InTheEnd Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Καλημέρα στους γκουρού του δικτύου και μη... θα χρειαστώ την βοήθεια του αγαπημένου μου forum, λοιπόν για να μπω στο ψητό μετακομίζω αύριο σε μια μονοκατοικία η οποία αποτελείτε από υπόγειο,ισόγειο,1 & 2 δηλαδή 4 στρώματα. Είναι στην σαλαμινα όποτε δεν ξέρω τι θα παίξει από ταχύτητες προς το παρόν μεταφέρω το 50ρι vdsl συμβόλαιο που έχω στον ΟΤΕ. Οποτε εδώ ερχετε ο προβληματισμός μου.... Τι κάνω για να έχω Ίντερνετ/σήμα σε όλους τους ορόφους? Κύριο μέλημα βέβαια είναι ο 1ος που είναι τα δωμάτια και το ρουτερ θα βρίσκεται στο ισόγειο. Δεν είναι πολυκατοικία είναι όλο ενιαίο! Επισεις στο υπόγειο δεν πιάνω καθόλου σήμα δικτύου μπορώ να πάρω κανα μαραφετι να πιάνω και κάτω; Επισεις έχω κάτι μαραφετια της tp-link που το ένα το βάζεις στο ρουτερ και το άλλο σε μια μπριζα δωματίου και πιάνεις ethernet τώρα δεν ξέρω κατά ποσό θα πιάνει αυτό από όροφο σε όροφο. ευχαριστω πολύ προκαταβολικά περιμένω τις συμβουλές σας!!
Cell_7 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Εξαρτάτε απο πολλούς παράγοντες, όπως πάχος και κατασκευή του κάθε τοίχου, εξωτερικές παρεμβολές, εσωτερικές καλωδιώσεις... Χρειάζεται να δοκιμάσεις για να βρεις την κατάλληλη λύση. Άποψη μου, η καλύτερη λύση τα mesh access points σε κάθε όροφο, 2 τέτοια πακέτα που έχουν 2 access points το καθένα δλδ, https://www.skroutz.gr/s/17742295/TP-LINK-Deco-M4-v1-2-pack.html
zx1234r Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Συμφωνώ με τον προλαλησαντα. Mesh δικτυο είναι ότι πιο απλό και εύκολο. Απλά θα πρέπει να πας δοκιμαστικά να δεις που πιάνει σημα και που όχι ώστε να προσθέτεις σιγά σιγά δορυφόρους.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφού μετακομίζεις ασε τα πρόχειρα. Φραντισε τωρα που το σπιτι ειναι άδειο απο το σημειο που καταλήγει το δικτυο πολης (οτε) να περασεις ξεχωριστά καλώδια utp σε ολους τους οροφους και σε ολα τα σημεια που νομιζεις οτι θα χρειαστείς ιντερνετ. Τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2020 από NikosKallithea 1
InTheEnd Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 14 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αφού μετακομίζεις ασε τα πρόχειρα. Φραντισε τωρα που το σπιτι ειναι άδειο απο το σημειο που καταλήγει το δικτυο πολης (οτε) να περασεις ξεχωριστά καλώδια utp σε ολους τους οροφους και σε ολα τα σημεια που νομιζεις οτι θα χρειαστείς ιντερνετ. Τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα. Γνωρίζεις κάποιον τεχνικό που να ασχολείται με αυτή τη δουλειά; Και ποια η διαφορά αν γίνει αυτό;
gkagg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, InTheEnd είπε Και ποια η διαφορά αν γίνει αυτό H διαφορά είναι ότι το ενσύρματο δίκτυο μέσω της δομημένης καλωδίωσης, είναι πιο αξιόπιστο διότι δεν έχεις απώλειες (ή έχεις πολύ ελάχιστες σε σχέση με το ασύρματο δίκτυο). Επίσης μπορείς να στήσεις δίκτυο πολύ πιο εύκολα και να το προστατέψεις δυνητικά με ένα καλό Router - Firewall. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από gkagg
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 14 minutes ago, gkagg said: H διαφορά είναι ότι το ενσύρματο δίκτυο μέσω της δομημένης καλωδίωσης, είναι πιο αξιόπιστο διότι δεν έχεις απώλειες (ή έχεις πολύ ελάχιστες σε σχέση με το ασύρματο δίκτυο). Επίσης μπορείς να στήσεις δίκτυο πολύ πιο εύκολα και να το προστατέψεις δυνητικά με ένα καλό Router - Firewall. Επίσης το ασύρματο είναι half-duplex. Δεν μπορείς να στελνεις και να λαμβάνεις ταυτόχρονα στην μέγιστη ταχύτητα που πιάνεις κανονικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα