imvrios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, comfuzio είπε Για μένα δες μια με live linux αν όλα πάνε καλά, έχω δει πολλά τρελά...μπορεί κάτι να έχει μείνει στην ram και όταν μπεις με linux να το διώξει και να μπεις μετά στα windows χωρίς πρόβλημα E; Αφού το σύστημα το κάνει hard shutdown για να κλείσει. Τι να έχει μείνει στη RAM; Δεν αποκλείεται να υπάρχει τεχνικό θέμα αλλά το ότι όλα λειτουργούν σωστά σε safe mode μας δείχνει θέμα με λογισμικό. Αν κάνει δοκιμή και safe mode με networking θα πάρουμε μια ιδέα και για τον ethernet adapter.
comfuzio Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, imvrios είπε E; Αφού το σύστημα το κάνει hard shutdown για να κλείσει. Τι να έχει μείνει στη RAM; Δεν αποκλείεται να υπάρχει τεχνικό θέμα αλλά το ότι όλα λειτουργούν σωστά σε safe mode μας δείχνει θέμα με λογισμικό. Αν κάνει δοκιμή και safe mode με networking θα πάρουμε μια ιδέα και για τον ethernet adapter. Με αυτά που έχω δει μπορώ να σου πω πχ μπορεί να είναι κανά boot record virus/trojan και να κάνει load στο startup. Anyway, αν μπαίνει με safe mode τότε cmd ως admin και: sfc /scannow (ίσως να θέλει 2-3 φορές να το τρέξεις) run Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
imvrios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, comfuzio είπε Με αυτά που έχω δει μπορώ να σου πω πχ μπορεί να είναι κανά boot record virus/trojan και να κάνει load στο startup. Anyway, αν μπαίνει με safe mode τότε cmd ως admin και: sfc /scannow (ίσως να θέλει 2-3 φορές να το τρέξεις) run Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth Θα ξεφύγουμε οπότε θα το σταματήσω εδώ: αλλά το παράδειγμα σου είναι ατυχές. Γιατί αν έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό σε καμία περίπτωση δε θα φύγει αν μπει απλώς με Linux. Πρέπει να τρέξει virus scan. Και δε θα το καθαρίσει από τη RAM. Θα καθαρίσει τα αρχεία του malware από το δίσκο και τις εγγραφές στη ram για να ξεκινά στο startup.
Πέτρος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 11 λεπτά πριν, comfuzio είπε Με αυτά που έχω δει μπορώ να σου πω πχ μπορεί να είναι κανά boot record virus/trojan και να κάνει load στο startup. Anyway, αν μπαίνει με safe mode τότε cmd ως admin και: sfc /scannow (ίσως να θέλει 2-3 φορές να το τρέξεις) run Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth Έχουν γίνει και αυτά, σε safe. Γενικά, σε safe λειτουργούν τα πάντα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το διαολεμένο δεν μπορεί να μπει κανονικά στα Win. Πρέπει να υπάρχει κάποια βαριά ασυμβατότητα μεταξύ του τελευταίου οδηγού και του BIOS (ίσως να φταίει που δεν υπάρχει επιλογή στο τελευταίο για απενεργοποιηση του ethernet) και προκάλεσε το πρόβλημα, αλλά πλέον πρέπει να έχει δημιουργήσει και κάποιο θέμα στην εγκατάσταση. Για θυμίστε μου...απεγκαθιστώ τη συσκευή από device manager με επιλογή για διαγραφή του σχετικού s/w (αν μου τη δώσει) και αυτό είναι? Υπάρχει περίπτωση να είναι αποθηκευμένος και κάπου αλλού ο προβληματικό (ας πούμε) και να τον βρίσκει στην επανεκκίνηση? Θα επιστρέψω σε λίγο, να δοκιμάσω πρώτα από όλα τον παλιό από το site της μητρικής.
comfuzio Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Κανονικά με τον τρόπο που είπες τον σβήνει εντελώς τον driver αλλά αν πάλι έχεις πρόβλημα κάνε in place install/update για να μην χάσεις τίποτα από αρχεία, υπάρχουν guides στο net
ultraex2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Έχουν γίνει και αυτά, σε safe. Γενικά, σε safe λειτουργούν τα πάντα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το διαολεμένο δεν μπορεί να μπει κανονικά στα Win. Πρέπει να υπάρχει κάποια βαριά ασυμβατότητα μεταξύ του τελευταίου οδηγού και του BIOS (ίσως να φταίει που δεν υπάρχει επιλογή στο τελευταίο για απενεργοποιηση του ethernet) και προκάλεσε το πρόβλημα, αλλά πλέον πρέπει να έχει δημιουργήσει και κάποιο θέμα στην εγκατάσταση. Για θυμίστε μου...απεγκαθιστώ τη συσκευή από device manager με επιλογή για διαγραφή του σχετικού s/w (αν μου τη δώσει) και αυτό είναι? Υπάρχει περίπτωση να είναι αποθηκευμένος και κάπου αλλού ο προβληματικό (ας πούμε) και να τον βρίσκει στην επανεκκίνηση? Θα επιστρέψω σε λίγο, να δοκιμάσω πρώτα από όλα τον παλιό από το site της μητρικής. bro !!μολις εκανα update στo νεο bios σε agesa 1006 στην asrock μου 470 sli λεω μηπως εχει βγαλει τιποτα νεο για σενα δες στο λινκ https://www.hardwareluxx.de/community/threads/ultimative-am4-uefi-bios-agesa-Übersicht-23-07-20.1228903/#5.7 επισης αν βοηθαει παιζω με 25.1.1 ιντελ drivers απο station driver https://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=4502&lang=en
Πέτρος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 11 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε bro !!μολις εκανα update στo νεο bios σε agesa 1006 στην asrock μου 470 sli λεω μηπως εχει βγαλει τιποτα νεο για σενα δες στο λινκ https://www.hardwareluxx.de/community/threads/ultimative-am4-uefi-bios-agesa-Übersicht-23-07-20.1228903/#5.7 επισης αν βοηθαει παιζω με 25.1.1 ιντελ drivers απο station driver https://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=4502&lang=en Η Χ370 θα το πάρει τελευταία (παραδοσιακά). Μέχρι σήμερα το μεσημέρι που κοίταξα, δεν είχε βγει ακόμα κάτι. Έχω πάντα την επιλογή για crossflash του Χ470 Taichi BIOS, με ασφάλεια. Ίσως το δοκιμάσω αντί για format. Τους 25.χ.χ δοκίμασα, δεν είχα αποτέλεσμα. Τώρα θα παλέψω λίγο με τους παλιούς 23.χ.χ από την ίδια την Asrock. Μπήκα μόλις σε safe με net support...μισό να δω κι επιστρέφω. Για να μην πολυλογώ, τα πάντα απέτυχαν (selective startup, enable/disable, τα πάντα-όλα). Μπήκα ξανά στην Intel, πρόσεξα ότι δεν κατέβασα πριν τον 25.1.1 (thanx @ultraex2003) αλλά τον 25.2. Άντε τον 25.1.1...και έτσι απλά λειτούργησε. Πρόλαβα και έβαλα τη σύνδεση ως metered, αλλά προφανώς δεν είναι λύση αυτή. Ρίχνω κάτι απανωτά repairs τώρα και βλέπουμε. Κέρατό μου...μέχρι να τα γράψω αυτά ξανακόλλησε (σβήσανε τα πάντα, ανεμιστήρες μόνο),αλλά στο reboot μπήκε πάλι κανονικά. Shutdown, τώρα εκκίνηση κανονικά και λειτουργεί, αλλά ξεκάθαρα έχει θέμα. Σε 2' έχασε πάλι το δίκτυο, σα να κόλλησε πάλι ο adapter και τα ίδια...απλά μπαίνει πλέον κανονικά. Για ρίχτε ιδέες πριν σουτάρω την εγκατάσταση.
imvrios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Ποιο security suite χρησιμοποιείς που να τρέχει συνέχεια; Και δες επιτέλους το event viewer! Μπορεί να βοηθήσει.
Πέτρος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 36 λεπτά πριν, imvrios είπε Ποιο security suite χρησιμοποιείς που να τρέχει συνέχεια; Και δες επιτέλους το event viewer! Μπορεί να βοηθήσει. Κανένα. Πάνω από 2 χρόνια τώρα Win Defender με τακτικά ΜΒΑΜ scans. Κάνει μπαμ από χιλιόμετρο το τι φταίει, απλά κάπου γμθηκε η εγκατάσταση και η κατάσταση με τα απανωτά hard shut down, safe mode, driver changes και ότι άλλο δοκίμασα. Μπήκα πάλι safe πριν λίγο, έκανα από εκεί εγκατάσταση του 25.1.1, ολοκλήρωσε κανονικά, και στην επανεκκίνηση άρχισε πάλι την ίδια συμπεριφορά με τα κολλήματα. Δεν ασχολούμαι άλλο, Κυριακή που θα γυρίσω από δουλειά format and forget. Το μόνο που με προβληματίζει είναι μήπως αρχίσει τα ίδια αν πάει να περάσει κανένα οδηγό. Για το event viewer έχεις δίκιο, απλά δεν έχει πλέον νόημα να ασχοληθώ.
petasis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δεν βάζεις μια φθηνή ethernet κάρτα μέχρι να βρεις τι φταίει;
Πέτρος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, petasis είπε Δεν βάζεις μια φθηνή ethernet κάρτα μέχρι να βρεις τι φταίει; Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που δεν μπορώ να απενεργοποιησω εντελώς τον αντάπτορα από το BIOS, θα συνεχίζει να δημιουργεί πρόβλημα. Έχω και WiFi module στη μητρική. Το ενεργοποίησα για να παρακάμψω το ethernet και το πρόβλημα παρέμεινε.
Πέτρος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 So far, so (very) good. Πρέπει να χτύπησε η αλλαγή του οδηγού σε κάποιο κρίσιμο για την εγκατάσταση σημείο και μετά δεν διορθωνόταν. Ήθελε και συμμάζεμα το σύστημα, καλό μου έκανε τελικά. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Πέτρος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 24/7/2020 στις 11:40 ΜΜ, Πέτρος είπε Το μόνο που με προβληματίζει είναι μήπως αρχίσει τα ίδια αν πάει να περάσει κανένα οδηγό. Ναι, μετά από 40 μέρες, αποφάσισε να μου κάνει το ίδιο €#_())) _€##? /*:_##@. Ακριβώς το ίδιο πράγμα, με ακριβώς την ίδια αιτία (Intel net driver). Το κέρατό μου μέσα! Πανομοιότυπη συμπεριφορά. Μόλις ολοκλήρωσα επαναφορά Restore point και πάλι τζίφος. Τί πράγμα είναι αυτό, πραγματικά...από το πουθενά, να με απαυτωσει έτσι
Πέτρος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Αποφάσισα και πέρασα το τελευταίο BIOS (ήμουν μια έκδοση πίσω, πλέον) και λειτούργησε με τη μία! Προς το παρόν, όλα καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα