Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panoszavra είπε

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει εάν ισχύει ότι για να πας από άλλο πάροχο στο online της ΔΕΗ , σου στέλνουν πρώτα σύμβαση για το Γ1 και στην συνέχεια επιλέγεις το online μέσα από το myDEI.

Δεν ξέρω τι έγινε με το φίλο που το ανέφερε, Ίσως κάτι δεν κατάλαβε η κάποιος του είπε χαζομάρες από το τηλέφωνο, δεν μπορεί όμως να ισχύει κάτι τέτοιο.

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, panoszavra said:

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει εάν ισχύει ότι για να πας από άλλο πάροχο στο online της ΔΕΗ , σου στέλνουν πρώτα σύμβαση για το Γ1 και στην συνέχεια επιλέγεις το online μέσα από το myDEI.

2 hours ago, motoboots said:

Δεν ξέρω τι έγινε με το φίλο που το ανέφερε, Ίσως κάτι δεν κατάλαβε η κάποιος του είπε χαζομάρες από το τηλέφωνο, δεν μπορεί όμως να ισχύει κάτι τέτοιο.

Ισχύει ναι. Το Οnline για να ενεργοποιηθεί στο ebill, απαιτεί ενεργή σύμβαση. Το Γ1 δηλαδή είναι η βασική σύμβαση (γενικοί όροι-βασικός τιμοκατάλογος) και το Οnline είναι οι ειδικοί όροι - ειδικός τιμοκατάλογος.

3 τρόποι υπάρχουν για να γίνει η διαδικασία:

1) Αίτημα αλλαγής παρόχου & υπογραφή Γ1 σε κατάστημα και μόλις εμφανιστεί η παροχή στο ebill, ενεργοποιείς το Online.

2) Τηλεφωνικά, το ίδιο με το παραπάνω

3) Econtract όπου μαζί με αίτημα αλλαγής παρόχου και αποδοχή γενικών όρων, αιτείσαι ταυτόχρονα και ενεργοποιήση του Online το οποίο θεωρητικά ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου. Και λέω "θεωρητικά", διότι στη πράξη σχεδόν ποτέ δεν ενεργοποιείται μόνο του... και πρέπει εσύ να ξαναπατήσεις χειροκίνητα την ενεργοποίηση του online, την ενεργοποίηση της πάγιας εντολής, και την αποστολή του μηνιαίου λογαριασμού. Πολλοί συμφορουμήτες πριν 2 χρόνια την πάτησαν νομίζοντας πως όλα είχαν γίνει αυτόματα.

Επίσης πολλοί συμφορουμήτες την πάτησαν με την 2η μέδοδο... γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν σύμβαση που έλεγε "Γ1" και έχασαν πολύτιμο χρόνο ζητώντας να αποσταλεί ξανά η σύμβαση και να λέει 'οnline' ώστε μετά να υπογράψουν. Λόγω αυτής της καθυστέρησης, σε πολλούς πέρασε ο μήνας και η ΔΕΗ άλλαξε τιμές... και μετά η ενεργοποίηση του online έγινε με τις ακριβές τιμές και πάλευαν με καταγγελίες στο myrae

Συνεπώς η γρηγορότερη διαδικασία είναι η 1η: Αίτημα αλλαγής παρόχου & υπογραφή Γ1 σε κατάστημα και μόλις εμφανιστεί η παροχή στο ebill, ενεργοποιείς το Online.

Υπόψιν:

- Η ΔΕΗ (παρανόμως) ρίχνει άκυρα σε νέους πελάτες με ληγμένο πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου

- Aν ήσουν παλιός πελάτης στη ΔΕΗ και είχες κωδικούς ebill, ισχύουν ακόμα οι κωδικοί. Οπότε μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου και εμφανιστεί η παροχή στο ebill... μπαίνεις μέσα, ενεργοποιείς online, μηνιαίο λογαριασμό, πάγια εντολή.

Αν δεν έχεις κωδικούς ebill... τότε μετά την υπογραφή του Γ1 τσεκάρεις εδώ αν έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου (μόλις ολοκληρωθεί αλλάζει στο αποτέλεσμα το τελευταίο ψηφίο της παροχής). Παίρνεις μετά τηλέφωνο τη ΔΕΗ και ζητάς τον κωδικό εταίρου, που είναι απαραίτητος για την εγγραφή στο ebill. Προσοχή λοιπόν όταν δώσετε τα στοιχεία σας κατά την υπογραφή της σύμβασης, να βεβαιωθείτε πως αναγράφονται σωστά στην αίτηση.

Eννοείται αυτά ισχύουν για τώρα, που υπάρχει χρόνος να ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου εγκαίρως. Αν πάτε πασχαλιάτικα κι η αλλαγή παρόχου γίνει Μάιο, μετά παίζετε τζόκερ.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ισχύει ναι. Το Οnline για να ενεργοποιηθεί στο ebill, απαιτεί ενεργή σύμβαση. Το Γ1 δηλαδή είναι η βασική σύμβαση (γενικοί όροι-βασικός τιμοκατάλογος) και το Οnline είναι οι ειδικοί όροι - ειδικός τιμοκατάλογος.

Για να πας στο ΔΕΗ myHome Online από άλλο πάροχο χρειάζεται να περάσεις από το Γ1/Ν1?

Δημοσ.

τη τελικη τιμη kw αρας στο home online που μπορω να τη δω? στο site γραφει μονο τη τιμμη προμηθειας.αυτη ειναι η τελικη ?

Δημοσ.
1 hour ago, motoboots said:

Για να πας στο ΔΕΗ myHome Online από άλλο πάροχο χρειάζεται να περάσεις από το Γ1/Ν1?

Πόσο πιο αναλυτικά να το γράψω;

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πόσο πιο αναλυτικά να το γράψω;

Εντύπωση μου κάνουν όλα αυτά. Δεν αμφισβητω τις εμπειρίες σου, θα περιμένω κάποιους να μας πουν πώς ακριβώς θα γίνει τώρα. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, apapadop837 είπε

Να συνεισφέρω και γω στη συζήτηση αναφέροντας -με αποδείξεις πλέον- πως από Γ1Ν σε Online πιστώθηκε το 50€ρο.

IMG_0610.jpeg

#ΑΥΤΟΠΟΥΠΕΡΙΜΕΝΑΝΟΛΟΙ :P (ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ)

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, motoboots said:

Εντύπωση μου κάνουν όλα αυτά. Δεν αμφισβητω τις εμπειρίες σου, θα περιμένω κάποιους να μας πουν πώς ακριβώς θα γίνει τώρα. 

Όπως γινόταν ανέκαθεν, βοήθησα ένα γνωστό μου τη περασμένη βδομάδα.

Εγώ εχω κρατήσει τα screenshots απ'τα δικά μου προ 2ετίας...

5/10: Αίτηση στο econtract για το myhomeonline (αλλαγή παρόχου από Ελίν). Moυ'ρθε στο mail σύμβαση Γ1, έκανα αποδοχή.

Spoiler

1.jpg.06e4b900f41ca0570c8ea6fe95920891.jpg

15/10: Ολοκληρώθηκε η αλλαγή παρόχου (υπήρχε μεγάλος όγκος αιτήσεων εκείνο το διάστημα). Κάνω login στο ebill (με τους παλιούς μου κωδικούς), πηγαίνω στο ιστορικό ενεργειών και βλέπω ότι είχαν ενεργοποιηθεί αυτόματα το Online, o μηνιαίος λογαριασμός, ο ηλεκτρονικός λογαριασμός. Δεν είχε ενεργοποιηθεί αυτόματα η πάγια εντολή που είναι βασική προϋπόθεση του Online (αλλιώς χάνεις το πρόγραμμα). Ενεργοποιώ λοιπόν χειροκίνητα εκείνο το βράδυ τη πάγια εντολή.

Spoiler

2.jpg.e13521b91c7c6be2192d45886f151c7f.jpg

18/10: Εξαφανίστηκαν τα πάντα απ'το ιστορικό του ebill

20/10: Eνεργοποίθηκe πάλι αυτόματα ο ηλεκτρονικός λογαριασμός. Ενεργοποίησα χειροκίνητα το μηνιαίο λογαριασμό. Η πάγια εντολή και το online παρέμειναν ενεργά στο κεντρικό μενού, χωρίς να φαίνονται στο ιστορικό.

Spoiler

3.jpg.05d3a092e14e4121b4f451216b55d5b9.jpg

Τελικώς το Online ίσχυσε κανονικά απ'τη 1η μέρα της σύμβασης 15/10, με λήξη 2 χρόνια μετά 14/10. Αυτό είναι το μοναδικό "υπέρ" του econtract...   ότι αν τελικώς πάνε όλα καλά, το online πιάνει απ'τη 1η μέρα.

Spoiler

4.jpg.9f2751417d4ff1b71a81fb28eccfa656.jpg

Ενώ σε άλλους συμφορουμήτες κούμπωσε η μεταγενέστερη ημερομηνία της χειροκίνητης ενεργοποίησης, και κάποιους τους έπιασε και η αλλαγή τιμής. Δεν είναι απλό πράγμα λοιπόν το myhomeonline στην αλλαγή παρόχου μέσω econtract, μπορούν να προκύψουν χίλια δυο προβλήματα. Πρόσφατα αναφέρθηκε και από 2 άτομα ότι κόλλησε η αίτηση στο ανέβασμα των δικαιολογητικών και μετά φάνηκε σαν ολοκληρωμένη... άντε μετά να βρεις το αρμόδιο τμήμα να σε εξυπηρετήσει. Στέλνεις email, δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία για τέτοια ζητήματα.

Γι'αυτό τραβάτε κατάστημα, υπογραφή Γ1, η αλλαγή παρόχου παίρνει πλέον 2 μέρες. Μετά είσοδος στο ebill όπως ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο και ενεργοποιείτε το online, μηνιαίο λογαριασμό, ηλεκτρονικό λογαριασμό, πάγια εντολή. Άντε το πολύ να φάτε 3-4 μέρες στο Γ1, μέχρι να φανεί η παροχή ενεργή στο ebill... σιγά το πράγμα.

Αν πάτε αύριο ή μεθαύριο σε κατάστημα, προλαβαίνετε άνετα.

Αλλά αν σκοπεύετε "από βδομάδα", δεν το συνιστώ καθόλου.

Κλασικά βέβαια 9 στους 10, θα κάνουν κάτι διαφορετικό απ'ότι πρότεινα. 😄

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Κλασικά βέβαια 9 στους 10, θα κάνουν κάτι διαφορετικό απ'ότι πρότεινα. 😄

εννοείται 😛

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντα μπορεί να εφευρεθεί ένα ακόμα ωραίο αφήγημα για να συνεχιστεί η αιτιολόγηση της απάτης με την τιμή της KWh εις βάρος των καταναλωτών.

https://www.ienergeia.gr/ilektrismos/31174/giati-den-tha-doyme-ftinotera-timologia-reymatos

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 2
Δημοσ.

Πολλή καλησπέρα παιδιά.

Έφτασε εκείνη η αποφράδα μέρα που έλαβα τον εκκαθαριστικό λογαριασμό, για να διαψευστεί πλήρως η ελπίδα που συντηρούσα και ο κρυφός πόθος, πως, ναι ρε μάγκα, αυτή τη φορά τα κατάφερες, το συγκράτησες το κτήνος, μπορεί να κυνήγησες λυσσαλέα γυναίκα και παιδί κλείνοντας τα φώτα πίσω τους, ενώ και ο ήπιος, γεμάτος κατανόηση χειμώνας σου επέτρεψε να κάψουν μόλις το 1/3 του συνήθους τα air-condition, άσε που για πρώτη φορά στη ζωή σου βρέθηκες με τη μεριά των νικητών του κίτρινου κυμαινόμενου τιμολογίου, και μην ξεχνάς πως έχεις ρε γίγαντα και νυχτερινό, αλλά εις μάτην. Κάπου 210,00 Ευρώ ο έναντι, άλλα 280,00  μόλις ο εκκαθαριστικός, για 4 κάτι μήνες, 2300 κάτι κιλοβατώρες συνολικά και ψυχικά αποκαμωμένος στρέφομαι σε σας για μια γνώμη, με δεδομένο πως ακολουθεί λογικα΄βαρύ καλοκαίρι και τα air-condition θα πάθουν tilt από τη χρήση: μήπως θα πρέπει να στραφώ σε κάποιο άλλο τιμολόγιο ή άλλο πάροχο με γνώμονα την προσεχώς λογικά αυξημένη χρήση;

Και είναι και αυτές οι καταραμένες ρυθμιζόμενες χρεώσεις, βέλος στην καρδιά της τσέπης. :(

Screenshot_2024-04-17-21-48-56-068-edit_com.mi.globalbrowser.jpg

Screenshot_2024-04-17-21-45-31-570-edit_com.mi.globalbrowser.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, motoboots είπε

Εγώ είμαι ένας από τους κάποιους. Τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιέγραψε ο @ekrepali  παραπάνω. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...