Setha123 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Όπως θα καταλάβατε και απο τον τίτλο σε λίγους μήνες οδεύω προς τον φοιτητικό δρόμο και εχω μπεί σε σκέψεις να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου. Τον χρησιμοποιώ αρκετές ώρες την μέρα (3+), και τα παιχνίδια που παίζω είναι: LoL,Hearthstone,Pubg,Csgo, κυρίως Valorant και οτιδήποτε άλλο νεό προκύψει. Έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αναλόγα με την σύνδεση που θα έχω στο νέο σπίτι, να ξεκινήσω και κανά streamάκι. Δεν θα έλεγα ότι το pc που έχω τώρα δεν με καλύπτει απλώς βράζει το αίμα μου για αναβάθμιση. Αυτό που σκέφτομαι είναι να πουλήσω ορισμένα κομμάτια του main και του εξωχικού υπολογιστή και να κάνω την αναβάθμιση αυτή. Specs: Main: i5 6500, b150m night elf, 8gb ram ddr4-2400mhz Εξωχικό: Pentium g3260, ASRock H81M-VG4 R3.0 , 4gb ram dd3-1600mhz νομίζω. Σκέφτομαι να πάω σε ryzen 3600, Gigabyte B450M DS3H , G.Skill Aegis 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GIS) Κάρτα γραφικών έχω μια 1070, και έχω bottleneck με τον i5 6500 (cpu 100% usage, gpu 50% usage) ως αποτέλεσμα να μην την έχω ευχαριστηθεί. Οθόνη εχω αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/9204356/Samsung-C24F396FHU.html?from=sku_spec_variations και σκέφτομαι να πάω σε αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/20176486/AOC-24G2U.html Ποιά είναι γνώμη σας ύστερα απο όλα αυτά, και πως θα πράττατε εσείς στην θέση μου; Ευχαριστώω Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2020 από Setha123
radiohead Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Με τα games που παίζεις πηγαίνοντας στο 1080p 144hz θες και επεξεργαστή και κάρτα. Με τα σημερινά δεδομένα ο 10600k είναι η καλύτερη επιλογή ενώ η πιο vfm ο 3600. Εγώ θα εμένα ως έχω στη θέση σου, πηγαίνοντας σε ryzen 4000 και μαζεύοντας παράλληλα χρήματα για αλλαγή και gpu το χειμωνα. Η 1070 είναι περίπου ίση όσο μια 1660 super των 230€. Τώρα αν βιάζεσαι και δεν θέλεις να διαθέσεις περισσότερα χρήματα, οι επιλογές σου είναι πολύ λογικές. Θα πρότεινα μόνο λίγο καλύτερη μητρική και μνήμες https://www.skroutz.gr/s/20121996/MSI-B450M-Pro-VDH-Max.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/22162387/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3600MHz-BL2K8G36C16U4B.html
Setha123 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 LoL,Hearthstone,,Csgo, Valorant τα πιάνω τα 144fps και παραπάνω ως έχει.. Μόνο στο pubg δεν τα πιάνω, και αυτό λόγο i5 6500 και 8άρας ραμ αλλά και πάλι το παιχνίδι το έχω ψιλοπαρατήσει..Οπότε δεν διατίθεμαι να αγοράσω (προς το παρόν τουλάχιστον) νέα κάρτα. Όσον αφορά τον 10600k είναι ένα 100αρικο πάνω απο τον 3600 + το κόστος της μητρικής που είναι, αν δεν κάνω λάθος, πολύ μεγάλο + την ψύκτρα για το oc (K) . Τώρα σχετικά με την Zen 3 γενιά, πιστεύω θα βγεί γύρω στον Δεκέμβριο και οι αρχικές τιμές θα είναι πολύ μεγάλες. Οι ράμ που προτείνεις αν και 3600 με cas16. με ένα δεκάρικο παραπάνω πάω κάλλιστα σε αυτές: https://www.skroutz.gr/s/20497706/G-Skill-Aegis-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-32GIS.html , αν και 32gb για gaming δεν είναι και πολύ ωφέλιμες. Η μητρική αν θυμάμαι καλά έχει τα ίδια VRM με την Tomahawk MAX
radiohead Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, Setha123 είπε LoL,Hearthstone,,Csgo, Valorant τα πιάνω τα 144fps και παραπάνω ως έχει.. Μόνο στο pubg δεν τα πιάνω, και αυτό λόγο i5 6500 και 8άρας ραμ αλλά και πάλι το παιχνίδι το έχω ψιλοπαρατήσει..Οπότε δεν διατίθεμαι να αγοράσω (προς το παρόν τουλάχιστον) νέα κάρτα. Όσον αφορά τον 10600k είναι ένα 100αρικο πάνω απο τον 3600 + το κόστος της μητρικής που είναι, αν δεν κάνω λάθος, πολύ μεγάλο + την ψύκτρα για το oc (K) . Τώρα σχετικά με την Zen 3 γενιά, πιστεύω θα βγεί γύρω στον Δεκέμβριο και οι αρχικές τιμές θα είναι πολύ μεγάλες. Οι ράμ που προτείνεις αν και 3600 με cas16. με ένα δεκάρικο παραπάνω πάω κάλλιστα σε αυτές: https://www.skroutz.gr/s/20497706/G-Skill-Aegis-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-32GIS.html , αν και 32gb για gaming δεν είναι και πολύ ωφέλιμες. Η μητρική αν θυμάμαι καλά έχει τα ίδια VRM με την Tomahawk MAX Αλίμονο αν δεν τα επιανες αυτό είναι το ζητούμενο να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερα FPS κι αυτος είναι ο σκοπό της αναβάθμισής σου για pubg και για ότι καινούργιο έρχεται. Δεν σε παροτρύνω να πάρεις 10600k, τόνισα μονο ποιος είναι ο καλύτερος σήμερα για το στυλ που παίζεις. 32gb δε χρειάζεσαι σε οφελεί όμως η μεγαλύτερη συχνότητα στους Ryzen και καλό είναι να προτιμήσεις τις ballistix. Για τη μητρικη καλα θυμάσαι και έχει και full bios μαζί με όλες τις b450 και X470 Msi με την ένδειξη max στο τέλος. Για τον 4600 υπολογίζω θα έρθει στα 230€ και ευελπιστώ να έχουν πέσει και οι τιμές των b550. It’s up to you. Το κουτι σου είναι atx; 2
niko13 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Το ειπες και μονος σου.. 32 gb overkill για gaming, καλυτερα να πηγαινες σε 16 gb μεγαλυτερης ταχυτητας. Ο radiohead σου εδωσε ολες τις επιλογες χωρις να ξερει τα οικονομικα σου. Σιγουρα ενα συστημα με 10600κ θα ειναι πιο ακριβο, τωρα αν δικαιολογειτε στα ματια σου η extra τιμη για τις λιγο καλυτερες επιδοσεις σε gaming μονο εσυ ξερεις αδερφε μου.Επισης οφειλω να σου πω πως η stock ψυχτρα των ryzen δεν την πολυπαλευει το καλοκαιρι, για μενα ειναι μυθος πως δεν θες cpu cooler με ryzen, τουλαχιστον για να φτιαξεις σοβαρο gaming pc. Τελος πολυ κοντα σε τιμη με τον 3600 ειναι και ο 2700x, αν θες να εισαι λιγο πιο future proof και να εχεις specs νεων κονσολων απο πλευρας cpu 2
TheMechanic1 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Για μένα πάντως, κρίνοντας και από τα λεγόμενα σου, νόμίζω ότι πιο πολύ είναι το μικρόβιο της αναβάθμισης που σε τρώει πάρα πραγματική ανάγκη αναβάθμισης. Το μοναδικό game από αυτά που λες που θα σε κόβει σημαντικά ο επεξεργαστής είναι το PUBG, το οποίο όμως είπες ότι δεν σε ενδιαφέρει και πολύ. Όλα τα άλλα φαντάζομαι δεν θα έχουν κανένα θέμα με το σύστημα που έχεις. Ούτε κάποιο ΑΑΑ ανέφερες ούτε κάποιο άλλο βαρύ. Σίγουρα με ένα καινούριο θα έχεις πιο πολλά fps, άλλα δεν νομίζω πως είναι θέμα αν έχεις 250 ή 300 fps στο CS για παράδειγμα. Προσωπικά θα περίμενα μέχρι να έχω κάποιο game που δεν μπορούσα να παίξω άνετα ή γενικά να ασχοληθώ με κάτι πιο βαρύ που το υπάρχον σύστημα δεν θα είναι αρκετό. Μέχρι τότε θα έχουν βγει και καινούριοι επεξεργαστές και κάρτες, ακόμα και νέες πλατφόρμες αν περιμένεις λίγο παραπάνω. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2020 από TheMechanic1 4
Setha123 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, radiohead είπε Αλίμονο αν δεν τα επιανες αυτό είναι το ζητούμενο να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερα FPS κι αυτος είναι ο σκοπό της αναβάθμισής σου για pubg και για ότι καινούργιο έρχεται. Δεν σε παροτρύνω να πάρεις 10600k, τόνισα μονο ποιος είναι ο καλύτερος σήμερα για το στυλ που παίζεις. 32gb δε χρειάζεσαι σε οφελεί όμως η μεγαλύτερη συχνότητα στους Ryzen και καλό είναι να προτιμήσεις τις ballistix. Για τη μητρικη καλα θυμάσαι και έχει και full bios μαζί με όλες τις b450 και X470 Msi με την ένδειξη max στο τέλος. Για τον 4600 υπολογίζω θα έρθει στα 230€ και ευελπιστώ να έχουν πέσει και οι τιμές των b550. It’s up to you. Το κουτι σου είναι atx; Το κουτί είναι midi tower, συγκεκριμένα αυτό: https://www.e-shop.gr/case-innovator-starship-black-full-tranparent-p-PER.644462 2 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε Για μένα πάντως, κρίνοντας και από τα λεγόμενα σου, νόμίζω ότι πιο πολύ είναι το μικρόβιο της αναβάθμισης που σε τρώει πάρα πραγματική ανάγκη αναβάθμισης. Το μοναδικό game από αυτά που λες που θα σε κόβει σημαντικά ο επεξεργαστής είναι το PUBG, το οποίο όμως είπες ότι δεν σε ενδιαφέρει και πολύ. Όλα τα άλλα φαντάζομαι δεν θα έχουν κανένα θέμα με το σύστημα που έχεις. Ούτε κάποιο ΑΑΑ ανέφερες ούτε κάποιο άλλο βαρύ. Σίγουρα με ένα καινούριο θα έχεις πιο πολλά fps, άλλα δεν νομίζω πως είναι θέμα αν έχεις 250 ή 300 fps στο CS για παράδειγμα. Προσωπικά θα περίμενα μέχρι να έχω κάποιο game που δεν μπορούσα να παίξω άνετα ή γενικά να ασχοληθώ με κάτι πιο βαρύ που το υπάρχον σύστημα δεν θα είναι αρκετό. Μέχρι τότε θα έχουν βγει και καινούριοι επεξεργαστές και κάρτες, ακόμα και νέες πλατφόρμες αν περιμένεις λίγο παραπάνω. Συμφωνώ μαζί σου, είναι όπως λες και εσύ το μικρόβιο παρά η ανάγκη αναβάθμισης. Θα περιμένω την 4η γενιά ryzen, πτώση τιμής στην πλατφόρμα B550, καθώς και τις νέες κάρτες γραφικών (Αν και μία 5700xt θα με εξυπηρετούσε στο έπακρο) και θα πράξω αναλόγως.. Όσον αφορά την αναβάθμιση της οθόνης, θα μπουρούσα να την κάνω μιας και στα παιχνίδια που παίζω, τα Fps είναι πάντα πάνω απο 144 Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2020 από Setha123 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα