Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

'Ολα δουλεψαν στη μεταβαση στο linux απο windows εκτος από 2  1 πράγματα

1.Δοκιμαζοντας διανομες κατεληξα σε mint. Δοκιμασα και mx linux αλλα ειχε θεμα με snapstore ηθελε χακιες να τρεξει οποτε το αφησα. ΟΜΩΣ στο MX LINUX ( και αυτο ψαχνω αν καποιος ξερει πως γινεται ) εβλεπε ξεχωριστα το logitech unifying receiver και ξεχωριστα το KVM ATEN πανω στου οποιου το usb το εχω συνδέσει. Έτσι μπορούσα να επιλέξω σαν συσκευη τι απο τα δυο θα ειναι το ποντικι μου. Αντιθέτως σε ΟΛΑ τα άλλα linux σαν ποντικι είχε ένα απροσδιόριστο mouse και το λειτουργικό μπέρδευε το kvm με το logitech unifying receiver. Αρχικα το ποντικι δουλευε κανονικα αλλα σε λιγάκι κλείδωνε και δεν μπορούσα να πατησω κανενα πλήκτρο ( το ιδιο εκανε και στο MX αλλα εφόσον πριν κολλήσει μπορούσα να επιλεξω ποιο device ειναι το ποντικι, δεν το εκανε)

Η ερώτηση στο 1 ( για πολυ advanced χρηστες οποιος απαντησει προσκυναω !!! ) τι μπορω να εγκαταστησω στα αλλα Linux ώστε να μπορουν να ξεχωριζουν όπως το MX το kvm απο το unifying logitech receiver?

-------------------------------------------------

2.ΛΥΘΗΚΕ : Μετα απο πολυ ψάξιμο στο google βρηκα ενα μικρό σχόλιο κάπου και βγάζοντας το  " ippusbxd " δούλεψε κανονικά.

2.ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.  Οι Drivers για HP 8620 πολυμηχανημα. Το Mint 20.04 εχει μαζι HPLIP 3.20.3 οι οποιοι εχουν ενα Bug επικοινωνιας και πρακτικα χανουν βρισκουν μονιμως τον 8620. To εψαξα ολοι περιμενουν νεους Drivers απο HP γιατι οι 3.20.6 που υπαρχουν ειναι για mint ubuntu 19.xx  . Δοκιμασα και το Hplip 3.20.5 απο ubuntu testin 20.10...αλλα τα ίδια κανει. ΑΑΑΑΑΝ καποιος το εχει λυσει ας μου πει.

Επεξ/σία από pmakr
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν ευχαριστώ. Το έχω το solar. ΟΜΩΣ :

Η διαταξh εχει ως εξης 

Α ( PC1,2,3,4 κτλ ) ------> Β Συνδεονται με usb στο KVM ATEN Πάνω στο KVM εχω 2 Unified receivers. -----------> B1 στη θεση για το πληκτρολογιο ( και δεν μπορεις να βαλεις κατι αλλο εκει) και B2 1 στη θέση για το ποντικι ------> C1 Πληκτροογιο, C2 Ποντικι

Ολα τα Linux ( με η χωρις solaar ) βλεπουν "ΚΑΤΙ" σαν ποντικι. Αυτο το κατι αλλάζει τυχαια εν ωρα χρησης αναμεσα στα B2 Και C2

Στο MX Linux εχει κάτι που βγάζει πινάκακι και διαλέγω εγώ αν θελω B2 ή C2. Αυτό το κατι δεν ειναι το solaar. Αλλα δεν ξέρω τι είναι και πως λέγεται και αν μπορώ να τα βάλω και σε αλλα Linux.

Επεξ/σία από pmakr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Δοκίμασε να τρέξεις lsusb για να δεις πως αναγνωρίζονται οι συσκευές. Ίσως σου δώσει κάποιο hint για να googlάρεις κάτι

2. Στο MX τσέκαρε προσεκτικά τα processes που τρέχουν (πχ με `ps aux`). Aυτό το "πινακάκι" που λες ότι εμφανίζεται πιθανά να φαίνεται

3. όταν έχεις ανοικτό το "πινακάκι", ίσως να μπορείς να δεις πως λέγεται η εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα utilities τoυ Xorg. πχ: https://stackoverflow.com/a/252911/592289

Επεξ/σία από pmav99
  • Like 1
Δημοσ.

δοκίμασες και arch based  διανομές και σε απογοήτευσαν ?

από περιέργεια ρωτάω...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα που δοκιμασα ηταν mx linux, manjaro, ubuntu, pop!os, debian, mint
Απλώς ( με εξαίρεση το παραπάνω που δουλεύει μονο σε mx ) όλα τα αλλα δουλεύουν μια χαρά στο Mint. Δεν εχω καταλάβει γιατι βγαζουν 1000000 διανομες και δεν ενωνονται τοσοι προγραμματιστες να βγαλουν μια παραμετροποιημένη και να διαλέγεις στην αρχη τι να βαζεις...Νομίζω θα έλυναν πολλά προβλήματα  αν εκαναν κατι τετοιο απο το να καθονται και να βγαζουν χιλιαδες διανομες και θα ήταν και περισσότερο φιλικο στο χρήστη απο το να ψάχνει στα φορουμ για λυσεις

Δημοσ.
Στις 30/7/2020 στις 2:01 ΠΜ, pmakr είπε

Απλώς ( με εξαίρεση το παραπάνω που δουλεύει μονο σε mx ) όλα τα αλλα δουλεύουν μια χαρά στο Mint. Δεν εχω καταλάβει γιατι βγαζουν 1000000 διανομες και δεν ενωνονται τοσοι προγραμματιστες να βγαλουν μια παραμετροποιημένη και να διαλέγεις στην αρχη τι να βαζεις...Νομίζω θα έλυναν πολλά προβλήματα  αν εκαναν κατι τετοιο απο το να καθονται και να βγαζουν χιλιαδες διανομες και θα ήταν και περισσότερο φιλικο στο χρήστη απο το να ψάχνει στα φορουμ για λυσεις

Αυτό εν μέρη είναι σωστό και εν μέρη λάθος. Ο λόγος που κάνεις την μετάβαση σε μία διανομή linux είναι γιατί θέλεις ένα λειτουργικό στα μέτρα σου. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα και ανάγκες. Αυτό ισχύει και για τους προγραμματιστές και σχεδιαστές που βρίσκονται πίσω για παράδειγμα απ το gnome και απ το xfce. Δεν νομίζω να μπορούσαν να δουλέψουν ποτέ μαζί γιατί έχουν διαφορετικές απόψεις για το πως πρέπει να σχεδιαστεί ένα γραφικό περιβάλον.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 30/7/2020 στις 2:01 ΠΜ, pmakr είπε

https://xkcd.com/927/

• Like 1
Δημοσ.

Στις 6/8/2020 στις 5:59 ΜΜ, pmakr είπε

Θα μπορουσε να ρωταει στην αρχη τι θες και να την κανει customize 

Αυτό θα έκανε τις διανομές τεράστιες σε μέγεθος χωρίς λόγο. Για αυτο τα ubuntu για παράδειγμα έχουν πολλές διαφορετικές διανομές πχ ubuntu, lubuntu, kubuntu κτλ. Τώρα όσον αφορά το kernel έχει μια βάση αλλά επιτρέπετε ο καθένας να βάλει την προσωπική του πινελιά.

Μιας και κατέληξες στα mint θα ήθελες να δοκιμάσεις την LMDE 4 ? Συνήθως οι περισσότεροι βάζουν την 20 Ulyana

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Αυτό θα έκανε τις διανομές τεράστιες σε μέγεθος χωρίς λόγο. Για αυτο τα ubuntu για παράδειγμα έχουν πολλές διαφορετικές διανομές πχ ubuntu, lubuntu, kubuntu κτλ. Τώρα όσον αφορά το kernel έχει μια βάση αλλά επιτρέπετε ο καθένας να βάλει την προσωπική του πινελιά.

Μιας και κατέληξες στα mint θα ήθελες να δοκιμάσεις την LMDE 4 ? Συνήθως οι περισσότεροι βάζουν την 20 Ulyana

Αυτο που γραφεις ισχυει σε καποιες αλλες διανομες. Π.χ. στο Manjaro που για καθε γραφικο εχει διαφορετικο iso. Το παραδειγμα σου με το ubuntu δεν ισχυει τοσο :) Τα k/x/l-ubuntu δεν ειναι επισημες "εκδοχες" του ubuntu. Ειναι περισσοτερο community-driven , canonical-recognized ... To ubuntu εχει επιλεξει για default γραφικο το Gnome και τελος.
Το LMDE ηταν καλη φαση καποτε που ηταν η χρυση τομη του cinnamon και του debian , αλλα απο τοτε που γυρισε σε debian stable δεν νομιζω οτι εχει λογο υπαρξης...

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αυτο που γραφεις ισχυει σε καποιες αλλες διανομες. Π.χ. στο Manjaro που για καθε γραφικο εχει διαφορετικο iso. Το παραδειγμα σου με το ubuntu δεν ισχυει τοσο :) Τα k/x/l-ubuntu δεν ειναι επισημες "εκδοχες" του ubuntu.

Δεν είπε κανένενας ότι είναι επίσημες διανομές απ την ubuntu.

13 λεπτά πριν, mphxths είπε

Το LMDE ηταν καλη φαση καποτε που ηταν η χρυση τομη του cinnamon και του debian , αλλα απο τοτε που γυρισε σε debian stable δεν νομιζω οτι εχει λογο υπαρξης...

Αν λύσει το πρόβλημα που έχει @pmakr παραπάνω με το kvm μια χαρά νόημα έχει. Προσωπικά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν βρίσκω και λόγο επίσης να το κάνω, αλλά δεν θα πάθει τίποτα αν την βάλει σε ένα liveUSB

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Για αυτο τα ubuntu για παράδειγμα έχουν πολλές διαφορετικές διανομές πχ ubuntu, lubuntu, kubuntu κτλ.

7 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Δεν είπε κανένενας ότι είναι επίσημες διανομές απ την ubuntu.

Αφεθηκε να εννοηθει. Εκτος και αν δεν μεταφραζω καλα στο κεφαλι μου το "εχουν πολλες διαφορετικες διανομες"... Το ubuntu δεν εχει πολλες διαφορετικες διανομες. Εχει μια. Εκεινη με το gnome. Τα αλλα δεν ειναι επισημα spin-offs του. Ειναι community-driven , canonical-recognized. O,τι πιο κοντα σε επισημη εκδοχη υποθετω ...

7 λεπτά πριν, manolis940 είπε

αλλά δεν θα πάθει τίποτα αν την βάλει σε ένα liveUSB

Παιζει και να παθει , αν μιλαμε για debian stable που ειναι 20 χιλιαδες εκδοσεις πισω στα πακετα και ιδιως στον κερνελ. Μεγαλο ποσοστο των προβληματων προκυπτουν απο διανομες που εχουν μεινει πισω , ιδιως στον κερνελ και ιδιως οταν μιλαμε για συγχρονο hardware ή "περιεργα" περιφερειακα...

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mphxths είπε

Αφεθηκε να εννοηθει. Εκτος και αν δεν μεταφραζω καλα στο κεφαλι μου το "εχουν πολλες διαφορετικες διανομες"...

Εκεί είναι το πρόβλημα. Δεν είπα ότι "H Canonical έχει της x διανομές."

2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Παιζει και να παθει , αν μιλαμε για debian stable που ειναι 20 χιλιαδες εκδοσεις πισω στα πακετα και ιδιως στον κερνελ. Μεγαλο ποσοστο των προβληματων προκυπτουν απο διανομες που εχουν μεινει πισω , ιδιως στον κερνελ και ιδιως οταν μιλαμε για συγχρονο hardware ή "περιεργα" περιφερειακα...

Γι αυτό υπάρχουν τα liveUSB . Για να δούλεψε σε mx είναι πολύ πιθανών να μπορεί να κάνει την δουλειά του και εκεί χωρίς να έχει πρόβλημα με το snapstore

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...