Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, satsok2 είπε

Έχει ενσωματώσει τη χασούρα στο 48λεπτο που σου ζητά να πληρώσεις με το Γ1.

Τα 48 λεπτά είναι μια αυθαίρετη εκτίμηση για το πώς βλέπουν το μέλλον.

(Του στυλ "Μάλλον θα κλείσει τη στρόφιγγα. Αααα , ανέβασε το.")

Θεωρώ οτι είναι αυθαίρετη αυτή η εκτιμηση σου, μιας και οι αλλες εταιρείες που δεν έχουν καθόλου σταθερά τιμολογια ή αν έχουν τα τιμολογουν αρκετά ακριβότερα, δίνουν παρόμοιες ή και ακριβότερες τιμες στα κυμαινόμενα τους

Επεξ/σία από libera
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε πει πάμπολλες φορές γιατί η ΔΕΗ από μήνες τώρα έδινε τα πιο ανταγωνιστικα τιμολόγια. Ο λόγος ήταν τα υδροηλεκτρικα. Επίσης μόνο 10% ήταν τα σταθερά της τιμολόγια οπότε θα μπορουσε να πει κανείς ότι τα συντηρούσε ανετότατα. Τώρα που τους υποχρεωνουν να επιστρέφουν τα υπερκέρδη στο τεμ ίσως αλλάξουν οι ισορροπίες. Βέβαια η ΔΕΗ έχει δείξει πολύ μεγάλη συνέπεια, συμφωνα και με το συνήγορο του καταναλωτή σε αντίθεση με άλλους παροχους https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/390579/synigoros-tou-katanaloti-mideniki-paravatikotita-apo-ti-dei-xamos-me-tous-idiotes-paroxous

Όπως και να χει η κιλοβατορα δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά στα 10-11 λεπτά, αυτή είναι η μεγάλη εικόνα. Οκ όσοι έχουμε παλιότερα σταθερά ΑΝ δεν μας τα αλλάξουν θα έχουμε 5-10-15 μήνες στη καλύτερη φθηνό ρεύμα, από κει και έπειτα το χάος. 

Επεξ/σία από Manolo7

2 ώρες πριν, zoupous είπε

καλησπέρα σε όλους.

μια ερωτηση.Εχω συμβολαιο my home enter με τη παλια 2ετων συμβαση και ληγει 26/10.

Μου στειλανε μπιλιετο/ενημερωση εγγραφη οτι σε 60 μερες με γυρνανε στο my home open,με κυμαινομενο επιτοκιο και οτι αν δεν αντιδρασω σε 60 μερες τοτε συμφωνω.Μπαινω να κανω το my home online  και δε με αφηνει να το ενεργοποιησω.Παω δηλ στο ebill και στην κατηγορια προιοντων δεν εχει ενεργοποιηση.Εχω λοιπον 2 ερωτησεις μιας και ασχολειστε μηπως ξερετε.

1)γιατι ενω το συμβολαιο μ ληγει στις 26/10 μου λενε οτι σε 60 μερες θα παω σε κυμαινομενο?

2)γιατι δε μ αφηνει να ενεργοποιησω το mh online?

ΠΟΥ στο έστειλαν?

8 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

Όπως και να χει η κιλοβατορα δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά στα 10-11 λεπτά, αυτή είναι η μεγάλη εικόνα

Δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία και η κοινωνία με 50 λεπτά κι 1€ που διαβάζω ανά kWh.

Οι έχοντες το "μαχαίρι" πρέπει να βρουν και "καρπούζι" αλλιώς η φάπα (από τους παθόντες) θα είναι επική.

• Like 5

2 λεπτά πριν, Doubt είπε

Δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία και η κοινωνία με 50 λεπτά κι 1€ που διαβάζω ανά kWh.

Οι έχοντες το "μαχαίρι" πρέπει να βρουν και "καρπούζι" αλλιώς η φάπα (από τους παθόντες) θα είναι επική.

δεν θα παει πανω απο 0.20, δεν γίνετε. η επιδοτηση θα το κραταει παντα κατω απο 0.20 που ειναι οριακα βιωσιμο για πολιτες/επιχειρησεις/οικονομια. Με τον ιδιο τρόπο που στο παρελθον φεσώναμε το κράτος για να κερδίζουν οι ιδιώτες θα γινει και τώρα. Απλα τωρα γινετε μπροστα μας, με νομους. Ξερουμε ακριβως ποιος περνει τα λεφτα μας, μονο αυτο άλλαξε. Επιδότηση λοιπον μερικα δις καθε μηνα και στο βάθος μνημ... κήπος. 

2 ώρες πριν, apapadop837 είπε

Καλησπέρα. Ήμουν Γ1Ν παλιός πελάτης (πολύ παλιός από 1980 στο ένα σπίτι & από 2010 στο άλλο) και τον Απρίλιο 2022 μπήκα σε myhome online με το 0,18.

Γνωριζετε μήπως αν δικαιούμαι και γω την επιστροφή της εγγύησης;

———————

Επιπλέον, σε site ΔΕΗ - προγραμμα myHome Online βρήκα το εξής:

Τι θα συμβεί μετά τη λήξη της σύμβασής μου στο προϊόν myHome Online;

Μετά τη λήξη της σύμβασής σας στο myHome Online πρόκειται να μεταβείτε στο νέο προϊόν κυμαινόμενης τιμής ΔΕΗ myHome Open, με εφαρμογή των αντίστοιχων όρων και χρεώσεων. Το myHome Open θα ενεργοποιηθεί 01.10.2022. Οι όροι και οι χρεώσεις του προϊόντος θα ανακοινωθούν 20.09.2022 στο dei.gr και διατηρείτε το δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή ή και προϊόντος.

Αυτό είναι κάτι γενικο γιατί το ΙΔΙΟ γράφει και στο enter.

• Like 1

19 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

Βέβαια η ΔΕΗ έχει δείξει πολύ μεγάλη συνέπεια, συμφωνα και με το συνήγορο του καταναλωτή σε αντίθεση με άλλους παροχους https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/390579/synigoros-tou-katanaloti-mideniki-paravatikotita-apo-ti-dei-xamos-me-tous-idiotes-paroxous

Ναι φυσικά "μηδενική παραβατικότητα" η ΔΕΗ αφού έκλεψε μερικά εκατομμύρια € της κρατικής επιδότησης ΤΕΜ των σταθερών προγραμμάτων Online/Enter. Αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος της "γλάστρας" που λέγεται ΣτΚ να "κολακεύει" την ΔΕΗ με τέτοιες ανακρίβειες από τα χείλη του προέδρου της μάλιστα...

Η δική μου καταγγελία πάντως, τέθηκε στο αρχείο γιατί άκουσον άκουσον δεν απάντησε η καταγγελλόμενη επιχείρηση... Πολύ απλά δηλαδή μπορεί ο πάροχος να μην απαντάει ποτέ και η αναφορά αυτόματα να κλείνει χωρίς καμία συνέπεια για τον παραβάτη. Αυτή είναι η Αρχή του Συνήγορου του Καταναλωτή στην Ελλάδα.

• Like 5

6 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Ναι φυσικά "μηδενική παραβατικότητα" η ΔΕΗ αφού έκλεψε μερικά εκατομμύρια € της κρατικής επιδότησης ΤΕΜ των σταθερών προγραμμάτων Online/Enter. Αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος της "γλάστρας" που λέγεται ΣτΚ να "κολακεύει" την ΔΕΗ με τέτοιες ανακρίβειες από τα χείλη του προέδρου της μάλιστα...

Η δική μου καταγγελία πάντως, τέθηκε στο αρχείο γιατί άκουσον άκουσον δεν απάντησε η καταγγελλόμενη επιχείρηση... Πολύ απλά δηλαδή μπορεί ο πάροχος να μην απαντάει ποτέ και η αναφορά αυτόματα να κλείνει χωρίς καμία συνέπεια για τον παραβάτη. Αυτή είναι η Αρχή του Συνήγορου του Καταναλωτή στην Ελλάδα.

Τι να απαντήσει δηλαδή?

Τα σταθερά πρόγραμματα enter k online εξαιρέθηκαν από το κράτος, όχι από την ΔΕΗ και αυτό συνέβη για όλους τους παρόχους.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zoupous είπε

καλησπέρα σε όλους.

μια ερωτηση.Εχω συμβολαιο my home enter με τη παλια 2ετων συμβαση και ληγει 26/10.

Μου στειλανε μπιλιετο/ενημερωση εγγραφη οτι σε 60 μερες με γυρνανε στο my home open,με κυμαινομενο επιτοκιο και οτι αν δεν αντιδρασω σε 60 μερες τοτε συμφωνω.Μπαινω να κανω το my home online  και δε με αφηνει να το ενεργοποιησω.Παω δηλ στο ebill και στην κατηγορια προιοντων δεν εχει ενεργοποιηση.Εχω λοιπον 2 ερωτησεις μιας και ασχολειστε μηπως ξερετε.

1)γιατι ενω το συμβολαιο μ ληγει στις 26/10 μου λενε οτι σε 60 μερες θα παω σε κυμαινομενο?

2)γιατι δε μ αφηνει να ενεργοποιησω το mh online?

1) Επειδή έχω λάβει κι εγώ την ίδια ειδοποίηση, αν δεις στην πρώτη σελίδα λέει "Η τροποποίηση αφορά στην περίοδο μετά τη λήξη της σύμβασή σας".

2) Γιατί δεν έχει λήξει ακόμη το πρόγραμμα στο οποίο είσαι.

Ουσιαστικά η αλλαγή όρων, όπως το καταλαβαίνω εγώ, είναι ότι από 18.09.2022 κι έπειτα, αφού η εν λόγω επιστολή έχει ημερομηνία 18.07.2022 (φαντάζομαι και σε εσένα) οποιουδήποτε το συμβόλαιο λήγει -σε όποια ημερομηνία κι αν συμβεί αυτό μετά τις 18.09.2022- αντί να μπαίνει στο Enter με τις χρεώσεις που θα έχει τότε, θα πηγαίνει στο Open, που είναι κυμαινόμενο. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος....

Επεξ/σία από manos426f
  • Like 4

6 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Μπορείς να απευθυνθείς και σε άλλες υπηρεσίες και να αναφέρεις και το πόρισμα του ΣτΚ. (Αν και νομίζω πλέον αρμόδια είναι μόνο η ΡΑΕ)

2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τα σταθερά πρόγραμματα enter k online εξαιρέθηκαν από το κράτος, όχι από την ΔΕΗ και αυτό συνέβη για όλους τους παρόχους.

Προφανώς εννοεί την περίοδο 9ος-12ος 2021 που δεν είχαν εξαιρεθεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι να απαντήσει δηλαδή?

Δεν χρειάζεται να απαντάς και να τα σχολιάζεις όλα. Δεν χρειάζεται κι άλλον συνήγορο η ΔΕΗ, έχει τον Ζαγορίτη...
Τα σταθερά Online/Enter είχαν πίστωση ΤΕΜ για την περίοδο 09-12 του 2021.

9 λεπτά πριν, Doubt είπε

Μπορείς να απευθυνθείς και σε άλλες υπηρεσίες και να αναφέρεις και το πόρισμα του ΣτΚ. (Αν και νομίζω πλέον αρμόδια είναι μόνο η ΡΑΕ)

Οι άλλες υπηρεσίες δηλώνουν "αναρμόδιες". Οι "αρμόδιες" δεν εκδίδουν καν πόρισμα-σύσταση όπως είναι υποχρεωμένες. Δηλώσεις πάντως μπορούν να κάνουν δεξιά και αριστερά κάθε είδους "ανεξάρτητες" Αρχές...

Επεξ/σία από grinder_

Η οικονομία δεν γίνεται να λειτουργήσει με τέτοιες τιμές στην ενέργεια. Και δεν εννοώ το ρεύμα που πληρώνουμε στα σπίτια μας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες, με 0,5€/kwh απλώς δεν θα μείνει ούτε ένα εργοστάσιο ανοιχτό σε όλη την Ευρώπη. Για μνημόνιο δεν γίνεται λόγος, πριν είχαμε οικονομική κρίση και με τα μνημόνια μας βοήθησαν οι Ευρωπαίοι να μην βουλιάξουμε. Τώρα θα βουλιάξει όλη η Ευρώπη και δεν ξέρω ποιος θα βάλει το χέρι του να σωθούμε. Το μόνο που βλέπω ως εφικτό για να σωθεί η παρτίδα είναι να ανασταλεί για κάποια χρόνια ο φόρος άνθρακα και να επαναλειτουργήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο λιγνίτης.

• Like 1

Καλησπέρα σε όλες & όλους τους συμπάσχοντες.
Ήμουν Γ1Ν παλιός πελάτης (πολύ παλιός από 1980 στο ένα σπίτι & από 2010 στο άλλο) και τον Απρίλιο 2022 μπήκα σε myhome online με το 0,18.

Γνωριζετε μήπως αν δικαιούμαι και εγώ την επιστροφή της εγγύησης που διάβασα στις προηγούμενες σελίδες; Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...