Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, marmagia είπε

μα γιατί να πάρει επιδότηση κάποιος που δεν επηρεάστηκε απο τις αυξήσεις στις τιμές; Δεν εξετάζω το εαν πρέπει να δωθεί η οχι η επιδότηση, ή το ποιος θα την πληρώσει στο τέλος. Αυτό που λέω όμως, είναι οτι απο την σιγμή που πάρθηκε αυτή η πολιτική απόφαση όποιος δεν επηρεάζεται απο την αύξηση γιατι να επιδοτηθεί;

επίσης η φράση "ο νοικοκύρης είναι το κορόιδο" είναι λίγο προβληματική για να μην πω προσβλητική. Δηλαδή γιατί να είναι μη νοικοκύρης κάποιος που στην ελέυθερη αγορά και σε μια διαφορετικλη χρονική συγκυρία επέλεξε να αγοράσει φθηνότερη ενέργεια; Τι εμπόδισε έναν πελατη του Γ1 της ΔΕΗ να κάνει το ίδιο; Εφόσον η αγορά είναι ελέυθερη ας βγαλει καλο προγραμμα η δεη οπως και εκανε και να φερει πισω αυτους που εφυγαν. Με την ίδια έννοια κάποιος που βαζει πετρελαιο για θερμανση στο σπιτι του και ψαχνει την καλύτερη τιμή είναι μη νοικοκύρης;

Είναι σαν να παίρνεις στεγαστικό δάνειο με κυμαινομενο επιτόκιο για να δίνεις λιγότερα από σταθερο και όταν τελικά ανέβει μετά ο τοκος να ζητάς από το κράτος την διαφορά. 

Ρισκαρες και έχασες...

Εμείς δηλαδή που x2-3 χρόνια πληρώναμε παραπάνω μας θεωρούν και κορόιδα?

Βέβαια παντού επικρατεί αυτή η λογική του χρέωσε τα πάντα σήμερα και μετά θα σου γίνει κάποιο κούρεμα σε δόσεις... (βλέπε εφορία, καταναλωτικά, εφκα...) 

• Like 3
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Strategos είπε

Από ότι φαίνεται για άλλη μια φορά ο νοικοκύρης είναι το κορόιδο:

Τρέξανε όλοι να βάλουν φθηνό ρεύμα με ρήτρα ανά προσαρμογής με την μισή τιμή από εμάς και τώρα που έκατσε η στραβή εκείνοι θα πάρουν επιδότηση αλλά εμείς όχι, λες και δεν πληρώνουμε φόρους και ακριβότερο ρεύμα εξαρχής:

Διευκρινίσεις για την επιδότηση ΔΕΗ | έκπτωση 30€/MWh για την κατανάλωση από 300-600kWh/μήνα:

• Αφορά όλα τα κυμαινόμενα τιμολόγια ΧΤ (Γ1/Γ1Ν, Γ21, Γ22, Γ23, ΦΟΠ, Αγροτικό)

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/ppcs-subsidy

Κορόιδο, σε σχέση με τι ?

Η επιδότηση αφορά ΜΕΡΟΣ της ζημιάς και όχι πλήρη κάλυψη. Δηλαδή, ένας στο Γ1 που αγοράζε 0.11058 θα πάει τώρα (με την επιδότηση) στο 0.13. 

Έχω καταλάβει καλά ?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, korakios είπε

0,06 (0,08 σε ΚΟΤ) η επιδότηση για τον προηγούμενο μήνα ,μαζί με προσαύξηση ~0,19€/kw = 0,13 τελική

0,13 (0,15)σε ΚΟΤ) η επιδότηση για τον  παρών μήνα ,μαζί με προσαύξηση ~0,263 €/kw = 0,133 τελική

Τιμές ΔΕΗ Γ1 (περίπου ίδια σε όλα τα κυμαινόμενα)

Φύγε τρέχοντας να προλάβεις την επιδότηση 😂

Επι χρόνια όμως πλήρωνες x0.06 ενώ εμείς  x0.11.

Με λίγα λόγια το κέρδος δικό μας η χασούρα δικιά σας. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Strategos είπε

Είναι σαν να παίρνεις στεγαστικό δάνειο με κυμαινομενο επιτόκιο για να δίνεις λιγότερα από σταθερο και όταν τελικά ανέβει μετά ο τοκος να ζητάς από το κράτος την διαφορά. 

Ρισκαρες και έχασες...

Βέβαια παντού επικρατεί αυτή η λογική του χρέωσε τα πάντα σήμερα και μετά θα σου γίνει κάποιο κούρεμα σε δόσεις... (βλέπε εφορία, καταναλωτικά, εφκα...) 

Εσυ που είσαι ?

Enter  η online ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Strategos είπε

ας άλλαζες πάροχο παλιότερα , δε σε εμπόδισε κάποιος

δώσε ΙΒΑΝ να σου βάλουμε λεφτά αν είναι, άραξε

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Strategos είπε

Ρισκαρες και έχασες...

Δεν είναι ίδια περίπτωση !!!

Αυτό που κάνεις είναι λογοπαίγνιο.

Ίσως δεν το καταλαβαίνεις.

ΥΓ. Εγώ, είμαι στο Enter. Θα μου άρεσε κάτι να μου δώσουν !!!! Αλλά δεν στέκει.

Μιλάμε, για κάλυψη ΜΕΡΟΥΣ της ζημιάς.

8 λεπτά πριν, Strategos είπε

Πλήρωνες 0.11€ !!!

Που ήσουν ?

Στο Γ1 ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Strategos said:

Ρισκαρες και έχασες...

12 minutes ago, GREGORYMO said:

Κορόιδο, σε σχέση με τι ?

Η επιδότηση αφορά ΜΕΡΟΣ της ζημιάς και όχι πλήρη κάλυψη. Δηλαδή, ένας στο Γ1 που αγοράζε 0.11058 θα πάει τώρα (με την επιδότηση) στο 0.13. 

Έχω καταλάβει καλά ?

11 minutes ago, Strategos said:

Όπως λέει και ο gregorymo είναι μέρος της τιμής η επιδότηση. Δεν εξετάζω το εαν δόθηκε καλώς ή κακώς.  Δε θέλω να βγάλω πολύ εκτός θέματος το topic,αλλά αυτό που έχω να πω είναι οτι κανένας δεν κράτησε με το ζόρι κάποιον στην ΔΕΗ. έχουμε ελεύθερη αγορά και όπως λες εαν επι χρόνια κάποιος έπαιρνε ρευμα με 0,06 τότε είναι αντίθετα έλλειψη νοικοκυριού να δίνει παραπάνω κάποιος γιατί βαρέθηκε να κάνει αλλαγή ή δεν έψαξε. .Έχουμε αναλογιστεί οτι επι χρόνια πριν την ενεργειακή κρίση η διαφορά του κόστους μεταξύ ΔΕΗ και εναλλακτικών ήταν μεταξύ άλλων οτι η πρώτη ήταν τσιφλίκι των υπαλλήλων της;

Εαν θεωρούμε έλλειψη νοικοκυριού να μην θέλουμε να δίνουμε κάτι παραπάνω για τον κάθε κύριο (δε θέλω να αναφέρω όνομα) που εαν σε τελική ανάλυση το ήθελε κατέβαζε τους διακόπτες πχ το 2012 σαν να ήταν μαγαζί του, τότε μάλλον έχουμε πρόβλημα με τους ορισμούς.

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Strategos είπε

Μα, και ο 0.06 ΚΑΙ ο 0.11, ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ !!!

Δημοσ.

Λέτε να έχουν εμφανιστεί τόσοι πάροχοι αν δεν έχει φαγοπότι? Σε ποια υπηρεσία πήγες ποτέ από δημόσιο σε ιδιωτικό και είπες ότι άξιζε? Σταθερό? Κινητό? Ρεύμα? 

Εδώ το τρικ ήτανε απλό. με το χρηματιστήριο ενέργειας υπόγραφες ότι για όσο το αγοράζουν φθηνά θα στο πουλάνε και φθηνά. 

Ένας που παρέμεινε ΔΕΗ χωρίς συμβόλαιο όντως τώρα έχει μια μικρή χασούρα. (0.02)

Όσοι πήγανε σε ιδιωτική για χρόνια πλήρωναν 0.06 και λέγανε από μέσα τους χαζούς όσους πλήρωναν παραπάνω χωρίς ρήτρα και τώρα που έκατσε η στραβή ζητάνε να πληρώσουν οι άλλοι. 

Και ναι ένας που πλήρωνε για χρόνια 0.06 αντί για 0.11 και με 0.13 τώρα είναι κερδισμένος στο σύνολο. 

Όταν υπογράφεις μια κυμαινόμενη σύμβαση παίρνεις και το ρίσκο. Από ότι φαίνεται στην Ελλάδα το ρίσκο το πληρώνει ο φορολογούμενος... 

Βλέπε στεγαστικά / καταναλωτικά δάνεια, επενδύσεις ταμείων, τεβε, ΙΚΑ και τώρα ρεύμα. 

7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μα, και ο 0.06 ΚΑΙ ο 0.11, ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ !!!

Όχι αν είχες κάνει συμβόλαιο στην ΔΕΗ. Τα Γ1 πλέον έχουν και αυτά ρήτρα αναπροσαρμογης από τον Αύγουστο. 

13 λεπτά πριν, marmagia είπε

έχουμε ελεύθερη αγορά και όπως λες εαν επι χρόνια κάποιος έπαιρνε ρευμα με 0,06 τότε είναι αντίθετα έλλειψη νοικοκυριού να δίνει παραπάνω κάποιος γιατί βαρέθηκε να κάνει αλλαγή ή δεν έψαξε. 

Αναφέρεις ότι βαρεθήκαμε να κάνουμε αλλαγή ή δεν το ψάξαμε. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. 

Προσωπικά πριν 1 χρόνο έψαξα σχεδόν όλες τις εταιρίες, τα έβαλα κάτω και είδα ότι πιο safe είναι να κάνω κλειστό συμβόλαιο στη ΔΕΗ. 

Το ίδιο χρονικό διάστημα οι γύρο μου αν και προσπάθησα να τους αλλάξω γνώμη βάλανε ιδιώτη λόγο τιμής οπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα. Οπότε συμπέρασμα, εγώ που έκατσα και διάβαζα όρους και τιμές είμαι κορόιδο γιατί η ζημιά θα πληρωθεί με φόρους και εμάς θα μας πετάξουν έξω από την επιδοτηση. 

Για διευκρίνηση, δεν κάνω επίθεση σε όσους είχανε βάλει ιδιώτη με ρήτρα. Αλλά κάνω παρατήρηση προς την λογική άδικης πρόνοιας του Ελληνικού κράτους. 

Δεν είχα θέμα αν με πέταγε έξω για εισοδηματικά κριτήρια(που και καλά θα έκανε). Έχω θέμα που με πετάει έξω γιατί ήμουνα υπεύθυνος. 

• Like 1
Δημοσ.
Spoiler

12 λεπτά πριν, Strategos είπε

Προσωπικά πριν 1 χρόνο έψαξα σχεδόν όλες τις εταιρίες, τα έβαλα κάτω και είδα ότι πιο safe είναι να κάνω κλειστό συμβόλαιο στη ΔΕΗ. 

μάλλον δεν είδες οτι και οι άλλοι πάροχοι είχαν αξιόλογα προγράμματα χωρίς ρήτρα

15 λεπτά πριν, Strategos είπε

Όσοι πήγανε σε ιδιωτική για χρόνια πλήρωναν 0.06 και λέγανε από μέσα τους χαζούς όσους πλήρωναν παραπάνω χωρίς ρήτρα και τώρα που έκατσε η στραβή ζητάνε να πληρώσουν οι άλλοι. 

Και ναι ένας που πλήρωνε για χρόνια 0.06 αντί για 0.11 και με 0.13 τώρα είναι κερδισμένος στο σύνολο. 

βασικά όσοι πληρώνανε 0,06 τώρα πήγανε online/enter ,σιγά μην καθόταν κάποιος σε πρόγραμμα με ρήτρα , απο πέρυσι ξεκίνησε να φαίνεται η αύξηση της χοντρικής με αποκορύφωμα το καλοκαίρι και πρόσφατα με νέο ρεκόρ. Όσοι ήταν σε ρητροπρόγραμμα Ιούλιο-Οκτώμβριο πλήρωσαν πολλά

13 λεπτά πριν, Strategos είπε

Οπότε συμπέρασμα, εγώ που έκατσα και διάβαζα όρους και τιμές είμαι κορόιδο γιατί η ζημιά θα πληρωθεί με φόρους και εμάς θα μας πετάξουν έξω από την επιδοτηση. 

νομίζω οτι δεν έχεις καταλάβει το σημαντικότερο , η ζημιά δεν έγινε επειδή βάλανε εναλλακτικούς που δεν ήταν παραγωγοί καν ή η παραγωγή τους είναι αστεία

ούτε απο την επιδότηση που θα την πληρώσεις μέσω φόρων

φταίει που εσύ και εγώ δεν ενδιαφερθήκαμε για τα δις που χάθηκαν 20+ χρόνια και δεν έχουμε φθηνή παραγωγή

τώρα παρακολούθησε για το αν θα ολοκληρωθεί ο αγωγός αερίου East Med , για να ξέρεις αν θα χάσουμε ίσως τη μοναδική ευκαιρία να ξελασπώσουμε ως χώρα (υποτίθεται οτι θα είχαμε αγωγό Αλεξανδρούπολη αλλά πήγε μέσω Τουρκίας τότε που κοιμόμασταν)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, korakios είπε

αν θα ολοκληρωθεί ο αγωγός αερίου East Med , για να ξέρεις αν θα χάσουμε ίσως τη μοναδική ευκαιρία να ξελασπώσουμε ως χώρα (υποτίθεται οτι θα είχαμε αγωγό Αλεξανδρούπολη αλλά πήγε μέσω Τουρκίας τότε που κοιμόμασταν)

Καλά για τον αγωγό αυτό αν θυμάσαι καλά όταν πήγαμε να τον υπογράψουμε έγινε απόπειρα προς τον Πρωθυπουργό τότε.

Επίσης αλλή εταιρία παράγει ρεύμα, άλλη πουλάει, άλλη μεταφέρει πλεόν.

Η μακροπρόθεσμη λύση είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που στην χώρα μας μπορούν να καλύψουν άνετα το 100%. Εκτός αν θέλουμε να περιμένουμε καμία 40ριά χρόνια για εργοστάσια σύντηξης (τρέχα γύρευε δηλαδή).

Επεξ/σία από Strategos
Δημοσ.

Χιλιάδες καταναλωτές είχανε προγράμματα σε εναλλακτικούς χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής τα οποία έπαιζαν από 0.07 ως 0.09. Εχώ για μεγάλο διάστημα είχα Ελίν με 0.072.

Αυτοί που είχαν κυμαινόμενο με 0.06 κέρδιζαν 12 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες συγκριτικάμε μένα που πλήρωνα παραπάνω εις γνώσιν μου, προκειμένου να μη πληρώσω ρήτρες όταν ανέβει η τιμή χονδρεμπορίου. Κι όταν η ΟΤΣ ανέβηκε αρκετά, υπήρχαν αναπροσαρμογές τιμών και σε μένα. Πρώτα μείωσαν την έκπτωση συνέπειας και πήγα 0.08. Μετά ανέβασαν και τη τιμή προμήθειας και πήγα 0.95. Τώρα η Ελίν είναι 0.12 με 12 ευρώ πάγιο ενώ άλλοι εναλλακτικοί πήγαν τα σταθερά 0.20.

Συνεπώς δεν έχει καμία απολύτως λογική (πέρα απο επικοινωνιακούς/προεκλογικούς λόγους) που η επιδότηση δίνεται μόνο στα κυμαινόμενα. Παίρνουν επιδότηση μόνο αυτοί που τόσα χρόνια είχαν ΔΕΗ Γ1 στον αυτόματο πιλότο, κι αυτοί που έπαιξαν τζόγο με ρητροπρογράμματα εναλλακτικών.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Strategos said:

Η μακροπρόθεσμη λύση είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που στην χώρα μας μπορούν να καλύψουν άνετα το 100%. Εκτός αν θέλουμε να περιμένουμε καμία 40ριά χρόνια για εργοστάσια σύντηξης (τρέχα γύρευε δηλαδή).

αυτό είναι αλήθεια.. δεν είναι δυνατόν μια χώρα με τόσο ήλιο όλο το χρόνο και αέρα που ειδικά στα νησιά τα παίρνει και τα σηκώνει να μην επενδύουν σοβαρά σε ΑΠΕ.

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Strategos είπε

Η μακροπρόθεσμη λύση είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που στην χώρα μας μπορούν να καλύψουν άνετα το 100%.

υπάρχει ακόμα το πρόβλημα αποθήκευσης ενέργειας , μακροπρόθεσμα ναι , για τα 50 επόμενα χρόνια χρειαζόμαστε λύση άμεσα , Πχ ένας συνδυασμός ΑΠΕ και CNG σε LNG με εμπλουτισμό υδρογόνου είναι βιώσιμο

Επεξ/σία από korakios
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...