Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι γιατί φεύγουμε και από το θέμα. Δεν νομίζω κάνεις να είπε ότι το Λονδίνο είναι από τις καλύτερες πόλεις για ποιότητα ζωής. Είναι ψηλά αλλά όχι όσο άλλες πόλεις. Από εκεί και πέρα τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός ορίζουν την ποιότητα που θέλει ο ίδιος. Αν θέλει ταξίδια outdoors και ηρεμία τότε σαφώς Ελβετία είναι ανώτερη, αν θέλει πάρτυ και νυχτερινή ζωή για κάποιον η Ελλάδα έχει καλή ποιότητα σε αυτό. Η αν ταιριάζει πιο πολύ σε techno τότε Γερμανία. Τα αντικειμενικά κριτήρια που κάνουν τις λίστες δεν λένε και κάτι στην τελική γιατί στο τέλος όλα αυτά είναι υποκειμενικά και κάθε άνθρωπος ταιριάζει σε διαφορετική χώρα 

Αν μπορείς να είσαι χαρούμενος στην Ελλάδα ή Λονδίνο ή Σκανδιναβία μπράβο. Σημαίνει ότι εκπληρώνεις τους στόχους. Οτιδήποτε και αν είναι. Λεφτά, purchase power, health, πάρτι, φύση, ηρεμία 

Επεξ/σία από NickGrT
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, NickGrT είπε

Δεν νομίζω κάνεις να είπε ότι το Λονδίνο είναι από τις καλύτερες πόλεις για ποιότητα ζωής.

Έλα όμως που το είπε

10 ώρες πριν, taketrance είπε

Το Λονδίνο, τουλάχιστον για αυτούς που είναι στην δεκαετία των 20 και 30 και ειδικα αυτούς που είναι από Αθήνα και εχουν συνηθίσει τη μεγάλη πόλη είναι η καλύτερη επιλογή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DrKo είπε

Έλα όμως που το είπε

Ναι γιατι η Αθηνα σε κουλτουρα ειναι πιο κοντα σε Λονδινο απο οτι σε Βερολινο, Ολλανδια και αλλες χωρες στην ηπειρωτικη ευρωπη. Χαοτικη, βρωμικη, μπυρα, ποτο, μεθυσι, nightlife, pubs, clubs. Η ποιοτητα ζωης ειναι καλυτερη απο Αθηνα και υπαρχει η ιδια κουλτουρα της νυχτας ενω βγαζεις καλυτερα λεφτα. Ειναι καλυτερη επιλογη. Αν σου αρεσει η Αμερικη εχεις το ξαδερφακι το Λονδινο

Εδω αν τολμησεις να πατησεις το καζανακι μετα της 10-11 σε πολυκατοικια σου φωναζουν την αστυνομια. Και καλα κανουν. Ο νομος τηρειται. Καποιοι δεν ειναι για αυτα

Επεξ/σία από NickGrT
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DrKo είπε

Έλα όμως που το είπε

Δινεις ρεσιταλ facepalm σημερα. Δε μπαινω συχνα εδω αλλα πρεπει να εισαι το διαμαντι του φορουμ εσυ.

Αντε να απαντησω, οτι αυτο το εγραψα οσον αφορα τη συγκριση  του με τις υπολοιπες αγγλικες πολεις,  οπως φαινεται ξεκαθαρα στο μηνυμα μου που ηταν απαντηση σε αυτο που ειπες οτι το Λονδινο αποτελει κακη επιλογη για Αγγλια, με την οποια η μονη σου σχεση ειναι να εχεις δει κανεναν αγωνα της Λιβερπουλ στο τσαμπιονς λιγκ. 

Προφανως το παρουσιαζεις μονοπλευρα, ειτε επειδη δε ξερεις αναγνωση, σου λειπει αντιληψη η θες να διαστρεβλωσεις αυτα που γραφω μπας και σωσεις τις μ@@ακιες που πετας. Η ψηφος μου παει στο λιγο απ'ολα. 

3 ώρες πριν, NickGrT είπε

Από εκεί και πέρα τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός ορίζουν την ποιότητα που θέλει ο ίδιος

Το πιο σωστο ειναι αυτο. Αυτα που γραφω ειναι με γνωμονα τις δικες μου εμπειριες, γουστα και κριτηρια οπως κι εσυ αντιστοιχα με τα δικα σου. 

Εγω, σαν 30 χρονων ελευθερος χωρις παιδια η σκυλια, σαν εργασιακα κριτηρια εχω τις συνολικες απολαβες, τη χαμηλη φορολογηση, τις ευκαιριες εξελιξης και την αποκτηση υψηλης εμπειριας στον κλαδο μου. Οι ρεαλιστικες επιλογες σε αυτο στην Ευρωπη ειναι Λονδινο, Ζυριχη και Φρανκφουρτη. Στα κοινωνικα κριτηρια εχω να ζω σε μεγαλη πολη, εντονους ρυθμους, με απειρες επιλογες διασκεδασης, να γνωριζω κοσμο απο ολο τον πλανητη και  γενικα ολη η λιστα που εγραψα παραπανω, μη τα ξαναγραφω. Ε, εδω η Ζυριχη και η Φρανκφουρτη απορριπτονται. Αν σε μια δεκαετια, πρωτα ο Θεος, ειμαι με οικογενεια κι εχω χορτασει απο αυτα κι εμενα για καμια Ελβετια με βλεπω, να παιρνω τηλεφωνο την αστυνομια επειδη ο γειτονας τραβηξε καζανακι το βραδυ.

Μεχρι τοτε, παραμετροι οπως προνοια, σχολεια, παιδικοι σταθμοι, φροντιδα παιδιων, αδειες πατροτητας, συνταξεις και γενικα οτιδηποτε του κρατους προνοιας, ητοι το δυνατο χαρτι της Σκανδιναβιας, με αφηνουν αδιαφορο. Προφανως λοιπον, οταν με ρωτησε πρωην συναδελφος στα 37 του με γυναικα και παιδι τι παιζει στο Λονδινο, του ειπα αστο καλυτερα και κοιτα προς αλλου μερια γιατι ξερω οτι δεν ψαχνουμε τα ιδια. Οταν με ρωτησει καποιος που ειναι του δικου μου στυλ θα του πω ελα ασυζητητι. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...