testit Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Έχω το m/b Gigabyte Z97P-D3, socket 1150, με i7 quadcore 4770k 3,5 ghz. Αλλά κάτι δεν πάει καλά με τον i7, είναι σε συχνή υπερθέρμανση! Υπάρχει κανένας XEON που μπορεί να μπει σε αυτό το m/b (socket 1150) με καλύτερη απόδοση;
Dark_Nightfall Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 25 λεπτά πριν, testit είπε Έχω το m/b Gigabyte Z97P-D3, socket 1150, με i7 quadcore 4770k 3,5 ghz. Αλλά κάτι δεν πάει καλά με τον i7, είναι σε συχνή υπερθέρμανση! Δεν έχει πρόβλημα έτσι δουλεύει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής. 1
testit Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν έχει πρόβλημα έτσι δουλεύει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής. 1. έχεις υπόψη σου κάποιο κείμενο, κάποια ιστοσελίδα, που αναφέρει περισσότερα επί αυτού; 2. αν ήθελα αντικατάσταση με xeon, ποιος διατίθεται στην περίπτωση αυτή;
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 14 λεπτά πριν, testit είπε 2. αν ήθελα αντικατάσταση με xeon, ποιος διατίθεται στην περίπτωση αυτή; Ξεκλειδωτος /Κ Xeon δεν θυμαμαι να υπαρχει/δεν ειχε βγει ποτε για 1150! 👀 1
duffyduck Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4770K και 4790Κ ειναι ό,τι καλυτερο μπορεις να βάλεις υπάρχουν και δυο 5ης γενιάς, ενας i5 και ενας i7, με ενσωματωμένα βελτιωμένα γραφικα, αλλα οι 4770K και 4790Κ εξακολουθουν να ειναι ταχυτεροι. Εχω γραψει για τον 4790Κ που εχω, μπορεις να βαλεις κοφτη στο BIOS ή με το πρόγραμμα Intel XTU. Μια 1η λυση ειναι απενεργοποιησε το turbo, ωστε να μην boostσταρει και αρχιζει τις ζεστες π.χ. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?57357-For-anyone-who-has-a-4790k-running-hot-here-is-the-fix-that-worked-for-me Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2020 από duffyduck 1 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, testit είπε 1. έχεις υπόψη σου κάποιο κείμενο, κάποια ιστοσελίδα, που αναφέρει περισσότερα επί αυτού; Την εμπειρία μου.
testit Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 6 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Ξεκλειδωτος /Κ Xeon δεν θυμαμαι να υπαρχει/δεν ειχε βγει ποτε για 1150! 👀 εννοώ με πατέντα, όπως στους 775
duffyduck Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) π.χ. Για τον 4790K Turbo boost short power max: 110 W Turbo boost long power max: 88 W Processor current limit: 105A ********************************** Για τον 4770K μπορεί / υποθέτω οτι είναι: Turbo boost short power max: 95-100 W Turbo boost long power max: 84 W Processor current limit: 95-100 A ********************************** Καποιοι βαζουν Processor current limit: 160 Α ή 256 Α Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2020 από duffyduck
testit Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, duffyduck είπε 4770K και 4790Κ ειναι ό,τι καλυτερο μπορεις να βάλεις υπάρχουν και δυο 5ης γενιάς, ενας i5 και ενας i7, με ενσωματωμένα βελτιωμένα γραφικα, αλλα οι 4770K και 4790Κ εξακολουθουν να ειναι ταχυτεροι. Εχω γραψει για τον 4790Κ που εχω, μπορεις να βαλεις κοφτη στο BIOS ή με το πρόγραμμα Intel XTU. Μια 1η λυση ειναι απενεργοποιησε το turbo, ωστε να μην boostσταρει και αρχιζει τις ζεστες π.χ. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?57357-For-anyone-who-has-a-4790k-running-hot-here-is-the-fix-that-worked-for-me Διαβάζω στη σελίδα της ίντελ ότι η μέγιστη θερμοκρασία του (tcase=Case Temperature is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS)=η μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία ) ότι είναι στους 73 βαθμούς κελσίου. Κι έχω τον επεξεργαστή στις default τιμές! κι ενώ σε όλα τους άλλους αριθμούς του συστήματος είναι χαμηλές οι τιμές!
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 6 ώρες πριν, testit είπε εννοώ με πατέντα, όπως στους 775 Δεν χρειαζεται καμμια πατεντα αφενος μα ξανα δεν υπαρχει ξεκλειδωτος 1150! 🧐 17 ώρες πριν, testit είπε είναι σε συχνή υπερθέρμανση! Τι cooler του εχεις? Μηπως intel stock?
NT1G Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 7 ώρες πριν, testit είπε Διαβάζω στη σελίδα της ίντελ ότι η μέγιστη θερμοκρασία του (tcase=Case Temperature is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS)=η μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία ) ότι είναι στους 73 βαθμούς κελσίου. Κι έχω τον επεξεργαστή στις default τιμές! κι ενώ σε όλα τους άλλους αριθμούς του συστήματος είναι χαμηλές οι τιμές! Οι θερμοκρασίες που λέει στο κείμενο είναι για το Tdie όχι για το Tcase.
Crybal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Για ΧΕΟΝ δες εδω αλλ'ά διασταυρωσε το https://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-Z97P-D3(rev._1.0).html Τι θερμοκρασίες εχει σε idle και σε prime95? Επίσης,για τον υπάρχων επεξεργαστη κάνε τα εξής: δες εαν ειναι κουμπωμενη η ψυκτρα σωστα (όλα τα ποδαρακια), ισως να ηταν καλή ιδεα να την βγαλεις να αλλαξεις θερμική παστα και να την ξανακουμπώσεις, κάνε ενα reset στο bios ή ακόμα δες εαν υπάρχει κάποια αναβαθμιση.Δες επίσης τα ανεμιστηρακια μπροστα και πίσω οτι λειτουργούν Τέλος εαν μπορείς δοκίμασε μία καλύτερη ψυκτρα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Οι Xeon 1150 που εχουν ενδιαφερον (οταν μπορει να τους δεχθει μητρικη), οταν εχεις ηδη καρτα γραφικων στο συστημα, ειναι εκεινοι που δεν εχουν igpu και ειναι λιγο φθηνοτεροι απο i7-4770! 😃
testit Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 17 ώρες πριν, NT1G είπε Οι θερμοκρασίες που λέει στο κείμενο είναι για το Tdie όχι για το Tcase. στο κείμενο γράφει τα εξής: Package Specifications .... TCASE72.72°C ... κάνοντας κλικ στο TCASE γράφει: Case Temperature is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS). πώς προκύπτει αυτό που έγραψες. tdie ... τι σημαίνει; ότι εκεί καίγεται ο επεξεργαστής; ή ότι εκεί αρχίζει αυτόματα η πτώση επιδόσεων της λειτουργίας του - για να μπορέσει να "επιβιώσει"; 13 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Οι Xeon 1150 που εχουν ενδιαφερον (οταν μπορει να τους δεχθει μητρικη), οταν εχεις ηδη καρτα γραφικων στο συστημα, ειναι εκεινοι που δεν εχουν igpu και ειναι λιγο φθηνοτεροι απο i7-4770! 😃 βλέποντας τις ταχύτητές τους, δεν ξεπερνούν τον 4770k. υπάρχει άλλο πλεονέκτημα για χρήση τους αντί του 4770k, πέρα από την αισθητή διαφορά τιμής τους, στο ebay; φαίνεται δεν μοιάζει στην κατάσταση του σόκετ 775, όπου η αντικατάσταση με έναν xeon ήταν πολύ συμφέρουσα περίπτωση!
Crybal Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 To Τcase ειναι θερμοκρασια στο κεντρο του housing του επεξεργαστή και η οποία συνήθως ειναι χαμηλότερη απο τις θερμοκρασίες των πυρήνων (λένε 5-10οC). Αρα θεωρητικά μπορεί ο πυρήνας να ειναι 70οC και το Τcase 60οC.To Tjmax ειναι η ανώτερη θερμοκρασία των πυρήνων απο το οποίο και πάνω αρχίζουν να δημιουργούνται προβληματα φυσικά ή υποχρονισμου για να μην καει ο επεξεργαστης. Σε full load λενε ότι πρεπει να είσαι τουλάχιστον 10-15οC χαμηλότερα από αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα