Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 λεπτά πριν, doomnx είπε

4All πήγαινε.

Δεν παω 4all είμαι Παναθηναϊκός.😝

13 λεπτά πριν, doomnx είπε

Τι κατανάλωση έχεις;

Στα όρια είμαι.Συμφέρει λίγο περισσότερο το 4all αλλά θα κάτσω στο Γ1Ν για Ιανουάριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, korakios είπε

ίσως το ψάξεις με το online και βγάλεις την κάρτα απο την πάγια , ωστε να σε πετάξει σε Γ1

δεν το δοκίμασε κάποιος δυστυχώς να βλέπαμε αν χρέωσε ρήτρα αποχώρησης

Εννοείς να πάω σε σταθερό και αν πέσουν πολύ οι τιμές να "κόψω" την πάγια και ίσως με πετάξει σε κυμαινόμενο?

24 λεπτά πριν, doomnx είπε

4All πήγαινε. Τι κατανάλωση έχεις;

Προς επιβεβαίωση, οι 500 κιλοβατορες είναι ανά μήνα σωστα;

πχ εγώ με βάση το τετράμηνο, στο μήνα πρέπει μα έχω μαξ 250

6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εννοείς να πάω σε σταθερό και αν πέσουν πολύ οι τιμές να "κόψω" την πάγια και ίσως με πετάξει σε κυμαινόμενο?

στο online συγκεκριμένα που απαιτεί πάγια εντολή . Το οτι θα σε πετάξει είναι σίγουρο , το θέμα είναι αν θα φορέσει ρήτρα αποχώρησης ή όχι

• Like 1

12 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Δεν παω 4all είμαι Παναθηναϊκός.😝

Στα όρια είμαι.Συμφέρει λίγο περισσότερο το 4all αλλά θα κάτσω στο Γ1Ν για Ιανουάριο.

Τα όρια έχουν ανέβει στις 1000+ για τον Ιανουάριο.

3 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Προς επιβεβαίωση, οι 500 κιλοβατορες είναι ανά μήνα σωστα;

πχ εγώ με βάση το τετράμηνο, στο μήνα πρέπει μα έχω μαξ 250

Εσένα κι αν σε συμφέρει το 4All...

1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Για να συμφέρει το Γ1Ν λες έτσι?

Είμαι πιο κάτω απο 1000 στο ημερήσιο και λογικά θα είμαι πάνω από 600 τον Ιανουάριο.Στανταρ δεν υπάρχει μπορεί να είμαι και πάνω από 700.Ετσι κι αλλιως οι διαφορές μειώνονται ακόμη περισσότερο με γιατί με ΚΟΤ που εχω και ειδικά με μηχανικη υποστήριξη οι διαφορές είναι ακόμη μικρότερες.

Ο λόγος που είχα ρωτήσει για το green pass αυτός ήταν μηπως σε ακολουθεί ακόμη κι αν κάνεις αλλάγη σε Γ1Ν.Ειχα σκοπό να πάω στο 4all αλλά δεν θέλω να μπλέξω και να ασχολούμαι με την διακοπή του green pass.

3 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Για να συμφέρει το Γ1Ν λες έτσι?

Είμαι πιο κάτω απο 1000 στο ημερήσιο και λογικά θα είμαι πάνω από 600 τον Ιανουάριο.Στανταρ δεν υπάρχει μπορεί να είμαι και πάνω από 700.Ετσι κι αλλιως οι διαφορές μειώνονται ακόμη περισσότερο με γιατί με ΚΟΤ που εχω και ειδικά με μηχανικη υποστήριξη οι διαφορές είναι ακόμη μικρότερες.

Ο λόγος που είχα ρωτήσει για το green pass αυτός ήταν μηπως σε ακολουθεί ακόμη κι αν κάνεις αλλάγη σε Γ1Ν.Ειχα σκοπό να πάω στο 4all αλλά δεν θέλω να μπλέξω και να ασχολούμαι με την διακοπή του green pass.

Δεν μπορείς να πατήσεις απενεργοποίηση εδώ; 
https://mydei.dei.gr/el/add-ons/greenpass

21 λεπτά πριν, doomnx είπε

Εσένα κι αν σε συμφέρει το 4All...

Ε ναι σκέψου καίμε 2 άτομα 900 το τετράμηνο 

θα το δω να το προχωρήσω 

ευχαριστώ πολύ 

Τη ενεργοποίηση του 4all να τη προχωρήσω αύριο πχ ή από 1/1; Μήπως κι αλλάξει κάτι στις τιμές 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκλεισα το MyHome Online (2 συνδέσεις μάλιστα) και για ένα χρόνο παύω να ασχολούμαι.  Τώρα αν καταφέρω να μπω και στο ΚΟΤ 3 (πολυτεκνικό) που έχει ανακοινωθεί, ακόμα καλύτερα.  Σε κάθε περίπτωση ξέρω από τώρα πόσο θα μου κοστίσουν στην χειρότερη περίπτωση :) 

Επεξ/σία από idefixius
  • Like 1
  • Thanks 1

16 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δεν μπορείς να πατήσεις απενεργοποίηση εδώ; 
https://mydei.dei.gr/el/add-ons/greenpass

Ούτε που έχω ασχοληθεί ποτέ και δεν έχω ιδέα.Δεν θα κάτσω κιόλας να το παλέψω μαζί τους για να το κόψω. 

Είχα σκοπό να πάω στο 4all γιατί με συμφέρει σε σχέση με το Γ1Ν έστω και για λίγο αλλά δεν θα κάτσω να μπλεξω με green pass.Γι'αυτο και ρώτησα σε προηγούμενο post αν φύγω π.χ. τον Φεβρουάριο και παω πάλι σε Γ1Ν το green pass διακόπτεται αυτομάτως η με ακολουθεί στο Γ1Ν και πρέπει πάλι εγω να το κανω διακοπή?

Για τα όρια που έγραψες πρίν εννοείς οτι πάνω από 1000 συμφέρει το Γ1Ν έτσι? Θυμάμαι ήταν πάνω απο 900 πριν 3-4 μέρες αν δεν κάνω λάθος.

Anyway μπορεί να ξυπνήσω το πρωί και να πάω 4all ποτέ δεν ξέρεις.Εδω ετοίμασα χαρτιά για το corp της we. και τελευταία στιγμή έστειλα για υο blue.😄

20 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Ούτε που έχω ασχοληθεί ποτέ και δεν έχω ιδέα.Δεν θα κάτσω κιόλας να το παλέψω μαζί τους για να το κόψω. 

Είχα σκοπό να πάω στο 4all γιατί με συμφέρει σε σχέση με το Γ1Ν έστω και για λίγο αλλά δεν θα κάτσω να μπλεξω με green pass.Γι'αυτο και ρώτησα σε προηγούμενο post αν φύγω π.χ. τον Φεβρουάριο και παω πάλι σε Γ1Ν το green pass διακόπτεται αυτομάτως η με ακολουθεί στο Γ1Ν και πρέπει πάλι εγω να το κανω διακοπή?

Για τα όρια που έγραψες πρίν εννοείς οτι πάνω από 1000 συμφέρει το Γ1Ν έτσι? Θυμάμαι ήταν πάνω απο 900 πριν 3-4 μέρες αν δεν κάνω λάθος.

Anyway μπορεί να ξυπνήσω το πρωί και να πάω 4all ποτέ δεν ξέρεις.Εδω ετοίμασα χαρτιά για το corp της we. και τελευταία στιγμή έστειλα για υο blue.😄

Δεν προκύπτει από κάπου ότι το Green Pass διακόπτεται αυτόματα επειδή θα πηδήξεις σε άλλο πρόγραμμα. Πρόκειται για ξεχωριστή υπηρεσία.

Ανεβαίνει το όριο γιατί όλο και μειώνεται η TEA Δεκεμβρίου. Σε 3 μέρες θα ξέρουμε αν τα υπολογίζαμε καλά τόσο καιρό και αν υπάρχουν τίποτα εκπτώσεις που μπορούν να βάλουν τελευταία στιγμή...

• Like 1

5 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δεν προκύπτει από κάπου ότι το Green Pass διακόπτεται αυτόματα επειδή θα πηδήξεις σε άλλο πρόγραμμα. Πρόκειται για ξεχωριστή υπηρεσία.

Δεν είπα οτι προκύπτει ερώτηση έκανα.

Μου αρέσει που μου απαντάς λες και δεν γνωρίζω.Γνωρίζω απλά μια απορία είχα.

8 λεπτά πριν, doomnx είπε

Ανεβαίνει το όριο γιατί όλο και μειώνεται η TEA Δεκεμβρίου. Σε 3 μέρες θα ξέρουμε αν τα υπολογίζαμε καλά τόσο καιρό και αν υπάρχουν τίποτα εκπτώσεις που μπορούν να βάλουν τελευταία στιγμή...

Μια χαρά είναι όλα υπολογισμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, doomnx είπε

Πράσινα, 300 kWh μέρας vs 180 μέρας και 120 νύχτας (40%). Οι διαφορές είναι πολύ μικρές.

VFW36UJ.jpg

unXURjK.jpg

Με τέτοια διαφορά και τέτοιες συνηθισμένες καταναλώσεις κάνεις απόσβεση το 40άρι που θα πληρώσεις για την αλλαγή σε νυχτερινό σε 15 χρόνια...

Δε ξέρω τι λένε τα εξελάκια σου και πως τα ερμηνεύεις αλλά:

Ημέρας 0,17 - Νύχτας 0,129 = 0,04 διαφορά

Αν δεν είχα νυχτερινό...         0,04*120kwh = 4,92 * 1,06 φπα = 5,22  εξοικονόμηση μηνιαία

Απόσβεση 40/5,22 = 7,66 μήνες (τα 15 χρόνια πως βγαίνουν άγνωστο...)

Για διπλάσιες και πλέον καταναλώσεις για όσους έχουν θέρμανση με ρεύμα, εκτός της ψύξης το καλοκαίρι, και είμαστε πλέον πολλοί όπως ο φίλος π.χ. α) 600kwh μηνιαίως το ποσό εξοικονόμησης γίνεται 10,44 και οι μήνες απόσβεσης 3,83 β) 900kwh μηνιαίως το ποσό εξοικονόμησης γίνεται 15,26 και οι μήνες απόσβεσης 2,62.

Αν είμαστε τόσο large εδώ μέσα και λέμε ότι αυτά είναι μικροδιαφορές γιατί καθόμαστε και ανησυχούμε μήπως πέσουμε κανά λεπτό έξω σε συμβόλαιο που θα κλείσουμε. Ας κλείσουμε ότι να ναι και ας μην παιδευόμαστε.

Καλή χρονιά.

edit/ Tώρα είδα ότι έχεις βάλει τιμές γενάρη με την ad-hoc έκπτωση 20% που ψαλιδίζει και την διαφορά ημέρας νύχτας. Δε βγαίνουν έτσι συμπεράσματα σε βάθος χρόνου. Είναι best-case scenario.

Επεξ/σία από Insane84
  • Thanks 1

Έχει κανείς ιδέα για ποιο λόγο μία παροχή να μην μπορεί να αλλάξει πρόγραμμα; Ήθελα να βάλω το my home enter και μου έβγαλε μήνυμα ότι η συγκεκριμένη παροχή δεν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα και πλέον δεν έχω καθόλου επιλογές για προγράμματα μέσω του ebill.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...