Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, nikosbt είπε

δινεις και το μηνα που περναει δεδηε ?

Όχι δεν έδωσα. Και βασικά δε θυμάμαι αν υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε ένδειξη εκείνη τη περίοδο στο ebill (σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στο μετρητή)

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα τηλ τη εξυπηρέτηση πελατών της ΔΕΗ για την επιλογή του home online που έχει χρέωση στο Θεό.

Καταρχάς συγχαρητήρια δυο φορές με εξυπηρέτησαν ταχύτατα.

Τους εξήγησα ότι το online εργαλείο τους τέλη Σεπτεμβρίου έδειχνε άλλα και με κατεύθυνε στην επιλογή του συγκεκριμένου  προγράμματος, κάτι που το δέχθηκαν, δέχθηκαν να πάω στο Γ1 και επειδή ο λογαριασμός δεν είναι ληξιπρόθεσμος πέρασαν τις μετρήσεις μας και την αίτηση αλλαγής προγράμματος στο σύστημα τους.

Εξυπηρετηθηκα, αυτό έχει σημασία και μάλλον την γλυτωσαμε.

Επεξ/σία από netagra

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Όχι δεν έδωσα. Και βασικά δε θυμάμαι αν υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε ένδειξη εκείνη τη περίοδο στο ebill (σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στο μετρητή)

Εγώ είχα δώσει το προηγούμενο τετράμηνο στο ebill και βγήκαν δύο λογαριασμοί με διαφορά κάτι ημερών, ένας με τη δική μου ένδειξη και ο επόμενος με την ένδειξη του ΔΕΔΔΗΕ, στον οποίο όμως φαινόταν και ως απλήρωτος (φυσικά) ο λογαριασμός που είχε βγει με τις δικές μου ενδείξεις. Τελικά τράβηξαν αυτόματα τα λεφτά για τον πρώτο λογαριασμό την ημέρα πληρωμής του και την ημέρα πληρωμής του επόμενου (μια βδομάδα μετά δηλαδή) τράβηξαν μόνο τη διαφορά  που προέκυπτε για τον δεύτερο, και όχι, όπως φοβόμουν, ξανά όλο το ποσό. 

2 λεπτά πριν, marinna είπε

Εγώ είχα δώσει το προηγούμενο τετράμηνο στο ebill και βγήκαν δύο λογαριασμοί με διαφορά κάτι ημερών, ένας με τη δική μου ένδειξη και ο επόμενος με την ένδειξη του ΔΕΔΔΗΕ, στον οποίο όμως φαινόταν και ως απλήρωτος (φυσικά) ο λογαριασμός που είχε βγει με τις δικές μου ενδείξεις. Τελικά τράβηξαν αυτόματα τα λεφτά για τον πρώτο λογαριασμό την ημέρα πληρωμής του και την ημέρα πληρωμής του επόμενου (μια βδομάδα μετά δηλαδή) τράβηξαν μόνο τη διαφορά  που προέκυπτε για τον δεύτερο, και όχι, όπως φοβόμουν, ξανά όλο το ποσό. 

Nα γιατί δεν έδωσα ένδειξη το μήνα εκκαθάρισης, τώρα το θυμήθηκα. 🤪

• Like 2

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Nα γιατί δεν έδωσα ένδειξη το μήνα εκκαθάρισης, τώρα το θυμήθηκα. 🤪

Και πολύ καλά έκανες - αυτό έκανα κατά λάθος κι εγώ τον Νοέμβριο, γιατί ξεχάστηκα για το ebill και μετά ο ΔΕΔΔΗΕ δεν δεχόταν με τίποτα ένδειξη -ίσως επειδή ήταν να περάσει- και γλίτωσα από τους διπλούς λογαριασμούς :) 

Τώρα όμως έχω καταμπερδευτεί και κάθε βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη: Το enter μου λήγει 23 Δεκεμβρίου. Είμαι στο 0,18 - 0,13 εδώ και ένα χρόνο, δεν μπορώ να πω ότι ωφελήθηκα εντέλει από το σταθερό μου, έτσι που εξελίχθηκε η φάση, παρότι ήταν η λογική απόφαση για τότε. Τουλάχιστον δεν ξέφυγαν πολύ οι λογαριασμοί μας, κυρίως επειδή κάναμε όση εξοικονόμηση μπορούσαμε. (βάζω σε σκρινσοτ συγκεντρωτικές καταναλώσεις δύο τελευταίων ετών)

Spoiler

image.png.ce356a3bc83dca5aaa23001b2bba8f9d.png

Δεδομένου ότι η θέρμανσή μας γίνεται με δύο κλιματιστικά, τον Δεκέμβρη λογικά θα είναι υψηλή η κατανάλωση. Αξίζει να πάω τώρα στην Ελίν για τη διαφορά που θα έχω τον Δεκέμβρη; Δεν βλέπω να έχει νυχτερινό ρεύμα - άρα αν τον επόμενο μήνα ξαναξεφύγει η κιλοβατώρα της προς τα απάνω, θα μπορέσω να επιστρέψω στη ΔΕΗ ή να πάω σε άλλον πάροχο; Πόσο εφικτό είναι τελικά αυτό το πήγαινέλα;  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, marinna είπε

Είμαι στο 0,18 - 0,13 εδώ και ένα χρόνο, δεν μπορώ να πω ότι ωφελήθηκα εντέλει από το σταθερό μου, έτσι που εξελίχθηκε η φάση, παρότι ήταν η λογική απόφαση για τότε.

...γιατί ρε συ θεωρείς ότι ΔΕΝ επωφελήθηκες; Αφού οι επιδοτήσεις μέχρι το καλοκαίρι πήγανε με όριο κατανάλωσης, το οποίο ξεπερνούσες....Φυσικά και ήταν λογική η απόφαση, και πρακτικά μια χαρά πήγε...Όσο για το τί μπορεί να "έχασες" από τον Αύγουστο, πού να ήξερες πώς θα πάει ρε συ. Ακόμη και τώρα, ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΈΡΩΝ κάποιοι έχουν βγει κερδισμένοι με πχ τον Ήρωνα (αν ΕΠΕΛΕΞΑΝ να πάνε σε αυτόν, και δεν ήταν ήδη εκεί και απλά μείνανε...). Φαντάζεσαι να είχες πάει πχ σε καμμιά Ελπέντισον πχ λόγω τιπ φίλου, να έλεγες "α τί καλά, λίγα πληρώνω εδώ" και να σου έσκαγε "ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ χρέωση αναπροσαρμογής" κα'να χιλιάρικο όπως σε όσους ποστάρουν στο θρεντ των εναλλακτικών σχετικά...; Όσοι έχουν κερδίσει όσα έχουν κερδίσει στον ήρωνα, παίξανε ζαριά. Και ΟΚ, τους βγήκε. Προτιμούσες να είχες παίξει...;

2 ώρες πριν, marinna είπε

Δεδομένου ότι η θέρμανσή μας γίνεται με δύο κλιματιστικά, τον Δεκέμβρη λογικά θα είναι υψηλή η κατανάλωση. Αξίζει να πάω τώρα στην Ελίν για τη διαφορά που θα έχω τον Δεκέμβρη; Δεν βλέπω να έχει νυχτερινό ρεύμα - άρα αν τον επόμενο μήνα ξαναξεφύγει η κιλοβατώρα της προς τα απάνω, θα μπορέσω να επιστρέψω στη ΔΕΗ ή να πάω σε άλλον πάροχο; Πόσο εφικτό είναι τελικά αυτό το πήγαινέλα;  

...στον Ήρωνα που είπα πριν, είναι στα όρια του ανέφικτου πάντως :P (δεν ξέρω αν διαβάζεις το θρεντ των εναλλακτικών. Αν όχι, ξεκίνα,,,,ανάποδα :-D). Ελίν ίσως να είναι (γενικά) "καλή φάση", ΓΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗ. Μετά,,,,χου νόους. Αφού τελειώνει το Έντερ, δοκίμασέ την από τώρα. Για περαιτέρω περί Ελίν (πχ εγγυήσεις κτλ), στο σχετικό θέμα, γιατί νιώθω ήδη τον μπαμπούλα να καταφθάνει....😁

Επεξ/σία από washcloud
  • Thanks 1

• Moderators
14 ώρες πριν, ppmarkos είπε

Αυτό με τους λογαριασμούς στη νέα σελίδα τι φάση; Βλέπεις πρώτα το ποσό και απ ότι διαβάζω σε 2-3 εργάσιμες το λογαριασμό;
Προσωπικά, επειδή κάπου διάβασα να αναφέρετε, «ναι, μα τώρα φαίνεται πιο γρήγορα το ποσό, και παραμένει ο λογαριασμός για αργότερα όπως ηταν με το παλιό» Καμία σχέση… Δεν υπάρχει αυτό που ανέφερε κάποιος.

Εμένα πέρασε ο δεδδηε και μέτρησε την Τρίτη το πρωί. Τετάρτη Πέμπτη κοιταγα συνέχεια δεν είχα τπτ. Πέμπτη βράδυ παίρνω τηλ στο αυτόματο σύστημα και πατάω την επιλογή για το τι οφείλω… Πριν 2 μήνες το συγκεκριμένο δούλευε λίγες ώρες πιο μπροστά, απ ότι το ebill. Μπορεί να έλεγε δηλαδή ότι χρωστάς 50€ από το τελευταίο λογαριασμό που εκδόθηκε τότε. Αν ήταν αργά απόγευμα την άλλη μέρα το πρωί μέχρι της 12 φαινόταν στο ebill. Την Πέμπτη το απόγευμα λοιπόν μου είπε ότι ήταν μηδενικό σε υπόλοιπο. Σήμερα πρωί μπαίνω ebill τπτ ακόμα. Μπαίνω κατά της 1 το μεσημέρι, να τος. Μόνο το υπόλοιπο. Λογαριασμός πουθενά. Παλιά θα είχα και τον λογαριασμό παίδες. Σε τόσες μέρες όπως σήμερα. Γι αυτό λέω δεν υπάρχει αυτό που αναφέρθηκε. Αν μου έβγαζε το ποσό την Τετάρτη, άντε την Πέμπτη το πρωί, να πω ναι ισχύει. Αλλά σαν εμφάνιση κάνει τις ίδιες μέρες που έκανε.

Η έκδοση λογαριασμού λέει την χθεσινή ημερομηνία. 24/11. 

Α ελα το έχουν κι αλλοι αρα αυτο? Και ψαχνω να βρω ακρη απο χθες :lol:

Σε εμένα στο ebill φαίνεται το ποσό και ως pdf, το διαφημιστικό για το EnergyHeatPump, αλλά ο λογαριασμός πουθενά. Μήπως κάνανε πατάτα; Ημερομηνία έχουν 23 Νοε.22.

• Moderators
26 λεπτά πριν, stelios120 είπε

Σε εμένα στο ebill φαίνεται το ποσό και ως pdf, το διαφημιστικό για το EnergyHeatPump, αλλά ο λογαριασμός πουθενά. Μήπως κάνανε πατάτα; Ημερομηνία έχουν 23 Νοε.22.

Aυτο ακριβώς και σε μενα, με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι λογαριασμοί υπάρχουν απλά είναι κρυμμένοι. 

Για να τους κατεβάσετε πρέπει να κάνετε copy link του παλιού λογαριασμού και μετά σε ένα νέο παράθυρο θα κάνετε paste και θα διορθώσετε την ημερομηνία προς το τέλος αν ήταν πχ 20220923 θα το κάνετε με την ημερομηνία που λέει ότι εκδόθηκε πχ 20221123 και θα σας κατεβάσει το pdf 

Δυστυχώς είμαι στο δρόμο και δεν μπορώ να ανεβάσω screenshots 

Επεξ/σία από EchiDNA
  • Like 5
  • Thanks 3

11 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Οι λογαριασμοί υπάρχουν απλά είναι κρυμμένοι. 

Για να τους κατεβάσετε πρέπει να κάνετε copy link του παλιού λογαριασμού και μετά σε ένα νέο παράθυρο θα κάνετε paste και θα διορθώσετε την ημερομηνία προς το τέλος αν ήταν πχ 20220923 θα το κάνετε με την ημερομηνία που λέει ότι εκδόθηκε πχ 20221123 και θα σας κατεβάσει το pdf 

Δυστυχώς είμαι στο δρόμο και δεν μπορώ να ανεβάσω screenshots 

Ακριβώς. Καθαρή αστοχία των προγραμματιστών τους... Έστειλα μήνυμα στην τεχνική υποστήριξη, για να δούμε πόσα μπρος-πίσω θα πάρει μέχρι να καταλάβουν, να παραδεχτούν και να φτιάξουν το λάθος.

• Like 3

17 ώρες πριν, usb500ml είπε

Καλησπέρα μόλις περάσει ή μέτρηση ημέρας μετά βγάζει μέτρηση νυχτερινή 

Δεν ισχυει κατι τετοιο!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, netagra είπε

Δεν σε καταλαβαίνω, γιατί, μπορείς να μου πεις την δίκη σου εμπειρία αν θες;

...ειδικά στην ΔΕΗ (βασικά σχεδόν σε όλους, αλλά στους άλλους μπορεί να είναι και πιο σκόπιμο - στην ΔΕΗ είναι περισσότερες οι πιθανότητες να είναι λόγω ασχετοσύνης/κακής ενημέρωσης υπαλλήλων κτλ), παίζει να πάρεις 10 τηλεφωνα για κάτι και να έχεις 10 διαφοροποιημένες απαντήσεις. Και γενικά, εκτός από το ότι παίζει γενική ευκολία στα τηλέφωνα να σου πουν τα μακρυκοντά τους αντί για το τί πραγματικά ισχύει (στην καλύτερη θα σου πουν δεν ξέρουν, αλλά είναι σπάνιο), είναι λόγια "που θα μείνουν λόγια". Ενώ η γραπτή επικοινωνία (που συνήθως, για διάφορους λόγους, δίνει πιο σωστές πληροφορίες), μένει ως ντοκουμέντο (και μπορεί και να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη κτλ).

Όσο για το ζήτημά σου, κράτα μικρό καλάθι για ό,τι σου τάξανε (τηλεφωνικά), και εγώ θα έλεγα χλωμό να έχει γίνει αυτό που περιγράφεις ό,τι "κατάφερες" (αν κατάλαβα σωστά τί εννοείς ότι "κατάφερες" με την τηλεφωνική επικοινωνία). Τεσπα, α) θα το δεις στην πράξη με τον πρώτο λογαριασμό β) εγώ θα επικοινωνούσα με το [email protected] ρωτώντας αν όντως γίνανε όσα σου τάξανε τηλεφωνικά....

Όλα τα παραπάνω είναι από την συνολική "κατάθεση εμπειριών" από διάφορους εδώ μέσα.

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...