Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter + Γ1/Γ1Ν

stathisgs800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, BOYRACER71 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στο Γ1Ν και είμαι έτοιμος να αλλάξω μέσω ebill σε σταθερό my home online. Ξέρω ότι ειναι ρίσκο και αβεβαια τα πράγματα αλλά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο για ένα εξάμηνο τουλάχιστον. 

Πιστεύω η τιμή στα κυμαινόμενα δεν θα πέφτει κάτω από 0,22 που είναι τώρα το online και επίσης δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα το προσφέρει η ΔΕΗ σε αυτήν την τιμή. Ίσως από εβδομάδα να αλλάξουν τις τιμές ή καταργήσουν τελείως τα σταθερά. 

Έχει κάποια λογική η σκέψη μου πιστεύετε;

στη μπανανία δεν υπάρχει λογική , οπότε κινείσαι όπως νομίζεις :)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

31 λεπτά πριν, korakios είπε

τι εννοείς ? Τις ενδείξεις τις δίνει ο χρήστης και αυτός έχει την ευθύνη , ο πάροχος δεν έχει σχέση

Ο παροχος γιατι να εχει σχεση ? Η καταμετρηση με οποιο τροπο γινεται ειναι θεμα ΔΕΔΔΗΕ . Ο παρχος τιμολογηση κανει με οτι κιλοβατωρες του δωσουν

• Thanks 1
  • Confused 2

6 λεπτά πριν, BOYRACER71 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στο Γ1Ν και είμαι έτοιμος να αλλάξω μέσω ebill σε σταθερό my home online. Ξέρω ότι ειναι ρίσκο και αβεβαια τα πράγματα αλλά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο για ένα εξάμηνο τουλάχιστον. 

Πιστεύω η τιμή στα κυμαινόμενα δεν θα πέφτει κάτω από 0,22 που είναι τώρα το online και επίσης δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα το προσφέρει η ΔΕΗ σε αυτήν την τιμή. Ίσως από εβδομάδα να αλλάξουν τις τιμές ή καταργήσουν τελείως τα σταθερά. 

Έχει κάποια λογική η σκέψη μου πιστεύετε;

η δεη ξέρει ποσο θα ειναι τα κυμαινόμενα και ετσι ορισε τα σταθερα της στο .23

Πιστευεις οτι δεν ξερει αν την συμφέρει η οχι? Ετσι λοιπον, αν θες να μην ασχολείσαι με επιδοματα, ρητρες κτλ, κλειδωνεις ενα online και δεν το σκέφτεσαι άλλο. Αλλίως κάθεσαι να ψαχνεις καθε μηνα ποσο πηγε, ποτε θα βγει το επιδομα να παρεις πισω κανα ψιχουλο, ποιος κανει προσφορες, που να πας τον άλλο μηνα κτλ. Λογικά οσοι μπλέξουν με την δευτερη περιπτωση θα κερδίσουν μερικα λεπτα ανα kwh. Στο τέλος τελος ειτε εισαι στο Online ειτε στο γ1 είτε σε ιδιωτη που δεν σε δαγκωνει, 20-30 ευρω πανω κατω το χρονο θα ειναι. Τα παντα θα ειναι ακριβα πλεον. 

• Like 1

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Κάποια στιγμή ο ΔΕΔΔΗΕ θα περάσει. Αν οι ενδείξεις που έχουν δώσει οι χρήστες είναι ειλικρινείς δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν όμως υπάρχει διαφορά τότε θα υπερισχύσει του ΔΕΔΔΗΕ. 

Τότε πως θα εξακριβωθεί σε ποιον παροχο έγινε το λάθος σκόπιμο ή κατά λάθος

51 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο παροχος γιατι να εχει σχεση ? Η καταμετρηση με οποιο τροπο γινεται ειναι θεμα ΔΕΔΔΗΕ . Ο παρχος τιμολογηση κανει με οτι κιλοβατωρες του δωσουν

49 λεπτά πριν, korakios είπε

καλή συνέχεια απο μένα :)

...λογικό λοιπόν ρε συ Γιάννη το σχόλιο του Κορ....

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Κάποια στιγμή ο ΔΕΔΔΗΕ θα περάσει. Αν οι ενδείξεις που έχουν δώσει οι χρήστες είναι ειλικρινείς δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν όμως υπάρχει διαφορά τότε θα υπερισχύσει του ΔΕΔΔΗΕ. 

Τότε πως θα εξακριβωθεί σε ποιον παροχο έγινε το λάθος σκόπιμο ή κατά λάθος; 

Καλησπέρα.. Από ότι γνωρίζω τουλάχιστον στις μεγάλες πολεις που είναι τα πρακτορεια του Δεδδηε για τις οποίες αλλαγές που γίνονται ονομάτων, παροχων, κοινωνικών τιμολογίων ερχεται τεχνικός του Δεδδηε.. Για την καταμέτρηση.. Μάλιστα υπάρχει και η περιπτωση να έχει περασει  η τακτική καταμέτρηση πριν μια δυο μέρες πριν... Πάλι στέλνετε τεχνικός.. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, demakhs είπε

Μάγκες, χαθκα...πάλι αλλαγές, πάλι καζάνι το κεφάλι.

Καλημέρα σας.

Παροχή 2 συνταξιούχων, μικρό  σπιτάκι....ερ κοντισιον για θέρμανση...Κάλυμνος (νησί).

Είναι από ... πάντα στη ΔΕΗ.

Σκέφτομαι να τους μεταφέρω σε κάποιο πρόγραμμα, ένι ... αηντία?

Περιμένω να μου στείλουν κάνα λογαριασμο για  να δω καταναλώσεις κλπ, αλλά δεν είναι κ σίγουρο ότι θα τα...καταφέρουν.

...το μόνο που μπορείς (ουσιαστικά) να κάνεις γι' αυτούς (πέραν από το να ΜΗΝ τους μετακινήσεις απ' την ΔΕΗ, και το "Γ1" που, λογικά, εννοείς - διότι "οι άλλοι" είναι χειρότεροι...), είναι να τους,,,πείσεις να κάνουν (ΑΝ δεν βγαίνουν οικονομικά) ΤΡΟΜΕΡΗ οικονομία από εδώ και πέρα, αναφορικά με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (...και όχι μόνο, btw...).

Κατά τ' άλλα, ΑΝ υπάρχει η δυνατότητα (από μέρους σου, αν μιλάμε πχ για τους γονείς σου), αλλάζεις το/τα κλιματιστικό/α ΑΝ είναι "παμπάλαια", με πιο σύγχρονα που ΙΣΩΣ καίνε λιγότερο, κι όσο είναι καιρός (πριν τα κρύα), τους κάνεις (αν δεν έχει ήδη κάποια σοβαρή) μόνωση στο σπίτι (ΕΣΤΩ με εξωτερικό βάψιμο με μονωτική μπογιά - ΕΣΤΩ στα σημεία που δεν εφάπτονται με άλλο σπίτι, ΑΝ εφάπτονται, ή ΕΕΕΕΣΤΩ τους "πιο ζόρικους τοίχους", πχ σαλονιού ή/και υπνοδωματίου.... ). Φυσικά μιλάμε για λεφτά για ολ' αυτά, όχι αστεία (ειδικά στις μέρες μας), αλλά θα είναι ο ΜΟΝΟΣ "σίγουρος" τρόπος για εξοικονόμηση, την στιγμή που ΟΥΤΩΣ ή άλλως "θα τα δίνουν στην ΔΕΗ" (σε βάθος χρόνου)....(...).

Eπίσης : αν δεν έχουν κοινωνικό τιμολόγιο, δες αν μπορεί να δικαιωθούν (ή το κοιτάς ο ίδιος, ή απευθύνεσαι στον λογιστή τους). Κι αν δεν έχουν ήδη νυχτερινό ρεύμα, αιτήσου στον ΔΕΔΔΗΕ και,,,περιμένετε...

Τέλος, σιγούρεψε ότι στις φορολογικές τους (περσινή και φετινή), φαίνεται το σπίτι ως κύρια κατοικία τους (ΜΑΖΙ με τον αριθμό παροχής), διότι πιθανώς θα,,,,(ξανα)φορεθεί και του χρόνου, το συγκεκριμένο "αστείο"/κόφτης....

Αυτά και πολύ αγάπη να τους δίνεις, έστω από απόσταση, διότι ενώ οι δημοσιογράφοι λένε "σ' έναν πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια", εγώ λέω ότι σ' έναν πόλεμο τα πρώτα θύματα είναι οι πιο ανήμποροι (παιδιά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι κτλ). Και από πέρσι, ζούμε έναν ακόμη ισχυρότερο πόλεμο, μετά από "κρίσεις", "κροίσους", ιούς και,,,"υιούς"....

ΥΓ : αν θες να τζογάρεις (και αν μπορούν να πληρωθούν οι λογαριασμοί που θα προκύψουν), βαλ' τους στο MyHome Enter ΔΕΗ με 0,23 (τόσο είναι με "συνέπεια εξόφλησης"), να βγάλουν το '23 (pun unintented, αλλά καλά έκατσε) κι έχει ο θεός (...διότι με τιμές χονδρικής ήδη στον θεό - άλλο unintented pun...- ποιος ξέρει ΠΟΥ θα πάει η κιλοβατώρα, και πόσα θα δίνουν σε επιδοτήσεις....). Και πάντα με την προοπτική να είναι φειδωλοί στις καταναλώσεις από 'δω και πέρα...

36 λεπτά πριν, kirileman είπε

και να μείνουμε μετά με το energycost.

...ακόμα εκεί είσαι εσύ;

Spoiler

1294717450_.jpg.efc699acdf09cb8361789cb76719db66.jpg

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
45 λεπτά πριν, kirileman είπε

Κανονίστε να τον κάψετε εντελώς και να μείνουμε μετά με το energycost.

μια χαρά είναι , ΕΛΤΑ χωρίς ρήτρα !

έπεσε το site και δεν πρόλαβα φωτό .....αλλά κράτησα τα υπόλοιπα

τελικά νομίζουν οτι καταργήθηκε η ρήτρα 😁

image.png.ad682fb4ad4efe7321f740fca1433733.png

Βάζοντας 1000kw και σταθερά προγράμματα έχει το Zero στα σταθερά με 0,275 😁

image.png.ee64308bc7811c89202f122c82c012bb.png

, κρίμα καταργήθηκε ένα της Volton με 0,0κάτι ψιλά που είχαν στο site χωρίς ρήτρα , βλέπω όμως συνεχίζουν τη συνεργασία με Volton μέσω ΡΑΕ-exclusive σε πιο τσιμπημένες τιμές αλλά χαμηλότερες του online

image.png.08b9a7393d8755beb614a3a5fca43c3b.png

αλλά και watt&volt home fixed στα 0,208€/kw και άλλα καταργημένα προγράμματα

παίζει να έχουν χάσει τους κωδικούς και να μη μπορούν να διαχειριστούν το site εδώ και καιρό 😁

Επεξ/σία από korakios

50 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπέρα.. Από ότι γνωρίζω τουλάχιστον στις μεγάλες πολεις που είναι τα πρακτορεια του Δεδδηε για τις οποίες αλλαγές που γίνονται ονομάτων, παροχων, κοινωνικών τιμολογίων ερχεται τεχνικός του Δεδδηε.. Για την καταμέτρηση.. Μάλιστα υπάρχει και η περιπτωση να έχει περασει  η τακτική καταμέτρηση πριν μια δυο μέρες πριν... Πάλι στέλνετε τεχνικός.. 

2 ώρες πριν, korakios είπε

κακώς ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ , δε χρειάζεται

Γιατί "δεν χρειάζεται";

Δουλειά του είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Doubt είπε

Γιατί "δεν χρειάζεται";

https://www.insomnia.gr/forums/topic/669691-ποιον-εναλλακτικό-πάροχο-αντί-δεη/?do=findComment&comment=59319115

44 λεπτά πριν, Doubt είπε

Δουλειά του είναι.

σίγουρα , αλλά αν είναι να προκαλεί καθυστέρηση ζητάς απο τον πάροχο να εφαρμόσει τη νομοθεσία και να δεχτεί τη δικιά σου μέτρηση απο το να περιμένες πότε θα περάσει υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

1 λεπτό πριν, libera είπε

Καλησπέρα, εσύ εχεις επιλέξει κάποιο απο τα δυο?

όχι , ευτυχώς προς το παρών είμαι σε άλλο πάροχο (volterra) με χαμηλές τιμές και θα παραμείνω όσο κρατήσουν το συμβόλαιο

24 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι , ευτυχώς προς το παρών είμαι σε άλλο πάροχο (volterra) με χαμηλές τιμές και θα παραμείνω όσο κρατήσουν το συμβόλαιο

πως την εχεις γλυτωσει και δεν στο εχουν αλλαξει απο τον Ιουνιο (πρωην Απριλιο) ; εκτος αν δεν εχεις συμπληρωσει 6μηνο και τηρουν ακομη τα προσχηματα.

Spoiler
Μόλις τώρα, skiace είπε

πως την εχεις γλυτωσει και δεν στο εχουν αλλαξει απο τον Ιουνιο (πρωην Απριλιο) ; εκτος αν δεν εχεις συμπληρωσει 6μηνο και τηρουν ακομη τα προσχηματα.

δεν ξέρω , μου είπαν να αγνοήσω την περίφημη επιστολή , 1/4/22 τελείωσε το 6μηνο, θα δείξει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...