Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bil79 είπε

Αν είναι αυτά οικονομικά τότε τα Xiaomi Mi Air 2S τι είναι; Για να μην πω τα air dots s που έχουν 13€...

τπτ άπλα μιλάμε για καλά ακουστικά όχι για σάπιο ήχο που βγαζουν αυτά τα δυο

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Black Demis είπε

τπτ άπλα μιλάμε για καλά ακουστικά όχι για σάπιο ήχο που βγαζουν αυτά τα δυο

Τα έχεις ακούσει φαντάζομαι και το λες αυτό...

Όσο για τον καλό ήχο σε Bluetooth ακουστικά είναι ένα πολύ ωραίο ανέκδοτο!

Αν υπάρχει κάτι να συναγωνιστούν είναι το noise cancelling

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σοβαρο ηχο μονο open headphones ,τωρα για φορητοτητα σε αυτα τα λεφτα υπαρχουν πολλα καλα in ear monitor που τα πατανε κατω αυτα

Για βολτουλες με μουσικη μονο καμια κινεζια tws μεχρι 30 ευρω

Επεξ/σία από ougxar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

14 λεπτά πριν, ougxar είπε

Για σοβαρο ηχο μονο open headphones ,τωρα για φορητοτητα σε αυτα τα λεφτα υπαρχουν πολλα καλα in ear monitor που τα πατανε κατω αυτα

Για βολτουλες με μουσικη μονο καμια κινεζια tws μεχρι 30 ευρω

Μετα απο 20 χρονια και πανω απο 300 ακουστικα θα πω οτι καθε ανθρωπος εχει διαφορετικα γουστα τοσο στα on over in ear αλλα και στα sound signature.

Παρολα αυτα θα συμφωνησω οτι επιπεδο εκπληκτικου ηχου εχεις κατα 99% μονο απο open back ακουστικα .

37 λεπτά πριν, Bil79 είπε

Υπαρχουν καποια που εχουν σχετικα καλο ηχο για wireless πχ τα diva hifiman , beyer home και τα bose sounlink 2επισης σε φτηνά. Απο εκει και περα οσα ακουστικα με NC εχω ακουσει δυστυχώς ηταν κακά η μέτρια κατι Sony XM3 Bose και της αγαπημενης μου B&W PX το ίδιο.

Παρολα αυτα πιστεύω οτι ο μέσος καταναλωτής θα ειναι οκ με τετοια ακουστικα.  Ολοι οι αλλοι που έχουν και ακουν LCD classic HD660 Sundara. Focal clear . Stax κτλ.κτλ ε λογικο να μην μπορουν να ακουσουν μουσικη στα Sony Bose low end ακουστικα.

2 ώρες πριν, hyperspaced είπε

Προσωπικά, δεν υπάρχει περίπτωση να διαθέσω παραπάνω από 20 ευρώ για ακουστικά και 300 ευρώ για κινητό τηλέφωνο (κάθε 4-5ετία) και ας βγάζω κάτι παραπάνω από 320€ το μήνα. Καλύτερα να με πούν μίζερο παρά μ*λάκα...

Θα συμφωνήσω με 320 ευρο μισθό λογικο να αγοραζεις αναλογα προϊόντα.

Οι αγορες πρέπει παντα να γινονται αναλογα την τσεπη του καθενα. 

Επεξ/σία από Agony
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Bil79 είπε

τα πρωτα ναι τα δεύτερα οχι και ναι γνωμη μου παραμανει ιδια (πριν τα ακουσω δεν θα σχολίαζα αλλα αφου τα ακουσα συγουρευτικα οτι κακος δεν πήρα κάτι καλύτερο)

τα ειχα πάρει στα 68 ευρώ
είχα μερικά σεβαστά θεματακια
έχανε συχνά πυκνά σύνδεση (με δύο κινιτα που είχα ίδια συμπεριφορά)
μεσαίες συχνότητες δεν ήταν και πολυ καλές, μπάσα κάπου έχανε κάπου βαρούσε υπερβολικά (σε βαθμό να χαλάει το τραγούδι)
μετά απο 3 βδομάδες άρχισε άλλο κουλό ένα ακουστικό άρχισε μια να παιζει ποιο δυνατά μια ποιο χαμηλά

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.
9 hours ago, mesagala said:

Tronsmart onyx free, 31€ με DHL από Ιταλία. Κάτσε καλά, τα έχω 2 μήνες, εξαιρετικά, απλά μπείτε στο κόπο να δείτε χαρακτηριστικά, από ήχο μέσα στα τοπ 5.

Φτάνει πια να πληρώνω μόνο το όνομα.

Sound κάτσε καλά Ναούμ 

9 hours ago, mesagala said:

Tronsmart onyx free, 31€ με DHL από Ιταλία. Κάτσε καλά, τα έχω 2 μήνες, εξαιρετικά, απλά μπείτε στο κόπο να δείτε χαρακτηριστικά, από ήχο μέσα στα τοπ 5.

Φτάνει πια να πληρώνω μόνο το όνομα.

Τόσο καλά είναι αυτά? 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, blackraven είπε

Με συγχωρείτε αλλά 89€ ακουστικά ΔΕΝ είναι οικονομικά έχει χαθεί πλέον κάθε μέτρο.

Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 650€ και συμπολίτες μου (δεν ξέρω που ζείτε και σε τι κύκλους κινείστε) προσπαθούν να επιβιώσουν με 320€ απο εργασία part time.

Μήπως να σταματήσει επιτέλους αυτή παραμύθα περι οικονομικού;

Δεν είμαι μίζερος απλά εσείς δεν πατάτε στην γή πλέον,οικονομικό ένα κινητό 800€ οικονομικά τα ακουστικά 90€ κι ο κόσμος γύρω μας ζεί με ΚΕΑ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... τη σχολιάζω συχνά και εγώ αυτή την τοποθέτηση . Ούτε εγώ είμαι μίζερος , είμαι και υψηλόμισθος αλλά.... το σωστό θα έπρεπε να γράφεται με τη φράση "... οικονομικότερο από ... " να δηλώνει σύγκριση δηλαδή και όχι να μας πλασάρεται αντικείμενα ως οικονομικά και στο τέλος να έχει περάσει σαν δεδομένο ότι είναι κι όλας. Και όσον αφορά σχόλια για Ελλαδιστάν ξυπνήστε κάποιοι, σε όλο τον κόσμο το ίδιο οικονομικό πρόβλημα έχουν πλην της ελίτ.... συγνώμη για το off topic... κατά τα άλλα ωραία φαίνονται θα ήθελα να μπω σε αυτή την κατηγορία.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, blackraven είπε

Με συγχωρείτε αλλά 89€ ακουστικά ΔΕΝ είναι οικονομικά έχει χαθεί πλέον κάθε μέτρο.

Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 650€ και συμπολίτες μου (δεν ξέρω που ζείτε και σε τι κύκλους κινείστε) προσπαθούν να επιβιώσουν με 320€ απο εργασία part time.

Δεν είμαι μίζερος απλά εσείς δεν πατάτε στην γή πλέον,οικονομικό ένα κινητό 800€ οικονομικά τα ακουστικά 90€ κι ο κόσμος γύρω μας ζεί με ΚΕΑ.

Η σύγκριση γίνεται με παρόμοια προϊόντα.  Με την λογική σου και ένα κινητό των €200 είναι ακριβό, μιας και αντιστοιχεί στο 1/3 του βασικού μισθού στην Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/7/2020 στις 2:14 ΜΜ, blackraven είπε

Πριν πατήσεις "Υποβολή σχολίου", κάθησες να σκεφτείς πως: 

- ΌΛΟΙ οι Έλληνες ΔΕΝ ζουν με την ίδια οικονομική κατάσταση με την δικιά σου, και therefore μπορουν να αγοράσουν ότι μπορέσουν με οτι διαθέτουν???

- Ο καθένας πληρώνει για την ποιότητα που θέλει να λάβει. Θες να ακούς μουσικη στην προκειμένη περίπτωση με τα Huawei των 5 ευρω? Με γεια σου με χαρά σου. Εγω θα ακούω με τα Pioneer των 70 ευρώ, ή πχ τα Sennheiser/Sony/Denon των 150. Είναι σαν να λες σε κάποιον, μην πας να αγοράσεις adidas παπούτσι, πήγαινε στον κινέζο με 5 ευρω. Εάν ΕΣΥ δεν μπορείς να τα διαθέσεις, δεν πάει να πει ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ δεν πρέπει. 

- Ο κόσμος δεν γυρνάει γύρω από ένα @@ράκι με το όνομα Ελλάδα, αλλά από μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομικοπολιτικά χώρες δύσης και ανατολής, όπως Γερμανία, Ελβετία, και Ιαπωνία???

Αυτή η μίξη: απαισιοδοξίας, superiority complex, έλλειψη ένωσης σαν λαού, και συνεχώς παιρνοντας τον εύκολο πουστικο δρόμο για τημ επιτυχία, έχουν φέρει το μπο*τρελό που λέγεται Ελλάδα στην κατάσταση που είναι. Και μην μου αρχίσεις περί αρχαιων Ελλήνων και πράσινα άλογα, ΤΏΡΑ τι κανουμε, οχι πριν ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια.

Το ότι εσύ δεν έχεις την δυνατότητα, το ίδιο και "οι συμπολίτες", δεν πάει να πει ότι οι υπόλοιποι χασαμε το μέτρο.

Ελληνική μιζέρια, επεισόδιο 48455.

Και μετά αναρωτιέστε γιατί φεύγει η νεολαία στο εξωτερικό. 

Δεν ειναι μονο για οικονομικούς λόγους. 

Η κοινωνία και η συμπεριφορά αυτή είναι τέρμα τοξική. Μέχρι και οι ίδιοι οι τουρίστες το λένε. 

• Sad 1
Δημοσ.
20 hours ago, ardi21 said:

Καταλαβα ποια εννοεις.

Πρωτον δεν εχουν ολα μαγνητες και δευτερον αν τα εχεις μονιμα στο λαιμο σου απο ενα σημειο και μετα ενοχλουν. Αναγκαστικα θα τα βαλεις καποια στιγμη στην τσαντα η στην τσεπη. Αλλα αυτο ειναι και θεμα ανθρωπου.

Υπαρχουν αρκετα μοντελα για να διαλεξεις ομως. Και πολυ καλα μαλιστα. Αυτο ομως που εχω παρατηρησει ειναι οτι, σε τετοιου ειδους στυλ ακουστικων, κανενα δεν εχει bluetooth 5, το οποιο για μενα ειναι απαραδεκτο το 2020. Δεν θα εδινα σε καμια περιπτωση χρηματα για να αγορασω earbuds που δεν εχουν BT 5. Εκτος και αν δεν εχω δει καλα.

Καλά bt 5 αυτά που έχω που είναι φθηνά έχουν. Μπορεί να έχω και αυτά του link. Ακόμα και apt-x. Απλά το ζήτημα σε εμένα είναι κυρίως το μικρόφωνο (Noise cancellation). Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι επικεντρώνονται στο noise cancellation στα ακουστικά και όχι στο μικρόφωνο

19 hours ago, hyperspaced said:

Προσωπικά, δεν υπάρχει περίπτωση να διαθέσω παραπάνω από 20 ευρώ για ακουστικά και 300 ευρώ για κινητό τηλέφωνο (κάθε 4-5ετία) και ας βγάζω κάτι παραπάνω από 320€ το μήνα. Καλύτερα να με πούν μίζερο παρά μ*λάκα...

Πρέπει να σε πουν ή το ένα ή το άλλο?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, JimGer είπε

Καλά bt 5 αυτά που έχω που είναι φθηνά έχουν. Μπορεί να έχω και αυτά του link. Ακόμα και apt-x. Απλά το ζήτημα σε εμένα είναι κυρίως το μικρόφωνο (Noise cancellation). Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι επικεντρώνονται στο noise cancellation στα ακουστικά και όχι στο μικρόφωνο

Πρέπει να σε πουν ή το ένα ή το άλλο?

Ποια εχεις που εχουν BT5?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/7/2020 στις 6:49 ΜΜ, hyperspaced είπε

Φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση, ακουστικά των €50 έχουν διαφορά μεταξύ των ακουστικών των €200-€300.  Δικαίωμά σου είναι να αγοράσεις ό,τι γουστάρεις.  Βγάζε και ένα μύριο το χρόνο και πληρωνε €20 για τα ακουστικά σου.  Δεν είναι μιζέρια.

Είσαι άδικος όμως όταν αποκαλείς μ@λ@κες όλους όσους διατίθενται να τα σκάσουν επειδή θέλουν καλύτερη ποιότητα και κατασκευής αλλά και  ήχου.  Πολλοί θα σε έλεγαν και κομπλεξικο, εγώ θα σε πω άδικο.

Είναι σαν να λες μλκες όσους οδηγούν αυτοκίνητα των €50κ-€100κ επειδή εσύ ενδεχομένως δεν θα έδινες τόσα για αυτοκίνητο.

Επεξ/σία από deceit
Δημοσ.
Στις 23/7/2020 στις 8:49 ΜΜ, hyperspaced είπε

Κατοχος oneplus 7 pro 520 ευρω απο την Κίνα απο τον Σεπτέμβριο...και εγω φιλε δεν γουστάρω το κινητο να παταω ενα κλικ και να το περιμενω μεχρι να φορτωσει, και δεν γουσταρω να ξανα πιάσω στα χερια μου κινητο κατω απο 90Hz, κατι redmi με 100 ευρω να τα περνεις εσυ

Δημοσ.
Στις 24/7/2020 στις 9:28 ΜΜ, deceit είπε

Φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση, ακουστικά των €50 έχουν διαφορά μεταξύ των ακουστικών των €200-€300.  Δικαίωμά σου είναι να αγοράσεις ό,τι γουστάρεις.  Βγάζε και ένα μύριο το χρόνο και πληρωνε €20 για τα ακουστικά σου.  Δεν είναι μιζέρια.

Είσαι άδικος όμως όταν αποκαλείς μ@λ@κες όλους όσους διατίθενται να τα σκάσουν επειδή θέλουν καλύτερη ποιότητα και κατασκευής αλλά και  ήχου.  Πολλοί θα σε έλεγαν και κομπλεξικο, εγώ θα σε πω άδικο.

Είναι σαν να λες μλκες όσους οδηγούν αυτοκίνητα των €50κ-€100κ επειδή εσύ ενδεχομένως δεν θα έδινες τόσα για αυτοκίνητο.

Δεν έχω σκοπώ να θίξω κανέναν. Όμως, η όλη φάση θυμίζει Μπουρνάζι στη δεκαετία 2000: Seat Ibiza των 15,000 ευρώ με 20,000 ευρώ καγκούρεμα και στην τσέπη ψοφάει ο ποντικός. 

Δεν λέω, ο καθένας ό,τι γουστάρει κάνει γιατί δικά του είναι τα λεφτά κλπ. κλπ.   Αλλά υπάρχει από κάποιο σημείο και μετά η αντικειμενικότητα: είναι αστείο να ακους κάποιον να λέει "δίνω 300 ευρώ ακουστικά γιατί είμαι audiophile" (γιατί υποτίθεται ότι σε "audiophiles" απευθύνονται).  Άντε να ακούσεις Μποροντίν σε ακουστικά 20 ευρώ και 300 ευρώ: θα χάσεις τη μαγεία και στις 2 περιπτώσεις -- είναι αστείο. Τη μουσική την ακούμε πρωτίστως με το σώμα μας. 

Αντιθέτως αυτά τα έξτρα 280 ευρώ που θα δώσεις για ακουστικά και το 800άρικο που θα δώσεις για κινητό, μπορούν να απογειώσουν ένα μικρό ηχοσύστημα στο σπίτι σου γιατί θα "πιάσουν περισσότερο τόπο". Και καλύτερη απόλαυση θα έχεις και θα σου μείνει κάτι με μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία.  Όλο αυτό που σου περιέγραψα είναι γνωστό ως "law of diminishing returns". Άρα πρέπει να βρεις το sweet spot.

Προσωπικά θεωρώ, όπως έχει η αγορά σήμερα, για κινητό το sweet spot είναι γύρω στα 300~400 ευρώ και για ακουστικά περί τα 20~30 ευρώ. Για ηχοσύστημα, θεωρώ ότι είναι περίπου στα 5000 ευρώ.

Καταλήγω λοιπόν --μετά από μια παρόλα-- σε αυτό που έλεγαν με 3 λέξεις οι πρόγονοί μας: "παν μέτρον άριστον".

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...