Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Deu164 είπε

Μια απορία έχω το myHome online N με 0.17Η και 0.13Ν από τον Απρίλιο 
Σε μερικούς μηνιαίους λογαριασμούς όχι σε όλους έχω δει χρέωση "Ρήτρα Αναπροσαρμογής" όχι κάποιο ιδιαίτερο ποσό 3-8eu
Υποτίθεται ότι δε θα είχε είναι κάτι άλλο?

Πρεπει να βαλειςνα δουμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Deu164 είπε

Μια απορία έχω το myHome online N με 0.17Η και 0.13Ν από τον Απρίλιο 
Σε μερικούς μηνιαίους λογαριασμούς όχι σε όλους έχω δει χρέωση "Ρήτρα Αναπροσαρμογής" όχι κάποιο ιδιαίτερο ποσό 3-8eu
Υποτίθεται ότι δε θα είχε είναι κάτι άλλο?

Ρήτρα πρέπει να έχεις στον πρώτο μόνο, και αυτό επειδή συνήθως είναι μικτός, από το διάστημα τιμολόγησης κάποιες μέρες αφορούν το παλιό πρόγραμμα (προφανώς Γ1).

Καλημέρα σας!

Έκανα αίτηση την 01/08/2022 για Γ1Ν
Σήμερα μου ήρθε κωδικός για είσοδο στο e-bil, έκανα ενεργοποίηση και είσοδο και στις πληροφορίες εμφανίζεται σαν να έχω επιλεγμένο το πρόγραμμα myHomeEnter και όχι το Γ1Ν για το οποίο έκανα την αίτηση.

Επιλογή Μεταβολή Ημερομηνία
Αιτήματος
Μεταβολή από
MyHome ENTER Επιλογή 03/08/2022 09:53:22 ΣΥΣΤΗΜΑ
Ηλεκτρονικός Λογαριασμός Επιλογή 03/08/2022 09:53:22 ΣΥΣΤΗΜΑ
Έκδοση λογαριασμού - ειδοποίηση με e-mail Επιλογή 03/08/2022 09:53:22 ΣΥΣΤΗΜΑ

Στο συμβόλαιο φαίνεται το εξής: 

Τιμολόγιο:..Γ1/Γ1Ν οικιακό..

Δεν μου ζήτησε εγγύηση και φαίνεται και στο συμβόλαιο (από κάτω παράθεση) ότι είναι μηδέν,

Spoiler

Ο Πελάτης υποχρεούται να καταβάλει στη ΔΕΗ Α.Ε...............................ΜΗΔΕΝ ................................................................... ευρώ (ολογράφως)
(...........0...............€) ως Εγγύηση, σύμφωνα με τους όρους του Άρθρου 7 των Γενικών Όρων. Το ποσό της εγγύησης θα ενσωματωθεί στον 1ο λογαριασμό μετά την ενεργοποίηση της εκπροσώπησης.
 Γ1/Γ1Ν Οικιακό

Το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος αυτό, είναι πρόβλημα του e-bill ή θα βρεθώ με myHome Enter και θα τρέχω;

Ευχαριστώ πολύ!

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Ρήτρα πρέπει να έχεις στον πρώτο μόνο, και αυτό επειδή συνήθως είναι μικτός, από το διάστημα τιμολόγησης κάποιες μέρες αφορούν το παλιό πρόγραμμα (προφανώς Γ1).

Πριν ήμουν στην προτεργεια και έφυγα γιαυτό τον λόγο π.χ. 120ε κατανάλωση και 340ε  ρήτρα αναπροσαρμογής πάνω κάτω κάθε μήνα... Δεν άφησα κανένα υπόλοιπο, φεύγοντας είχα ξοφλήσει τα πάντα μόλις εκδόθηκαν οι λογαριασμοί και πριν βγει ο πρώτος λογαριασμός τής ΔΕΗ.
Στη ΔΕΗ περνάω μέτρησή στο κάθε μήνα. 

13 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Πρεπει να βαλειςνα δουμε

Εδώ είναι ο τελευταίος εκκαθαριστικός
Opd3EgO.png

kPbCX8o.png

Ο πρώτος μόλις έφυγα από προτεργεια 
vsv6ANE.png

και ένας άλλος ενδιάμεσος  χωρίς ρήτρα
AhM2Xq5.png

Στις 1/8/2022 στις 12:06 ΜΜ, johntram είπε

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο  https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/354046_erhontai-nees-ayxiseis-ano-toy-20-stis-hreoseis-reymatos-ton το πράγμα δείχνει να ξεφεύγει από πολύ νωρίς

Και κάπως έτσι θα φτάσουμε, οι καινούριες τιμές των σταθερών προγραμμάτων να λέμε σε ένα μήνα ότι συμφέρουν.

Αν δεν αλλάξει το τιμολόγιο και σε αυτά πάλι και αλλάζει ανά μήνα από δω και πέρα για να μην βγαίνουν πιο φτηνά από τα κυμαινόμενα.

Υπόψιν ότι ο Κιμπουρόπουλος συνήθως είναι πολύ καλά ενημερωμένος. Διαβάστε τις αναλύσεις του τον τελευταίο χρόνο να δείτε πόσο μέσα έχει πέσει στα θέματα ενέργειας.

• Like 1

3 minutes ago, Deu164 said:

Πριν ήμουν στην προτεργεια και έφυγα γιαυτό τον λόγο π.χ. 120ε κατανάλωση και 340ε  ρήτρα αναπροσαρμογής πάνω κάτω κάθε μήνα... Δεν άφησα κανένα υπόλοιπο, φεύγοντας είχα ξοφλήσει τα πάντα μόλις εκδόθηκαν οι λογαριασμοί και πριν βγει ο πρώτος λογαριασμός τής ΔΕΗ.

Εδώ είναι ο τελευταίος εκκαθαριστικός
Opd3EgO.png

kPbCX8o.png

Ο πρώτος μόλις έφυγα από προτεργεια 
vsv6ANE.png

και ένας άλλος ενδιάμεσος  χωρίς ρήτρα
AhM2Xq5.png

Αν δεις όπου έχεις ρήτρα έχεις και χρέωση κιλοβατώρας με 0,11 στο παλιό πρόγραμμα δηλαδή. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Deu164 είπε

Μήπως δεν μπήκες απευθείας στο online αλλά πέρασες πρώτα από το Γ1? (έτσι έγινε και με μένα).

Αυτό προκύπτει από τον λογαριασμό σου, 22KWh ημέρας και 4 νύχτας είναι χρεωμένες με τις τιμές του Γ1, ορθώς έχουν ρήτρα.

Επεξ/σία από Joshua21

5 λεπτά πριν, ekkli είπε

Και κάπως έτσι θα φτάσουμε, οι καινούριες τιμές των σταθερών προγραμμάτων να λέμε σε ένα μήνα ότι συμφέρουν.

Αν δεν αλλάξει το τιμολόγιο και σε αυτά πάλι και αλλάζει ανά μήνα από δω και πέρα για να μην βγαίνουν πιο φτηνά από τα κυμαινόμενα.

Υπόψιν ότι ο Κιμπουρόπουλος συνήθως είναι πολύ καλά ενημερωμένος. Διαβάστε τις αναλύσεις του τον τελευταίο χρόνο να δείτε πόσο μέσα έχει πέσει στα θέματα ενέργειας.

Οσοι ειναι παντως με 0.10 δεν εχουν λογο να αγχωνονται. Μερικοι εχουν 1+ χρονο ακομα

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μήπως δεν μπήκες απευθείας στο online αλλά πέρασες πρώτα από το Γ1? (έτσι έγινε και με μένα).

Αυτό προκύπτει από τον λογαριασμό σου, 22KWh ημέρας και 4 νύχτας είναι χρεωμένες με τις τιμές του Γ1.

Δεν το ξέρω αν παίχτηκε κάτι τέτοιο από την αρχή έκανα την αίτηση για  online με ότι χρειαζόταν υπογραφές και δικαιολογητικά μου είχαν πει ότι όλα ήταν οκ και περίμεναν τη ΔΕΔΗΕ για την καταγραφή τής μέτρησης και να γίνει η αλλαγή παροχου  στη ΔΕΗ
Δεν μου ανέφεραν κάτι για Γ1 εστω και για κάποιο διάστημα αρχικά

EDIT

Εδώ είναι και η μόνη ενημέρωση που είχα μετά την αρχική αίτηση στο site + ένα τηλεφώνημα που έκανα να επιβεβαιώσω ότι όλα ήταν οκ και να ρωτήσω ποτέ θα μεταφερθώ και μου είπαν το παραπάνω για τη ΔΕΔΗΕ
fji5cLV.png

Επεξ/σία από Deu164

51 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το θέμα εδώ είναι αποκλειστικά για τα προγράμματα της ΔΕΗ.

Και ναι, εκκαθαριστικός κάθε δύο μήνες γίνεται αν ενδιάμεσα από κάθε καταμέτρηση δίνεις τις ενδείξεις στο site του ΔΕΔΔΗΕ (και όχι τηλεφωνικά).

Στη ΔΕΗ αν δώσεις εσύ ο ίδιος την ένδειξη μέσω ebill τότε εκδίδεται λογαριασμός έναντι πελάτη, ο οποίος είναι έναντι βασισμένος στις ενδείξεις που δίνεις εσύ, και όχι κατά προσέγγιση όπως βγαίνουν οι απλοί έναντι.

Μας βλέπω να κρατάμε αρχείο με τις καταγραφές που θα δίνουμε κάθε μήνα, ιδίως τώρα με τις ανατιμήσεις. Βέβαια οι διαφορές θα είναι μικρές αν ας πούμε σε χρεώσει με την μεγαλύτερη τιμή Σεπτεμβρίου κάποιες κιλοβατώρες του Αυγούστου, αλλά αν βάλεις στην συνάρτηση το πλήθως των πελατών κάθε εταιρείας βγαίνει ένα καλό "μεροκάματο"

8 λεπτά πριν, Deu164 είπε

Δεν το ξέρω αν παίχτηκε κάτι τέτοιο από την αρχή έκανα την αίτηση για  online με ότι χρειαζόταν υπογραφές και δικαιολογητικά μου είχαν πει ότι όλα ήταν οκ και περίμεναν τη ΔΕΔΗΕ για την καταγραφή τής μέτρησης και να γίνει η αλλαγή παροχου  στη ΔΕΗ
Δεν μου ανέφεραν κάτι για Γ1 εστω και για κάποιο διάστημα αρχικά

Ούτε εμένα μου είχαν αναφέρει κάτι για Γ1 όταν πήγα σε κατάστημα και υπέγραψα, μου είπαν πως τη διαδικασία θα την ολοκληρώσω εγώ μετά από 1-2 ημέρες που θα ενεργοποιηθεί το ebill, αλλά μόλις πήγα σπίτι κοίταξα το συμβόλαιο και διαπίστωσα ότι είχα υπογράψει για Γ1...

Τέλος πάντων, η απορία σου έχει λυθεί, ο πρώτος λογαριασμός σου ορθώς έχει ρήτρα επειδή κάποιες KWh τιμολογήθηκαν με Γ1. Αν θες να ψάξεις να βρεις το γιατί, ξεκίνα ελέγχοντας τι ακριβώς έγραφαν αυτά που υπέγραψες.

• Like 1

Παιδιά είμαι στην ζενίθ, αξίζει να πάω ΔΕΗ στο απλό οικιακό τιμολόγιο Γ1; Από τους καινούργιους τιμοκαταλογους βλέπω ότι ανά kw η ΔΕΗ είναι πιο φθηνή και έχει και νυχτερινο, εσείς τι λέτε;

1 λεπτό πριν, plasTOST είπε

Μας βλέπω να κρατάμε αρχείο με τις καταγραφές που θα δίνουμε κάθε μήνα, ιδίως τώρα με τις ανατιμήσεις. Βέβαια οι διαφορές θα είναι μικρές αν ας πούμε σε χρεώσει με την μεγαλύτερη τιμή Σεπτεμβρίου κάποιες κιλοβατώρες του Αυγούστου, αλλά αν βάλεις στην συνάρτηση το πλήθως των πελατών κάθε εταιρείας βγαίνει ένα καλό "μεροκάματο"

Εγώ ούτως ή άλλως κρατάω αρχείο με τις ενδείξεις που δίνω κάθε μήνα, αν και ούτως ή άλλως είμαι στο online και δεν κάνει καμία διαφορά στον εκκαθαριστικό.

Πάντως κάνεις λάθος, δεν θα βγει κανένα "μεροκάματο" για τον πάροχο επειδή και αυτός τιμολογείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τις ίδιες ακριβώς ενδείξεις. Αν σε χρεώσει με τιμή Σεπτεμβρίου αυτές που έκαψες Αύγουστο, και αυτός με τη σειρά του θα τις χρεωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ (ή ΑΔΜΗΕ? Δεν έχω ιδέα ποιον πληρώνουν οι πάροχοι) με τιμές Σεπτεμβρίου.

11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ούτε εμένα μου είχαν αναφέρει κάτι για Γ1 όταν πήγα σε κατάστημα και υπέγραψα, μου είπαν πως τη διαδικασία θα την ολοκληρώσω εγώ μετά από 1-2 ημέρες που θα ενεργοποιηθεί το ebill, αλλά μόλις πήγα σπίτι κοίταξα το συμβόλαιο και διαπίστωσα ότι είχα υπογράψει για Γ1...

Τέλος πάντων, η απορία σου έχει λυθεί, ο πρώτος λογαριασμός σου ορθώς έχει ρήτρα επειδή κάποιες KWh τιμολογήθηκαν με Γ1. Αν θες να ψάξεις να βρεις το γιατί, ξεκίνα ελέγχοντας τι ακριβώς έγραφαν αυτά που υπέγραψες.

Anyway το ποσο είναι μικρό και αν ήταν για ένα μικρό διάστημα μια φορά ok θα δω πως θα πάει με τους επόμενους λογαριασμούς 

Τα είχα κοιτάξει γιατί τα έκανα online και είχα τον χρόνο να το διαβάσω γιατί πριν είχα καεί άλλα θα το ξανακοιτάξω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...