Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στο πράσινο της ΔΕΗ και σε λίγες μέρες βγαίνει ο λογαριασμός, ο οποίος θα έχει όπως πάντα ημερομηνία πληρωμής μέσα στον άλλο μήνα. Αν το γυρίσω τώρα σε μπλε online, θα πιστωθεί μεν το 50άρικο αλλά η πληρωμή του λογαριασμού θα γίνει άμεσα με την έκδοσή του μέσα στον Απρίλιο?

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν κάνω μετάβαση από το γ1 στο myhomeonline και βάλω πάγια εντολη που είναι υποχρεωτική αλλά τον πληρώνω χειροκίνητα εγώ το λογαριασμό λίγο νωρίτερα υπάρχει πρόβλημα; Δηλαδή θα τραβάει και η πάγια; Και αν βάλω πάγια μια κάρτα άδεια και δεν τραβάει τίποτα υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρει και να με πετάξει από το πρόγραμμα;

Δημοσ.
3 minutes ago, Greg29M said:

Αν κάνω μετάβαση από το γ1 στο myhomeonline και βάλω πάγια εντολη που είναι υποχρεωτική αλλά τον πληρώνω χειροκίνητα εγώ το λογαριασμό λίγο νωρίτερα υπάρχει πρόβλημα; Δηλαδή θα τραβάει και η πάγια; Και αν βάλω πάγια μια κάρτα άδεια και δεν τραβάει τίποτα υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρει και να με πετάξει από το πρόγραμμα;

Mπορεις να πληρώνεις χειροκίνητα αλλά τουλάχιστον 4-5 εργασιμες νωρίτερα απτή λήξη για να προλάβει η συναλλαγή να λογιστοκοποιηθει και να μηδενίσει το υπόλοιπο στο e-bill. Αλλιως αν φαίνεται υπόλοιπο στο ebill θα τραβήξει κι η πάγια.

Άδεια κάρτα μπορείς να καταχωρήσεις ναι.

Σχετικά με το αν θα χάσεις το πρόγραμμα... στη θεωρία αν δε πληρώσεις 3 συνεχόμενες φορές με πάγια, σε πετάει από το πρόγραμμα.

Στη πράξη, σε πετάει αν 3 μήνες γίνουν αποτυχημένες απόπειρες για πληρωμή. Εφόσον όμως το υπόλοιπο είναι μηδενικο, τοτε δεν εκτελειται καν η πάγια οπότε δεν υπάρχουν αποτυχημένες απόπειρες. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα... ένας συμφορουμητης θυμάμαι πλήρωνε με μετρητά 2 χρόνια.

Φυσικά ανά πάσα στιγμή μπορεί να το αλλάξουν συστεμικά και να σε πετάξουν εκτός αν πληρώνεις συνέχεια με μετρητά.

Οπότε δε ξέρω αν αξίζει το ρίσκο. Καλύτερα να αφήνεις να πληρώνεται με πάγια, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

25 minutes ago, Insane84 said:

Είμαι στο πράσινο της ΔΕΗ και σε λίγες μέρες βγαίνει ο λογαριασμός, ο οποίος θα έχει όπως πάντα ημερομηνία πληρωμής μέσα στον άλλο μήνα. Αν το γυρίσω τώρα σε μπλε online, θα πιστωθεί μεν το 50άρικο αλλά η πληρωμή του λογαριασμού θα γίνει άμεσα με την έκδοσή του μέσα στον Απρίλιο?

Ο κύκλος τιμολόγησης παραμένει ίδιος... θα λάβεις λογαριασμό την περίοδο που θα έβγαινε και πριν. Θα σπάσουν οι μέρες αναλογικά συο προηγούμενο πρόγραμμα και στο online και θα περαστεί και η έκπτωση -50

2 hours ago, econmis said:

2) . Μπορώ να δώσω την ένδειξη του μετρητή τη στιγμή της αίτησης π.χ. με φωτογραφία;

Πάντα έτσι γίνονται οι αλλαγές... με την πραγματική ένδειξη/φώτο του μετρητή. Ενημερώνεται και ο παλιός πάροχος για αυτή την ένδειξη αυτόματα από τον ΔΕΔΔΗΕ και σου εκδίδει τελικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ο κύκλος τιμολόγησης παραμένει ίδιος... θα λάβεις λογαριασμό την περίοδο που θα έβγαινε και πριν. Θα σπάσουν οι μέρες αναλογικά συο προηγούμενο πρόγραμμα και στο online και θα περαστεί και η έκπτωση -50

Ναι αυτό το κατάλαβα. Με ενδιαφέρει το πότε τραβάει τα λεφτά η πάγια γιατί αν τα τραβάει με την έκδοση πάω ένα μήνα μπροστά το πλανάρισμα των πληρωμών μου και δε μου αρέσει και πολύ αυτό...

Επεξ/σία από Insane84
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι λέτε λοιπόν αξίζει στα 0,12?

Και κάτι άλλο. Όταν τελειώσει το έτος, δεν θέλουμε πλέον το μπλε και γυρίσει σε πράσινο, η πάγια φεύγει αυτόματα ή θα παραμείνει και θα μας βγάλουν την Παναγία να την ακυρώσουμε?

Επεξ/σία από Insane84
Δημοσ.
9 minutes ago, Insane84 said:

Τι λέτε λοιπόν αξίζει στα 0,12?

Και κάτι άλλο. Όταν τελειώσει το έτος, δεν θέλουμε πλέον το μπλε και γυρίσει σε πράσινο, η πάγια φεύγει αυτόματα ή θα παραμείνει και θα μας βγάλουν την Παναγία να την ακυρώσουμε?

Η πάγια είναι στο ebill, αφαιρείς τη κάρτα όποτε θες

18 minutes ago, Insane84 said:

Ναι αυτό το κατάλαβα. Με ενδιαφέρει το πότε τραβάει τα λεφτά η πάγια γιατί αν τα τραβάει με την έκδοση πάω ένα μήνα μπροστά το πλανάρισμα των πληρωμών μου και δε μου αρέσει και πολύ αυτό...

Την ημερομηνία λήξης τραβάει, συνήθως κατά τις 14:00

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, motoboots είπε

1. Θα δώσεις αριθμό πιστωτικής κάρτας (OnLine & 4All) ή θα το ενεργοποιήσεις μέσω τραπέζης μετά την έκδοση του πρώτου λογαριασμού (4All).

2. Θα αναφέρεις την τελευταία ένδειξη του μετρητή σου.

3. Ναι.

4. Αν έχεις κοντά σου κατάστημα ΔΕΗ, πας ένα μήνα μετά την ενεργοποίηση του προγράμματος και απενεργοποιείς το GreenPass σε ένα λεπτό. Υπάρχουν βεβαίως και όλοι οι άλλοι τρόποι.

1. Αν δηλαδή δεν θέλω ή δεν έχω να δώσω αριθμό πιστωτικής αυτό σημαίνει ότι στο Online χάνω την προσφορά των 50€ ή εφόσον ενεργοποιήσω την παγια μετα τον πρώτο λογαριασμό θα πιστωθεί αργότερα;

3. Δηλαδή όσοι έχουν χαμηλές καταναλώσεις χρεώνονται με ακριβότερο τιμολόγιο; Γιατί παλαιότερα αναφέρανε οτι οι εκπτώσεις ισχύουν για τόσο για όσους έχουν <500kWh όσο και σε εκείνους που έχουν μείωση της ημερήσιας κατανάλωσής κατά 15% (>500kWh)

Δημοσ.
5 minutes ago, econmis said:

1. Αν δηλαδή δεν θέλω ή δεν έχω να δώσω αριθμό πιστωτικής αυτό σημαίνει ότι στο Online χάνω την προσφορά των 50€ ή εφόσον ενεργοποιήσω την παγια μετα τον πρώτο λογαριασμό θα πιστωθεί αργότερα;

Αν δεν ενεργοποιήσεις πάγια εντολή στο ebill, δεν ενεργοποιείται καν το πρόγραμμα. 

Αν μετά βγάλεις τη πάγια εντολή, θα σε πετάξει σε Γ1

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Mπορεις να πληρώνεις χειροκίνητα αλλά τουλάχιστον 4-5 εργασιμες νωρίτερα απτή λήξη για να προλάβει η συναλλαγή να λογιστοκοποιηθει και να μηδενίσει το υπόλοιπο στο e-bill. Αλλιως αν φαίνεται υπόλοιπο στο ebill θα τραβήξει κι η πάγια.

Άδεια κάρτα μπορείς να καταχωρήσεις ναι.

Σχετικά με το αν θα χάσεις το πρόγραμμα... στη θεωρία αν δε πληρώσεις 3 συνεχόμενες φορές με πάγια, σε πετάει από το πρόγραμμα.

Στη πράξη, σε πετάει αν 3 μήνες γίνουν αποτυχημένες απόπειρες για πληρωμή. Εφόσον όμως το υπόλοιπο είναι μηδενικο, τοτε δεν εκτελειται καν η πάγια οπότε δεν υπάρχουν αποτυχημένες απόπειρες. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα... ένας συμφορουμητης θυμάμαι πλήρωνε με μετρητά 2 χρόνια.

Φυσικά ανά πάσα στιγμή μπορεί να το αλλάξουν συστεμικά και να σε πετάξουν εκτός αν πληρώνεις συνέχεια με μετρητά.

Οπότε δε ξέρω αν αξίζει το ρίσκο. Καλύτερα να αφήνεις να πληρώνεται με πάγια, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Πάντα έτσι γίνονται οι αλλαγές... με την πραγματική ένδειξη/φώτο του μετρητή. Ενημερώνεται και ο παλιός πάροχος για αυτή την ένδειξη αυτόματα από τον ΔΕΔΔΗΕ και σου εκδίδει τελικό.

Ε δεν νομίζω με πληρωμένο λογαριασμό τουλάχιστον 5 μέρες πριν, καταχωρημένη πληρωμή πριν τη λήξη στο my dei και χωρίς απενεργοποίηση από πλευράς μου της πάγιας εντολής (με καταχώρηση χρεωστικής χωρίς λεφτά να μπορεί να τραβήξει επιπλέον) να με πετάξει από το online ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν δεν ενεργοποιήσεις πάγια εντολή στο ebill, δεν ενεργοποιείται καν το πρόγραμμα. 

Αν μετά βγάλεις τη πάγια εντολή, θα σε πετάξει σε Γ1

Δεν εχω πρόβλημα να ενεργοποιήσω πάγια εντολή αλλά αν δεν υπάρχει το RF πως μπορεί να γίνει μέσω ebill;

Να υποθέσω οτι αυτό που λές για μετάβαση στο Γ1 αναφέρεται στους όρους;

Δημοσ.
4 minutes ago, econmis said:

Δεν εχω πρόβλημα να ενεργοποιήσω πάγια εντολή αλλά αν δεν υπάρχει το RF πως μπορεί να γίνει μέσω ebill;

Με χρεωστική/πιστωτική κάρτα. 

Δημοσ.
45 minutes ago, Greg29M said:

Ε δεν νομίζω με πληρωμένο λογαριασμό τουλάχιστον 5 μέρες πριν, καταχωρημένη πληρωμή πριν τη λήξη στο my dei και χωρίς απενεργοποίηση από πλευράς μου της πάγιας εντολής (με καταχώρηση χρεωστικής χωρίς λεφτά να μπορεί να τραβήξει επιπλέον) να με πετάξει από το online ?

Aν ρωτήσεις στην εξυπηρέτηση, θα σου πούνε ότι μετά τη 3η συνεχόμενη πληρωμή με μετρητά, θα σε πετάξει. Συμφορουμήτης που πλήρωνε 2 χρόνια με μετρητά, δεν το πέταξε. Αν εσένα σε πετάξει και χάσεις το πρόγραμμα, τι θα πεις στη ΔΕΗ... ότι σου είπα εγώ ότι τον άλλο συμφορουμήτη δεν τον πέταξε; Σου είπα πώς έχουν τα γράμματα, κάνε ό,τι νομίζεις.

46 minutes ago, econmis said:

Να υποθέσω οτι αυτό που λές για μετάβαση στο Γ1 αναφέρεται στους όρους;

Πάγια εντολή είναι αυτό που κάνουμε στη τράπεζα.

Αυτό που κάνουμε στο ebill λέγεται πάγια κάρτα.

Παράγραφος 6 των όρων: Η εξόφληση γίνεται αποκλειστικά μέσω πάγιας εντολής ή πάγιας κάρτας.

Αναλύσαμε και το "παραθυράκι" με τα μετρητά, με το ανάλογο ρίσκο. Αν η ΔΕΗ θεωρήσει ότι δεν τηρείς τους ειδικούς όρους του προγράμματος, έχει το δικαίωμα να κάνει μονομερώς καταγγελία του προγράμματος (εφόσον οι ειδικοί όροι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύμβασης, από κοινού με τους γενικούς όρους).

Αν λοιπόν η ΔΕΗ καταγγείλει το online, πας αυτόματα στο βασικό τιμολόγιο (γ1 πράσινο).

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι Γ1Ν και σκέφτομαι για online.

Όσοι είστε στο online σας δίνει τη δυνατότητα μέσω mydei να επιλέξετε άλλο πρόγραμμα (προφανώς καταβάλλοντας την ανάλογη ρητρα) ή πρέπει να τρέχουμε σε κατάστημα/να μιλάμε σε τηλέφωνα αν για οποιοδήποτε λόγο αυτό χρειαστεί;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pan05 είπε

Καλησπέρα, είμαι Γ1Ν και σκέφτομαι για online.

Όσοι είστε στο online σας δίνει τη δυνατότητα μέσω mydei να επιλέξετε άλλο πρόγραμμα (προφανώς καταβάλλοντας την ανάλογη ρητρα) ή πρέπει να τρέχουμε σε κατάστημα/να μιλάμε σε τηλέφωνα αν για οποιοδήποτε λόγο αυτό χρειαστεί;

Εγω δεν μπορουσα να αλλαξω, πηρα τηλ και με γυρισαν σε κυμαινομενο 4all και μετα μπορουσα να επιλεξω οποιο αλλο ηθελα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...