Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά θα χρειαστώ βοήθεια,

Χαζευα στην εφαρμογή της ΔΕΗ και βλέπω ότι δεν με έχει στην μηνιαία πληρωμή αλλά τετραμήνου...

Πάτησα αποδοχή και λέει ότι δέχομαι να πληρώνω τρεις μηνιαίους και έναν εκκαθαριστικό τετραμήνου...οκ μέχρι εδώ...

Έχω προηγούμενο λογαριασμό 11-1 έως 10-2 εκκαθαριστικό λόγω μετάβασης από ελπε , δηλ τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η εφαρμογή να δώσω μέτρηση;

Κάτι δεν έχω καταλάβει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 λεπτά πριν, kokos23 είπε

Παιδιά θα χρειαστώ βοήθεια,

Χαζευα στην εφαρμογή της ΔΕΗ και βλέπω ότι δεν με έχει στην μηνιαία πληρωμή αλλά τετραμήνου...

Πάτησα αποδοχή και λέει ότι δέχομαι να πληρώνω τρεις μηνιαίους και έναν εκκαθαριστικό τετραμήνου...οκ μέχρι εδώ...

Έχω προηγούμενο λογαριασμό 11-1 έως 10-2 εκκαθαριστικό λόγω μετάβασης από ελπε , δηλ τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η εφαρμογή να δώσω μέτρηση;

Κάτι δεν έχω καταλάβει...

Καλησπέρα.. Σε λίγο καιρό που  θα γίνεται η μηνιαία καταμέτρηση.. Όποτε θα λαμβάνεις εσύ κάθε μήνα λογαριασμό.. 

• Like 1

Για το 4all το 2% δίνεται μόνο αν ενεργοποιηθεί πάγια με κάρτα; 

Υπάρχει δυνατότητα για πάγια εντολή από τράπεζα ακόμα κι αν χάνεις έτσι το 2%; 

Τέλος, υπάρχει δυνατότητα να στείλουν έγχαρτο λογαριασμό ακόμα κι αν επιλέξεις μηνιαίο;

1 ώρα πριν, dimostr είπε

https://www.dei.gr/media/fl0dmf2p/eidoroi_myhomeonline_2024_02_29-fl8-v3.pdf
για να μην ασχολείσαι με το τι είπε 

Εχω διαβασει τους ορους της συμβασης. Ξερω τι αναφερει μεσα και πως αν θελω να την διακοψω εχω ρητρα. 

Στο τηλέφωνο με ενημερωσε σχετικα με την αλλαγη που ρωτησα. 

Αν θελω να παω απο το μπλε στο πρασινο, θα ενεργοποιηθει η ρητρα,  θα πληρωσω το πέναλτι. Αν ομως επιλεξω να παω πρωτα στο κιτρινο που δεν εχει δεσμευσεις, δεν θα πληρωσω το πεναντλι. 

Δεν εχω καπου ενσταση με αυτα που μου λετε. Σιγουρα το γραπτο μενει, το προφορικό ειναι στον αερα. 

59 λεπτά πριν, marinna είπε

Τέλος, υπάρχει δυνατότητα να στείλουν έγχαρτο λογαριασμό ακόμα κι αν επιλέξεις μηνιαίο;

Εγώ την έχω ενεργοποιήσει από τράπεζα και μπαίνει κανονικά η έκπτωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση περισσοτερο φιλολογικου περιεχομενου.

Γιατι τη ρημαδα τη μηνιαια εκδοση λογαριασμου δεν την κουμπωσαν σε ακεραιο μηνα και αρχιζουν παλι τις αλχημειες με αναλογιες ημερων ανα μηνα και επιμερισμους χρεωσεων 😂

Ποσο γκ@σμαδες θεε μου παντου και σε Υπουργειο και σε ΡΑΕ και σε ΔΕΔΔΗΕ και σε παροχους.

Βγηκε εκκαθαριστικος διμηνος με τηλεμετρηση μεχρι λιγες μερες πριν ληξει ο Φλεβαρης και τωρα επομενη μηνιαια μετρηση μετα τις 25 Μαρτη. Αντι να κανουν την πρωτη εφαρμογη τηλεμετρησης στις 29/2 και μετα να μετρησει στρογγυλα 1/3-31/3.

Ή έστω γιατι ρε μπαγλαμαδες δεν το κανατε στρογγυλα μετρηση 1/4 το πρωι νωρις οταν πιανετε δουλεια (αφου αυτοματα τραβαει δεδομενα) ή προγραμματισμενη ροη να ενεργοποιει τη sim στις 1/4/2024 στις 00.01 και να βγαινει εφεξης στρογγυλος ωραιος λογαριασμος καθαρου ημερολογιακου μηνα????

Ποσο μυαλο χρειαζεται δηλαδη για το αυτονοητο???

Επεξ/σία από Sebu

6 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ερωτηση περισσοτερο φιλολογικου περιεχομενου.

Γιατι τη ρημαδα τη μηνιαια εκδοση λογαριασμου δεν την κουμπωσαν σε ακεραιο μηνα και αρχιζουν παλι τις αλχημειες με αναλογιες ημερων ανα μηνα και επιμερισμους χρεωσεων 😂

Ποσο γκ@σμαδες θεε μου παντου και σε Υπουργειο και σε ΡΑΕ και σε ΔΕΔΔΗΕ και σε παροχους.

Βγηκε εκκαθαριστικος διμηνος με τηλεμετρηση μεχρι λιγες μερες πριν ληξει ο Φλεβαρης και τωρα επομενη μηνιαια μετρηση μετα τις 25 Μαρτη. Αντι να κανουν την πρωτη εφαρμογη τηλεμετρησης στις 29/2 και μετα να μετρησει στρογγυλα 1/3-31/3.

Ή έστω γιατι ρε μπαγλαμαδες δεν το κανατε στρογγυλα μετρηση 1/4 το πρωι νωρις οταν πιανετε δουλεια (αφου αυτοματα τραβαει δεδομενα) ή προγραμματισμενη ροη να ενεργοποιει τη sim στις 1/4/2024 στις 00.01 και να βγαινει εφεξης στρογγυλος ωραιος λογαριασμος καθαρου ημερολογιακου μηνα????

Ποσο μυαλο χρειαζεται δηλαδη για το αυτονοητο???

Οι καταμετρήσεις βγαίνουν ανάλογα  με την περιοχή που είσαι από τον Δεδδηε.... Σε εσένα η καταμέτρηση πέφτει λέμε  πέφτει για 25/2...

Σε μια διπλανή περιοχή γίνεται 26/2..

Σε μια παραδιπλανη περιοχή γίνεται 27/2..

Κάθε μέρα έχει καταμέτρηση... 

1 hour ago, marinna said:

Η απορία σου θα είχε λυθεί με μια προσεκτική ματιά στα χαρακτηριστικά του προγράμματος, η έκπτωση 2% δίδεται "σε περίπτωση αυτόματης πληρωμής λογαριασμών με πάγια εντολή", δεν υπάρχει περιορισμός στο πως θα ενεργοποιηθεί και από που, φυσικά και γίνεται να την ενεργοποιήσεις στην τράπεζα σου χωρίς να χάσεις το 2%.

1 hour ago, marinna said:

Όχι, αν πας στο Myδεη για να το αλλάξεις θα δεις αυτό:

image.jpeg

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, takoulou said:

Οι καταμετρήσεις βγαίνουν ανάλογα  με την περιοχή που είσαι από τον Δεδδηε.... Σε εσένα η καταμέτρηση πέφτει λέμε  πέφτει για 25/2...

Σε μια διπλανή περιοχή γίνεται 26/2..

Σε μια παραδιπλανη περιοχή γίνεται 27/2..

Κάθε μέρα έχει καταμέτρηση... 

Αυτο λεω. Γιατι να μην ειναι οι καταμετρησεις πλεον στα τελη του μηνα?

Δεν χρειαζεται να παρεμβαινει πλεον ανθρωπος. Εχεις ενα αυτοματο υπολογιστικο συστημα να τραβαει μετρησεις αυτοματα μεσω gsm και να τις περναει σε ενα CRM πελατειακο συστημα λχ πελατης/κωδικος ταδε/ρολοι αριθμος ταδε/παροχη ταδε/αφμ ταδε.

Και αυτα μετα προωθουνται στον παροχο.

Στο 2024 ειμαστε δεν χρειαζονται πλεον ανθρωποι να το κανουν αυτο το αυτοματοποιημενο με το χερι.

Ειναι απλα μια ροη. Αντλω στιγμιαια data για ημερα/νυχτα/συνολικη και αυτα κουμπωνουν αυτοματα στο καθε ρολοι στο CRM. Μετα με αυτοματοποιημενα controls τσεκαρεις αμεσα για λαθη τυπου μηδενικες τιμες, garbage δεδομενα, μεγαλες αποκλισεις κτλ και στα exceptions να σου ζηταει το συστημα να ξανατραβηξει δεδομενα.

Αυτο αν βαλεις μια σοβαρη ομαδα δεν θελει πανω απο ενα 8ωρο εργασιας να το κανει ολο αυτο ακομα και για 3-4 εκατομμυρια ρολογια. Δεν μιλαω για χειροκινητες μετρησεις με υπαλληλο. Για τις αυτοματες GSM μεσα σε δευτερολεπτα εχεις εισροη δεδομενων απο ολα τα ρολογια. Αυτα πρεπει επιτοπου να κουμπωνουν σε συγκεκριμενα πεδια (μερα/νυχτα/συνολο) ανα παροχη και να γινονται αυτοματοποιημενοι ελεγχοι.

Συνολικα δεν ειναι πανω απο 10 λεπτα να γινει ολο αυτοματοποιημενα. Το υπολοιπο ειναι χρονος για manual controls και να γινει διαχωρισμος δεδομενων ανα παροχο και μετα αποστολη παλι ηλεκτρονικα (πρεπει να υπαρχει ενα ασφαλες τυποποιημενο καναλι επικοινωνιας/τυποποιησης των δεδομενων μεταξυ των παροχων).

Εδω απο το 2013 η ΑΑΔΕ λαμβανει ολοκληρο αρχειο ψηφιακο απο τις τραπεζες με δεκαδες κολωνες με στοιχεια κινησεων, καταθεσεων, συναλλαγων κτλ το οποιο πλεον ενημερωνεται και παραγεται αυτοματα με batch ροη απο τα τραπεζικα συστηματα. Και μιλαμε για εκατομμυρια κελια και γραμμες δεδομενων.

Και εδω που μιλαμε για συγκεκριμενες τιμες μερα/νυχτα/συνολο δεν μπορει να γινει παιχνιδακι?

57 minutes ago, Joshua21 said:

Η απορία σου θα είχε λυθεί με μια προσεκτική ματιά στα χαρακτηριστικά του προγράμματος, η έκπτωση 2% δίδεται "σε περίπτωση αυτόματης πληρωμής λογαριασμών με πάγια εντολή", δεν υπάρχει περιορισμός στο πως θα ενεργοποιηθεί και από που, φυσικά και γίνεται να την ενεργοποιήσεις στην τράπεζα σου χωρίς να χάσεις το 2%.

Όχι, αν πας στο Myδεη για να το αλλάξεις θα δεις αυτό:

image.jpeg

Εμενα παλι παρολο που εφεξης θα γινεται καταμετρηση και εκδοση καθε μηνα, δεν εχει αυτες τις επιλογες.

Εχει μονο Ηλεκτρονικος Λογαριασμος (που το γυρισα ξανα σε ανενεργο) και Ειδοποιησεις Εκδοσεις (που τα απενεργοποιησα για σιγουρια για να συνεχισει να ερχεται εγχαρτα).

Δεν εμφανιζει ομοως την επιλογη Μηνιαιος Λογαριασμος. Γ1Ν Πρασινο.

Και στη σελιδα "Οι Παροχες μου" λεει "Ειδος λογαριασμου: Ηλεκτρονικος/Μηνιαιος"

Επεξ/σία από Sebu

14 minutes ago, Sebu said:

Εμενα παλι παρολο που εφεξης θα γινεται καταμετρηση και εκδοση καθε μηνα, δεν εχει αυτες τις επιλογες.

Εχει μονο Ηλεκτρονικος Λογαριασμος (που το γυρισα ξανα σε ανενεργο) και Ειδοποιησεις Εκδοσεις (που τα απενεργοποιησα για σιγουρια για να συνεχισει να ερχεται εγχαρτα).

Δεν εμφανιζει ομοως την επιλογη Μηνιαιος Λογαριασμος. Γ1Ν Πρασινο.

Και στη σελιδα "Οι Παροχες μου" λεει "Ειδος λογαριασμου: Ηλεκτρονικος/Μηνιαιος"

Λογικό μια και στην περίπτωση σου ο μηνιαίος λογαριασμός δεν είναι κάτι προαιρετικό αλλά υποχρεωτικό.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.

Επεξ/σία από trobinhood
εκανα λαθος ήθελα να το ποσταρω στους παροχους ( να σβηστει παρακαλω)

10 hours ago, Joshua21 said:

Λογικό μια και στην περίπτωση σου ο μηνιαίος λογαριασμός δεν είναι κάτι προαιρετικό αλλά υποχρεωτικό.

Ετσι εξηγειται. Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.
Πάω να περάσω κάρτα για πάγια εντολή και δεν μου την παίρνει - βγάζει μη έγκυρος αριθμός κάρτας. Έχω δοκιμάσει VISA και MASTER με όλους του πιθανούς τρόπους (συνεχόμενα, με κενά και με παύλες). Έχει κάποιο τρικ?

Δούλεψε από άλλο browser.

Επεξ/σία από arisermpo
  • Like 1

26 λεπτά πριν, deerhunter είπε

καλησπέρα σας, το κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει υποχρεωτικά ένα χρόνο συμβόλαιο ή όχι?

ευχαριστω

Όχι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση. μπορείς να το κρατήσεις όσο θέλεις και να αποχωρήσεις χωρίς ρήτρα

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...