Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως ειναι δυνατον με καλο καιρο, ζεστη και ηλιοφανεια στο τερμα, η ΤΕΑ να εχει ανεβει στο θεο?

Δυο μερες εκανε μια ψιλοσυννεφια, αστεια πραγματα, ο ηλιακος θερμοσιφωνας παρολη τη συννεφια δυο μερες ειχε συνεχεια ζεστο νερο.

Τον Απριλη και Μαρτη με χειροτερο καιρο η ΤΕΑ ειχε πατωσει και τωρα που αναλογικα εχει καλοκαιριασει καινε φυσικο αεριο και εχει ανεβει τοσο η τιμη? Θα μας τρελανουν? 12 με 17/5 συμπεριφερεται λες και εχει πλακωσεις βαρυς χειμωνας.

Εκει στην ΡΑΕ και στο Υπουργειο ολα καλα???

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τελειώνει η άνοιξη και αρχίζουν οι ζέστες. Και ο κλιματισμός χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει... Ηλιοφάνεια δεν έχει όλο το 24ωρο 🤐

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, doomnx said:

Μπλε της ΔΕΗ με 9 λεπτά δεν έχουμε δει ακόμα.

Και εμενα μου φαινεται παραξενο τετοιες τιμες ειχαν παιξει προ 2021 τις καλες εποχες.

Αν τον ξανακαλεσουν θα του πω να τους το ζητησει εγγραφως στο email του αναλυτικη προσφορα, τελικη τιμη κιλοβατωρας ημερας, νυχτας, παγιο, τυχον αλλες χρεωσεις υπηρεσιων (λχ fix it κτλ), το 50 ευρω δωρο, ελαχιστη διαρκεια παραμονης και πεναλτυ προωρης αποχωρησης.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sebu είπε

Και εμενα μου φαινεται παραξενο τετοιες τιμες ειχαν παιξει προ 2021 τις καλες εποχες.

Αν τον ξανακαλεσουν θα του πω να τους το ζητησει εγγραφως στο email του αναλυτικη προσφορα, τελικη τιμη κιλοβατωρας ημερας, νυχτας, παγιο, τυχον αλλες χρεωσεις υπηρεσιων (λχ fix it κτλ), το 50 ευρω δωρο, ελαχιστη διαρκεια παραμονης και πεναλτυ προωρης αποχωρησης.

Πες ναι να σας το στείλουν να δούμε.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, doomnx said:

Τελειώνει η άνοιξη και αρχίζουν οι ζέστες. Και ο κλιματισμός χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει... Ηλιοφάνεια δεν έχει όλο το 24ωρο 🤐

Ποιο κλιματιστικο καλε. Απο τωρα κλιματισμο?

Ο καιρος ειναι ιδανικος τα παντζουρια ανοιχτα το σπιτι δροσερο με φυσικο τροπο και ακομα και ηλιοφανεια που δεν εχει ολο το 24ωρο, δεν ειχε ουτε το Φλεβαρη, ουτε το Μαρτη, ουτε τον Απριλη ουτε το Μαη που και οι μερες ηταν μικροτερες.

Αλλα τοτε η ΤΕΑ μια χαρα χαμηλοτερη ηταν μεσοσταθμικα.

Πως γινεται με χειροτερο καιρο τους προηγουμενους μηνες και μικροτερες μερες, να εχουν χαμηλοτερη ΤΕΑ και το Μαη με καλυτερο καιρο, μεγαλυτερες μερες να συμπεριφερεται σαν Γεναρης και μεσα Φλεβαρη?

Μας δουλευουν

screenshot.1239261748.jpeg

Δημοσ.
6 minutes ago, Sebu said:

Πως ειναι δυνατον με καλο καιρο, ζεστη και ηλιοφανεια στο τερμα, η ΤΕΑ να εχει ανεβει στο θεο?

Δυο μερες εκανε μια ψιλοσυννεφια, αστεια πραγματα, ο ηλιακος θερμοσιφωνας παρολη τη συννεφια δυο μερες ειχε συνεχεια ζεστο νερο.

Τον Απριλη και Μαρτη με χειροτερο καιρο η ΤΕΑ ειχε πατωσει και τωρα που αναλογικα εχει καλοκαιριασει καινε φυσικο αεριο και εχει ανεβει τοσο η τιμη? Θα μας τρελανουν? 12 με 17/5 συμπεριφερεται λες και εχει πλακωσεις βαρυς χειμωνας.

Εκει στην ΡΑΕ και στο Υπουργειο ολα καλα???

Υποτίθεται έχουμε και πρόβλημα υπερπαραγωγής από τις ΑΠΕ. Το TTF αυξήθηκε πολύ λίγο για τόση μεγάλη μεταβολή. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ερωτηση, καλεσαν τηλεφωνικα τον πατερα μου απο τη ΔΕΗ (και καλα) και τον προτρεπουν να φυγει απο το πρασινο Γ1Ν που ειναι τωρα και να παει λεει στο Μπλε με 9 λεπτα σταθερα την κιλοβατωρα και δωρο 50 ευρω.

Ξερουμε αν ισχυει τετοια προωθητικη προσφορα ή τιμολογιο? Γιατι μου μυριζει για μουφα τριτου εξωτερικου συνεργατη που κανει τηλεπωλησεις για τη ΔΕΗ.

Μαλλον δεν παιζει αυτη η τιμη... Εκτος και στην δωσει γραπτως αυτη την τιμη ...

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, dasnowy said:

Υποτίθεται έχουμε και πρόβλημα υπερπαραγωγής από τις ΑΠΕ. Το TTF αυξήθηκε πολύ λίγο για τόση μεγάλη μεταβολή. 

Και παλι η υπερπαραγωγη ειναι μια μουφα. Το οτι εχεις καλο καιρο και εχεις ρευμα απο ΑΠΕ δεν σημαινει οτι κλεινεις ολες τις ΑΠΕ επειδη και καλα θα πεσει το δικτυο απο την υπερπροσφορα. Κλεινεις μονο τις υπερβαλουσες μοναδες/που δινουν ρευμα πανω απο το ζητουμενο, αλλιως το υπερβαλλον αν θες προωθησε το εξω.

Οπως εχει παει η ΤΕΑ και εφοσον δεν εχει αυξηθει το TTF ειναι σαν να πετας ολες τις ΑΠΕ και αναγκαζεσαι και παραγεις με αεριο λχ.

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι είναι στο 4all με 20% έκπτωση και λάβουν καινούριο λογαριασμό ας μας πουν τι έκπτωση δίνουν τελικά. Εγώ τον περιμένω μέσα στη βδομάδα και θα ενημερώσω. Πάντως αφού και στη ΡΑΕ έχουν δηλώσει 20% έκπτωση, πρέπει να πάρουμε 20%.

• Haha 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Sebu είπε

Και παλι η υπερπαραγωγη ειναι μια μουφα. Το οτι εχεις καλο καιρο και εχεις ρευμα απο ΑΠΕ δεν σημαινει οτι κλεινεις ολες τις ΑΠΕ επειδη και καλα θα πεσει το δικτυο απο την υπερπροσφορα. Κλεινεις μονο τις υπερβαλουσες μοναδες/που δινουν ρευμα πανω απο το ζητουμενο, αλλιως το υπερβαλλον αν θες προωθησε το εξω.

Οπως εχει παει η ΤΕΑ και εφοσον δεν εχει αυξηθει το TTF ειναι σαν να πετας ολες τις ΑΠΕ και αναγκαζεσαι και παραγεις με αεριο λχ.

Δεν πετάς όλες τις ΑΠΕ, δυστυχώς τα ΦΒ επειδή είναι χωρίς αποθήκευση, ειδικά αυτές τις μέρες με τη σκόνη και γενικότερα τη "θολούρα", δεν αποδίδουν τα μέγιστα, από την άλλη, επειδή είναι πιο απότομη η αυξομείωση της ισχύος τους σε σχέση με τα αιολικά, συν τη μεγάλη εγκατεστημένη ισχύ τους, χρησιμοποιούνται περισσότερο για εξαγωγές παρά κάλυψη εγχώριας ζήτησης, αυτό γιατί αν συννεφιάσει ξαφνικά σε μεγάλο μέρος της χώρας, χάνεται μέρος της παραγωγής (πχ 1.500MW+), ισχύς πολύ μεγάλη που πρέπει εκείνη τη στιγμή να αντισταθμιστεί από θερμικές μονάδες (αέριο) γρήγορα.., ενώ τα αιολικά έχουν πολύ αργότερη και πιο ομαλή μεταβολή της παραγόμενης ισχύος.., για αυτό θα δεις μέρες με αρκετό αέρα να συμμετέχουν οι ΑΠΕ στο μείγμα έως 80% ανά ώρα(υψηλό ποσοστό αλλά κρίσιμο από θέμα διαχείρισης για την ευστάθεια του δικτύου), ενώ αυτές τις μέρες με λίγο αέρα και ηλιοφάνεια, οι ΑΠΕ είναι στο 30% (και αν). Επίσης όπως έχουμε πει πολλές φορές έχει στηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας, που η τιμή καθορίζεται από την ακριβότερη μονάδα ανά ώρα, όταν στο μείγμα μπουν και οι λιγνίτες, εκτιμώ πως η ΤΕΑ θα παίξει πάνω από τα 100€, με ό,τι συνεπάγεται σε τιμές..

Έχω μπει σε σκέψεις μήπως κλείσω το my home online για το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη (ανάλογη την ΤΕΑ), το "σπάσω", αφού τα 65€ ρήτρας, μείον τα 50€ δώρο, θα βγει στην τελική 15€ για το σπάσιμο, αλλά θα πληρώσουμε "νορμάλ" τις μέρες με κλιματιστικά κλπ, σε σχέση με τίποτα 0.16+ των κυμαινόμενων.., τι λέτε;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, doomnx είπε

2 ώρες πριν, dasnowy είπε

ο τυπος στο βιντεο ,που δεν εβαλα λινκ,τα λεει αυτα.αιτιες ειναι ακριβως αυτες,καλοκαιρι παντα λογω ζεστης αυξηση της ζητησης για κλιματιστικα,το οποιο προεξοφλειται σαν εποχη και δεν κοιτανε αν θα κανει μερικες δροσερες νυχτες,ΑΠΕ και ρευματοκλοπη.αυτες ειναι 3 αιτιες εκτος αλλων που αναφερονται.

παντως ενω μεχρι τωρα ελεγε οτι αυτος προτιμα κιτρινο ,δεν ειπε τι θα κανει τωρα.οι υπολοιποι στο πανελ εκλεισαν σταθερο.

3 ώρες πριν, doomnx είπε

3) Όχι, το κυμαινόμενο θα βαρέσει 15 λεπτά τον επόμενο μήνα, αν συνεχίσει έτσι.

δλδ. θα παει απο 0,10656 σε 0.12250 περιπου με αυξηση κοντα στο 12-15%? 

εσεις που ειστε πιο ειδικοι ,αυτη η αυξηση συνεχιζεται συνηθως καθε μηνα μεσα στο καλοκαιρι ?

Επεξ/σία από megapaixtaras
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, dasnowy είπε

Όσοι είναι στο 4all με 20% έκπτωση και λάβουν καινούριο λογαριασμό ας μας πουν τι έκπτωση δίνουν τελικά. Εγώ τον περιμένω μέσα στη βδομάδα και θα ενημερώσω. Πάντως αφού και στη ΡΑΕ έχουν δηλώσει 20% έκπτωση, πρέπει να πάρουμε 20%.

10% ο προηγούμενος και 14%(!!!) ο χθεσινός (εκκαθαριστικός). Δεν είχα παρατηρήσει ότι ήταν 10% η έκπτωση αντί για 20%. Σοβαρός λόγος αλλαγής παρόχου πάντως αλλά δεν ξέρω αν έχουν σοβαρευτεί οι άλλοι ή συνεχίζουν τις κρυφές χρεώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, nosleep said:

10% ο προηγούμενος και 14%(!!!) ο χθεσινός (εκκαθαριστικός). Δεν είχα παρατηρήσει ότι ήταν 10% η έκπτωση αντί για 20%. Σοβαρός λόγος αλλαγής παρόχου πάντως αλλά δεν ξέρω αν έχουν σοβαρευτεί οι άλλοι ή συνεχίζουν τις κρυφές χρεώσεις.

Ωραία πράγματα. Αν δε μου βάλουν ούτε εμένα τις εκπτώσεις θα στείλω myrae. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sebu είπε

Ποιο κλιματιστικο καλε. Απο τωρα κλιματισμο?

Τι θερμοκρασία έχεις μέσα στο σπίτι;

Εγώ ~24°C χθες, αν πάει 25-26°C θα είμαι πολύ οριακά και θα τα ξεκινήσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...