Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, washcloud είπε

...Ελπέντισον να πας, και χαμηλές τιμές έχουν, και φοβερά apps 😛

(...και πέρα από την πλάκα, μη ξέροντας πόσο παρακολουθείς το θρεντ των "εναλλακτικών", αλλά αν δεν, μπες και διάβασε προς τα πίσω για να δεις κι εκεινών τα "καλούδια"....Η ΔΕΗ μπορεί να είναι ότι είναι, αλλά αν νομίζεις ότι σε εναλλακτικούς "θα βρεις την χαμένη υγειά σου", χμμμμ! Ψάχ' το καλά τουλάχιστον, και όχι φάση "όπου φύγει-φύγει" γιατί μετά ακολουθεί το "όπου πάει πάει" και τα πράγματα στους εναλλακτικούς έχουν τις δικές τους εκπλήξεις...:-))

8 λεπτα πανω ειναι απο τους εναλλακτικους για τον οκτωβρη. αν ειναι η ιδια χαλια εξυπηρετηση με 8 λεπτα φθηνοτερη κιλοβατωρα παιρνω το deal... χτες, αλλα οπως ειπα εγω ακομα το myhome.

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, phanispal είπε

Σε μένα χθες ήρθε τέταρτος συνεχόμενος Έναντι, μάλλον δε μέτρησαν τις προηγούμενες ημέρες που προβλεπόταν.

Τους καλώ να το αναφέρω;

Δίνω μόνος μου τη μέτρηση; Αν ναι, άμεσα ή στο διάστημα που αναφέρεται στο ebill;

Αν προβλεπόταν ο τελευταίος να ήταν εκκαθαριστικός και δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την έκδοση του, τότε ίσως δεχτούν τηλεφωνικά ενδείξεις στον ΔΕΔΔΗΕ τις οποίες θα τις στείλουν στη ΔΕΗ για να εκδοθεί διορθωτικός.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, washcloud είπε

...τους το αναφέρεις (ΔΕΗ) - δεν τους το αναφέρεις,,,"χοτζινέ-σικινέ" (για την ΔΕΗ). Θέμα ΔΕΔΔΗΕ είναι. Και ενδείξεις να δώσεις μέσω ebill, "έναντι πελάτη" θα πάρεις ("πολύ κοντά" βέβαια σε εκκαθαριστικό, αλλά και πάλι όχι "εκκαθαριστικό-εκκαθαριστικό"). Για ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ, πρέπει να δώσεις μέσω της σελίδας του ΔΕΔΔΗΕ (και λογικά έχει παρέλθει το περιθώριο). Να το έχεις κατά νου όμως, για την επόμενη φορά (πρακτικά μπορείς να δίνεις ανά 2μηνο στον ΔΕΔΔΗΕ, και να σου βγάζει η ΔΕΗ "εκκαθαριστικό-εκκαθαριστικό"). Δίνε λοιπόν εσύ, κι ΑΝ περάσουν, θα υπερισχύσει η δική τους καταμέτρηση. Αν ΔΕΝ περάσουν, αυτή που  έδωσες εσύ (πάντα για εκκαθαριστικό λέμε).

ερωτηση εγω δινω δεη μετρηση καθε μηνα,και βγαινει εναντι πελατη, τωρα στις 13/12 περνανε απο δεδηε για εκκαθαριστικο ..1 αν δωσω μετρηση και δωσει και δεδηε και μου ρθουν 2 λογαριασμοι λογικα ισχυει του δεδηε ? και πληρωνω αυτον? 2 αν δε δωσω μετρηση για δεκεμβρη και δε περασει και δεδηε τι βγαινει σκετος εναντι ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikosbt είπε

ερωτηση εγω δινω δεη μετρηση καθε μηνα,και βγαινει εναντι πελατη, τωρα στις 13/12 περνανε απο δεδηε για εκκαθαριστικο ..1 αν δωσω μετρηση και δωσει και δεδηε και μου ρθουν 2 λογαριασμοι λογικα ισχυει του δεδηε ? και πληρωνω αυτον? 2 αν δε δωσω μετρηση για δεκεμβρη και δε περασει και δεδηε τι βγαινει σκετος εναντι ?

1. Αν έρθουν δύο λογαριασμοί τότε ο δεύτερος (ο βασισμένος στην ένδειξη ΔΕΔΔΗΕ) στην ουσία θα διορθώνει τον πρώτο, τον τελευταίο πληρώνεις.

2. Αν δεν δώσεις ένδειξη ούτε εσύ ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ τότε ναι, απλός έναντι βγαίνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

1. Αν έρθουν δύο λογαριασμοί τότε ο δεύτερος (ο βασισμένος στην ένδειξη ΔΕΔΔΗΕ) στην ουσία θα διορθώνει τον πρώτο, τον τελευταίο πληρώνεις.

2. Αν δεν δώσεις ένδειξη ούτε εσύ ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ τότε ναι, απλός έναντι βγαίνει.

thanks γιατι λεω να το κανω ετσι να δινω τους 3 εναντι πελατη και τον 4ο που περναει δεδηε μη δινω καθολου εγω συνηθως περναει δεδηε στο 4 μηνο

Επεξ/σία από nikosbt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, miucce είπε

δεν υπαρχουν λογια για να τους περιγραψουν πλεον. μιλαμε για πιο hardcore δημοσιο και απο τις εφοριες. θελει προσπαθεια να καταφερεις να κανεις χειροτερο σαιτ και πιο δυσλειτουργικο απο το προηγουμενο που ηταν εποχης 2000. επισης ουτε σε εμενα βγαζει το pdf, και το νεο app που εχουν φτιαξει ειναι μονο για Ios. σε συνδυασμο με τις θλιβερες τιμες που ανακοινωσαν, με το που ληξουν τα myhome με τα 10 λεπτα οπου φυγει φυγει.

Αυτό δεν είναι hardcore δημόσιο - αν ήταν, οι προγραμματιστές θα ήταν (δημόσιοι) υπάλληλοι της ΔΕΗ. Εδώ φωνάζει εργολαβία κουμπάρου = υπερκοστολογημένες άθλιες υπηρεσίες, που τις πληρώνουμε για να μην πληρώνουμε "δημόσιο".

Για την ώρα εγώ βλέπω αυτό μόνο - θα στρώσει;

Spoiler

image.png.af2c577ed9dd76743cf1f64335e7c5fc.png

Επεξ/σία από marinna
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mea culpa, έχω εγκαταστήσει από προχθές το noscript και δεν το έχω συνηθίσει :)

Το ιστορικό πάει μέχρι Ιανουάριο 2022; Εξαφανίστηκε η δυνατότητα να "παραγγείλεις" τα παλιότερα, νομίζω -εκτός αν πάλι δεν βλέπω κάτι καλά

Επεξ/σία από marinna
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, marinna είπε

Mea culpa, έχω εγκαταστήσει από προχθές το noscript και δεν το έχω συνηθίσει :)

Το ιστορικό πάει μέχρι Ιανουάριο 2022; Εξαφανίστηκε η δυνατότητα να "παραγγείλεις" τα παλιότερα, νομίζω -εκτός αν πάλι δεν βλέπω κάτι καλά

προς ωρας δεν υπαρχει για παλιους λογαριασμους οντως,,, στο μελον θα φανει αν το βαλουν...🙃

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, miucce είπε

8 λεπτα πανω ειναι απο τους εναλλακτικους για τον οκτωβρη. αν ειναι η ιδια χαλια εξυπηρετηση με 8 λεπτα φθηνοτερη κιλοβατωρα παιρνω το deal... χτες, αλλα οπως ειπα εγω ακομα το myhome.

...και παραπάνω είναι, πχ η Ελίν 0,285 (ΔΕΗ 0,38). Το θέμα είναι ότι μιλάμε για τις τιμές ΕΝΟΣ μήνα...Μπορεί και τον επόμενο να συνεχίσουν στο ίδιο βιολί (και η ΔΕΗ "ψηλά" και οι άλλοι, όσοι τεσπα, αρκετά πιο κάτω,,,,,απλώς δεν υπάρχει καμμάι βεβαιότητα γι' αυτό...όταν ξεκίνησε το νέο σύστημα από Αύγουστο, η ΔΕΗ παρέμεινε η φθηνότερη, όπως - στην ουσία - ήταν από τον Αύγουστο του '21 με την εφαρμογή της αναπροσαρμογής. Από Σεπτέμβρη μας τα χάλασε όντως (και συνεχίζει να μας τα έχει,,,,χαλασμένα) με τις τιμές, αλλά επειδή παίζουν πολλά για τις τιμές ολωνών (πχ η Ελίν σίγουρα έχει ξεμείνει από πελατολόγιο και πέταξε αυτή τώρα τυράκι για έναν μήνα, και ποιος ξέρει τί θα κάνει Γενάρη - πράγμα - "τυράκι" - που έκανε πχ και η We προ μηνών), θέλει,,,προσοχή τί θα επιλέξεις για αυτό που - παροδικά - είναι φθηνότερο....Ή έστω, να είσαι alert για να την κοπανήσεις, αν χρειαστεί, τον ΕΠΟΜΕΝΟ μήνα...(κι εκεί αρχίζουν οι ομορφιές, όπως πχ στον Ήρωνα, που για να πάρεις λογαριασμό και να μπορέσεις να φύγεις για τον επόμενο, θα σου βγάλει την πίστη.  Βεβαια έχει δείξει μια τάδε σταθερότητα στις τιμές του από Αύγουστο, οπότε ίσως και να μη χρειαστεί να φύγεις...).

Το ζουμί είναι ότι τίποτα δεν είναι σταθερό/σίγουρο, και θέλει, όπου κι αν πας, να είσαι "σε ετοιμότητα"...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dasnowy είπε

Και σε εμένα βγήκε λογαριασμός ρεύματος χτες και δείχνει μόνο το ποσό, όχι το pdf. Έπαθε Ήρων η ΔΕΗ; 

Και σε μένα το ίδιο πράγμα...γι' αυτό μπήκα να δω τι παίζει τώρα που άλλαξε και η σελίδα τους!

Δημοσ.

Τι σημαίνει αυτό "σε περίπτωση επίτευξης στόχου εξοικονόμησης ενέργειας" στο open ρε παιδιά? Προσπαθώ να επιλεξω μεταξύ open και Γ1 για σπίτι που καίει καμιά 200αρια Kwh το μήνα.

Untitled.jpg.4449acf6ef3f12b107564912910c4ce8.jpg

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, JcD είπε

Τι σημαίνει αυτό "σε περίπτωση επίτευξης στόχου εξοικονόμησης ενέργειας" στο open ρε παιδιά? Προσπαθώ να επιλεξω μεταξύ open και Γ1 για σπίτι που καίει καμιά 200αρια Kwh το μήνα.

Ο στόχος αυτός είναι μια μείωση κατανάλωσης σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Εσένα όμως ούτως ή άλλως δεν σε αφορά μια και εφαρμόζεται στις κλίμακες κατανάλωσης πάνω από 500 KWh ανά μήνα.

• Thanks 2
Δημοσ.

Καλημέρα, 
ύστερα απο την έγγραφη αναφορά μου στον Συνήγορο του καταναλωτή σήμερα έλαβα το παρακάτω "πόρισμα", σύμφωνα με το οποίο γίνομαι μπαλάκι μεταξύ των φορέων για την επίλυση του θέματος μου.
Η αναφορά μου αφορούσε 1) μη επαρκής ενημέρωση για την επερχόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής στον λοαγαριασμό μου με σκοπό την προφανέστατη παραπλάνηση μου και χρεωση αυτής και 2) την αζημίως αποχώρηση μου μιας και πρόκεται για μονομερής τροποποίηση της σύμβασης παροχής ενέργειας μεταξύ των συμβαλόμενων.
Να προσθέσω ότι πριν την αναφορά στον Συνήγορο είχα ανοίξει πολλά αιτήματα στην γνωστή πλατφόρμα της ΡΑΕ με τα γνωστά αποτελέσματα (αυτόματες κονσερβοποιημένες απαντήσεις απο την μεριά του παρόχου μέχρι την κάλυψη του ορίου απαντήσεων και αυτόματο κλείσιμο του αιτήματος απο την πλατφόρμα).
Έχει λάβει κάποιος άλλος αντίστοιχη ενημέρωση απο τον Συνήγορο του καταναλωτή η να έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο και να έχει βγάλει άκρη (πριν αρχίσουν οι εισπρακτικές τα τηλέφωνα για τον ανεξόφλητο τελικό-εκκαθαριστικό λογαριασμό)?

Spoiler

image.png.7e81fc2da873b551e15fe5f900440028.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, CakeNet said:

Και σε μένα το ίδιο πράγμα...γι' αυτό μπήκα να δω τι παίζει τώρα που άλλαξε και η σελίδα τους!

22 hours ago, dasnowy said:

Και σε εμένα βγήκε λογαριασμός ρεύματος χτες και δείχνει μόνο το ποσό, όχι το pdf. Έπαθε Ήρων η ΔΕΗ; 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά βλέπω εκκαθαριστικό λογαριασμό (δίνω έναντι πελάτη κάθε μήνα) 20 ευρώ πάνω από ότι συνήθως χωρίς να έχω κάνει κάτι διαφορετικό στην κατανάλωση. 🧐

Το δε χειρότερο είναι ότι στην μια από τις δυο παροχές (ίδια διεύθυνση, ίδιες μέρες καταμέτρησης πάντα μαζί οι εκδόσεις λογαριασμών) που άλλαξε μετρητή ο δεδδηε απλά δεν υπάρχει καν λογαριασμός (ποσό δηλαδή, γιατί είπαμε έπαθε ηρων η ΔΕΗ)

Επεξ/σία από marmagia
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...