george1703 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Εχω το εξής θέμα: εχω 2 υπολογιστές και θα ήθελα να συνδέσω έναν εξωτερικό σκληρό ώστε να τον βλέπουνε οι 2 υπολογιστές χωρίς να πρέπει ο ένας να είναι ανοιχτός. Δηλαδή να μην γίνειται shared μέσω δικτυου και αναγκαστικά να πρέπει και οι 2 υπολογιστες να είναι ανοιχτοι. Τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω? Ψαχνοντας βρήκα ότι αν πάρω αυτό e-shop.gr/synology-diskstation-ds120j-1-bay-nas-p-PER.800812?gclid=EAIaIQobChMIgtKdiu_j6gIVWu3tCh1How_XEAYYASABEgJHgfD_BwE και συνδέσω εναν nas ssd θα μπορώ να κάνω αυτό που ανεφερα παραπάνω. Η χωρητικότητα που θέλω είναι μικρότερη απο 1Tb.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 24 λεπτά πριν, george1703 είπε Ψαχνοντας βρήκα ότι αν πάρω αυτό e-shop.gr/synology-diskstation-ds120j-1-bay-nas-p-PER.800812?gclid=EAIaIQobChMIgtKdiu_j6gIVWu3tCh1How_XEAYYASABEgJHgfD_BwE και συνδέσω εναν nas ssd θα μπορώ να κάνω αυτό που ανεφερα παραπάνω. Η χωρητικότητα που θέλω είναι μικρότερη απο 1Tb. Ναι με αυτο μπορεις "Η χωρητικότητα που θέλω είναι μικρότερη απο 1Tb" με αυτο τη εννοεις; ο Νας σε περιεχέι τους δίσκους εσυ του βάζεις 1
george1703 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Το Nas συνδέεται με ethernet στο router ή κατευθείαν με USB στους δύο υπολογιστές;
alxnt Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 43 λεπτά πριν, george1703 είπε Το Nas συνδέεται με ethernet στο router ή κατευθείαν με USB στους δύο υπολογιστές; Με ethernet Επίσης αν ο ρουτερ σου έχει usb, μπορείς να συνδέσεις τον εξωτερικό δίσκο σε αυτό.
george1703 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Και αφού το συνδέσω με ethernet στο router θα μπορώ να στέλνω και να βλέπω αρχεία μέσω του Windows Explorer??
BadBoy Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Ναι, θα φαίνονται στην καρτέλα Network. Ένα αρχικό setup θέλει μόνο, για το οποίο δίνονται οδηγίες.
imvrios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Η ασφάλεια των δεδομένων στο δίσκο σε νοιάζει; Αν ναι, έχεις backup τους αλλού; Αν δεν έχεις, φρόντισε το με κάποιο τρόπο. Ένας από τους τρόπους είναι να πάρεις NAS με δύο θέσεις για δίσκους και να σετάρεις mirroring των δεδομένων του δίσκου στον δεύτερο δίσκο. Αυτό δε θα σε σώσει αν πάθει κάτι ο ίδιος ο NAS, στον κλέψουν κλπ . Αλλά θα σε σώσει αν χαλάσει ο ένας δίσκος. 1
george1703 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, imvrios είπε Η ασφάλεια των δεδομένων στο δίσκο σε νοιάζει; Αν ναι, έχεις backup τους αλλού; Αν δεν έχεις, φρόντισε το με κάποιο τρόπο. Ένας από τους τρόπους είναι να πάρεις NAS με δύο θέσεις για δίσκους και να σετάρεις mirroring των δεδομένων του δίσκου στον δεύτερο δίσκο. Αυτό δε θα σε σώσει αν πάθει κάτι ο ίδιος ο NAS, στον κλέψουν κλπ . Αλλά θα σε σώσει αν χαλάσει ο ένας δίσκος. ναι backup θα εχω στον καθε ενα pc. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να διαμοιράζομαι αρχεία χωρίς να έχω cloud στο ιντερνετ . Στην ουσία να έχω εναν κοινο δισκο για τα 2 pc . Εχεις δοκιμασει καθολου την διαδικασια? είναι ευκολο το σεταρισμα? Δεν με ενδιαφερει η ασφαλεια του nas Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από george1703
imvrios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Αν μιλάς για Synology ναι, είναι πολύ εύκολο. Με ένα NAS μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Το Synology DSM (το λειτουργικό της) είναι πολύ εύκολο στη χρήση και με πολλές δυνατότητες. Αλλά αυτό που θέλεις εσύ είναι πολύ απλό και ίσως δε σου χρειάζεται. Αν ο router έχει υποδοχή USB και επιτρέπει file sharing, μπορεί να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου έτσι, πολύ πιο οικονομικά. Αν όμως θες να δώσεις τα χρήματα για την εμπειρία και να μάθεις κάτι νέο, προχώρα.
george1703 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, imvrios είπε Αν μιλάς για Synology ναι, είναι πολύ εύκολο. Με ένα NAS μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Το Synology DSM (το λειτουργικό της) είναι πολύ εύκολο στη χρήση και με πολλές δυνατότητες. Αλλά αυτό που θέλεις εσύ είναι πολύ απλό και ίσως δε σου χρειάζεται. Αν ο router έχει υποδοχή USB και επιτρέπει file sharing, μπορεί να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου έτσι, πολύ πιο οικονομικά. Αν όμως θες να δώσεις τα χρήματα για την εμπειρία και να μάθεις κάτι νέο, προχώρα. δεν έχει το router θυρα usb. Μπορεις να μου πεις κάποιον ποιο οικονομικο τροπο
imvrios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Ζήτα αλλαγή router από τον πάροχο; Αγόρασε εσύ άλλο router; Τα PCs δεν είναι μόνιμα ανοιχτά άρα τα αρχεία σου θα πρέπει να είναι κάπου αλλού. Ή σε NAS θα είναι ή σε στο Cloud. Στο cloud δε θέλεις (και αν δεν έχει καλό upload speed δεν έχει νόημα), οπότε πρακτικά σου απομένει μόνο ο NAS. Όταν τον αγοράσεις να φροντίσεις να μάθεις κάποια πράγματα για την ασφάλεια σε NAS συστήματα. Πολύ σημαντικό. 1
george1703 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 σε αυτό https://www.e-shop.gr/synology-diskstation-ds120j-1-bay-nas-p-PER.800812?gclid=EAIaIQobChMIgtKdiu_j6gIVWu3tCh1How_XEAYYASABEgJHgfD_BwE το οποίο είναι απο τα ποιο φθηνα nas , δεν περιεχεται ο δισκος ε? γιατι λεει για 16tb αλλα μαλλον είναι ότι μεχρι τοσο δισκο μπορει να δεχθει
imvrios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δίσκο θα αγοράσεις ξεχωριστά. Να αγοράσεις δίσκο για NAS. Πάρε έναν western digital red. 1
george1703 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 ωραια , θα αγορασω αυτο που εγραψα πιο πανω και θα παρω και https://www.skroutz.gr/s/2195283/Western-Digital-Red-NAS-1TB-64MB-Cache.html αυτόν . Θα μπορώ να αποθηκεύω ότι αρχειο θέλω έ? δεν θα εχω περιορισμους σε τυπους αρχειους πχ pdf jpg κτλ ?
imvrios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Ναι εννοείται. Αν μένεις κοντά στο κέντρο πάρε το δίσκο από το Kaizergaming. Άμεση διαθεσιμότητα και απόλυτα αξιόπιστο κατάστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα