AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 17 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Για αρχη μου κανει εντυπωση οτι βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τον ΟΑΕΔ με το linkedin. Αεροπορικη εταιρεια η Aegean, αεροπλανα πεταει και η πολεμικη αεροπορια, αρα αν η Αegean απολυσει κοσμο, τοτε πρεπει να απολυσει και η πολεμικη αεροπορια για να υπαρχει καποια λογικη σε αυτο που κανει η Αegean... Αν έβγαινε η Aegean και έλεγε ότι θα κάνει απολύσεις μόνο των Ελλήνων πιλότων γιατί δεν είναι καλοί και δεν τους εμπιστεύεται, τι γνώμη θα είχες για την πολεμική αεροπορία??? Ρωτάω και συνεχίζω αυτό το χοντρό παράδειγμα μπας και καταλάβεις ότι ως δικαιολογία μπορεί να στέκει αλλά δεν λέγεται λόγω της φύσης της πλατφόρμας...
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Αν έβγαινε η Aegean και έλεγε ότι θα κάνει απολύσεις μόνο των Ελλήνων πιλότων γιατί δεν είναι καλοί και δεν τους εμπιστεύεται, τι γνώμη θα είχες για την πολεμική αεροπορία??? Ρωτάω και συνεχίζω αυτό το χοντρό παράδειγμα μπας και καταλάβεις ότι ως δικαιολογία μπορεί να στέκει αλλά δεν λέγεται λόγω της φύσης της πλατφόρμας... Με βαση τα ως τωρα τρια ποστ σου θα επανελθω στην πρωτη μου προταση στο παρον thread, αντικαθιστωντας το "εαν" με το "δεν": Ειναι πασιφανες λοιπον οτι δεν γνωριζεις πώς ακριβως δραστηριοποιειται το linkedin, τι ειδους πηγες εσοδων εχει, τι εξυπηρετει και με ποιο τροπο το κανει κλπ. Δεν εξηγειται αλλιως να αδυνατεις να κατανοησεις οτι η μπιζνα του συρρικνωθηκε σημαντικα λογω της πανδημιας και πολυ περισσοτερο δεν εξηγειται το να πιστευεις ακομα, οτι το αντικειμενο του προσομοιαζει εστω και λιγο σε αυτο του ΟΑΕΔ, του οποιου η δουλεια παρεπιπτοντως, μαλλον αυξανεται λογω πανδημιας. Το αντιθετο ακριβως, με λιγα λογια. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από BackFromHell
AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Με βαση τα ως τωρα τρια ποστ σου θα επανελθω στην πρωτη μου προταση στο παρον thread, οχι ομως υπο μορφη ρητορικου ερωτηματος οπως εκανα αρχικα: Ειναι πασιφανες οτι δεν γνωριζεις πώς ακριβως δραστηριοποιειται το linkedin, τι ειδους πηγες εσοδων εχει, τι εξυπηρετει και με ποιο τροπο το κανει κλπ. Δεν εξηγειται αλλιως να αδυνατεις να κατανοησεις οτι η μπιζνα του συρρικνωθηκε σημαντικα λογω της πανδημιας και πολυ περισσοτερο δεν εξηγειται το να πιστευεις ακομα, οτι το αντικειμενο του προσομοιαζει εστω και λιγο σε αυτο του ΟΑΕΔ. Είδες που παραβλέπεις τη λέξη "χοντρο"... Δεν πειράζει μείνε στο ότι εγώ δεν ξέρω τι κάνει η πλατφόρμα και αν στο αν δικαιολογεί ή όχι τις απολύσεις... Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από AtiX
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, AtiX είπε Είδες που παραβλέπεις τη λέξη "χοντρο"... Δεν πειράζει μείνε χρόνο το εγώ δεν ξέρω τι κάνει η πλατφόρμα και αν δικαιολογεί ή όχι τις απολύσεις... Συγγνωμη, αλλα αν παραδεχεσαι οτι το ολο επιχειρημα σου στη συζητηση ειναι "χοντρο", χωρις μεχρι στιγμης να εχεις πει κατι πιο..."λεπτο", εμενα μου δειχνει οτι απλα δεν εχεις point. Εαν θες να το παω κι εγω με "χοντρη" απαντηση, δεν εχω προβλημα, οριστε: Το αν δικαιολογουνται απολυσεις ή οχι σε μια εταιρεια, αφορα το διοικητικο της συμβουλιο κι οχι τον μεσο φορουμιστα, ιδιαιτερως τον φορουμιστα χωρας χρεοκωπημενης που πιστευει ακομα στην υπαρξη λεφτοδεντρου. Προφανως κατι παραπανω ξερουνε απο εσενα αυτοι που απολυουν. Επισης, καλο ειναι να ξερεις, οτι οι ιδιωτικες επιχειρησεις δεν ειναι δημοσιο και δεν υπαρχει εξασφαλισμενη μονιμοτητα για κανεναν. Οι θεσεις εργασιας προσαρμοζονται βαση αναγκων και οι απολυσεις δεν ειναι σοβιετ ταμπου οπως στη ψωρωκωσταινα. Για να λαμβανουν χωρα , λοιπον, απολυσεις σε μια επιχειρηση, σημαινει, τεχνοκρατικα και μονο, οτι δεν υπαρχει αναγκη για αυτα τα εργατικα χερια. Κι αν υπαρχει, τοτε η εταιρεια που απολυει, αναλαμβανει το αντιστοιχο ρισκο. Συμβατικο δικαιωμα της και ελαχιστη σημασια εχει αν τη δικαιολογει καποιος που δεν ξερει καν το scope της υπαρξης της. Αν παλι μπορεις να τοποθετηθεις πιο συγκεκριμενα και να μας εξηγησεις τελικα γιατι οι απολυσεις ειναι αδικαιολογητες, πλην χοντρων παραδειγματων και ανεδαφικων συγκρισεων, οκ, με ενδιαφερον αναμενω να ακουσω το λογο. Διοτι γενικα , εχοντας ανακατευτει με τον ιδιωτικο τομεα αρκετα, αυτο που εμαθα πρωτο-πρωτο ειναι οτι οταν η μπιζνα μιας επιχειρησης συρρικνωνεται, τοτε συνηθως (οχι παντοτε) ακολουθει μειωση κοστους που συνηθως αγγιζει και τo ανθρωπινο δυναμικο ειτε υπο μορφη απολυσεων, ειτε υπο μορφη μειωσεων αποδοχων, ειτε και τα δυο. Υπαρχει και η επιλογη να μη ληφθουν μετρα με ακομα μεγαλυτερο ρισκο για την επιχειρηση και το συνολο των εργαζομενων της. Και στο linkedin δεδομενο κι αυτονοητο ειναι πως υπαρχει συρρικνωση της μπιζνας και των εσοδων λογω της μειωσης των προσληψεων (η οποια συμβαινει λογω της πανδημιας). Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από BackFromHell
AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Συγγνωμη, αλλα αν παραδεχεσαι οτι το ολο επιχειρημα σου στη συζητηση ειναι "χοντρο", χωρις μεχρι στιγμης να εχεις πει κατι πιο..."λεπτο", εμενα μου δειχνει οτι απλα δεν εχεις point. Εαν θες να το παω κι εγω με "χοντρη" απαντηση, δεν εχω προβλημα, οριστε: Το αν δικαιολογουνται απολυσεις ή οχι σε μια εταιρεια, αφορα το διοικητικο της συμβουλιο κι οχι τον μεσο φορουμιστα, ιδιαιτερως τον φορουμιστα Ψωροκωσταινας. Προφανως κατι παραπανω ξερουνε απο εσενα αυτοι που απολυουν. Επισης, καλο ειναι να ξερεις, οτι οι ιδιωτικες επιχειρησεις δεν ειναι δημοσιο και δεν υπαρχει εξασφαλισμενη μονιμοτητα για κανεναν. Οι θεσεις εργασιας προσαρμοζονται βαση αναγκων. Για να λαμβανουν χωρα απολυσεις σε μια επιχειρηση, σημαινει, τεχνοκρατικα και μονο, οτι δεν υπαρχει αναγκη για αυτα τα εργατικα χερια. Κι αν υπαρχει, τοτε η εταιρεια που απολυει, αναλαμβανει το αντιστοιχο ρισκο. Συμβατικο δικαιωμα της και ελαχιστη σημασια εχει αν τη δικαιολογει καποιος που δεν ξερει καν το scope της υπαρξης της. Νευρακια και επιθετικότητα βλέπω από το πρώτο σου ποστ οπότε το "χοντρό" ήταν η σωστή τακτική για να καταλάβω που το πας... Οπότε, έχεις απόλυτο δίκιο, μιας και Παρασκευή σήμερα και δεν έχω όρεξη να χαλαστώ... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Νευρακια και επιθετικότητα βλέπω από το πρώτο σου ποστ οπότε το "χοντρό" ήταν η σωστή τακτική για να καταλάβω που το πας... Οπότε, έχεις απόλυτο δίκιο, μιας και Παρασκευή σήμερα και δεν έχω όρεξη να χαλαστώ... Ενταξει τοτε αμα ολη σου η επιχειρηματολογια ηταν ζητημα τακτικης, εχεις δικαιο. Αδικαιολογητες οι απολυσεις στο linkedin, επειδη οσφραινεσαι επιθετικοτητα. Ο κυβος ερριφθη εις την Ψωροκωσταινα. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από BackFromHell
AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Αδικαιολογητες οι απολυσεις στο linkedin, επειδη οσφραινεσαι επιθετικοτητα.
GioTech Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Όπως και στις επιχειρήσεις εδώ, όταν σε απολύσουν τρέχουν να σε βοηθήσουν μέχρι να βρεις αλλού δουλειά.
pacahontas III milagros Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 οτι πιο άχρηστο μαζι με το φβ. κυκλοφορεί στη πιατσα σήμερα!
fingolfingr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 8 ώρες πριν, GioTech είπε Όπως και στις επιχειρήσεις εδώ, όταν σε απολύσουν τρέχουν να σε βοηθήσουν μέχρι να βρεις αλλού δουλειά. Υπάρχουν κάποιες (λογικά λίγες) που το κάνουν. Πχ πληρώνουν σεμινάρια σε εταιρίες που σου μαθαίνουν για στήσιμο βιογραφικού, προετοιμασία συνεντεύξεων κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα