mphxths Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, manolis940 είπε Δεν είπα ότι "H Canonical έχει της x διανομές." ok , παιξε με τις λεξεις. Δεν ειπες η canonical , ειπες το ubuntu ...που ανηκει στην canonical. Φτιαχνει δηλ το ubuntu διανομες αλλα.. οχι η canonical. Βαριεμαι να παιζω με τις λεξεις. Too old for this shit που λενε και στο χωριο μου... 1
pmakr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Λοιπον. Σε σε ubuntu studio επισης εχει αυτη την επιλογη για τα mouse devices. Λεγεται xfce4-config. Δυστυχώς έχω εγκαταστήσει τα πάντα σε Mint 20 ( οχι debian based ) και θελει πολυ χρονο να το ξαναστησω οποτε μενει με το mint 20 Τώρα ψάχνοντας λίγο, παρότι εγκατέστησα το xfce4-config δεν το εμφανίζει στο mint cinnamon που εχω βαλει, αλλά είδα ότι εχει να κανει με το xinput Ψάχνοντας λίγο ακόμα βρήκα το http://ubuntuhandbook.org/index.php/2019/07/xinput-gui-graphical-tool-configure-x-input-devices/ Ενδεχομενως να κανει δουλεια (ακομα το εχω στο virtual machine. Θα το περασω συντομα σε physical machine
RTW4ever Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 6 ώρες πριν, pmakr είπε Λοιπον. Σε σε ubuntu studio επισης εχει αυτη την επιλογη για τα mouse devices. Λεγεται xfce4-config. Δυστυχώς έχω εγκαταστήσει τα πάντα σε Mint 20 ( οχι debian based ) και θελει πολυ χρονο να το ξαναστησω οποτε μενει με το mint 20 Τώρα ψάχνοντας λίγο, παρότι εγκατέστησα το xfce4-config δεν το εμφανίζει στο mint cinnamon που εχω βαλει, αλλά είδα ότι εχει να κανει με το xinput Ψάχνοντας λίγο ακόμα βρήκα το http://ubuntuhandbook.org/index.php/2019/07/xinput-gui-graphical-tool-configure-x-input-devices/ Ενδεχομενως να κανει δουλεια (ακομα το εχω στο virtual machine. Θα το περασω συντομα σε physical machine Μα το xfce4-config είναι προφανώς μέρος του xfce, πως περιμένεις να δουλέψει σε cinnamon; Γιατί δεν δοκιμάζεις linux mint xfce; 1
pmakr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δεν περιμενω να δουλεψει, δοκιμασα ΜΠΑΣ και φορτωνε. Επισης το ανακάλυψα ΑΦΟΥ εχω εγκαταστησει τα παντα. Οποτε φτου κι απο την αρχή πρεπει να γινουν ολα...αλλα δεν παιζει να ξανακατσω να εγκατσαστησω τοοοοσα προγραμματα παλι. 1
manolis940 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 9 ώρες πριν, mphxths είπε ok , παιξε με τις λεξεις. Δεν ειπες η canonical , ειπες το ubuntu ...που ανηκει στην canonical. Φτιαχνει δηλ το ubuntu διανομες αλλα.. οχι η canonical. Βαριεμαι να παιζω με τις λεξεις. Too old for this shit που λενε και στο χωριο μου... Δεν παίζω καθόλου με τις λέξεις! Εσύ είσαι too old for this shit. Μια χαρά ξεκάθαρο είναι αυτό που γράφω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμα σε μπερδεύει. Ας μείνουμε όμως στο ουσιαστικό πρόβλημα του θέματος και όταν γράφεις κάτι καλό είναι να πιάνει τόπο και όχι απλά να προκαλεί θόρυβο. 31 λεπτά πριν, pmakr είπε Δεν περιμενω να δουλεψει, δοκιμασα ΜΠΑΣ και φορτωνε. Επισης το ανακάλυψα ΑΦΟΥ εχω εγκαταστησει τα παντα. Οποτε φτου κι απο την αρχή πρεπει να γινουν ολα...αλλα δεν παιζει να ξανακατσω να εγκατσαστησω τοοοοσα προγραμματα παλι. Όταν μπεις στον χορό χορεύεις. Η εγκαταλείπεις ή θα δεις αρκετές διανομές. Δεν είναι εύκολο να καταλήξεις σε μία. Ωστόσο έχεις δυνατά εργαλεία που σε βοηθάνε να βρεις την κατάλληλη. Live USB για να τις δοκιμάσεις στο hardware σου. Package managers για να κατεβάσεις γρήγορα τα προγράμματα σου και να δεις πως τρέχουν. Δεν είναι δα και windows που πρέπει να τα σβήσεις όλα και να κατεβάσεις ένα ένα τα προγράμματα και να τα εγκαταστήσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι στα fedora διότι είναι πιο κοντά στα γούστα μου. Ωστόσο τώρα τελευταία ψάχνω να κάνω μια μετάβαση σε arch based διανομή. 2
pmav99 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 @pmakr δεν χρειάζεται νέα εγκατάσταση λειτουργικού. εγκατέστησε το xfce στο mint και ξεκίνα ένα session με xfce αντί για cinnamon. Μετά βλέπεις αν δουλεύει και τι μπορείς να κάνεις στο cinnamon 1
pmakr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 16 ώρες πριν, manolis940 είπε Package managers για να κατεβάσεις γρήγορα τα προγράμματα σου και να δεις πως τρέχουν. Δεν είναι δα και windows που πρέπει να τα σβήσεις όλα και να κατεβάσεις ένα ένα τα προγράμματα και να τα εγκαταστήσεις. Ο Package manager απλως ειναι κατι σαν store. Χρησιμοποιω και synaptic και command line κτλ κτλ... 100 GB δεν κατεβαινουν και τοσο γρηγορα...Δεν εχει σχεση με τον τροπο εγκαταστασης
manolis940 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 8 ώρες πριν, pmakr είπε Ο Package manager απλως ειναι κατι σαν store. Χρησιμοποιω και synaptic και command line κτλ κτλ... 100 GB δεν κατεβαινουν και τοσο γρηγορα...Δεν εχει σχεση με τον τροπο εγκαταστασης Το λειτουργικό είναι γύρω στα 2GB. 98GB σε packages τι κατεβάζεις; 1
pmakr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Παρα πολλα οπως ειπα πριν Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2020 από pmakr
rhtoras Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 49 λεπτά πριν, manolis940 είπε Το λειτουργικό είναι γύρω στα 2GB. 98GB σε packages τι κατεβάζεις; καλή απορία... επίσης εγώ θα δοκίμαζα και άλλες διανομές και προς archbased... Αλλά από την άλλη θα έδινα μια δεύτερη ευκαιρία στο mx linux το οποίο ανέβει πολύ και σε σχέση με το mint πιστεύω έχει ισάξια σε μέγεθος κοινότητα. 1
pmakr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Για να σας λυθει η απορια - Packages tex, maths, eduational, office apps, photo-video-pdf editing, blender and cad apps, virtual macine apps programming languages, game engines. Και ΝΑΙ τα χρησιμοποιω ολα αλλιώς δεν θα τα εβαζα ( ΥΓ. 100 GB χωρις την Unreal engine και με καθαρισμα των Debs μετα το installation ) Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2020 από pmakr 1
rhtoras Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, pmakr είπε Για να σας λυθει η απορια - Packages tex, maths, eduational, office apps, photo-video-pdf editing, blender and cad apps, virtual macine apps programming languages, game engines. Και ΝΑΙ τα χρησιμοποιω ολα αλλιώς δεν θα τα εβαζα ( ΥΓ. 100 GB χωρις την Unreal engine και με καθαρισμα των Debs μετα το installation ) Δεν ξέρω τι να σου πω φίλε. Θα ξανακοιτούσα προς το mx linux άλλη μια και θα έδινα και προσοχή σε κάτι archbased. Ο pacman είναι ο ταχύτερος package manager για να κατεβάσεις αρχεία, πακέτα κ.ο.κ 1
pmakr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Με εξαίρεση 2-3 apps που εγιναν manually install (compiled η appimages) ολες οι αλλες ειναι απο synaptic/snapstore/flathubs Μια λύση θα ηταν να φτιαχτεί μια λίστα με ολα τα installed apps και απο τις 3 κατηγοριες synaptic/snapstore/flathubs και ενα script ωστε στο νεο συστημα να τις κανει αυτοματα install χωρις να τις ψαχνω μια μια Ξερετε πως να εξαγω λιστες απο τις 3 αυτες κατηγοριες και πως να φτιαξω ενα script με αυτοματη εγκατασταση ολων των apps απο αυτες τις κατηγορίες;
dancer_69 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Με επιφύλαξη μιας και είμαι σε artix : apt list --installed >> /διαδρομη/προς/ονομααρχείου snap list >> /διαδρομη/προς/ονομααρχείου flatpak list >> /διαδρομη/προς/ονομααρχείου Έτσι εξάγεις τις λίστες σε αντίστοιχα αρχεία. Τώρα όσον αφορά το apt νομίζω πως μπορείς να κάνεις εγκατάσταση απλά με: sudo apt install /διαδρομή/προς/ονομααρχειου Για τα άλλα 2 δε γνωρίζω μιας και τα χρησιμοποιώ ελάχιστα ως ποτέ, αλλά πιθανότατα θα έχουν κάτι αντίστοιχο. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2020 από dancer_69 2
mphxths Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 @dancer_69 Αν ειναι να φτιαχτει ομως σκριπτ , θα πρεπει να ρυθμιστει το sudo να μην ζηταει κωδικο...και σταματαει το σκριπτ και περιμενει τον χρηστη και τα σχετικα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα