Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας,

Ένα από τα PC του σπιτιού βγάζει ένα συγκεκριμένο BSOD μετά από κάποια ώρα λειτουργίας αφού έχουμε κάνει boot στο λειτουργικό (συνήθως 2-3min). Τα specs φαίνονται παρακάτω:

Motherboard :: Asus H61M-K

CPU :: Intel Core i3 3240

RAM :: 1x4gb ddr3 1333mhz module 

GPU :: Radeon r7250 2gb gddr5 Asus edition

HDD :: 500GB WD BLUE 100% Health

SSD :: 64 GB CORSAIR SSD 85 % Health

Και το BSOD είναι στα επισυναπτόμενα αρχεία.

Τι έχω δοκιμάσει ως τώρα;

.Να αλλάξω OS και να βάλω Windows 10, Windows 7 Professional >> Τα 7ρια βγάζουν το ίδιο BSOD και τα 10ρια βγάζουν BSOD αλλά όχι ίδιο.

.Να βγάλω την GPU και να δουλεύει μόνο με τα ενσωματωμένα γραφικά  >> Βγάζει το ίδιο BSOD.

.Να τρέξω memtest για 3 ώρες (εδώ πίστευα ότι θα είναι το πρόβλημα) >> Δεν έβγαλε τίποτα!

Βλέπετε τονίζω το γεγονός ότι το PC πέρασε memtest, διότι με μία απλή αναζήτηση του δικού μου BSOD στο google το πρώτο που λένε όλοι είναι faulty RAM. Οπότε τώρα σκέφτομαι:

>>Να αφήσω το memtest κανένα 10ωρο μπας και τελικά η RAM είναι;

>> Να είναι faulty η Motherboard ή ο CPU; (Εδώ όπως καταλαβαίνετε δύσκολα διαπιστώνεται αυτό, γιατί δεν έχω ανταλλακτικά)

>>Να εγκαθίσταται με κάποιον τρόπο λάθος driver στον υπολογιστή μου; (Χρησιμοποιώ μόνο τους επίσημους driver από τις ιστοσελίδες των κατασκευαστών και προσέξτε ότι έχω κάνει πολλά format και έχω χρησιμοποιήσει διάφορα Windows, χωρίς επιτυχία) 

Όποιος μπορεί να δώσει κάποια ιδέα ή συμβουλή θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως, γιατί όπως καταλαβαίνετε έχω κολλήσει.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Λεωνίδας.

IMG_20200722_165457.jpg

Επεξ/σία από ChaniaExpress
Δημοσ.

Μπορεί να βγάλει πρόβλημα το memtest μετά τις 3 ώρες. Οπότε για αρχή τρέξτο τουλάχιστον για 12 ώρες. Εγώ για να είμαι σίγουρος το αφήνω πάντα 24ωρο. Επίσης αν είσαι o/c να το τρέξεις σε stock ταχύτητες.

• Like 2
Δημοσ.

Όχι είναι τα πάντα stock και τα settings στο BIOS είναι default (όπως μας προτείνει ο οδηγός του κυρίου GiO). Θα το τρέξω και θα σας ενημερώσω μόλις τελειώσει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

μπες σε win safe mode και δες αν το κανει

δοκίμασε και live linux και δες αν έχεις θέματα παίξε λίγο στο internet κλπ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, ChaniaExpress είπε

Γεια σας,

Ένα από τα PC του σπιτιού βγάζει ένα συγκεκριμένο BSOD μετά από κάποια ώρα λειτουργίας αφού έχουμε κάνει boot στο λειτουργικό (συνήθως 2-3min). Τα specs φαίνονται παρακάτω:

Motherboard :: Asus H61M-K

CPU :: Intel Core i3 3240

RAM :: 1x4gb ddr3 1333mhz module 

GPU :: Radeon r7250 2gb gddr5 Asus edition

HDD :: 500GB WD BLUE 100% Health

SSD :: 64 GB CORSAIR SSD 85 % Health

Και το BSOD είναι στα επισυναπτόμενα αρχεία.

Τι έχω δοκιμάσει ως τώρα;

.Να αλλάξω OS και να βάλω Windows 10, Windows 7 Professional >> Τα 7ρια βγάζουν το ίδιο BSOD και τα 10ρια βγάζουν BSOD αλλά όχι ίδιο.

.Να βγάλω την GPU και να δουλεύει μόνο με τα ενσωματωμένα γραφικά  >> Βγάζει το ίδιο BSOD.

.Να τρέξω memtest για 3 ώρες (εδώ πίστευα ότι θα είναι το πρόβλημα) >> Δεν έβγαλε τίποτα!

Βλέπετε τονίζω το γεγονός ότι το PC πέρασε memtest, διότι με μία απλή αναζήτηση του δικού μου BSOD στο google το πρώτο που λένε όλοι είναι faulty RAM. Οπότε τώρα σκέφτομαι:

>>Να αφήσω το memtest κανένα 10ωρο μπας και τελικά η RAM είναι;

>> Να είναι faulty η Motherboard ή ο CPU; (Εδώ όπως καταλαβαίνετε δύσκολα διαπιστώνεται αυτό, γιατί δεν έχω ανταλλακτικά)

>>Να εγκαθίσταται με κάποιον τρόπο λάθος driver στον υπολογιστή μου; (Χρησιμοποιώ μόνο τους επίσημους driver από τις ιστοσελίδες των κατασκευαστών και προσέξτε ότι έχω κάνει πολλά format και έχω χρησιμοποιήσει διάφορα Windows, χωρίς επιτυχία) 

Όποιος μπορεί να δώσει κάποια ιδέα ή συμβουλή θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως, γιατί όπως καταλαβαίνετε έχω κολλήσει.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Λεωνίδας.

IMG_20200722_165457.jpg

https://support.microsoft.com/el-gr/help/2764302/0x0000001e-stop-error-occurs-intermittently-in-windows-7-sp1-and-windo τσεκαρε εδώ τι λέει μήπως φταίς εσύ που το κάνει 

Ένα γρήγορο search τον κωδικό σφάλματος έκανα

Και εδώ ( https://www.google.com/amp/s/www.minitool.com/amp/news/0x0000001e.html ) έχει πιθανές λύσεις

Επεξ/σία από Nik1239
  • Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς, η Microsoft απέσυρε το hotfix που λέει από πάνω ότι πρέπει να κατεβάσουμε, Νίκο. Πολύ κρίμα, το είχα κοιτάξει και εγώ.

Δημοσ.

Η τρέχουσα έκδοση του NTFS.SYS που δεν χτυπάει kernel mode exception είναι η 6.1.7601.24382 και υπάρχει στα SP μετά το SP1. Ωστόσο δεν μπορεί να περαστεί με απλό copy στο drivers φάκελο, επειδή αν δεν περαστεί και στα υπόλοιπα (winsxs και mui) το λειτουργικό αχρηστεύεται.

Αν το σύστημα ξεκινάει κάνε ότι μπορείς για να πάρει windows updates.

Δημοσ.

Βρες ή έστω αγόρασε μία ram μεταχειρισμένη 1 ή 2 GB και δοκίμασέ τη. Στο ali κανουν 3-4 ευρω. Πάντα έχω μια τέτοια να κάθεται για τέτοιες περιπτώσεις. Βρες ενα φίλο και ζήτα να σου δανείσει μια ram για δοκιμή. Απλώς για να αποκλειστεί το έστω και μικρό ενδεχόμενο

Δημοσ.
Στις 24/7/2020 στις 2:50 ΜΜ, ChaniaExpress είπε

Δυστυχώς, η Microsoft απέσυρε το hotfix που λέει από πάνω ότι πρέπει να κατεβάσουμε, Νίκο. Πολύ κρίμα, το είχα κοιτάξει και εγώ.

http://thehotfixshare.net/board/index.php?autocom=downloads&req=download&code=confirm_download&id=14893

Δημοσ.

Παιδιά για να κλείσει το θέμα, έτρεξα memtest άλλη μια φορά και έβγαλε πρόβλημα η ram. Πήρα καινούργια ram και έληξε το καλαμπούρι. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...