας στο άλλο νήμα και κάνεις επικόλληση 

Συνέχεια στο άλλο νήμα , όχι εδώ 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, selaniklis είπε

Ο βασικός λόγος που προτείνες το μπλε είναι πως τα κυμαινόμενα θα έχουν στο μέλλον αυξήσεις;

Είμαι Γ1 Οικιακό/πράσινο τώρα (200-250KWh/μήνα) και συγκρίνω τις επιλογές της ΔΕΗ για νέο διαμέρισμα & συμβόλαιο (δεν ενδιαφέρομαι για ζάπινγκ στα προγράμματα). Στο εξελάκι βλέπω το πράσινο οικονομικότερο.

Δεν προβλέπω το μέλλον, αλλά ήδη από τον Ιούνιο φαίνεται σημαντική αύξηση που καθιστά το Online φθηνότερο και έπειτα μπαίνουμε σε περιόδους αυξημένης ενεργειακής κατανάλωσης λόγω καλοκαιριού. Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος λόγος να πας σε κυμαινόμενο αυτή τη στιγμή είναι για τα δώρα.

20 ώρες πριν, megapaixtaras είπε

δλδ. θα παει απο 0,10656 σε 0.12250 περιπου με αυξηση κοντα στο 12-15%? 

εσεις που ειστε πιο ειδικοι ,αυτη η αυξηση συνεχιζεται συνηθως καθε μηνα μεσα στο καλοκαιρι ?

Τσέκαρε το excel, την καρτέλα preview ex-ante. Μιλάμε για 0,15-0,16 €/kWh στα προγράμματα της ΔΕΗ με τις τωρινές εκπτώσεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Sebu είπε

Ποιο κλιματιστικο καλε. Απο τωρα κλιματισμο?

Ο καιρος ειναι ιδανικος τα παντζουρια ανοιχτα το σπιτι δροσερο με φυσικο τροπο και ακομα και ηλιοφανεια που δεν εχει ολο το 24ωρο, δεν ειχε ουτε το Φλεβαρη, ουτε το Μαρτη, ουτε τον Απριλη ουτε το Μαη που και οι μερες ηταν μικροτερες.

Δεν είναι μόνο τα σπίτια που τραβάνε ρεύμα για να λειτουργήσουν. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Αθήνα σήμερα είχαν κλιματισμό ανοιχτό. 

Τέλος πάντων, είναι χρηματιστηριακό προϊόν, η τιμή του δεν προβλέπεται ούτε είναι καθαρά συνάρτηση καιρού.

12 ώρες πριν, dasos2024 είπε

Φοραω φανελακι με μανικια στους ωμους και δεν εβγαλα ακομα το παπλωμα. Τη νυχτα κανει κρυο και δεν αρκει το σεντονι. Σορτσακι φυσικα, και παντοφλες χωρις καλτσα

My Style Rocks το κάναμε εδώ μέσα 😂

5 ώρες πριν, spocky είπε

Ειναι ευκολο να μου εξηγησει καποιος πως μπορω να δω την τιμη KWh μερας/νυχτας για αυτον τον λογαριασμο?

image.png.9de757d9681cb19aee6d1537ffebc6d1.png

Είσαι στο 4All με βασική τιμή προμήθειας 0,155 €/kWh ημέρας και 0,129 €/kWh νύχτας.

Ο μηχανισμός διακύμανσης είναι κοινός -7,25/195 = -0,03718 €/kWh.

Η έκπτωσή σου είναι 2,91 € που είναι το 10% της χρέωσης ημέρας+νύχτας (23,41+5,68=29,09 €).

Άρα έχουμε και λέμε για τη χρέωση ημέρας:
0,155 x 90% - 0,03718 = 0,10232 €/kWh

Για τη χρέωση νύχτας:
0,129 x 90% - 0.03718 = 0,07892 €/kWh

Σε αυτά έχεις επιπλέον έκπτωση 2% λόγω πάγιας εντολής.

Θα ήθελες να μας πεις σε ποιο διάστημα αναφέρεται ο λογαριασμός; Αυτός ο μηχανισμός διακύμανσης δεν έχει τιμή που αναφέρεται σε τιμοκατάλογο. Είναι συνδυασμός Απριλίου και Μαΐου το διάστημα τιμολόγησης;

2 ώρες πριν, nikosbt είπε

ναι απλα σκεφτομαι οτι δυσκολα θα κατεβει κιολας κατω απο 0.10 και κοιταζα η διαφορα σε 250 ειναι περιπου 3-4e σε σχεση με το σταθερο

Ειδικά τον επόμενο μήνα θα δούμε 0,15 €/kWh στα κυμαινόμενα έτσι όπως πάει.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 hours ago, phanispal said:

Τι θερμοκρασία έχεις μέσα στο σπίτι;

Εγώ ~24°C χθες, αν πάει 25-26°C θα είμαι πολύ οριακά και θα τα ξεκινήσω.

To μεσημερι σημερα εφτασε 26 μεσα με εξωτερικη 30.

Αν βαλω κλιματισμο απο 26 εσωτερικη χαθηκαμε. Μετα τα 29 ναι αρχιζει να γινεται ανυποφορο ιδιως αν πρεπει να εχω και φωτα αναμενα και να δουλεψω. Μολις πιασει 29-30 εσωτερικη με βλεπω για κλιματισμο. Προς το παρον με παραθυρα ανοικτα και να κανει ρευμα ειναι καλα.

• Like 1
Δημοσ.

Kαλησπερα. Αν γινει αλλαγή προγράμματος σε ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, μπορεις να μην σου βάλουν με το ζόρι το green pass?

Σκεφτομαι απο Γ1 σε σταθερό

Δημοσ.
3 hours ago, doomnx said:

Δεν είναι μόνο τα σπίτια που τραβάνε ρεύμα για να λειτουργήσουν. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Αθήνα σήμερα είχαν κλιματισμό ανοιχτό. 

Τέλος πάντων, είναι χρηματιστηριακό προϊόν, η τιμή του δεν προβλέπεται ούτε είναι καθαρά συνάρτηση καιρού.

Είσαι στο 4All με βασική τιμή προμήθειας 0,155 €/kWh ημέρας και 0,129 €/kWh νύχτας.

Ο μηχανισμός διακύμανσης είναι κοινός -7,25/195 = -0,03718 €/kWh.

Η έκπτωσή σου είναι 2,91 € που είναι το 10% της χρέωσης ημέρας+νύχτας (23,41+5,68=29,09 €).

Άρα έχουμε και λέμε για τη χρέωση ημέρας:
0,155 x 90% - 0,03718 = 0,10232 €/kWh

Για τη χρέωση νύχτας:
0,129 x 90% - 0.03718 = 0,07892 €/kWh

Σε αυτά έχεις επιπλέον έκπτωση 2% λόγω πάγιας εντολής.

Θα ήθελες να μας πεις σε ποιο διάστημα αναφέρεται ο λογαριασμός; Αυτός ο μηχανισμός διακύμανσης δεν έχει τιμή που αναφέρεται σε τιμοκατάλογο. Είναι συνδυασμός Απριλίου και Μαΐου το διάστημα τιμολόγησης;

Περίοδος Κατανάλωσης 15/03/2024     -     16/04/2024

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, korakios είπε

Κάνεις παράθεση κειμένου , αποκοπή , πας στο άλλο νήμα και κάνεις επικόλληση 

Συνέχεια στο άλλο νήμα , όχι εδώ 

αν το ζητησεις ευγενικα

37 λεπτά πριν, xraxra είπε

Kαλησπερα. Αν γινει αλλαγή προγράμματος σε ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, μπορεις να μην σου βάλουν με το ζόρι το green pass?

Σκεφτομαι απο Γ1 σε σταθερό

αν μιλας για online δεν γινεται σε καταστημα η αλλαγη γιαυτο λεγεται online.το κανεις  online και μετα πας καταστημα για το αλλο.

5 ώρες πριν, doomnx είπε

Δεν προβλέπω το μέλλον, αλλά ήδη από τον Ιούνιο φαίνεται σημαντική αύξηση που καθιστά το Online φθηνότερο και έπειτα μπαίνουμε σε περιόδους αυξημένης ενεργειακής κατανάλωσης λόγω καλοκαιριού. Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος λόγος να πας σε κυμαινόμενο αυτή τη στιγμή είναι για τα δώρα.

Τσέκαρε το excel, την καρτέλα preview ex-ante. Μιλάμε για 0,15-0,16 €/kWh στα προγράμματα της ΔΕΗ με τις τωρινές εκπτώσεις.

οκ,θα το τσεκαρω.η απορια μου ειναι εσυ που τα παρακολουθουσες.εμεις δεν διναμε σημασια λογω διαφορετικης καταστασης περσυ.οπως το καλοκαιρι λετε γινεται ετσι κιαλλιως αυξηση εξαιτιας καποιων λογων,κλιματιστικα ,το φθινοπωρο πως κινουνται συνηθως,υπαρχε παλι καποιος λογος που πανε ανοδικα η' καθοδικα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, megapaixtaras είπε

οκ,θα το τσεκαρω.η απορια μου ειναι εσυ που τα παρακολουθουσες.εμεις δεν διναμε σημασια λογω διαφορετικης καταστασης περσυ.οπως το καλοκαιρι λετε γινεται ετσι κιαλλιως αυξηση εξαιτιας καποιων λογων,κλιματιστικα ,το φθινοπωρο πως κινουνται συνηθως,υπαρχε παλι καποιος λογος που πανε ανοδικα η' καθοδικα?

Γενικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά έπαιζε μια συνεχής αποκλιμάκωση και δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι η τιμή του φετινού καλοκαιριού θα έχει κάποια σχέση με το περσινό ή το προπέρσινο. Είναι χρηματιστήριο. Αν ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος στη Μέση Ανατολή θα πάρει γρήγορα τον ανήφορο πάλι.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, doomnx είπε

Με κουφανες! 😮🤣

Για πες κι εσυ τι φορας

Δημοσ.

Στο online και στο enter δεν υπάρχει όριο πάνω από το οποίο αυξάνεται η τιμή, σωστά; 

Άρα που πάμε για σταθερό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος αν  ισχύει ακόμα ότι στο 4all δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης και αν μπορώ να έχω κοτ;

Επεξ/σία από merxasomer999
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, merxasomer999 είπε

Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος αν  ισχύει ακόμα ότι στο 4all δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης και αν μπορώ να έχω κοτ;

Μόνο τα σταθερά έχουν ρήτρα αποχώρησης και ναι συνδυάζεται με ΚΟΤ

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...