Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

25 minutes ago, Disrespect said:

Screenshot_20231231_193352_myDEI.jpg.7ac459282c149e61a002345bee06de42.jpg 

Αδύνατη η αλλαγή από My Hole Open σε 4all μέσω εφαρμογής 

Εμένα αυτό μου το έκανε σε 2 παροχές, όταν προσπάθησα να κάνω την αλλαγή μέσα από το myΔΕΗ μέσω browser.

Έσβησα cookies, refresh, ξανα log in και τότε μπόρεσα να κάνω κανονικά την αλλαγή.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Διαβάζοντας κάμποσες σελίδες προς τα πίσω και έχω και μια εμπειρία με τα χρώματα που σκαρφίστηκαν, καταλήγω και εάν έχω άδικο πείτε μου:

ΔΕΗ είμαι πράσινο και λέω να παραμείνω και τον Ιαν 2024 γιατί είναι 1. λίγο πιο φθηνό από το 0,015 που πλήρωνα τόσο καιρό (πάλι στο πράσινο) και 2. σε σχέση με το κίτρινο θα είμαι λίγο πιο πάνω. Τον μήνα καίω περίπου 200+ kw οπότε δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά από πράσινο σε κίτρινο, σωστά;

Καλή χρονιά με υγεία και υπομονή συναγωνιστές!

Ευχαριστώ,

3 λεπτά πριν, hountalass είπε

Διαβάζοντας κάμποσες σελίδες προς τα πίσω και έχω και μια εμπειρία με τα χρώματα που σκαρφίστηκαν, καταλήγω και εάν έχω άδικο πείτε μου:

ΔΕΗ είμαι πράσινο και λέω να παραμείνω και τον Ιαν 2024 γιατί είναι 1. λίγο πιο φθηνό από το 0,015 που πλήρωνα τόσο καιρό (πάλι στο πράσινο) και 2. σε σχέση με το κίτρινο θα είμαι λίγο πιο πάνω. Τον μήνα καίω περίπου 200+ kw οπότε δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά από πράσινο σε κίτρινο, σωστά;

Καλή χρονιά με υγεία και υπομονή συναγωνιστές!

Ευχαριστώ,

0.015 νομιζω οτι δεν παιζει ... μαλλον για 0,15 εισαι

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Είναι καλό να δίνουμε μέτρηση κάθε μήνα όμως για να είναι πιο σωστές οι χρεώσεις φαντάζομαι, σωστά? Γιατί άλλη τιμή θα έχει τον Ιανουάριο και άλλη τον Φεβρουάριο πχ.

Μόνο οι ενδείξεις που δείνεις στο ΔΕΔΔΗΕ μετράνε για την κατανομή στους μήνες.

1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Εξαρτάται. Καλό είναι αλλά όχι απαραίτητο.

Ο πάροχος (εφόσον είναι ο ίδιος) γνωρίζει την προηγούμενη μέτρηση καθώς και την ημερομηνία αλλαγής προγράμματος, οπότε μπορεί (όπως κάνει πάντα) να υπολογίσει την κατανάλωση αναλογικά μεταξύ τους.

Δεν επηρεάζονται οι χρεώσεις από τους έναντι και τους έναντι με ένδειξη πελάτη. Μόνο στους εκκαθαριστικούς γίνεται δουλίτσα, και αυτό απαιτεί καταχώρηση στο ΔΕΔΔΗΕ, αλλά το παράθυρο είναι κάθε 2 μήνες.

Με αντλία θερμότητας, έχω κατανάλωση περί τις 1.000 kWh το μήνα. 
Θα βρεθώ από αύριο κι εγώ στο Γ1/Ν και κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο θα δω τι θα κάνω, “ρισκάροντας” να μην πάω στο μπλε ακόμη…

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά! Όχι δεν μπορείς να επιλέξεις τίποτα γιατί το mydei είναι down. 

Αλλά και σηκωμένο να ήταν, πάλι δεν μπορείς να το βάλεις να έρχεται ανά τετράμηνο, κάπου όπα! Μήνα ή δίμηνο.

5 ώρες πριν, doomnx είπε

Δεν επηρεάζονται οι χρεώσεις από τους έναντι και τους έναντι με ένδειξη πελάτη. Μόνο στους εκκαθαριστικούς γίνεται δουλίτσα, και αυτό απαιτεί καταχώρηση στο ΔΕΔΔΗΕ, αλλά το παράθυρο είναι κάθε 2 μήνες.

Έγραψα πουθενά ότι γίνεται χρέωση ανά μήνα. Αυτό που ανέφερα είναι αυτό που πάντα γίνεται, δηλαδή κατά την εκκαθάριση γνωρίζει ο πάροχος τα δεδομένα και αναλογικά υπολογίζει τις χρεώσεις.

Όχι δεν απαιτείται καταχώρηση στον ΔΕΔΔΗΕ. Μία χαρά δίνω στην ΔΕΗ κάθε δύο μήνες την μέτρηση και βάσει αυτής πληρώνω τους έναντι. Φυσικά κάθε τετράμηνο γίνεται η εκκαθάριση, αλλά και πάλι βάσει της δικής μου μέτρησης βγαίνει ο λογαριασμός. Περιττό να αναφέρω ότι είναι πραγματικές μετρήσεις και όχι πλασματικές.

• Confused 1

6 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Έγραψα πουθενά ότι γίνεται χρέωση ανά μήνα. Αυτό που ανέφερα είναι αυτό που πάντα γίνεται, δηλαδή κατά την εκκαθάριση γνωρίζει ο πάροχος τα δεδομένα και αναλογικά υπολογίζει τις χρεώσεις.

Όχι δεν απαιτείται καταχώρηση στον ΔΕΔΔΗΕ. Μία χαρά δίνω στην ΔΕΗ κάθε δύο μήνες την μέτρηση και βάσει αυτής πληρώνω τους έναντι. Φυσικά κάθε τετράμηνο γίνεται η εκκαθάριση, αλλά και πάλι βάσει της δικής μου μέτρησης βγαίνει ο λογαριασμός. Περιττό να αναφέρω ότι είναι πραγματικές μετρήσεις και όχι πλασματικές.

Ναι, ΟΚ. Αν υποθέσουμε ότι ήθελες να σπάσεις την κατανάλωση σε 2+2 μήνες αντί να πάει αναλογικά σε 4 μήνες, τότε θα έπρεπε να δώσεις μέτρηση στο ενδιάμεσο στη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό λέω. 

Ξέρεις περίπτωση μέχρι σήμερα που όντας στον ίδιο πάροχο μπορεί να σπάσει η χρέωση σε 2+2 χωρίς αναλογικό τρόπο; Υπάρχει πάροχος που μπορεί να γνωρίζει την πραγματική ημερήσια κατανάλωση των πελατών του; Πάντα αναλογικά γίνονται οι υπολογισμοί και οι χρεώσεις και δεν χρειάζεται ο ΔΕΔΔΗΕ γι' αυτό.

• Confused 2

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
  • Το θέμα έχει ενεργοποιηθεί και πάλι
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/12/2023 στις 1:50 ΜΜ, ALXIOA είπε

ΔΕΗ ρίχνοντας την τιμή στα 0.175 ευρώ ανά κιλοβατόρα. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι πρόκειται για ένα σταθερό πρόγραμμα χωρίς να επηρεάζεται από ρήτρες αναπροσαρμογής. 

Ορμηξτε παίδες.. ασύλληπτη τιμή.

Δεν παρατηρήσατε όμως και το άλλο. Ούτε οι άλλοι φιλεύσπλαχνοι πάροχοι προσέφεραν κάτι ουσιωδώς καλύτερο από το μπλε της ΔΕΗ με τα 17,5 λεπτά/KWh. [Αυτό που κάποτε είχε-με 24μηνη δέσμευση-μέχρι και κάτω από 10 λεπτά/KWh.] Ενώ τα μπλε ορισμένων εναλλακτικών είναι ασύλληπτα πανάκριβα.

Τι μας λένε όλα αυτά; Μάλλον ότι υπάρχει πρόβλεψη ή "διάθεση" για ένα άγριο 2024. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι αν οι τιμές του χρηματιστηρίου εκτοξευτούν(λόγω συμπαιγνίας, γεωπολιτικής αστάθειας κλπ.) τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι τιμές ΟΛΩΝ των τιμολογίων.

Δεν θα βρίσκεις τότε κίτρινο π.χ. στα 9 λεπτά ή μπλε στα 16-18 λεπτά. Απλά θα ψάχνεις ποιος έχει τις λιγότερο εξωφρενικές τιμές(π.χ. 30 λεπτά/Kwh αντί 32) από το πράσινο/κίτρινο των 12 λεπτών που μόλις έληξε.

Βασικός Κανόνας: Όταν οποιαδήποτε επιχείρηση(βλέπε π.χ. Τράπεζες και δάνεια σε ελβετικό φράγκο) μας προσφέρει ένα δελεαστικό προϊόν με ενσωματωμένο ρίσκο να χάσουμε ή να χάσει αυτή λεφτά, τότε 100% η επιχείρηση έχει υπολογίσει οι πιθανότητες να είναι συντριπτικά υπέρ της. ΠΑΝΤΑ επιλέγουμε το σίγουρο μέσα από όλες τις εναλλακτικές επιλογές. Τουλάχιστον εκεί ξέρεις πόσο θα σε γδάρουν.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 4

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Δεν παρατηρήσατε όμως και το άλλο. Ούτε οι άλλοι φιλεύσπλαχνοι πάροχοι προσέφεραν κάτι ουσιωδώς καλύτερο από το μπλε της ΔΕΗ με τα 17,5 λεπτά/KWh. [Αυτό που κάποτε είχε-με 24μηνη δέσμευση-μέχρι και κάτω από 10 λεπτά/KWh.] Ενώ τα μπλε ορισμένων εναλλακτικών είναι ασύλληπτα πανάκριβα.

Τι μας λένε όλα αυτά; Μάλλον ότι υπάρχει πρόβλεψη ή "διάθεση" για ένα άγριο 2024. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι αν οι τιμές του χρηματιστηρίου εκτοξευτούν(λόγω συμπαιγνίας, γεωπολιτικής αστάθειας κλπ.) τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι τιμές ΟΛΩΝ των τιμολογίων.

Δεν θα βρίσκεις τότε κίτρινο π.χ. στα 9 λεπτά ή μπλε στα 16-18 λεπτά. Απλά θα ψάχνεις ποιος έχει τις λιγότερο εξωφρενικές τιμές(π.χ. 30 λεπτά/Kwh αντί 32) από το πράσινο/κίτρινο των 12 λεπτών που μόλις έληξε.

Βασικός Κανόνας: Όταν οποιαδήποτε επιχείρηση(βλέπε π.χ. Τράπεζες και δάνεια σε ελβετικό φράγκο) μας προσφέρει ένα δελεαστικό προϊόν με ενσωματωμένο ρίσκο να χάσουμε ή να χάσει αυτή λεφτά, τότε 100% η επιχείρηση έχει υπολογίσει οι πιθανότητες να είναι συντριπτικά υπέρ της. ΠΑΝΤΑ επιλέγουμε το σίγουρο μέσα από όλες τις εναλλακτικές επιλογές. Τουλάχιστον εκεί ξέρεις πόσο θα σε γδάρουν.

Συμφωνώ, στο θέμα ρίσκου αλλά υπάρχουν παροχοι που δίνουν αυτή τη στιγμή φθηνότερα σταθερά από τη ΔΕΗ. 

• Like 1

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!

Η ΔΕΗ ακόμα παλεύει με τη μετάβαση των καταναλωτών στο πράσινο τιμολόγιο.
Η πρόσβαση στο myΔΕΗ εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...