Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, trif_on είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Θα ήθελα την άποψη σας για το παρακάτω:
Το θέμα είναι για το σπίτι των γονιών μου, όπου ο πατέρας μου έχει την έκπτωση του 30% λόγω του ότι είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ.
Η κατανάλωση είναι γύρω στις 12000kwh, λόγω ηλεκτρολέβητα. (παλιότερα ήταν 15000kwh).
Δεν θα μακρηγορήσω, σκέφτομαι να τους αφήσω στο Γ1 για Γενάρη-Φλεβάρη, όπου οι τιμές φαίνεται ότι θα είναι καλύτερες από το σταθερό και να προχωρήσω το σταθερό τον Μάρτιο, προκειμένου να είναι καλυμμένοι και τον επόμενο χειμώνα (εφόσον η τιμή παραμείνει στο 0,175).
Η άλλη επιλογή είναι να κάνω το σταθερό από τώρα. 
Δεν πιστεύω να αλλάξει το 0,175 μέχρι τις 1/3/2024, πως το βλέπετε;

...κακώς ασχολείσαι με τα τιμολόγια, η ουσιαστική οικονομία θα γίνει βάζοντας κλιματιστικά (βέβαια εσύ σίγουρα ξέρεις περισσότερες παραμέτρους για την περίπτωση, οπότε πάσο).

Κατά τ' άλλα, αν εννοείς 12K KWh ΤΟ 4ΜΗΝΟ (του χειμώνα), μιλάμε για κόλαση, και αν δεν κάνω λάθος στο Γ1 θα πληρώνουν ακριβότερα την κιλοβατώρα μετά τις "πενιχρές" 500KW μήνα, οπότε μάλλον (όσον αφορά τα "τιμολόγια") καλύτερα να δεις την περίπτωση σταθερού (="μπλε"), όχι για τίποτ' άλλο, αλλά απλώς να εξασφαλίσεις ότι βρέξει-χιονίσει (...ιδίως το 2ο...) θα πληρώνουν 0,16 (τώρα που υπάρχει ακόμα) και όχι καμμιά ανωμαλία, όπως πέρσι που έφτασε έως 0,80 το κυμαινόμενο (....αλλά παίρνανε 0,64 επιδότηση που πλέον στοπ). Με άλλα λόγια, όσο περισσότερη κατανάλωση υπάρχει, τόσο πιο "εκρηκτικό γίνεται το μείγμα" χρηματιστηρίων & "διεθνούς αστάθειας" ΑΝ κάτι πάει στραβά (πάλι)(όπως δεν κάνει τίποτ' άλλο απ΄' την αρχή της δεκαετίας, ε; ). Εγώ υπό αυτόν τον φόβο, ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑ ΜΕ 0,16 εδώ και τώρα. Δεν ξέρω δε γιατί "βλέπεις" να μένει αυτή η τιμή (για τα επόμενα συμβόλαια) μέχρι Μάρτη....Και ΑΥΡΙΟ μπορεί ν' ανακοινώσουν αύξηση (όχι φυσικά στα όσα υπογραφτούν μέχρι σήμερα). Γενικά βέβαια η ΔΕΗ έχει κρατήσει μία "σταθεροτητα" αυτή τη 2ετία στις αυξήσεις των,,,σταθερών της και δεν τις έχει κάνει ρολερκόστερ (ή χαμηλά θα τις έχει για καιρό, ή ψηλά), αλλά αυτό δεν είναι "εξασφάλιση" ότι μέχρι Μάρτη έτσι θα μείνουν...(Ειδικά όταν ο χειμώνας είναι πιο ενεργοβόρος, άρα ανεβαίνουν οι τιμές χονδρικής).

Κοντολογίς, η φάση σου είναι, όπως το βλέπω εγώ, σαν να έχεις εξοχικό σε δάσος και σκέφτεσαι να ΜΗΝ το ασφαλίσεις για φωτιά, ενώ σου προσφέονται "σχετικά χαμηλά ασφάλιστρα". Αλλά η πραγματική εξασφάλιση θα ήταν "αντιπυρική ζώνη"=βάλε κλιματιστικά,,,,"ΤΩΡΑ".

7 λεπτά πριν, doomnx είπε

Θα σου το πάει μετά από 6 μήνες με προειδοποίηση πιο πριν αν χρειαστεί.

...ολόσωστο "στα χαρτιά" - μόνο που καλό είναι να έχει κανείς την άκρη του μυαλού και το ότι δεν το έχει κάνει εδώ και 2 χρόνια τώρα που "αρχίσανε τα όργανα" (ίσως η μόνη - δεν θυμάμαι) και τα άφησε να εξαντλήσουν την πλήρη διάρκεια του συμβολαίου (1 ή και 2 χρόνια). 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 λεπτά πριν, doomnx είπε

Όχι δεν θα σου το πάει μεθαύριο. Θα σου το πάει μετά από 6 μήνες με προειδοποίηση πιο πριν αν χρειαστεί. Λέγαμε γι’ αυτούς που δεν έχουν κλείσει ακόμα.

Γιατί δεν βάζετε άλλο λέβητα άνθρωπέ μου; Δεν υπάρχει χώρος; Για δεξαμενή; Όλα τα καύσιμα είναι φθηνότερα από 2 έως 4 φορές από αυτό που καίτε τώρα.

Το γράφει κάπου στο συμβόλαιο αυτό ; 
γιατί μ φαίνεται κουλο να έχω συμβόλαιο και να ανεβαίνει η τιμή

Είναι στο πρόγραμμα να γίνει αντικατάσταση με αντλία θερμότητας στο άμεσο μέλλον. Τόσο καιρό δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί μέχρι το 2020 υπήρχε μειωμένο τιμολόγιο κατά 70% λόγω προσωπικού ΔΕΗ (μετά έγινε 30%) και είχα τα τελευταία 2 χρόνια κλειδωμένη τιμή με σταθερό 0,105 (δηλαδή 0,07 με την έκπτωση 30%). Το πρόβλημα ξεκίνησε φέτος. 

• Like 1

7 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Το γράφει κάπου στο συμβόλαιο αυτό ; 
γιατί μ φαίνεται κουλο να έχω συμβόλαιο και να ανεβαίνει η τιμή

Για σπουδαίο λόγο μπορεί να καταγγελθεί μονομερώς το σταθερό συμβόλαιο όπως έγινε από άλλους παρόχους όταν οι τιμές χονδρικής έφτασαν στο Θεό. Όπως έγραψε και ο @washcloud, η ΔΕΗ δεν προχώρησε ποτέ σε τέτοια κίνηση, αλλά μπορεί να γίνει. Αυτό για το 6μηνο το αναφέρουν αρκετοί πάροχοι στους όρους του συμβολαίου. Γι'αυτό και η We Energy προσφέρει μόνο 6μηνιαίο σταθερό.

13 λεπτά πριν, washcloud είπε

...κακώς ασχολείσαι με τα τιμολόγια, η ουσιαστική οικονομία θα γίνει βάζοντας κλιματιστικά (βέβαια εσύ σίγουρα ξέρεις περισσότερες παραμέτρους για την περίπτωση, οπότε πάσο).

Κατά τ' άλλα, αν εννοείς 12K KWh ΤΟ 4ΜΗΝΟ (του χειμώνα), μιλάμε για κόλαση, και αν δεν κάνω λάθος στο Γ1 θα πληρώνουν ακριβότερα την κιλοβατώρα μετά τις "πενιχρές" 500KW μήνα, οπότε μάλλον (όσον αφορά τα "τιμολόγια") καλύτερα να δεις την περίπτωση σταθερού (="μπλε"), όχι για τίποτ' άλλο, αλλά απλώς να εξασφαλίσεις ότι βρέξει-χιονίσει (...ιδίως το 2ο...) θα πληρώνουν 0,16 (τώρα που υπάρχει ακόμα) και όχι καμμιά ανωμαλία, όπως πέρσι που έφτασε έως 0,80 το κυμαινόμενο (....αλλά παίρνανε 0,64 επιδότηση που πλέον στοπ). Με άλλα λόγια, όσο περισσότερη κατανάλωση υπάρχει, τόσο πιο "εκρηκτικό γίνεται το μείγμα" χρηματιστηρίων & "διεθνούς αστάθειας" ΑΝ κάτι πάει στραβά (πάλι)(όπως δεν κάνει τίποτ' άλλο απ΄' την αρχή της δεκαετίας, ε; ). Εγώ υπό αυτόν τον φόβο, ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑ ΜΕ 0,16 εδώ και τώρα. Δεν ξέρω δε γιατί "βλέπεις" να μένει αυτή η τιμή (για τα επόμενα συμβόλαια) μέχρι Μάρτη....Και ΑΥΡΙΟ μπορεί ν' ανακοινώσουν αύξηση (όχι φυσικά στα όσα υπογραφτούν μέχρι σήμερα). Γενικά βέβαια η ΔΕΗ έχει κρατήσει μία "σταθεροτητα" αυτή τη 2ετία στις αυξήσεις των,,,σταθερών της και δεν τις έχει κάνει ρολερκόστερ (ή χαμηλά θα τις έχει για καιρό, ή ψηλά), αλλά αυτό δεν είναι "εξασφάλιση" ότι μέχρι Μάρτη έτσι θα μείνουν...(Ειδικά όταν ο χειμώνας είναι πιο ενεργοβόρος, άρα ανεβαίνουν οι τιμές χονδρικής).

Κοντολογίς, η φάση σου είναι, όπως το βλέπω εγώ, σαν να έχεις εξοχικό σε δάσος και σκέφτεσαι να ΜΗΝ το ασφαλίσεις για φωτιά, ενώ σου προσφέονται "σχετικά χαμηλά ασφάλιστρα". Αλλά η πραγματική εξασφάλιση θα ήταν "αντιπυρική ζώνη"=βάλε κλιματιστικά,,,,"ΤΩΡΑ".

...ολόσωστο "στα χαρτιά" - μόνο που καλό είναι να έχει κανείς την άκρη του μυαλού και το ότι δεν το έχει κάνει εδώ και 2 χρόνια τώρα που "αρχίσανε τα όργανα" (ίσως η μόνη - δεν θυμάμαι) και τα άφησε να εξαντλήσουν την πλήρη διάρκεια του συμβολαίου (1 ή και 2 χρόνια). 

H κατανάλωση είναι 12000kwh το έτος. Όπως έγραψα και πιο πάνω: 
Είναι στο πρόγραμμα να γίνει αντικατάσταση με αντλία θερμότητας στο άμεσο μέλλον. Τόσο καιρό δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί μέχρι το 2020 υπήρχε μειωμένο τιμολόγιο κατά 70% λόγω προσωπικού ΔΕΗ (μετά έγινε 30%) και είχα τα τελευταία 2 χρόνια κλειδωμένη τιμή με σταθερό 0,105 (δηλαδή 0,07 με την έκπτωση 30%). Το πρόβλημα ξεκίνησε φέτος. 
Θεωρώ το σταθερό τιμολόγιο μονόδρομο, σκέφτομαι να τζογάρω για 2 μήνες με την προοπτική να έχω καλυμμένο και τον επόμενο χειμώνα. Το έχω σκεφτεί και για αλλαγή κλιματιστικού, αλλά δεν είναι δικιά μου η τελική απόφαση...

Spoiler
3 λεπτά πριν, doomnx είπε

12 MWh δεν είναι πολύ αν βάλεις μέσα και τις υπόλοιπες καταναλώσεις.

έχουν πληρώσει μια αντλία και αρκετά κλιματιστικά με τις εγκαταστάσεις σε ρεύμα , μπορεί και ανάλογα και τα χρόνια που το έχουν ολόκληρη τη θερμομόνωση του σπιτιού και φ/β . Πραγματικά πεταμένα λεφτά

• Like 1

3 λεπτά πριν, korakios είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

έχουν πληρώσει μια αντλία και αρκετά κλιματιστικά με τις εγκαταστάσεις σε ρεύμα , μπορεί και ανάλογα και τα χρόνια που το έχουν ολόκληρη τη θερμομόνωση του σπιτιού και φ/β . Πραγματικά πεταμένα λεφτά

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν τοποθετήθηκε ο ηλεκτρολέβητας δεν υπήρχαν οι αντλίες θερμότητας, ή ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο. Και δεν είναι εύκολο κάθε τρεις και λίγο να αλλάζεις εξοπλισμό θέρμανσης. Όσο υπήρχε η έκπτωση του 70% ή η τιμή της κιλοβατώρας ήταν στα τάρταρα δεν θα γινόταν ποτέ αυτή συζήτηση παρά μόνο για αναβάθμιση του κλιματιστικού. 

23 λεπτά πριν, doomnx είπε

Για σπουδαίο λόγο μπορεί να καταγγελθεί μονομερώς το σταθερό συμβόλαιο όπως έγινε από άλλους παρόχους όταν οι τιμές χονδρικής έφτασαν στο Θεό. Όπως έγραψε και ο @washcloud, η ΔΕΗ δεν προχώρησε ποτέ σε τέτοια κίνηση, αλλά μπορεί να γίνει. Αυτό για το 6μηνο το αναφέρουν αρκετοί πάροχοι στους όρους του συμβολαίου. Γι'αυτό και η We Energy προσφέρει μόνο 6μηνιαίο σταθερό.

Είμαι σε δίλλημα να μείνω σε πράσινο ή να πάω σε μπλε γιατί και πέρσι που είχα σταθερό με ΔΕΗ δε έγινε κάτι. Μιας και μιλαμε για μικρή κατανάλωση (900 τπ τετράμηνο)

Χρόνια πολλά κι από μένα. Αλλαγή στα προγράμματα πως γίνεται;  έχω διαλέξει κυμαινόμενο από τη σελίδα, απλά αν αλλάξω γνώμη και θέλω πχ σταθερό, δεν βλέπω κάποια επιλογή πλέον, οπότε;;; 

9 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Είμαι σε δίλλημα να μείνω σε πράσινο ή να πάω σε μπλε γιατί και πέρσι που είχα σταθερό με ΔΕΗ δε έγινε κάτι. Μιας και μιλαμε για μικρή κατανάλωση (900 τπ τετράμηνο)

Στο πράσινο γιατί να μείνεις; Το 4All είναι φθηνότερο. Τώρα σχετικά με τα μπλε, αν κάνεις το Online θα πληρώσεις 760 € + δημοτικά τέλη το χρόνο. Αν κάνεις το Bright της Elpedison με το 100άρικο δώρο 630 € + ΔΤ.

ρε παιδιά μια απορία: Άσχετα με τις τιμες ρεύματος και την επιλογή του κάθε προγράμματος.

είτε βάλει κάποιος σταθερό είτε κυμαινόμενο + το πάγιο το εκάστοτε προγράμματος 

θα συνοδεύονται απο επιδοτήσεις κράτους, χρέωση δημου , ερτ κτλ κτλ;

Εγώ πχ τώρα έχω το Γ1 στο οποίο πληρώνω τη χρέωση του ρεύματος πχ 40 ευρω, άλλα 30 για τέλη ερτ, δημο κτλ και προστίθεται η επιδότηση κράτους που αφαιρεί ένα ποσό πχ -15ευρω.

Αυτο θα ισχύει εναξαρτητα αν πχ πάνω στο home? (μπλε)?

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

ρε παιδιά μια απορία: Άσχετα με τις τιμες ρεύματος και την επιλογή του κάθε προγράμματος.

είτε βάλει κάποιος σταθερό είτε κυμαινόμενο + το πάγιο το εκάστοτε προγράμματος 

θα συνοδεύονται απο επιδοτήσεις κράτους, χρέωση δημου , ερτ κτλ κτλ;

Εγώ πχ τώρα έχω το Γ1 στο οποίο πληρώνω τη χρέωση του ρεύματος πχ 40 ευρω, άλλα 30 για τέλη ερτ, δημο κτλ και προστίθεται η επιδότηση κράτους που αφαιρεί ένα ποσό πχ -15ευρω.

Αυτο θα ισχύει εναξαρτητα αν πχ πάνω στο home? (μπλε)?

ισχύει ότι ίσχυε τα τελευταία χρόνια

η επιδότηση (ΤΕΜ) θα είναι (λένε) μόνο για όσους δικαιούνται ΚΟΤ (σε κυμαινόμενο , εκτός αν αλλάξουν κάτι)

Επεξ/σία από korakios

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...