Προς το περιεχόμενο

Service ford fiesta 1.6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ένα ford fiesta mk7 1.6 2009 μεταχειρισμένο με 98.000κμ και πρέπει να αλλάξω τον ιμάντα χρονισμού,ρώτησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν στα 265€ και στην τιμη περιλαμβάνει ιμάντα χρονισμού, εξωτερικους ιμάντες, βίδα στρόφαλου, και άμα χρειαστεί αλλαγή η αντλία γύρω στα 350€ με εγγύηση σε ανταλλακτικά και την εργασια. ,μετά έψαξα και για aftermarket σε dayco ιμάντα χρονισμού και εξωτερικους ιμάντες,και αντλία νερού skf με αντιψυκτικο και εργασία βγαίνει περίπου 228€,τι από τα δύο να επιλέξω?

Δημοσ.

Στο συνεργείο που αναφέρεται στο θέμα, άλλαξα σετ ιμάντα με καλύτερη τιμή από αυτήν που αναφέρεις. Μπορείς να τους ζητήσεις προσφορά. Θα σου δώσουν τιμή τόσο για γνήσια όσο και για aftermarket ανταλλακτικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lightsout είπε

Στο συνεργείο που αναφέρεται στο θέμα, άλλαξα σετ ιμάντα με καλύτερη τιμή από αυτήν που αναφέρεις. Μπορείς να τους ζητήσεις προσφορά. Θα σου δώσουν τιμή τόσο για γνήσια όσο και για aftermarket ανταλλακτικά.

Σε ευχαριστώ αλλά δυστυχώς δεν μένω Αθήνα να σαι καλά πάντως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ths είπε

Σε ευχαριστώ αλλά δυστυχώς δεν μένω Αθήνα να σαι καλά πάντως.

Πάρε τα ανταλλακτικά μόνος σου και πήγαινε να στον αλλάξουν (δεν πιστεύω να σου πάρουν πάνω από70-80 ευρώ)  κάνα 60αρι με 80αρι ευρώ έχει τεντωτηρας μαζί με ιμαντα και βίδες. Τις τιμές αυτές ποιος στις έδωσε; (τα 228 ευρώ) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

45€ Κιτ χρονισμού dayco. 

45€ αντλία νερού skf.  

20€ εξωτερικό λουρί dayco.

18€ 3 λίτρα αντιψυκτικό ford.

100€ εργασία σε εξουσιοδοτημένο.

Σύνολο 228€

Σε μαγαζί με ανταλλακτικά ford

Επεξ/σία από Ths
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως αφού θα γίνει η αλλαγή ιμάντα καλό είναι προληπτικά να αλλάξεις και την αντλία νερού για να αποφύγεις μανούρα αργότερα σε περίπτωση βλάβης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Ths είπε

Καλησπέρα έχω ένα ford fiesta mk7 1.6 2009 μεταχειρισμένο με 98.000κμ και πρέπει να αλλάξω τον ιμάντα χρονισμού,ρώτησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν στα 265€ και στην τιμη περιλαμβάνει ιμάντα χρονισμού, εξωτερικους ιμάντες, βίδα στρόφαλου, και άμα χρειαστεί αλλαγή η αντλία γύρω στα 350€ με εγγύηση σε ανταλλακτικά και την εργασια. ,μετά έψαξα και για aftermarket σε dayco ιμάντα χρονισμού και εξωτερικους ιμάντες,και αντλία νερού skf με αντιψυκτικο και εργασία βγαίνει περίπου 228€,τι από τα δύο να επιλέξω?

Πάρε εσύ τα ανταλλακτικά και πήγαινε έξω , άλλαξε και αντλία νερού όπως σωστά είπαν , να μήν πληρώνεις 2 φορές εργασία . Ιμάντες πάντα εγω βάζω τους γνήσιους όταν κάνω αλλαγή .

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.

Εγώ δεν την άλλαξα την αντλία, όταν άλλαξα τον ιμαντα στα 9 χρόνια, το αμάξι είχε 84.000 km. Στην επόμενη αλλαγή αντε να έχει 150 με 160 km, δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι και θα την αλλάξω τότε. 

Δημοσ.

Δεν είπε κανείς ότι θα πάθει. Προληπτικά την αλλάζεις ή μάλλον καλύτερα με την ευκαιρία μιας και βγαίνουν τα πάντα που οδηγούν στην αλλαγή της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραγγειλα την αντλία νερού και τον εξωτερικό ιμάντα από ηλεκτρονικό κατάστημα,η αντλία είναι skf και ο ιμάντας continental,το αντιψυκτικό και το Κιτ χρονισμού θα τα αγοράσω από μαγαζί με ανταλλακτικά ford,45€ έχει της dayco και 90€ το γνήσιο αλλά δεν ξέρω ποιο να πάρω?, επίσης μου είπαν ότι το γνήσιο είναι dayco και για αυτό είμαι σε διλημμα.

Επεξ/σία από Ths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρώτησα σε μερικά συνεργία,πρώτο της γειτονιάς με 80€ την εργασια, δεύτερο εξουσιοδοτημένο ford με 150€ την εργασία(δεν πάμε καθόλου καλα), και τρίτο την αντιπροσωπεία με 100€ την εργασία,μάλλον θα καταλήξω στην τρίτη επιλογή,γιατί η αλλαγή είναι πολύ περίπλοκη επειδή χρειάζονται ειδικά εργαλεια και δυναμοκλειδο για τις βίδες,από ιμάντα θα επιλέξω τον γνήσιο λόγω ότι έβγαλε αρκετά χιλιόμετρα περίπου 100 χιλιάδες ενώ με τον aftermarket θα πρέπει να αλλαχθεί σε 60 χιλιάδες,είχα αναφέρει ότι παρήγγειλα αντλία και ιμάντα την ακύρωσα,βρήκα το γνήσιο ιμάντα και την γνήσια αντλία σε σετ στα 145€ και θα επιλέξω αυτό το σετ,το μόνο aftermarket θα είναι ο εξωτερικός ιμάντας,το αντιψυκτικό ,οπότε με 280€ θα αλλάξω όλα αυτα.

Επεξ/σία από Ths

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...