Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, Vidar είπε

Υπάρχει κάποιο άρθρο/post όπου θα μπορέσω να καταλάβω ποιο πακέτο της ΔΕΗ είναι κατάλληλο για μένα; Πρόκειται να νοικιάσω πρώτη φορά 1 Οκτώβρη.

2 ώρες πριν, Vidar είπε

Τα συμβόλαια με μεταβλητή τιμή kwh μου ακούγονται ριψοκίνδυνα, ποιος μου λέει ότι δεν θα εκτοξευθεί η τιμή της;

Μπορείς να διαλέξεις κάποιο σταθερό της ΔΕΗ αν φοβάσαι τόσο. Απλά θα πληρώνεις αστρονομικά ποσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, Vidar είπε

Τα συμβόλαια με μεταβλητή τιμή kwh μου ακούγονται ριψοκίνδυνα, ποιος μου λέει ότι δεν θα εκτοξευθεί η τιμή της;

...δυστυχώς δεν ΕΧΕΙΣ επιλογή όμως...Πρέπει να το πας με το πού το οδηγεί η κυβέρνηση, δηλαδή : "κυμαινόμενο" (...που,,,πρακτικά είναι "σταθερό,,,μηνός", χωρίς δέσμευση παραμονής/ποινή αποχώρησης) του οποίου οι τιμές αλλάζουν (=ανεβαίνουν....) κάθε μήνα, ελπίζοντας το ύψος της κατανάλωσής σου να καλυφθεί (έστω κατά το μεγαλύτερο μέρος) από τις κυβερνητικές επιδοτήσεις....Βέβαια ήδη από βδομάδα (ή και από Οκτώβρη.......) που θ' ανακοινωθούν οι τιμές των απρόχων για Οκτώβρη, αναμένεται οι επιδοτήσεις να υποστούν "κουτσούρεμα" κάποιου είδους (είτε το ύψος τους, είτε να μπει όριο κατανάλωσης, είτε να σταματήσουν να επιδοτούνται τα σπίτια που δεν είναι ή δεν ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ως κύριες κατοικίες στην φορολογική, καλή ώρα τα σπίτια που νοικιάστηκαν/ΘΑ νοικιαστούν μετά τις 1/9...).

Τα σταθερά δέσμευσης έτους έχουν πάει στον θεό ούτως ή άλλως (0,45 το φθηνότερο, της We με προοπτική - σιγουράκι δλδ - ανατίμησης μετά το 6μηνο και 0,53 της ΔΕΗ με "σιγουριά" ισχύος 12μήνου "βρέξει-χιονίσει",,,,εκτός κι αν τελικά ρίξει χαλάζι :P. Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ανατίμησης μετά το 6μηνο διατηρούν ΚΑΙ αυτοί, απλά μέχρι στιγμής "κάνουν σταυρό" ότι δεν θα ανατιμήσουν τίποτα...). Μπαίνεις σε αυτά, ΜΟΝΟ εάν α) μπορείς να τα πληρώνεις β) υπό τον φόβο να,,,,πτωχεύσουμε (πάλι:P) και να μην μπορεί η κυβέρνηση να δίνει καθόλου επιδοτήσεις, άρα να κοστίζει η κιλοβατώρα κοντά ένα Ευρώ όπως σχεδόν είναι ήδη, ή και να πάει 1,5 και 2€....). Ή αλλιώς, ΔΕΝ μπαίνεις σε σταθερό (πρακτικά).

Σούμα : πας σε κυμαινόμενο, και καλύτερα στην ΔΕΗ στο Γ1 (...ΔΕΝ είναι να εμπιστεύεσαι εναλλακτικούς που για Σεπτέμβρη είχαν δώσει τιμες πιο κάτω από αυτήν, καθώς έχουν αστερίσκους και παγίδες - νυχτερίδες κι αράχνες και αν από Οκτώβρη ή όποιον μήνα και να είναι, δώσουν τιμε΄ς πιο πάνω από ΔΕΗ, ΔΥΣΚΟΛΑ θα μπορέσεις να φύγεις για άλλον, φθηνότερο, καθώς ο "ενεργειακός τουρισμός", στην ΠΡΑΞΗ χωλαίνει : ΔΕΝ πατάς ένα κουμπάκι και φεύγεις, αλλά μένεις γύρω στον κα'να μήνα μέχρι να μπορέσεις πρακτικά να φύγεις....Πχ, χρειάζεσαι να έχει εκδόσει λογαριασμό ο πάροχος, για να σε δεχτεί ο επόμενος κτλ.....). Και ό,που και να πας τελικά, ή ό,τι και να γίνει με τις επιδοτήσεις,  αρχίζεις να συνηθίζεις στην πρακτική του ΣΟΒΑΡΟΥ περιορισμού στις καταναλώσεις, καθώς είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μην πληρώσεις πολλά το επόμενο διάστημα για ρεύμα.....(μέσες-άκρες, θεώρησε ως "μαξ" τις 400kWh/μήνα....).

49 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Επισης μου κανει τρομερη εντυπωση που δεν μου στελνουν στο email το συμβολαιο να το εχω κ γραπτως...ειναι η 4η φορα που τους παιρνω για το θεμα αυτο και χθες μου ειπε οτι ενταξει τωρα θα σας ερθει...δεν ηρθε εννοειται και σημερα μου λεει οτι ειναι μεχρι 10 εργασιμες ημερες,αιντε να δουμε!

Το μοναδικό που θα σου στείλουν αν και εφόσον θα είναι το τελευταίο συμβόλαιο για Γ1 που είχες υπογράψει. Αναφέρουν πως για το online δεν υπάρχει γραπτό συμβόλαιο επειδή γίνεται ηλεκτρονικά ή όλη διαδικασία. 

Παιδιά ερώτηση,

Με 0,25€ την κιλοβατώρα που έχω τώρα στο MyHomeEnter+ της ΔΕΗ, λέτε αξίζει να το γυρίσω σε Γ1/Γ1Ν που το έχει στα 0,15€??

Το συμβόλαιό μου είναι ενός έτους και ανανεώθηκε στις 6 Ιουνίου 2022 και λήγει στις 06/06/2023.

1 λεπτό πριν, pavloskrg είπε

Παιδιά ερώτηση,

Με 0,25€ την κιλοβατώρα που έχω τώρα στο MyHomeEnter+ της ΔΕΗ, λέτε αξίζει να το γυρίσω σε Γ1/Γ1Ν που το έχει στα 0,15€??

Το συμβόλαιό μου είναι ενός έτους και ανανεώθηκε στις 6 Ιουνίου 2022 και λήγει στις 06/06/2023.

Κάτσε, εκεί που είσαι.

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Κάτσε, εκεί που είσαι.

Απλά ξες τι σκεφτόμουν, έρχονται εκλογές τώρα και δεν παίζει να κρεμάσει η κυβέρνηση τόσα νοικοκυριά. Όλα τα ευνοϊκά μέτρα βγαίνουν πάντα στον τελευταίο χρόνο της θητείας μιας κυβέρνησης. Πχ θα ανακοινώσουν τώρα στεγαστικά δάνεια για νέους με 0-1% τόκο που είναι δώρο. Θα κάνει τα πάντα για να ψηφιστεί ξανά.

Μόλις τώρα, korakios είπε

είναι της μόδας , θα δεις επαναλαμβανόμενη απάντηση στις προηγούμενες σελίδες

Διάβασα τις τελευταίες 10 σελίδες αλλά δεν βρήκα απάντηση σε αυτό που έψαχνα χαχαχαχα, πιο πολύ για το κοτ λέγανε.

2 λεπτά πριν, pavloskrg είπε

Διάβασα τις τελευταίες 10 σελίδες αλλά δεν βρήκα απάντηση σε αυτό που έψαχνα χαχαχαχα, πιο πολύ για το κοτ λέγανε.

περίμενε να δεις αν επαναφέρουν τα κριτήρια με τις επιδοτήσεις και αν θα σε επηρεάσουν

καθώς και τιμές Οκτ

Καλεσαν και εμενα σημερα να αλλαξω απο εντερ 0.18 που ληγει μεσα μαρτιου σε Γ1Ν και μαλιστα ηταν ιδιαιτερα επιμονη οταν αρνηθηκα

6 λεπτά πριν, nikos121 είπε

και μαλιστα ηταν ιδιαιτερα επιμονη οταν αρνηθηκα

...γι' αυτό με το που πιάνεις ότι είναι από ΔΕΗ για Γ1 vs Enter "0,18", πετάς ένα "φάκγιου" και κλείνεις.

40 λεπτά πριν, pavloskrg είπε

...ψευτράκο.... :P 3 μόλις σελίδες πριν, έχω 2 ποστ που λέω περίπου τα ίδια (γι' αυτό που σ' ενδιαφέρει) και στα δυο...

42 λεπτά πριν, pavloskrg είπε

Απλά ξες τι σκεφτόμουν, έρχονται εκλογές τώρα και δεν παίζει να κρεμάσει η κυβέρνηση τόσα νοικοκυριά. Όλα τα ευνοϊκά μέτρα βγαίνουν πάντα στον τελευταίο χρόνο της θητείας μιας κυβέρνησης. Πχ θα ανακοινώσουν τώρα στεγαστικά δάνεια για νέους με 0-1% τόκο που είναι δώρο. Θα κάνει τα πάντα για να ψηφιστεί ξανά.

...αν πιστεύεις σε αυτό που λες και θεωρείς ότι αφήνοντας το "0,25" (0,23 βγαίνει πρακτικά) θα κερδίσεις αρκετά,,,,βουρ. Μην όμως το ψάχνεις μέσα στο χειμώνα το 0,23 και δεν το βρίσκεις...

32 λεπτά πριν, washcloud είπε

...γι' αυτό με το που πιάνεις ότι είναι από ΔΕΗ για Γ1 vs Enter "0,18", πετάς ένα "φάκγιου" και κλείνεις.

Δεν μπορουσα. Ηταν πολυ ευγενικη και γενικα τον σεπτεμβρη ειμαι σε οιστρο οποτε...

Δλδ απ όσο κατάλαβα όσοι έχουν home enter να κάτσουν στα αυγά τους. 
Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι, εγώ αυτή τη στιγμή με 1528 κιλοβατώρες με home enter 18/13 και με 3 έναντι 55€, 109€, 112€ είχα εκκαθαριστικό 185€. Στη περίπτωση που δεχτώ το νέο πρόγραμμα που αυτή τη στιγμή είναι στη χειρότερη 16/10 τα παραπάνω ποσά θα ήταν λιγότερα ή τα νέα προγράμματα έχουν κρυφές χρεώσεις οποτε παίζει να ναι και χειρότερο. 
Το γεγονός ότι λίγο πολύ όλοι μας μετά τον Μάρτιο που λήγουν τα home enter θα ήμαστε με μια σακούλα πασατέμπο και θα σπαμαρουμε τα ποστ με αγχώνει 😂

Στις 13/9/2022 στις 5:10 ΜΜ, korakios είπε

μέχρι στιγμής η επιδότηση μπαίνει σε όλους , αν αλλάξει αυτό τότε αν είναι δηλωμένες οι κατοικίες σαν κύριες άσχετα σε ποιανού όνομα είναι ο λογαριασμός πάλι θα μπαίνουν

αν επαναφέρουν τα 300kw/μήνα κόφτη επιδότησης τότε εννοείται παραμένετε

περιμένετε να δείτε αν θα αλλάξουν τα κριτήρια

δυστυχώς το πρόγραμμα μου (σταθερο 0.18/0.13) τελειώνει Δεκέμβρη

Μια από τα ίδια και εγώ, εντερ 0.18 και λήγει μέσα Δεκεμβρίου.

Άσχημα τα πράγματα για εμάς με μεγάλες καταναλώσεις

Αναφορά σε κείμενο

Υπό διαμόρφωση, ωστόσο, είναι τα κλιμάκια της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με τα οποία θα εφαρμοστούν οι νέες επιδοτήσεις, καθώς παύει η επιδότηση για το σύνολο της κατανάλωσης που ισχύει τώρα.

https://www.protothema.gr/economy/article/1285005/ilektriko-reuma-me-meiosi-15-se-shesi-me-to-2021-i-prostheti-ekptosi-ton-oktovrio/

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...